Khru Hanuman-(nějak se mi nedaří se zaregistrovat

((
<BR>Barmský box jsem viděl jak na živo tak na videu kde se utkali nejlepší bojovníci z Barmy proti Thajcům.
<BR>Barmský box. bojuje se v ringu, boxeři nemají rukavice,povoleny jsou údery hlavou,... a moc dobrý dojem to na mne neudělalo... ty údery hlavou jsou používány hlavně co se týká obrany proti úderům pěstí, prostě nastavíte buď čelo nebo temeno proti úderu aby si váš soupeř zranil ruku. jinak jen v boji velmi zblízka a sporadicky, prakticky zápas vypadá tak (alespoň co já viděl, což nevylučuje že to může být i jinak

)) že zajímavě poskakují dva borci (jinak než thajboxeři, nižší postoj a jiná muzika) potom se jeden rozhodne udělat techniku vlítne do druhého něco provede ale ať se trefí nebo ne k výměně nedojde protože okamžitě po své akci padne na zem aby mu to protivník nemohl vrátit... je to fakt divný. A úspěšnost Thajců a Barmánců ???

)) já viděl jen Thajské vítězství a to nekompromisní ale sami thajci říkají že to záleží na pravidlech a kde se bojuje v thajsku s rukavicemi thajci a v barmě bez rukavic barmánci... já viděl turnaj v barmě a thajci vyhráli 9 z 10 zápasů.
<BR>Muay Thai-tradiční styl... používá mnoho technik ze své původní formy výuky a tak stylově připomíná kung fu, nízké a široké postoje rozmáchlé údery a široká škála všelijakých technik (včetně vybíhání po soupeřově stehnu a třeba úder loktem shora do hlavy, nebo ten zde zmiňovaný půlkruhový kop

)) ALE !!! protože Muay Thai je bojové umění které nezdegenerovalo ! a nezkostnatělo nejakými nesmyslnými sestavami nebo bůh ví čím ještě (nechci se nikoho dotknout

Ale jeho účinnost se neustále prověřuje v dennodenních zápasech na plný kontakt (i proti jinným stylům... o tom třeba jindy) tak se repertoár používaných technik omezil, jak již psal MASTA na ty opravdu nej FUNKČNĚJ©Í !!! a vývoj jde stále kupředu...
<BR>4FUCKulta - a co že to jako učíš za "TRADIČNÍ MUAY-THAI jako BOJOVÉ UMĚNÍ příteli ??? to mi příjde jako FUCKt levný reklamní trik...sorry :-[ Petr Macháček