uder do srdca_nukite

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod psvoboda » stř 06. dub, 2005 17:33

Když to po sobě čtu, asi jsem se zase nevyjádřil přesně. Mám na mysli tvůj vlastní prsty, který se zasune při úderu více či méně zpět do tvé dlaně (pěsti).

Sob
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » čtv 07. dub, 2005 4:09

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:36, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod psvoboda » čtv 07. dub, 2005 7:55

To Pucmaz :

Určitě. Je to v každém z nás. Každá technika, která existuje v bojovém systému (nejen karate) je účinná. Jinak by tam nebyla. Je to jen otázka píle, zda do ni člověk pronikne a naučí se ji. A to si vyžádá roky cvičení.

P.S. Jeden můj bývalý spolukaraťák tvrdil o jedné technice, že je na prd. Odvolal to až ve chvíli, kdy jsem ho tím trefil v nádechu na suigetsu :lol:
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » čtv 07. dub, 2005 9:18

:wink:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 07. dub, 2005 9:36

©to takoje "suigetsu"? :oops:
___
Jox_off
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod psvoboda » čtv 07. dub, 2005 9:55

Sorry, plexus solar.
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bruce_Jirka » čtv 07. dub, 2005 18:53

Nukite je hodně těžká technika, volil bych jednoduše dlaní, má to hodně velkeé účinky, ale asi použito jenom proti někomu koho byste nejradši zabily..
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » pát 08. dub, 2005 6:33

Niekde v literature o wu shu som cital o styloch vyuzivajucich tieto techniky (myslim ze islo o pouzitie dvoch prstov - "ruka mec" - cize vystrety ukazovak a prostrednik) - a bolo tam pisane ze na konci prstov su najeke nervove zakoncenia ( mozno nejake meridiany-to neviem ), ktore suvisia z ocami a nespravnym treningom - otuzovanim koncekov prstov sa da vraj porusit zrak. 8O Viete o to niekto nieco ?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod psvoboda » pát 08. dub, 2005 7:13

To Raduz :

Meridiány samozřejmě vedou i do prstů. Přijde mi to spíš, jako "zastrašovací" věta, aby to raději lidé nezkoušeli :wink:

Příklad z praxe : hraju na kytaru a v minulosti jsem několik let hrál opravdu denně. To chce cit v prstech a ruka, kterou držíš hmatník tě prvních pár let nepřestane bolet, konečky prstů pálí jako čert. Navíc taky občas zajdu na lezeckou stěnu, kde je "masáž" prstů více než výživná.

Ano, přiznávám, že se mi zrak nepatrně zhoršil, ale spíš bych to přisuzoval svému zaměstnání programátora, nežli lezení na stěně či hraní na kytaru či jinému otužování prstů.

Někdo hodně fundovaný v trad. čín. medicíně by ti možná odpověděl, že to možné je. Ale každý bod vyžaduje nějaký způsob masáže, větší nebo menší sílu. Pravděpodobnost, že by jsi se ti poškodil zrak, je stejná, jako kdyby jsi chůzí na boso (v létě k vodě) zastavil srdeční činnost. Dovedu si ovšem představit, že šlápneš nešťastně na kamínek a zamotá se ti kupříkladu hlava. Pak by TČM možná odhalila, že jsi zcela náhodně trefil některý bod. O tom, že tyto body existují se přeci lze (snadno) přesvědčit.

Sob
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Kytarovej test

Příspěvekod jox » stř 13. dub, 2005 14:28

4psvoboda:
Hmm, ten "kytarovej test" mi nepřipadá zas až tolik funkční. Podle toho mála co vim, :oops: tak meridiány obvykle akupunkturní body nemaj až na samotnejch špičkách prstíků, ale jen někde vedle nehtů. Vyjimka je u meridiánu osrdečníku, ten má bod na špičce prostředníku. Ten bod se ale netýká vočí ale srdíčka. Nic proti spoji mezi hrou na kytaru a srdíčkem :wink: :D
Dyž ale budeš prstama píchat do hromady fazolí, tak si ty poslední články prstů masíruješ celý. Je to jiný :( ale jestli to je tak významný, to se nevodvažuju říct.

Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Nanuki

Příspěvekod blondyna » pon 02. kvě, 2005 10:29

Jo, mate pravdu, nanuky jsou poradna rana do srdicka. Ja miluji bile Magnum. Jo a taky to zelene - myslim, ze mu rikaji Zavist. Taky mam rada vanilkovou tocenou zmrzlinu s cokoladovou polevou. U nas v Tescu ji prodavaji. Nikdy neodolam. Pssst, ale nesmite to nikomu rikat. Nanuky a zmrzlina jsou spatne na dietu. Kamosky by me pomluvily!
blondyna
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » pon 02. kvě, 2005 10:39

Nojo tojo, ale takový ty vodový - ty sou prej na dietu lepčí ne? :D
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod blondyna » pon 02. kvě, 2005 11:28

To JOX:
Asi jo, ale jsou moc studeny. Primrza mi k nim moje rtenka. Jeee, ja chci taky dve hvezdicky. 8O Kde je mam ziskat?
blondyna
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod josefmlady » úte 03. kvě, 2005 0:10

čím víc toho napíšeš, tím víc budeš mít hvězdiček. kočičko
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » úte 03. kvě, 2005 0:12

ale jak čtu, viz výše, :D tak ti to nebude dlouho trvat
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adho » úte 03. kvě, 2005 12:12

to bruce: pozri - mas 14 rokov, neviem kolko z toho cvivis BU, ale moc to asi nebude. Odporucam ti sa nad niektorymi svojimi prispevkami do tohto fora zamysliet. Mam pocit, ze ich pise clovek, ktory si pozrie nejaky kungfu film a hned sem beží a vypisuje kraviny.
Ked chceš lámať betonove kvádre, tak si na to zober kladivo. Ked chces niekomu ublizit, tak mu pichni do oka. Skus si vždy vybrať najjednoduchšiu a najkratšiu cestu - tak to robia skutoční bojovníci :lol:

co sa tyka NUKITE: S touto technikou sa boda do makkych casti tela (krk, podpazusna jamka), takze nejake brutalne posilovanie prstov si kludne mozes odpustit. Ked sa vsak doma NEUVERITELNE nudis a chces mat pocit ©aolina, tak udieraj nukite do kybla s pieskom, štrkom, alebo s fazulami. Dufam, ze nam potom napises kolko dosiek si vdaka tomu polamal :)
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » úte 03. kvě, 2005 14:22

josefmlady píše:čím víc toho napíšeš, tím víc budeš mít hvězdiček. kočičko
No nevim esi bylo chytrý jí to prozrazovat.... :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » úte 03. kvě, 2005 14:38

jox píše:
josefmlady píše:čím víc toho napíšeš, tím víc budeš mít hvězdiček. kočičko
No nevim esi bylo chytrý jí to prozrazovat.... :lol:

Já ji to vyzradil přes SZ .... :?
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » úte 03. kvě, 2005 14:57

Mirimon píše:Já ji to vyzradil přes SZ .... :?
Je mi to jasný zrádče, chtěl sis šplhnout :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Podekovani

Příspěvekod blondyna » stř 04. kvě, 2005 9:00

Diky, mladenci :wink:, budu psat, az se mi z toho oloupe francouska manikura. Posilam pusinku.
Blondyny vsech zemi obarvete se! BBB
blondyna
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...