od katana » čtv 10. dub, 2003 19:27
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citace:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR> 10.04. 2003 v 17:36, lokwon napsal(a):
<BR>Zdravim vsechny citici bytosti.
<BR>
<BR>Anonym : nemyslim, ze na to ma nejaky vliv onanie, spise me zkusenosti, nebot jsem po ted nekolika letech praxe, mel moznost (jsem statni zamestnanec) pouzit to co jsem se naucil v telocvicnach v praxi a dost me to zklamalo. Vetsina tradicnych stylu je pro realny boj, kdyz vas napadne clovek, ktery umi bojovat (prat se / zapasit ci jak to nazveme), tj. ma zkusenosti s realitou boje jako takovou, mate pak obrovsky male sance na uspech. Ano, mame pravdu, ze propaguji styl, ktery nikdo nezna a ktery je jakymsi vyjadrenim mych dovednosti (a mozna i idealu), ale je uplne fuk, zda tomu budete rikat karate, danjutsu ci budo. Podstata tkvi v praktikovani. Stajen jako nemohu posuzovat ja vas, nemuzete posuzovat nikdo vy me. Ano, tradicni styly maji z meho pohledu vyrazne nedostatky. Rozdily spocivaji v ucitelich a v otevrenosti lidi vuci budo. Pokud budeme kazdy tvrde stat za svym a tvrdit, ze ten "muj" styl je nejlepsi (viz nase ceska budo scena), pak se nikam nedostaneme. Podstatou dnesnich budo je integrace principu. Zakladem dovednosti je schopnost vyuzit ty principy daneho stylu, ktere jsou pro nas pouzitelne a pristupne. Samozrejme, ze chapu, ze nekazdy se mnou souhlasi. Je velice jednoduche odsoudit schopnosti cloveka dle veku - to myslim dovedu i ja. Ja propaduji urcity pohled na budo, urcitou cestu, kterou si ja prochazim a vim, ze je kvalitni a prinasi vysledky. Nerad bych po 2 letech cviceni (jako uz nekolikrat) zjistil, ze dany ucitel me nuti do neceho, co je v praxi nepouzitelne a zcela nesmyslne, ale patri to do daneho stylu a proto to budeme takto cvicit. Jak rekl Cimrman : Muzeme o tom vest spory, muzeme tomu neverit, ale to je to jedine co muzem.
<BR>Klidne me verejne pranyrujte, ale ja vim, ze muj nazor to nezmeni. Miluju budo a je mym smyslem zivota. Praktikovat a praktikovat. Jak casto cvicime, je myslim nas problem. Pokud cvicime denne, maximalizujeme svuj vlastni potencial a muzeme tak velice rychle postupovat nahoru. Otazkou je, kde je nas cil? Nas konec?
<BR>
<BR>Preji hezky den vsem citicim bytostem.
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>Nemyslím si, že by tě kdo odsuzoval kvůli tvému věku, stejně tak si nemyslím, že někdo ze zúčastněných viděl někdy tvé tréninky a jestli jsi si všiml, tvé "výsledky", jak to nazýváš, ani tvůj "reálný sebeobranný přístup", kterým se tak zaštiťuješ, tady nikdo nevyvrací ani nenapadá. To, lidi popouzí je tvůj přístup. Necekl bych ani slovo, kdyby sis vytvořil stránky, kde bys prezentoval své tréninky, a otevřeně říkal, že se snažíš využít své skromné zkušenosti a pro radost trénuješ s ostatními (tak se mi to alespoň jeví, evidentně nejsi z těch, kteří si na tréninku bojových uměních hodlají založit živobytí). Ale ty jsi vytvořil výkonostní systém, uděluješ lidem "dany", oháníš se buddhismem a pochybnými ninjovskými dovednostmi (silně pochybuji, že bys je dokázal za těch pár měsíců v Bujinkan Dojo vstřebat plně ovládnout), prostě tu vše napovídá tomu, že si silně protiřečíš a stává se z tebe to, co na internetu tak intenzívně pomlouváš - zjevně ti dělá dobře organizovat co se dá, vytváříš opravdu podivný eklektický styl, splácáváš všechno v nic a ani bych se moc nedivil, kdybys za pár měsíců vydal knihu o tvé "Dó". Silně mi připomínáš soke Poláka (Nin-tsun-do, název mluví za vše), jediné, čeho si na tobě cením je, že to zřejmě hluboko uvnitř opravdu nemyslíš zle. Ale přestaň ze sebe prosím dělat mučedníka a nepochopeného génia, kdyby svou "cestu" začal medializovat a vyučovat každý s průměrným přehledem v bojových uměních, jistě si umíš představit, jak by to dopadlo...