Zesilení Pesti a Zapestí

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Zesilení Pesti a Zapestí

Příspěvekod Anonymní » sob 07. kvě, 2005 14:47

Mám jednoduchý dotaz ,jak zpevnujete klouby na ruce a zápěstí pro tvrdší ůder?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 07. kvě, 2005 16:42

Jednoducha odpoved zni : makiwara
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 07. kvě, 2005 16:48

nebo treba taky kliky na pestech
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » sob 07. kvě, 2005 19:25

pucmaz píše:Jednoducha odpoved zni : makiwara

A nemůžu si tím tak trochu poškodit klouby?
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Zesilení Pesti a Zapestí

Příspěvekod Clodman » sob 07. kvě, 2005 19:29

MrHankey píše:Mám jednoduchý dotaz ,jak zpevnujete klouby na ruce a zápěstí pro tvrdší ůder?

proste si najdi nakej prijatelnej strom, asi tak silnej abys ho dokazal dlanemi obejmout, omotej si ruce bandazemi, kazdy den do nej zkus tak 30 minut bouchat a za chvili budes moct mladit i do zdi bez bandaze:) Míněno vážně
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 08. kvě, 2005 12:58

Co je to ta makiwara?? :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 08. kvě, 2005 13:53

to MrHankey: drevenej panaca
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 08. kvě, 2005 13:57

mlatit do zdi? ty jsi fakt vypatlanej, bez se zahrabat a uz se tady neukazuj
:evil:

co je makiwara? pomucka na otuzovani uderovych ploch
Obrázek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 09. kvě, 2005 18:01

Co takhle normalni boxovaci pytel??? :-)
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 09. kvě, 2005 18:59

A čistě náhodou nevíte ,jak zesílit Dlaně ??Nemohl jsem nato najít cviky :cry:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dlan

Příspěvekod Anonymní » pon 09. kvě, 2005 19:30

Ve starem filmu "Uder otevrenou dlani" to otuzoval manik svihovymi udery do rezneho pitle (naplenene buhvi cim) stridave dlani a hrbetem dlane. Ale to se asi tady nepocita :wink:
Jinak jsem v jednom televiznim dokumentu videl Morio Higaonnu jak si natiral dlane nejakym "patokem" aby je ztuzil....
To je otazka spise pro studenty chuan-fa
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 09. kvě, 2005 19:38

Jeden můj známý má kůži na rukách tvrdou a drsnou jako rašple.....tahá kolečka písku bez rukavic :wink: Má z toho dlaně neuvěřitelně mozolnaté a přitom v nich má neustále cit 8O 8O Je to sice prapodivná metoda,ale funguje.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 09. kvě, 2005 19:43

DMC- velmi dobre riesenie
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 09. kvě, 2005 20:54

A komu by se to zdalo malo exoticky, tak jeste jedna exoticka metoda na utuzeni pesti: Mestre Bimba otupil sekery, a jeho zaci pak s nima sekali spalky. :-)
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Zesilení Pesti a Zapestí

Příspěvekod Fireball » pon 09. kvě, 2005 22:05

proste si najdi nakej prijatelnej strom, asi tak silnej abys ho dokazal dlanemi obejmout, omotej si ruce bandazemi, kazdy den do nej zkus tak 30 minut bouchat a za chvili budes moct mladit i do zdi bez bandaze:) Míněno vážně[/quote]

Zdar.

Len sa potom nečuduj že budeš mať rozbité kĺby ramenné a aj chrbticu ;)
Základne pravidlo je, že prekážka do ktorej búchame musí úder absorbovať, pri tom môže byť tvrdá.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Nevjem co si mam myslet

Příspěvekod Anonymní » pon 09. kvě, 2005 22:36

Ja sem obcas chodim na tieto stranky a uplne kaslem na reci typu: take karate je originalne, a toto bojove umenie je lepsie nez to druhe, a co s akym sportom mam zacat ked chcem za 2 tyzdne vybuchat najvacsieho bitkara z ulice, atd.
Ani neverim na tajomne cvicenia nejakych mnichov okopirovane z nejakej knizky.(Videl som ich lamat si kovove pasky o hlavu-tomu verim, ale neverim, ze sa to naozaj chce njekdo naucit tym, ze o tom bude blabotat s kamaratmi po internete)
Ale to som vobec nechcel napisat, ani nikoho urazit alebo sa ho dotknut, to len aby (ak mi niekto odpise) vedel zhruba njeco o mne.
Raz som isiel vecer domov od priatelky a videl som chlapika, trosku vacsieho, takeho riadneho, aj tuk aj svaly, ja by som ho nazval pivar. Pivar mal tak podla mojho odhadu okolo 120 kg a tak do 1,9m.Ale bol nasraty jak taka hladna svina. Poznate ten pocit ked sa clovek tak nasere do nepricetnosti, ze ma okno? Tak to sa mne stalo (ale asi iba 2 krat).No a pivar to zrovna asi prezival, a este k tomu prestal asi uplne citit, pretoze len tak z nicóho nic nabel na taky riadny strom(ziadny chuducky,ten mal priemer aspon 2 metre) a zacal do neho kopat z plnej sily, ale ked myslim z plnej tak z plnej, ne ze sa ma njekdo pokusi chytit za slovo, az sa zacali vetvy triast a sisky opadavat. Po takých 5 minutach k tomu pridal este par hakov a direktov. A fucal a buchal jak svina. Viacej som ho nesledoval, aby si ma nepomylils tym stromom.
Tak kurva vysvetli mi toto njekdo?
Myslim tym normalnu odpoved, ci vznika v mozgu daka chemicka reakcia co otupuje bolest ak je clovek nasraty,alebo njeco podobne.
Ak njekdo napise,ze to musis 30 rokov buchat do dosky tak to ani citat nebudem, chcel by som ho videt jak tlce z plnej sily do stromu.
Dik.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Nevjem co si mam myslet

Příspěvekod Anonymní » pon 09. kvě, 2005 22:36

Ja sem obcas chodim na tieto stranky a uplne kaslem na reci typu: take karate je originalne, a toto bojove umenie je lepsie nez to druhe, a co s akym sportom mam zacat ked chcem za 2 tyzdne vybuchat najvacsieho bitkara z ulice, atd.
Ani neverim na tajomne cvicenia nejakych mnichov okopirovane z nejakej knizky.(Videl som ich lamat si kovove pasky o hlavu-tomu verim, ale neverim, ze sa to naozaj chce njekdo naucit tym, ze o tom bude blabotat s kamaratmi po internete)
Ale to som vobec nechcel napisat, ani nikoho urazit alebo sa ho dotknut, to len aby (ak mi niekto odpise) vedel zhruba njeco o mne.
Raz som isiel vecer domov od priatelky a videl som chlapika, trosku vacsieho, takeho riadneho, aj tuk aj svaly, ja by som ho nazval pivar. Pivar mal tak podla mojho odhadu okolo 120 kg a tak do 1,9m.Ale bol nasraty jak taka hladna svina. Poznate ten pocit ked sa clovek tak nasere do nepricetnosti, ze ma okno? Tak to sa mne stalo (ale asi iba 2 krat).No a pivar to zrovna asi prezival, a este k tomu prestal asi uplne citit, pretoze len tak z nicóho nic nabel na taky riadny strom(ziadny chuducky,ten mal priemer aspon 2 metre) a zacal do neho kopat z plnej sily, ale ked myslim z plnej tak z plnej, ne ze sa ma njekdo pokusi chytit za slovo, az sa zacali vetvy triast a sisky opadavat. Po takých 5 minutach k tomu pridal este par hakov a direktov. A fucal a buchal jak svina. Viacej som ho nesledoval, aby si ma nepomylils tym stromom.
Tak kurva vysvetli mi toto njekdo?
Myslim tym normalnu odpoved, ci vznika v mozgu daka chemicka reakcia co otupuje bolest ak je clovek nasraty,alebo njeco podobne.
Ak njekdo napise,ze to musis 30 rokov buchat do dosky tak to ani citat nebudem, chcel by som ho videt jak tlce z plnej sily do stromu.
Dik.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 10. kvě, 2005 10:08

Karatista píše:mlatit do zdi? ty jsi fakt vypatlanej, bez se zahrabat a uz se tady neukazuj
:evil:

co je makiwara? pomucka na otuzovani uderovych ploch
Obrázek

Hele blbecku, kdyz uz chces nekomu nadavat tak se aspon prihlas, je videt ze o tyhle problematice nemas ani paru
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 10. kvě, 2005 10:42

Anonymní: A vice versa :wink: 8)
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » úte 10. kvě, 2005 11:01

takisto som videl jedno spiteho tak vecer jak trieskal do znacky zakaz zastavenia. Udieral z celej sily az znacka spadla. Boli to fakt brutalne udery. Horsie bolo ze si vsimol ako nanho pozeram (cakal som na priatelku a tak som nemal kde ist). Prisiel ku mne asi na vzdialenost 5 metrov. To som uz citil riadny adrenalin v tele ale nastastie mi povedal ze ja som jeho kamos ze on by mi nikdy neublizil 8O a potom odisiel. Videl som ho prvy krat v zivote.
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně