posilovna a ine druhy doplnkoveho treningu.

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » pát 13. kvě, 2005 12:37

Protože 15kg je moc. To by sem chtěl vydět ten ''výbuch'' s 15kg činkama v ruce. Viděl jsi někdy boxery aby stínovali direkty s 15kg činkama vruce 8O 8O K těmto účelů slouží kovové válečky, kterou ani zdaleka neváží 15kg, ale opravdu ani zdaleka :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 13. kvě, 2005 12:40

Chtěl bych jen doplnit k tomu plánu co jsem tu uváděl. S jakou váhou máte cvičit poznáte tak, že u jednotlivých cviků si vyzkoušíte jakou maximální váhu jste schopni jednou zvednout a s 60-ti procenty této váhy byste měli cvičit.
Tak hodně zdaru 8)

Tak řiď ať jedeš lip, myslel jsem řiď jako řiď, ne řiď jako řiť.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 13. kvě, 2005 16:36

Zkus si na ty ůdery vzít ještě těžší činky, nebo víš co, vem si ty nejtěžší co najdeš v posilovně :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: posilovňa

Příspěvekod diablik » pát 13. kvě, 2005 22:59

bb píše:Podľa teórie by na zvýšenie sily malo platiť 6 opakovaní v sérii s takou váhou aby cvik bol výbušný a odpočinok medzi sériami asi 3 minútový. Ja skúšam cvičiť údery s činkami / 15 kg jednoručky. Pohyb je naozaj výbušný ale nejak mi to nepomáha. Poradte mi prečo.
....skusim ti poradit v ramci moznosti: s tym cvicenim na vybusnost je to relativne pravda, cvici sa zakladnymi cvikmi: Bench,Drep,Trh vzpieracsky a je to na vseobecnu vybusnost,to jest celeho tela a ty chces zlepsit vybusnost v udere....na udery: vyhadzovanie,pisanie,tienovanie uderov s 1 kg jednoruckami/valcekmi/,udery s napinacikmi/expandermi/,plyometricke kluky na uzko,zdoraznovanie uderov na mechu atd.... udieranim s 15 kg cinkami si odpalis akurat ramena a lakte....cau
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » ned 15. kvě, 2005 9:12

Jumpere, sorry za komentář, ale nedá mi to. Ten tvůj trénink je, co se síly týče, úplně nahouby sestavenej. Jediné, co ti tenhle trénink přinese, je vytrvalost. Pokud je to tvůj cíl, pak je to ok, ale pokud chceš i funkční sílu, potřebuješ něco úplně jiného.

I. Část

1.cvik - bench - tyč plus na každé straně 15kg - 15 opakování
2.cvik - stahování kladky (jako shyby) - 45kg - 15 opak.
STAHOVÁNÍ KLADKY JE NA SÍLU A ZEJMÉNA PRO MARTIAL ARTISTU ÚPLNĚ NANIC. NAVÍC TA VÁHA JE MOC MALÁ. NAHRAĎ HO SHYBY. PO TAKOVÝCH 2-3 MĚSÍCÍCH BUDE© DĚLAT TY SHYBY PO 15 V KLIDU. A S TĚLESNOU VÁHOU
3.cvik - leg press - 85 kg - 15 op.
OPĚT -LEG PRESS JE PRO BOJOVÉ SPORTY NANIC CVIK. NAHRAĎ HO DŘEPY S VELKOU ČINKOU. DAJÍ TI SÍLU, KOORDINACI A ZPEVNÍ CELÉ TĚLO VČETNĚ STABILIZAČNÍCH SVALŮ
4.cvik - zvedání benchové tyče bez závaží (posilování bicepsu) - 15 op.
K ČEMU? SILNÉ BICEPSY JSOU MO®NÁ HEZKÉ, ALE FUNKČNĚ VÍCEMÉNĚ ZBYTEČNÉ. ®ÁDNÝ PŘÍNOS
to celé v tomhle pořadí 4krát za sebou

II. Část

1.cvik - zvedání jednoruček v sedě nad sebe (každá 10 kg) - 15 op.
2.cvik - přitahování kladky v sedě k sobě - 35 kg - 15 op.
MOC MALÁ VÁHA. NEDÁ TI TO SÍLU A OBJEM STŘEDNÍ ČÁSTI ZAD, CO® JE ZÁKLAD
3.cvik - stahování kladky (posilování tricepsu) - 20 kg - 15 op.
DAL BYCH SPÍ© KLIKY NA BRADLECH
4.cvik - předkopávání - 35 kg - 15 op.
DAL©Í ZBYTEČNÝ CVIK. NAVÍC NIČÍ KOLENA
to celé v tomhle pořadí 4krát za sebou

III. Část

1.cvik -zvedání přední poloviny těla na lavici(posiluje zdvihače zad)-15 op.
JMENUJE SE TO HYPEREXTENZE
2.cvik - sedlehy/sklapovašky - 15 op.
3.cvik - stoupání si na špičky - 85 kg - 15 op.
4.cvik - vezmete kladku, kleknete si, kladku si držíte u hlavy a stahujete jí dolů (posiluje břicho) - 20 kg - 15 op.

No celkově si myslím, že ten tvůj trénink má víc chyb než užitku. Je to prostě kulturistický rýsovací trénink, nic víc. Cviky pro kulturisty a navíc malý váhy. Chápu, že nechceš být Arnold, ale pokud chceš funkční sílu, musíš se soustředit na základní cviky, jako jsou dřepy, mrtvé tahy, benč, shyby, vzpěračský nadhoz a trh apod. Ne na hlouposti typu předkopávání a bicepsy. Navíc - právě série o 15 op. dost zpomalují. Potřebuješ zařadit dynamické série o 2-3 op s mnohem vyšší váhou. Ty ti dají výbušnou sílu. Doporučuji přečíst si něco o Westside tréninku, nebo o PTP.. Hodně zdaru!
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DMC » ned 15. kvě, 2005 9:54

Lear - jo, tak nejak bych to videl :-) Ale jak sem psal na zacatku, pokud to na nic konkretniho nepotrebuje, akorat chce "chodit do posilovny", tak muze klidne cvicit tu rysovacku. Je to bezpecnejsi, a aspon si nezlikviduje zada pri drepech a nevyrazi zuby pri Power cleanech :-)
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » ned 15. kvě, 2005 12:06

DMC píše:Lear - jo, tak nejak bych to videl :-) Ale jak sem psal na zacatku, pokud to na nic konkretniho nepotrebuje, akorat chce "chodit do posilovny", tak muze klidne cvicit tu rysovacku. Je to bezpecnejsi, a aspon si nezlikviduje zada pri drepech a nevyrazi zuby pri Power cleanech :-)
To mas pravdu. Uskodit mu to kazdopadne nemuze, to ne. :D Na druhou stranu muze klidne usetrit za posilku a dat si pekne doma intenzivni jibengong.. :twisted:
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » ned 15. kvě, 2005 12:20

Hele hoši.A co kdybste sem hodili nějaký cvičební plán obsahující cviky se svou vl. hmotností, co se dají cvičit doma. Nebo nějaké tipy pro cvičení s nafukovacím míčem.

PS. Říkal mi kámoš atlet, jak ho fyzioterapeutka pěkně s míčem zničila (nevím ovšem jak to myslel :lol: , ale předpokládám že počestně)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 15. kvě, 2005 12:38

Měl bych nějaké tipy pro cvičení s nafukovacím balonkem, nafouknutou gynekologickou rukavicí a nafouknutým primerosem. Kdo má zájem tak dejte vědět 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » ned 15. kvě, 2005 15:33

Toman píše:Hele hoši.A co kdybste sem hodili nějaký cvičební plán obsahující cviky se svou vl. hmotností, co se dají cvičit doma. Nebo nějaké tipy pro cvičení s nafukovacím míčem.

Mrkni se třeba sem (pokud umíš anglicky :) )http://www.trainforstrength.com/workouts.shtml
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » ned 15. kvě, 2005 17:13

Bezva díkes
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 15. kvě, 2005 20:10

To Lear: Co děláš za BU/BS? Jinak s tou tvojí kritikou nelze jinak než souhlasit
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 15. kvě, 2005 20:15

čuramedán
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » ned 15. kvě, 2005 22:36

Anonymní píše:To Lear: Co děláš za BU/BS? Jinak s tou tvojí kritikou nelze jinak než souhlasit
Dělám wing chun. Takže to moje posilování není nijak specifické pro konkrétní BU. Cvičím spíš pro všeobecnou kondici.
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 3:00

co se tyce nohou tak sex ve stoje... prave po jednom sem, moje devce cca 60 kg, no a musim rict ze jsem jak po bitve. ovsem spokojen :lol: :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 7:43

To Lear: Díky za kritiku, i když musím říct že s tebou absolutně nelze souhlasit. Když si pořádně přečteš co jsi napasal tak zjištíš že si odporuješ v názorech, což o něčem svědčí...
Díky a hodně štěstí.

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 7:44

Kde děláš Wing Chun? Čistě ze zvědavosti
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 16. kvě, 2005 10:10

(..)
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » pon 16. kvě, 2005 22:13

jumper píše:To Lear: Díky za kritiku, i když musím říct že s tebou absolutně nelze souhlasit. Když si pořádně přečteš co jsi napasal tak zjištíš že si odporuješ v názorech, což o něčem svědčí...
Díky a hodně štěstí.

V čem si odporuju, Jumpere? Ničeho jsem si nevšiml..
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod lightscared » úte 17. kvě, 2005 9:36

Anonymní píše:co se tyce nohou tak sex ve stoje... prave po jednom sem, moje devce cca 60 kg, no a musim rict ze jsem jak po bitve. ovsem spokojen :lol: :oops:

ano. to je najprijemnejsi sposob treningu... :)
lightscared
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně