kolik platite za vyuku?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

kolik platite za vyuku?

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. srp, 2003 10:11

ahoj, chtel bych se zeptat,kolik platite za vyuku b.u. (za trenink,mesicne,rocne... ) a co za to dostavate (kolik hodin trenujete,kolik vas je na lekci,venuje se vam trener nebo ne...). uvazuju o tom,ze bych zacal cvicit a na jednu stranu se desim podezrele levnejch amaterskejch skol,kde na vas kaslou a nic se clovek nenauci a na druhou stranu ciste komercnich skol,kde z vas akorat zdimaj penize a nenaucite se taky nic
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WICKING » čtv 14. srp, 2003 10:44

no to si budes muset obehnout a zjistit, to neni jen v penezich. ale je spousta "mistru", ktere bys asi nechtel...aspon co jsem zaznamenal
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SianLang » čtv 14. srp, 2003 10:50

Nejlevnější může být i ta nejlepší! Pořád je u nás pár škol, kde jde spíš o cvičení než o výdělek!

Nejlevnější, co jsem kdy dělal bylo Tai-či a Godju-Ryu - obojí za 50 Kč měsíčně (to platilo do roku 1999 - třeba je to ted už dražší...). Pokud šlo o Tai-či, tak byl jeden 2-3 hodinovej trénink týdně, jinak jsem chodil kdykoliv a na jakkoliv dlouhou dobu na soukromé tréninky k trenérovi. Takže ta "pajska" byla fakt pakatel... Na Godju-Ryu to bylo průměrně tak za 12 2-hodinových tréninků měsíčně. Nejdražší bylo Tae-kwon-do - 1300 Kč za šest měsíců. na tréninku nás bylo klidně i přes šedesát, takže za kvalitu výuky jsme ten peníz asi nedávali... Doufám, že jsem Tě kapku uspokojil...
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: kolik platite za vyuku?

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. srp, 2003 11:55

BoBbb píše:ahoj, chtel bych se zeptat,kolik platite za vyuku b.u. (za trenink,mesicne,rocne... ) a co za to dostavate (kolik hodin trenujete,kolik vas je na lekci,venuje se vam trener nebo ne...). uvazuju o tom,ze bych zacal cvicit a na jednu stranu se desim podezrele levnejch amaterskejch skol,kde na vas kaslou a nic se clovek nenauci a na druhou stranu ciste komercnich skol,kde z vas akorat zdimaj penize a nenaucite se taky nic

....myslim ze to je dost divna otazka...Je spis na tobe kolik hodlas zaplatit a jak si toho chces cenit, ty sam. Osobne bych do zadne levne skoly nesel, nikdy. Neverim na kvalitu "levnych" veci. Nenakupuji na trznicich u vietnamcu, apod...
kolouch
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » čtv 14. srp, 2003 12:39

Kolouchovi: U nás stojí víkendový seminář s II.Danovým mistrem Iai-do 50 Kč! U našich západních sousedů dáš za to samé I.Danovému mistrovi Iai-do 50 EUR. Znamená to, že je z našeho pohledu lepší, protože je třicetkrát dražší? :?
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. srp, 2003 22:31

PrayingMantis píše:Kolouchovi: U nás stojí víkendový seminář s II.Danovým mistrem Iai-do 50 Kč! U našich západních sousedů dáš za to samé I.Danovému mistrovi Iai-do 50 EUR. Znamená to, že je z našeho pohledu lepší, protože je třicetkrát dražší? :?

no, on by u nas mozna nikdo vic nezaplatil... jsou veci ktere proste draz "neprodas" :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. srp, 2003 0:08

PrayingMantis píše:Kolouchovi: U nás stojí víkendový seminář s II.Danovým mistrem Iai-do 50 Kč! U našich západních sousedů dáš za to samé I.Danovému mistrovi Iai-do 50 EUR. Znamená to, že je z našeho pohledu lepší, protože je třicetkrát dražší? :?

...a taky zalezi na miste - jestli je to "pupickov" nebo vetsi mesto. Nejakej Lojza z Kotehulek taky neda vic nez by stalo v mistni knajpe pet rumu... Vubec neluvim o tom co ten konkretni ucitel nabizi - on to stejne nikdo nepozna, jestli je to kvalitni nebo ne... je jasne ze "pepik odvedle" co "taky cvici nejaky karete" si proste o velkou sumu rict nemuze protoze by se mu kazdy vysmal :-) :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pát 15. srp, 2003 5:44

Souhlasím s vámi! Já měl konkrétně na mysli V.©trejna a Budějovice, tak doufám, že to nesplnuje "Kotěhůlky" a "Pepíka od vedle". Ostatně, když už nic jiného, tak jiný na jeho místě by si svým seminářem rád nechal zaplatit cesty do Japonska... :!: - u nás se tomu říká třeba "cena za kvalitu".
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. srp, 2003 8:05

PrayingMantis píše:Souhlasím s vámi! Já měl konkrétně na mysli V.©trejna a Budějovice, tak doufám, že to nesplnuje "Kotěhůlky" a "Pepíka od vedle". Ostatně, když už nic jiného, tak jiný na jeho místě by si svým seminářem rád nechal zaplatit cesty do Japonska... :!: - u nás se tomu říká třeba "cena za kvalitu".

to je snad jeho co s penezi udela :lol: , u nas je takovy trend hned kazdemu schopnemu zacit nadavat..."aaa tomu to zaplatili ty jeho zaci co je odira..." apod. Jmeno V.Strena mi vubec nic nerika, Budejovice - no comment :lol: , myslim, ze tam opravdu nejde pozadovat o moc vic nez tech 50 :lol: , promin, je to tak... Kolik lidi by zaplatilo/melo vic za tak zbytecnou vec na pole do traktoru nebo k rybniku, jako je bojove umeni? proto se taky spousta lidi stehuje a stahuje do Prahy, zivotni uroven je vyssi a nikomu nedela problem zaplatit tak do 1.500kc mesicne. On by ty penize chtel kazdy trener, o tom zadna - ne ale kazdej a ne vsude si o ne muze rict :lol: :lol: :lol: .
nam
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

cena

Příspěvekod Sennin » pát 15. srp, 2003 8:34

...to je zajímavá diskuze! Osobně mohu jen říct, že jsem za kvalitní víkendový seminář rád vypláznul i 2 tisíce... Bylo to v letech cca 92 - 95, na Vysočině jsem vydělával kolem 6.500,- hrubého, živil jsem rodinu (manželka, 3 malé děti)... Ono to fakt není o penězích. Člověk prostě svému koníčku obětuje cokoliv. Za totáče jsem trénoval karate za 150,- Kčs na rok!!! A třeba u těch seminářů si musí člověk ještě připočítat mnohdy i bydlení, jídlo a jízdné...
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » pát 15. srp, 2003 8:50

Úúúúúúch, tak to bolelo! Já jsem taky z Jižních Čech! :lol: A dokud tady bude Tong-il, Alkas, Fudoshin...apod., tak se nemáme před Prahou za co stydět! S.L.
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod PrayingMantis » pát 15. srp, 2003 9:03

namet: Ach jo!!!!!!! :roll: Takže kdo není Pražák, nebo alespon nejezdí cvičit do Prahy za těžkej peníz, tak je vesnickej balík a jeho cvičení nestojí za nic? Tak jsi to myslel, bohatej Pražáku na úrovni? Mimochodem, já do Č.Budějovic jenom dojíždím, sám jsem z městečka, které má sotva 5000 obyvatel, takže si můžeš rejpnout ještě jednou!

Bud´ v poho! P.Mantis 8)
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. srp, 2003 9:51

PrayingMantis píše:namet: Ach jo!!!!!!! :roll: Takže kdo není Pražák, nebo alespon nejezdí cvičit do Prahy za těžkej peníz, tak je vesnickej balík a jeho cvičení nestojí za nic? Tak jsi to myslel, bohatej Pražáku na úrovni? Mimochodem, já do Č.Budějovic jenom dojíždím, sám jsem z městečka, které má sotva 5000 obyvatel, takže si můžeš rejpnout ještě jednou!

Bud´ v poho! P.Mantis 8)

kdepak, spatne jsi to pochopil, presneji - zbytecne to beres tak jak je to zvykem chapat (ovsem hlavne na Morave, tam z toho maji FAKT fobii :wink: ):lol: . Bohaty prazak nejsem, jen tvrdim ze tu je jina zivotni uroven a vic penez. Takze si tu kazdy muze uctovat vic nez tam kde penize moc nejsou. No a tak mas seminar za 50 kc, to jsou preci jednoduche pocty :lol:. Opakuji - i treneri tam u vas by radi uctovali vic - pochybujes o tom ? :wink: ale proste nemuzou, protoze jim to tam NIKDO NEDA... cenu ti delaji mimo jine mistni moznosti. Proto je taky zbytecne rozebirat co kde kdo za co zaplati, protoze to nijak nepopisuje kvalitu - s vyjimkou extremne levnych skol - tem proste neverim a vim proc, nepohybuji se v MA tyden... Nizkou cenu maji btw. hlavne ti treneri kteri nemaji sanci se tim svym uzivit a maji proto vedle svoje zamestnani, nebo jsou nezkuseni, mladi, nebudi duveru...
Ti potom take nejvic vykrikuji, jak je spatne chtit za MA penize :lol: . Mam dojem ze platit vyssi castky za vyuku ani problem neni, spis nesmyslne vydaje okolo (clenství, drahe uniformy, nutne pomucky .... proste to co s cvicenim ani nesouvisi...)
nam
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pát 15. srp, 2003 10:45

namet: Omlouvám se Ti, asi jsem Tě vážně spatně pochopil. A jsem rád, že to není tak jak jsem si myslel.
Jsem asi naivní (i když už cvičím taky nějakej ten pátek), ale pořád věřím v trenéry, kteří mají nízkou cenu jen a jen proto, že věří, že je to tak správný. A pan V.©. je fakt žhavej kandidát, alespon mi tak jeho přístup přijde. Zdar.
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 15. srp, 2003 11:54

1) Vojta Strejn... a dalsi cesti iaido-kendiste pod CFK jsou levni, protoze jsou skromni. Jejich kvalita je nepochybna
2) Jestlize si spoctete, ze kluby, ktere nenakupuji vybaveni vybiraji stejne jako kluby, ktere musi nakupovat napr. tatami (aikido, dzudo...) nebo vystroj (kendo...), nemeli byste srovnavat pocty hodin nebo pocty ucastniku na treninku.
3) Nema smysl srovnavat cenu seminaru a uroven technickeho stupne... V Cechach se precenuje jednak slovo "dan" a jednak misto narozeni ci pobytu ucitele...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pát 15. srp, 2003 12:05

Patrik: To je moje 5eč! :-)
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pát 15. srp, 2003 12:08

ehm...řeč!
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 15. srp, 2003 12:13

Cvicim-li bojova umeni... zpet venuji-li se bojovym umenim, nenakupuji zbozi...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. srp, 2003 13:03

diky z zajimyvy prispevky.zapomnel jsem dodat,ze jsem z Prahy, tak by me zajimalo srovnani predevsim prazskych skol (nic proti mimoprazskejm:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

!!!!!!!!!!

Příspěvekod Anonymní » pát 15. srp, 2003 13:17

1) Člověk si musí najít školu a učitele, který mu vyhovuje. ©kolu netvoří jen učitel, ale i žáci, kteří jsou "vizitkou" jeho učení. Každý hledá něco jiného, a tak se není čemu divit, když si někdo zvolí nestandartní školu. Dle mého názoru je třeba projít nejméně 10 škol, aby si člověk udělal hrubý obrázek o tom, jak by měla vypadat jeho "ideální škola".
2) Pokud si člověk školu najde a cvičí v ní, tak by měl přemýšlet nad tím, co mu cvičení dává a co mu "bere". Cvičení může zlepšit mnoho aspektů, ale také jich může mnoho zhoršit. Záleží na škole a je naivní myslet si, že když začněte v nějaké škole cvičit, tak vše půjde bezchybně. Problémy budou všude, dokonce i v kvalitních školách. Pokud je hranice negativních aspektů vyšší nežli hranice positivních aspektů, pak je jasné, že zvolená škola je pro danného člověka nevhodná.
3) Jestliže člověk vše zvážil a rozhodnul se ve cvičení pokračovat, tak by měl přemýšlet nad tím, proč. Může zůstávat z různých důvodů, ale ten hlavní je asi vždy učitel. Tím se dostávám k hlavní věci, kterou jsem zde chtěl napsat. Když má člověk dobrého učitele, kterého si váží, pak mi neměl hledět na peníze, ba dokonce by měl učitele podporovat i penězi navíc, pokud uzná za vhodné a pomáhat mu v čem bude moci. Když si člověk vytvoří s učitelem určitý vztah, tak se dá říci, že je jeho učedníkem.

Je jedno kolik kdo platí a ke komu chodí. Záleží na tom jestli je opravdu spokojen nebo není.
Cvičím den za dnem, měsíc za měsícem, rok za rokem, protože jsem šťastný; kdybch nebyl, tak bych necvičil.
Je to má volba.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně