Selhání komunikace

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Selhání komunikace

Příspěvekod Anonymní » pon 25. dub, 2005 14:52

Ahoj
Vidite nekdo jako reseni fyzickou konfrontaci (popripade likvidaci :-) )v pripade selhani komunikace?

Priklad: Ucitel na vysoké skole vam v 5. rocniku hazi klacky pod nohy a snazi se vam zneprijemnit dokonceni tim, ze nebere relevantni argumenty a jedna ciste z pozice svoji "sily".

Neda se to brat jako "Krajní nouze" :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » pon 25. dub, 2005 15:13

Fyzicka konfrontace je cool, ale chce to mit nejdriv statnici v kapse ;-)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 25. dub, 2005 15:19

Quan-Chi píše:Fyzicka konfrontace je cool, ale chce to mit nejdriv statnici v kapse ;-)

jj za státnici přes zadnici :mrgreen:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. dub, 2005 15:24

Nooo, existujou určitě legální prostředky jak si stěžovat u jeho nadřízenýho.

Pokud na to pudeš s pěstí, tak buď nedosáhneš ničeho (jen pomsta - hořkosladká). Nebo se ti to bude líbit a dřív nebo pozdějc se z tebe stane rváč. :roll: Líbí se ti to?
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. dub, 2005 15:33

No co vám budu říkat určitě to znáte sami. Nejhorsi je ze nekteri jsou zkratka nedotknutelni a jsou si toho vedomi. Vim ze se rika ze vse jde vyresit po dobrem. Myslim si ze tomu tak neni. Staci kdyz jeden nechce. Je to to same jako na ulici, v baru na diskotece...

Nejlepsi by bylo vyresit to jednim dvaceti minutovým kolem podle pravidel vale tudo a je po problémech :lol:

Nechci tu ventilovat sve osobni problemy spis bych chtel aby ste se k tomu vyjadrili vseobecne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pon 25. dub, 2005 16:31

Fyzická likvidace mi přijde trošku přehnaná. Jinak souhlasím s názorem, že je pitomost nechat si házet klacky pod nohy.
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » pon 25. dub, 2005 16:44

HAH!! Udělej to jako v Americe....hoď mu za rohem deku přes hlavu a pořádně ho zkřuchej :D :D

Ne...teď vážně....mlátit učitele je naprostý nesmysl..to už můžeš rovnou odejít...
Myslím..že když už si to tak dlouho vydržel..vydržíš to do konce a pak mu řekneš do očí svůj názor.... :wink:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 25. dub, 2005 18:07

A jinak jsi zdrav?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. dub, 2005 18:32

Pokud mluviš ke mně. Tak ano jsem zdráv jak tělěsně tak duševně. Čekal jsem že to lidé vesměs vemou jako legraci, ale nepochyboval jsem, že se najdou tací, již to vezmou vážně. Do vět jsem schválně umístil smajlíky, abych odlehčil význam textu.
Chtěl sem znát pouze názory lidí na to, jestli v některých obzvláště vypjatých situací vidí fyzickou konfrontaci (nebo jistou formu zastrašení) jako řešení.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 25. dub, 2005 19:06

Ne,nedá se to brát jako krajní nouze.....existuje spousta jiných řešení,než fyzická konfrontace.V uvedeném případě je možné například podat stížnost na chování učitele k vedení školy a zažádat o přezkoušení jiným (pokud neuspěješ u vedení,dá se se stížností jít k vyšší instanci).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 25. dub, 2005 19:23

to peliarmos: Ja jsem si myslel zes to placnul v zertu. Nebo spis v to doufam:-)

Vcelku mne zaujal dotaz i nektere prispevky.
Pravdou je ze jsem mel zkusenost ze skoly takovou ze kdyz jsem delal diplomku vedouci na mne z vysoka kaslal,pouze kritizoval ale NIKDY nenavrhl konstruktivni reseni a jeho pristup byl velice arogantni. Pravda je mozne si stezovat ale na co na neochotu? Na aroganci? Obvinit nekoho z predpojatosti? A nedelal bych si iluze o uspechu stiznosti akorat bodnes do vosiho hnizda a zvednes nekoho z vyhrate zidle. A na vetsine skolach ruka ruku myje.
Myslim ze nektere veci se holt musi "skousnout" a pretrpet. To ze si nemuzem veci vyrizovat rucne je holt standard moderni doby. I kdyz osobne si myslim ze nekdy by to nebylo na skodu :lol:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » pon 25. dub, 2005 19:52

Jojo, nekteri ucitele jsou opravdu vysoce arogantni. Nedavno jsem se dobrovolne prihlasil na vypracovani referatu. Delal jsem ho dve hodiny a kdyz jsem ho prinesl, ucitelka ho behem 2 vterin prelitla pohledem, rekla ze je to blbost, protoze si "referat" predstavovala formou strucnych vypisku. Usmal jsem se na ni, rekl ji ze kdyz /nevi co je referat/ a ze /se neumi vujadrit/ tak je to jeji problem a ze priste nic delat nebudu. Od te doby me nejak nema rada, co nadelam, no :-D

a dalsi prihoda, cerstva, z minuleho tydne -

cvicime si tak v Doju Judo, kdyz tu pride od volejbalistek zenska (shodou okolnosti moje tridni a soucasne ucitelka matematiky) ze ji nekdo ukradl a snedl tatranky (nebo co...). Musel jsem se smat. No a celkem sebejiste rekla ze to >musel byt nekdo od nas< a chtela abychom to zaplatili. Po chvili hadani se, ze nic platit nebudeme (teto hadky jsem se smele ucastnil v predni linii) jsem ji rekl ad si je radsi prepocita (jelikoz pocitat opravdu neumi). No jako vtip to moc pochopeno nebylo, ale co naplat ;-). Sice chtela po kazdym asi 5kc, ale vysoce se mi nelibilo ze nekdo prijde a nazyva nas >zlodeji< a za tyhle "principy" jsem se opravdu byl ochoten hadat :-D. Kazdopadne na sobe jeste musim pracovat, protoze nakonec jsem opravdu teh 5 kc vzal (v 1-korunach) a hodil je po ni. Asi toho budu litovat, maturu mam za rok :-)

Abych nebyl uplne OT - fyzicka konfrontace me ani ve "varu" nenapadla ani na okamzik...

Do budoucna se budu snazit pri konfliktech vest vice "konstruktivni" dialog, a taky ze me priste nikdo zadny penize timto zpusobem nedostane. Problem je: jak vest konstruktivni dialog s blbcem?

pozn: dobrych ucitelu je na nasi skole vic nez tech blbych, ktere jsem tu z casti popsal.
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » pon 25. dub, 2005 20:27

Pokud mluviš ke mně. Tak ano jsem zdráv jak tělěsně tak duševně. Čekal jsem že to lidé vesměs vemou jako legraci, ale nepochyboval jsem, že se najdou tací, již to vezmou vážně. Do vět jsem schválně umístil smajlíky, abych odlehčil význam textu.

No, to mi opravdu nedoslo, ze to minis jako legraci.

Jinak v principu je reseni "komunikacnich problemu" fyzickou cestou priblizne to same, jako resit problemy v seznamovani se znasilnenim.

Vlastne je to svym zpusobem dobry tema; upozornuje na to, ze ve vetsine "boju", kterych se dnesni clovek ucastni, nejsou bojovy umeni vcelku na nic...
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » pon 25. dub, 2005 20:38

kde jsem to jenom slysel hlasku:
"naucim vas karate tak dobre, ze ho nakonec ani nebudete muset pouzit" :-D
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 25. dub, 2005 21:22

Quan-Chi píše:Problem je: jak vest konstruktivni dialog s blbcem?

Nijak...mlet tu svou pořád dokola a intenzivně myslet na úsloví:

Bav se s volem o sobotě,když jde v pátek na porážku :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Selhání komunikace

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 5:09

peliarmos píše:Ahoj
Vidite nekdo jako reseni fyzickou konfrontaci (popripade likvidaci :-) )v pripade selhani komunikace?

Priklad: Ucitel na vysoké skole vam v 5. rocniku hazi klacky pod nohy a snazi se vam zneprijemnit dokonceni tim, ze nebere relevantni argumenty a jedna ciste z pozice svoji "sily".

Neda se to brat jako "Krajní nouze" :D

Co vriskas? Ted jsi v pataku na vejsce a nejakej trouba Ti hazi klacky pod nohy, je na tebe arogantni, nebere relevantni argumenty a chova se ciste z pozice svoji sily...

Co cekas, ze te bude cekat po vejsce? Jestli myslis, ze - budes-li delat neco za slusny penize ve vetsi firme - s tebou nebudou ostatni (nejen konkurencni firmy, ale hlavne konkurenti na pracovisti, sekcni sef, kterymu zacnes prerustat pres hlavu...) jednat z pozice sily, leckdy nebudou brat argumenty - tak se asi budes divit. (Nic z toho ti pochopitelne nepreju. Jsou firmy, kde se toto nedeje, ale je jich docela malo). Musis se naucit s lidma komunikovat presto, ze te treba uprimne nesnasi - a pritom jim nepodlezat - zachovat si urcitou miru svoji osobnosti. Nestezuj si tady (to muzes jit rovnou uz na to povestny nadrazi :wink: ) - a ber to ted jako skvelou skolu, jak zacit poznavat "svoji cenu" - jinymi slovy - najit hranici, do kdy si natolik veris, ze se budes schopen o svoje argumenty pohadat i pred publikem s osobou jednoznacne silnejsi, nez jsi sam. (Jestli delas techniku nebo neco exatniho - tak by to nemel byt problem) A naopak mez, treba taky najdes mez, od kdy ti treba vzhledem k cene "tvych akcii" nezbyte, nez rict - ano pane asistente, ten snih je naprosto cerny - protoze postup "do statku a hrdel" by se rovnal sebevrazde, nebo i pri vitezstvi by tvoje ztraty byly moc velky...

Zkus to svoje valetudo vyuzit i v podminkach, kde proste nemuzes dat ranu pesti (alespon ne fyzicky :D )
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 7:47

to Anonymní:

Nemůžu než s tebou souhlasit. Je to tak.

Still in the fight
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 26. dub, 2005 8:33

Jsem sice ted offtopic ale neda mi to

Anonymní má pravdu, jenže vyznamny rozdil je v tom, ze v praci tam jsem kvuli sefum a abych plnil jejich pozadavky, ale ve skole tam jsou ucitele kvuli mne a to si malokteri uvedomuji. To je stale obraz komunistickeho pristupu a starych struktur.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...