Muai Thai - tradicni a sportovni

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Anonymní » stř 26. bře, 2003 15:32

hi, docetl jsem se v nejakym z for o tzv. tradicnim thajskym boxu, to by me docela zajimalo, nevite o tom nekdo vic, mistni thajboxeri?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod monicca » stř 26. bře, 2003 16:03

Ahoj, pokud máš zájem otradiční Muay Thai jako bojové umění, koukni se na mé stránky v www.odkazy,můj je K-1 Centrum Praha.Pokud něco nebudeš vědět nebo tomu rozumět,napiš mi sem do pošty nebo na email <a href="mailto:k-1centrum@seznam.cz" target="_new">k-1centrum@seznam.cz</a>
lidská krev smíšená s tygří, oči, které mají noční videní, vytrvalé a ladné pohyby, trpělivost,silna vůle, jasné cíle,stálý úsměv na rtech.
monicca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 26. bře, 2003 19:10

kdeze to mas ty stranky?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. bře, 2003 19:18

uz nic, uz jsem to nasel :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. bře, 2003 19:25

Mel bych jeden dotaz....na webu (www.muaythai.com) jsem videl nejaky docela sileny techniky, namatkou treba techniku kde boxer stoupne na protivnikovo stehno a kopne ho kolenem do hlavy....patri tyhle techniky taky do tradicniho MT, nebo je to jenom "show"? A co tzv. mae-mai a luk-mai?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. bře, 2003 1:45

Zprvu bych rád poznamenal něco k nadpisu tohoto klubu, páč to musel napsat někdo kdo skutečně neví u co jde, Muay Thai je tradiční bojové umění a nevím kdo ho začal rozdělovat na tradiční vs sportovní, o tomto rozdělení jsem nikdy neslyšel, jde jen o to jak Muay Thai trénujete a jakým směrem se vydává váš trenér ale žádné konkrétní rozdělení neexistuje, alespoň o něm nevím... <BR> <BR>Ad techniky Muay Thai výše zmíněná technika (koleno) je naprosto regulérní technika,která ovšem pro svou náročnost není v ringu často viděna (já jí teda neviděl nikdy), Muay Thai představují především obloukové kopy a to z prostého důvodu, jsou jednoduché a velice účinné, bojovníci trénují raději plně funkční techniky k dokonalosti a nevěnují tolik pozornosti ostatním technikám, které v ringu neprokázaly svou jasnou účinnost. V Muay Thai najdete všechny možné druhy kopů jako v ostat. BU, za všechny např. kop z otočky, axekick ale také přehozy apod. avšak trénéři se jim nevěnují, věnují se tomu co bude bojovníkům hlavně fungovat, je to možná škoda, jistě by to zápasy značně oživilo na druhou stranu Muay Thai je o funkčnosti a myslím že i takové ho chcemem mít.... <BR> <BR>Masta (www.thaiboxing.cz)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod monicca » pon 31. bře, 2003 13:56

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citace:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR> 26.03. 2003 v 19:25, Anonymní napsal(a): <BR>Mel bych jeden dotaz....na webu (www.muaythai.com) jsem videl nejaky docela sileny techniky, namatkou treba techniku kde boxer stoupne na protivnikovo stehno a kopne ho kolenem do hlavy....patri tyhle techniky taky do tradicniho MT, nebo je to jenom "show"? A co tzv. mae-mai a luk-mai? <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->Ano jde to, ale.... Soupeř se většinou pohybuje, taže je to náročné po něm vyběhnout a trefit ho kolenem do hlavy.
lidská krev smíšená s tygří, oči, které mají noční videní, vytrvalé a ladné pohyby, trpělivost,silna vůle, jasné cíle,stálý úsměv na rtech.
monicca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod monicca » pon 31. bře, 2003 13:59

Masta-pravda je že původně se to nerozdělovalo, ale dnes jsou skoro všechno sportovci a proto se učí pouze ringové techniky (ve většině škol) <BR>
monicca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sharp » pon 31. bře, 2003 18:51

Fakulta: No na te strance to vypada, ze mu po te noze vybehne kdyz kope pulkruhovy kop :-)
sharp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Osswald » úte 01. dub, 2003 13:15

tak jestli jsem to dobre pochopil tak vy co hledate tradicni muay-thai asi vychazite z predstavy filmu kickboxer s Van Damem. No nevim jestli takova vyuka v samotnem thajsku existuje. Nejlepe by na to asi mohl odpovedet Masta jelikoz borci z Hanuman gymu (aspon doufam) jezdi do treninkovych campu primo do Thailandu...takze Masto?zeptej se pls ;-) <BR>ps.:jinak hacky a carky nepisu protoze jsem linej ne blbej :-]
Osswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Yahoma » úte 01. dub, 2003 22:12

Co se týká odrazu od soupeřova stehna s následným kopem do hlavy, tak mám nahrávku Barmského boxu, kde v jednom zápase tuhle techniku jeden borec úspěšně provedl. A vypadá to skvěle. Jenže oni mají 50 kg a proto se i vykopávaj z ringu apod. To není technika pro 90 kilového evropana :-)). Jinak Barmský box se mi líbí ještě víc než Thajský. Vyučuje ho tu někdo?
Roman Bittner
AVSE / Missing-Link Martial Arts Federation
www.Missing-Link.cz
www.SecuritySystem.cz
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod katana » úte 01. dub, 2003 22:45

A můžu se zeptat, v čem se přesně liší? Z literatury jsem vždy soudil, že barmský a defakto i vietnamský box je tomu thajskému velmi podobný. Má někdo nějaké zkušenosti?
katana
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sharp » stř 02. dub, 2003 11:34

Zkusenosti nemam, akorat jsem nekde cetl o barmskem bojovem stylu Bando, ktery podobne jako kung-fu obsahuje ruzne zvireci systemy, jako byk, divoky kanec, kobra, orel, opice, skorpion atd. A barmsky box neboli Lethwei ma byt "orezana verse", ktera se pouziva jako treninkova metoda - pravidla jsou jako u MT, akorat jsou povoleny rany hlavou a strhy.
sharp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod katana » stř 02. dub, 2003 13:25

...seems cool :-D
katana
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mikeone » stř 02. dub, 2003 14:30

barmsky box a bando jsou dva ruzne styly - v ramci predstaveni jednotlivych (i mene znamych) stylu o nich do budoucna chystame clanky <BR> <BR>redakce bojovaumeni.cz
MikeOne
mikeone
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod monicca » stř 02. dub, 2003 15:16

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citace:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR> 01.04. 2003 v 14:15, Osswald napsal(a): <BR>tak jestli jsem to dobre pochopil tak vy co hledate tradicni muay-thai asi vychazite z predstavy filmu kickboxer s Van Damem. No nevim jestli takova vyuka v samotnem thajsku existuje. Nejlepe by na to asi mohl odpovedet Masta jelikoz borci z Hanuman gymu (aspon doufam) jezdi do treninkovych campu primo do Thailandu...takze Masto?zeptej se pls ;-) <BR>ps.:jinak hacky a carky nepisu protoze jsem linej ne blbej :-] <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR>No s Van Damem to nemác co dělat. Jinak můj mistr sem přitáh TB do Republiky, takže vím co mluvím, navíc jezdí v průběhu roku do thajska- a je to tam věř tomu.Jsou kempy a kempy, jedny jsou komerční a druhé..........
monicca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sharp » stř 02. dub, 2003 15:28

moderator: Podle Phila Dunlapa, ktery uci Bando v US, je Lethwei/barmsky box spojenim zvirecich stylu byka a kance s vyjmutim nekterych technik. Zjevne mame protichudne informace :-)
sharp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. dub, 2003 2:05

Khru Hanuman-(nějak se mi nedaří se zaregistrovat :((( <BR>Barmský box jsem viděl jak na živo tak na videu kde se utkali nejlepší bojovníci z Barmy proti Thajcům. <BR>Barmský box. bojuje se v ringu, boxeři nemají rukavice,povoleny jsou údery hlavou,... a moc dobrý dojem to na mne neudělalo... ty údery hlavou jsou používány hlavně co se týká obrany proti úderům pěstí, prostě nastavíte buď čelo nebo temeno proti úderu aby si váš soupeř zranil ruku. jinak jen v boji velmi zblízka a sporadicky, prakticky zápas vypadá tak (alespoň co já viděl, což nevylučuje že to může být i jinak :))) že zajímavě poskakují dva borci (jinak než thajboxeři, nižší postoj a jiná muzika) potom se jeden rozhodne udělat techniku vlítne do druhého něco provede ale ať se trefí nebo ne k výměně nedojde protože okamžitě po své akci padne na zem aby mu to protivník nemohl vrátit... je to fakt divný. A úspěšnost Thajců a Barmánců ??? :))) já viděl jen Thajské vítězství a to nekompromisní ale sami thajci říkají že to záleží na pravidlech a kde se bojuje v thajsku s rukavicemi thajci a v barmě bez rukavic barmánci... já viděl turnaj v barmě a thajci vyhráli 9 z 10 zápasů. <BR>Muay Thai-tradiční styl... používá mnoho technik ze své původní formy výuky a tak stylově připomíná kung fu, nízké a široké postoje rozmáchlé údery a široká škála všelijakých technik (včetně vybíhání po soupeřově stehnu a třeba úder loktem shora do hlavy, nebo ten zde zmiňovaný půlkruhový kop :))) ALE !!! protože Muay Thai je bojové umění které nezdegenerovalo ! a nezkostnatělo nejakými nesmyslnými sestavami nebo bůh ví čím ještě (nechci se nikoho dotknout :) Ale jeho účinnost se neustále prověřuje v dennodenních zápasech na plný kontakt (i proti jinným stylům... o tom třeba jindy) tak se repertoár používaných technik omezil, jak již psal MASTA na ty opravdu nej FUNKČNĚJ©Í !!! a vývoj jde stále kupředu... <BR>4FUCKulta - a co že to jako učíš za "TRADIČNÍ MUAY-THAI jako BOJOVÉ UMĚNÍ příteli ??? to mi příjde jako FUCKt levný reklamní trik...sorry :-[ Petr Macháček
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 03. dub, 2003 9:25

vida, Khru Hanuma, vitej na palube! :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod biiist » čtv 03. dub, 2003 23:14

tak děkuji za pomoc při registraci :-) <BR>ptejte se .. na co budu vědět odpověď rád odpovím.
biiist
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...