Mam novú tému----dúfam že zaujímavú.
Čo tak sa porozprávať čisto len o bojovej stránke AIKIDO....
Dá sa použiť v boji...máte dané skúsenosti?
Čo využitie AIKIDO v boji o život...
Aké sú vlastne hranice?
Moderátor: Picard
Černej rytíř píše: ... To je, podle mě, problém všem vyhraněně tvrdých stylů. Aikido má inf.... To je pro změnu zase problém vyhraněně měkých stylů...
Černej rytíř píše:K dotazu, podle čeho dělím tvrdé a měkké styly: Jako tvrdé beru ty, které síle oponují ještě větší silou, tedy bloky, a stejně chápou i útok. Příklad - karate, shaolinské kung fu, i když se v různých stylech dají vysledovat aspoň občas i jiné myšlenky. Měkké styly jsou pro mě ty, které využívají soupeřovy energie - vnitřní čínské styly, aikido ad. Tvrdé styly jsou určitě rychlejší na naučení aspoň trochu funkčního boje, ale jak např. blokovat háky hovada, které má o 50 kilo víc, to se tam asi nedozvíš. To jen tak namátkou, co mi na tvrdých stylech nesedí. Měkké vědí, co a jak právě proto, že jsou měkké, ale bohužel až moc.
Ani jeden přístup mi z pohledu reálného boje nesedí, nic víc, nic míň.
P.S. Tahle diskuse je už příliš vážná, tak příště zase něco veselejšího. (Doporučuju přečíst si reakci na můj vzkaz mému žáku z 13.9. na fóru AVSE. Docela prdel.)
Anonymní píše:Černej rytíř píše:K dotazu, podle čeho dělím tvrdé a měkké styly: Jako tvrdé beru ty, které síle oponují ještě větší silou, tedy bloky, a stejně chápou i útok. Příklad - karate, shaolinské kung fu, i když se v různých stylech dají vysledovat aspoň občas i jiné myšlenky. Měkké styly jsou pro mě ty, které využívají soupeřovy energie - vnitřní čínské styly, aikido ad. Tvrdé styly jsou určitě rychlejší na naučení aspoň trochu funkčního boje, ale jak např. blokovat háky hovada, které má o 50 kilo víc, to se tam asi nedozvíš. To jen tak namátkou, co mi na tvrdých stylech nesedí. Měkké vědí, co a jak právě proto, že jsou měkké, ale bohužel až moc.
Ani jeden přístup mi z pohledu reálného boje nesedí, nic víc, nic míň.
P.S. Tahle diskuse je už příliš vážná, tak příště zase něco veselejšího. (Doporučuju přečíst si reakci na můj vzkaz mému žáku z 13.9. na fóru AVSE. Docela prdel.)
Promin, tim jak jsi odpovedel jsi ukazal, ze o cinskem kung fu nevis zhola nic. Jenom tady reprodukujes dost ubohy deleni jak je zvykem v EWTO a jejich odnozich - coz je opravdu ten nejlepsi pramen kde se o cinskem kung fu neco muzes dozvedet:-)))))))))))))))))
A to vedes nejaky zaky? Ty jsi instruktor? No nic. Ty se na to divas z pohledu "realneho boje" vid![]()
![]()
? Ty si jdi podat ruku s Hladikem, ten taky vypravi pohadky a sam tomu veri
.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník