Taijutsu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Gino » pát 22. říj, 2004 17:31

Agnus...

jak bych to řekl, nejlepší jsou ti, kteří mají vysoké DAN stupně, ale prezentují se jak člověk s nizkým kyu. Je to děs, ego, neporazitelnost, výjimečnost atp. provází tyto osoby. Ale což, budiž jim to přáno, každý jdeme svou cestou, že :-)

Jinak ano, znám mistry, kteří o sobě nedávají vědět, vedou si svou interní školu, nepotřebují slávu, peníze atp., ale je spousta těch, kteří tvrdí, že mají ten a ten stupeň a přitom jejich chování je, mírně řečeno, zarážející a o svém umění či svých neznámých mistrech navykládají pohádky. Jo jo, taky bych chtěl mít 9.Dan v ju jitsu jako "ten" někdo o kom se tam píše, ale když už, tak podložený technikou. K čemu je člověku stupeň, k čemu je číslo, pakliže prostě nic neumí. BTW: 9.Dan já mít nebudu ani za sto let :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 22. říj, 2004 17:34

Ironie : Tak si ho,Gino,uděl sám.....nikdo to nepozná :wink: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :idea:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 22. říj, 2004 17:39

Teď jsem to pročetl podrobněji a je krásné, jak si tam ty dany udělují, že. Jak jim to jde rychle a bez problémů :-)

Jendis no já si to představit neumím, hádám, že by se brzy našel někdo, kdo by mi vysvětlil, že na něj (na ten stupeň) nemám .-) Kdepak, držme se raději zavedených postupů :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 22. říj, 2004 17:47

Hele lidi možná jsem jen slepý (to jsem i tak), ale nikde jsem tam nenašel jméno a kontakt na toho mistra s 9.Dan ju jitsu. Asi to tam ani není?... teda ale jinak škola je to úspěšná, že? Mistr s 6.Dan další s 4.Dan... další s 2.Dan a kopec 1.Danů - téda, to jsou ale šikulkové :roll:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 20. bře, 2005 11:40

Angus píše:Stálo by za to vyhlásit soutěž v objevování nových BU. A to určitě nejsou všechny na internetu.

Si třeba myslete, že jsem nepřející... ale z tohoto je mi na zvracení. V týhle zemi je fakticky možný všechno.

http://www.karate-jutsu.wz.cz/

Bojové a duchovní umění Karate Jutsu vzniklo v roce 2002, založením World Association of Karate Jutsu. Tento styl Karate vyvíjel od roku 1989 mistr Karate, 9th Dan Karate Jutsu sensei Karel Boršek.

Nic by mi do toho nebylo, dokud pán na plakátech neuvedl, že vyučuje "ken-jutsu" a "iai-jutsu"... Tehdy jsem mu se zájmem volal, jakouže školu ken respektive iaidžucu cvičí, načež mi odpověděl, že byl začátkem devadesátých let na několika seminářích iaidó v Přerově (na dvou ?) a co se naučil upravil a zařadil do svých osnov... jako kendžucu a iaidžucu. (Řekl jsem mu tehdy, co si o tom myslím - slušně.)

Dnes jsem našel tyto stránky a ocenil fotečky ze cvičení s mečem - pan sensei, mistr karate, 9th dan karate jutsu & 1st dan Shotokan je skutečně odborník na japonský meč.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Karatisti ať ohodnotí povídání o karate, tomu nerozumím...

Omlouvám se, ale nechtělo se mi kvůli tomu zakládat nové auditko. Nestojí to za to.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 20. bře, 2005 12:09

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:30, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » ned 20. bře, 2005 13:44

Zdar.

No nechcem byť hnusný, ale toto je čo za bullshit??

Zase niekto vyrobil nový štýl a udelil si 9 dan. No asi aj to je cesta ako získať 9 dan asi.

©koda minutej energie na podobné aktivity. Radšej investovať do cvičenia alebo niekam inam.

Na foto je jasne vidieť, že ani len držanie meča nie správne, čo už potom ostatné veci.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » ned 20. bře, 2005 13:50

Pre tých neznalých - meč, ale aj bokken sa drží pravou rukou pod záštitou !!!

Inak povedané, niekto nám krásne ukazuje ako sa dá ľavá topánka obuť na pravú nohu ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » pon 21. bře, 2005 9:51

4Patrik:

Někdy si o tom můžeme pokecat, jelikož jsem s tím přišel do kontaktu a bohužel vím, o co jde. Ale nechci to tu veřejně propírat. Jinak samozřejmě souhlas.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » pon 21. bře, 2005 9:56

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:16, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pon 21. bře, 2005 12:46

patrik píše:
Angus píše:Stálo by za to vyhlásit soutěž v objevování nových BU. A to určitě nejsou všechny na internetu.

Si třeba myslete, že jsem nepřející... ale z tohoto je mi na zvracení. V týhle zemi je fakticky možný všechno.

http://www.karate-jutsu.wz.cz/

Bojové a duchovní umění Karate Jutsu vzniklo v roce 2002, založením World Association of Karate Jutsu. Tento styl Karate vyvíjel od roku 1989 mistr Karate, 9th Dan Karate Jutsu sensei Karel Boršek.

Nic by mi do toho nebylo, dokud pán na plakátech neuvedl, že vyučuje "ken-jutsu" a "iai-jutsu"... Tehdy jsem mu se zájmem volal, jakouže školu ken respektive iaidžucu cvičí, načež mi odpověděl, že byl začátkem devadesátých let na několika seminářích iaidó v Přerově (na dvou ?) a co se naučil upravil a zařadil do svých osnov... jako kendžucu a iaidžucu. (Řekl jsem mu tehdy, co si o tom myslím - slušně.)

Dnes jsem našel tyto stránky a ocenil fotečky ze cvičení s mečem - pan sensei, mistr karate, 9th dan karate jutsu & 1st dan Shotokan je skutečně odborník na japonský meč.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Karatisti ať ohodnotí povídání o karate, tomu nerozumím...

Omlouvám se, ale nechtělo se mi kvůli tomu zakládat nové auditko. Nestojí to za to.

Patrik

Hahahaha :D 8) :lol: :lol: :) :D
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pon 21. bře, 2005 15:30

Fireball píše:Pre tých neznalých - meč, ale aj bokken sa drží pravou rukou pod záštitou !!!

Inak povedané, niekto nám krásne ukazuje ako sa dá ľavá topánka obuť na pravú nohu ;)

Pat

Zdar Fireball,

tím chceš říct že neexistuje technika, která by se prováděla jen levou rukou :?:
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

jo

Příspěvekod patrik » pon 21. bře, 2005 15:42

Mirimon píše:Zdar Fireball,

tím chceš říct že neexistuje technika, která by se prováděla jen levou rukou :?:

V japonských školách bych nikdy neříkal nikdy ;) Nicméně, drží-li se meč levou rukou, je tato na konci rukojeti... pravá zase u záštity... Takže jednou rukou ano, ale ne takhle.

Tohle je pravidlo, který je daný třeba tím, že meč tohoto typu se V®DYCKY nosil vlevo, za pasem (taitó)... souvisí s tím i další etiketa. Tedy pravidla kam, kdy a jak pokládat meč apod... reigi sahó.

Ale už jsem viděl jednoho JPN kendistu, jak si přehodil meč (bambusovej šinai - tedy pouze 1/2 kila) naopak... Nad hlavou, v pozici džódan a při tréninku - a pouze jako ukrutně rychlou "fintu"...

Ve filmu Sandžuró, proběhla taky taková jedna příšernost ;) - nechutná. Ale to byl film.

Ale standard je standard (99,99999999%) ... a tady jsou ty fotky úplně všechny opačně...

Nicméně ty ruce, to je jen viditelná špička ledovce... kdo kouká pozorně a cvičí s JPN mečem, vidí i další příšernosti (zápěstí, nohy...).

Patrik

P.S.
Tělo je při tomhle - jednostraném sekání zatěžováno a rozvíjeno rovnoměrně, když se to dělá správně.
Naposledy upravil patrik dne pon 21. bře, 2005 15:52, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pon 21. bře, 2005 15:49

At uz levou nebo pravou, urcite ne jako padlo nebo smetak :-)

Smetak-dzucu a padlo-dzucu tu v CR videme dost casto, skoda ze tu je tak malo k videni opravdove kendzucu.

Zhovadilosti typu rano-vstanu-a-udelim-si-9.dan (shihan-soke-hanshi), nebo byl jsem na jednom, dvou seminarich, jsem tedy mistr a budu to vyucoivat - to ponechavam radsi bez komentare, a uz se ani moc nedivim, ze takovi maji plne dodzo...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 21. bře, 2005 16:56

Světová organizace :roll: :lol: :evil: :twisted:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 21. bře, 2005 18:15

Hmm pěkný maso, sensei má odvahu nebo něco přehlíd, za todle ho musí někdo sežrat :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » úte 22. bře, 2005 6:58

http://www.karate-jutsu.wz.cz/ ------- je to des,

bohuzel to neni problem jen v CR, ale myslim ze je to problem celeho sveta, my vnimame jen to co mame doma. Podobne veci se daji videt i ve Francii nebo v Italii, a jak mi rikal jeden clovicek z Italie, samozvanych mistru a vysokych danu je jako maku.

asi nezbyva nez zacit s dojo yaburi..... :wink:

<b>Petr</b>
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 22. bře, 2005 8:05

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:28, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 22. bře, 2005 9:08

Myslim ze to je neco, jako kdyz jde borec vyzvat mistra z jine skoly "na ferovku", takovy vyzyvaci zapas...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » úte 22. bře, 2005 9:49

dojo yaburi, ve volném překladu zlomení dojo,

Jigoro Kano začal s jeho Kodokan Judo priblizne kolem roku 1882 ve chramu Eishoji v Tokiu, jeho pojeti a nové metody vzbuzovaly závist u mistrů Jujutsu, kteří měli nedostatek žáků. Vyvolávaly rozepře, které se táhly až do roku 1885, kdy šéf tokijské policie uspořádal tzv. dojo yaburi, čili utkání pravdy mezi těmito školami budo. ©kola, která prohrála, ztratila své žáky. Studenti Kodokanu tehdy zvítězili nad školou mistra Totsuki v 11 střetnutích a jenom jednou bojovali nerozhodně. (prý někdo i umřel na následky zranění z utkaní)

Petr
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...