preco?

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

preco?

Příspěvekod bruce » ned 19. čer, 2005 13:29

http://www.aiki.euweb.cz/posilovani.htm

http://www.aiki.euweb.cz/prerazeni.htm

k tomu prvemu sa chcem opytat preco nie je vhodne cvicit na strojoch a s cinkami ano...?
a tam k tomu druhemu ze aka ma byt taka cihla hruba?
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » ned 19. čer, 2005 17:33

Vykašli se na cihlu, pokud nevíš jak na ni, tak s ni radši necvič.
Jinak si přečti tu SZ. Tady to rozepisovat nebudu :wink:
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 19. čer, 2005 19:05

Proč dělat přítah a klik co nejrychleji? Není to na ten loket poněkud zničující? Moje osobní zkušenost je taková že sem to hodně přeháněl a podobným způsobem sem je za čtvrt roku docela dost rozsekal, do tý míry, že kliky prostě nemůžu dělat.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 20. čer, 2005 9:11

Kludne cvic na strojoch - pre BU dobre, matka rychlosti je sila, takisto cinky - ak budes mat spravnu techniku - nic sa ti nestane, nic si neznicis.

PS: ak chces rozbijat tehly - preco nepouzit kladivo? :idea: :lol:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » pon 20. čer, 2005 9:52

raduz píše:Kludne cvic na strojoch - pre BU dobre, matka rychlosti je sila, takisto cinky - ak budes mat spravnu techniku - nic sa ti nestane, nic si neznicis.

Matka rychlosti je relaxace, Síla svalů je macecha rychlosti - moc si spolu nerozumí! :)

Boris
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 20. čer, 2005 13:12

quote="Boris68"]
raduz píše:Kludne cvic na strojoch - pre BU dobre, matka rychlosti je sila, takisto cinky - ak budes mat spravnu techniku - nic sa ti nestane, nic si neznicis.

Matka rychlosti je relaxace, Síla svalů je macecha rychlosti - moc si spolu nerozumí! :)

Boris[/quote]...........tak toto je najvacsia ftakovina ako som kedy pocul....kamos,mas ty vobec ponatia s akymi vahami drepuju najrychlejsi bezci tohto sveta...ta vaha by ta pribila do zeme.....vzpieraci patria medzi navybusnejsich a najrychlejsich silovych sportovcov.....a prave tento druh sily je pre fighterov rozhodujuci-VYBUSNOST-treba cvicit aj tazke vahy aj relaxovat a strecingovat svaly....ale na to treba odborny dohlad a vedenie,inac si mozes pri plyometrickej praci svalov slusne odvarit klby...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 20. čer, 2005 13:16

Boris68 píše:

Boris

to, ze je sila matka rychlosti rikal uz Zdenek Srstka...
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » pon 20. čer, 2005 13:36

No smůla, já prostě nesouhlasím, že silný sval se rovná rychlý sval. A že by kliky byly cesta k rychlosti, tak to se mi taky nezdá. Určitě bych nechtě být tak nabouchaný až bych z toho Vybuchnul :D
Jo a ten Srstka, hmm aby tak náhodou kulturista tvrdil že je pomalý...

čus
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boris68 » pon 20. čer, 2005 13:36

No smůla, já prostě nesouhlasím, že silný sval se rovná rychlý sval. A že by kliky byly cesta k rychlosti, tak to se mi taky nezdá. Určitě bych nechtě být tak nabouchaný až bych z toho Vybuchnul :D
Jo a ten Srstka, hmm aby tak náhodou kulturista tvrdil že je pomalý...

čus
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 20. čer, 2005 13:50

hele podivej se na sprintery, atlety apod...nebo treba na Sebrleho...vsichni jsou namakani jak svina a rychlost a dynamika je evidentni

nebavime se tady doufam o kulturistech co neudelaji rychlej pohyb jak je rok dlouhej a jenom se zvetsujou:)

kliky nejsou cesta k rychlosti, ale neco jinyho jsou dynamicky provadeny kliky, treba s tlesknutim apod...
Srstka byl pokud vim, taky zapasnik
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 20. čer, 2005 13:51

Boris: ach jo relaxace - Ty asi robis Tai Chi nie?
Srstka a kulturista? :lol: :lol: Silovy trojboj a zapasenie.
Cvic s cinkami (ale nie ako kulturista :idea: ) a budes rychly.
Mimochodom aj Bruce Lee trenoval aj s cinkami a nemyslim ze by bol pomaly.

Aje pravda ze ten vyrok som si pozical od Zdenka Srstku (ak budem mat v jeho veku taku kondicku ako on budem velmi stastny...)

Ked budes stale len relaxovat - budes sice rychly, ale slaby :idea:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » pon 20. čer, 2005 14:45

No činky nepoužívám, do posilovny nechodím a jsem rychlejší a silnější než jsem býval! S tím prostě nic nenadělám. Více než se přitáhnout k hrazdě nepotřebuju.

Rád bych viděl nějaké slečny dělat kliky s tlesknutím. :D

Ano potřebuju svaly k tomu abych udržel tělesnou kontrukci, ale to je tak asi vše, :D takže vic než sílu potřebuji pevnost, a k té mi stači jen používat správné svalové partie a znát tělesnou struktůru.

To snad proto že bych se nerad zasekl na hmotnostních kategoriích a pana Srstku bych asi v páce neporazil ale o to mi asi nejde. :)
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pon 20. čer, 2005 20:50

Ano potřebuju svaly k tomu abych udržel tělesnou kontrukci, ale to je tak asi vše, :D takže vic než sílu potřebuji pevnost, a k té mi stači jen používat správné svalové partie a znát tělesnou struktůru.
.....pocuvaj Bambino,kludne si maj nazor ohladom ciniek aky chces a mas,je to tvoja vec....ale nerob z toho dogmu a nevnucuj svoj subjektivny nazor inym,klamlivy a nicim vedeckym nepodlozeny,len pochybnou "empiriou".....aby si nebol prekvapeny,ked ti nejaka zdanliva 100 kg hruda sira utrhne hlavu a ty si zrazu zistis,ze to zdanlivo mohutne osvalene cudo je mrstne ako panter....poznam zopar boxerov tejto hmotnostnej kategorie,kt. specif. posiluju a su mrstny ako svina....predstav si thaiboxera kt ma vykopany lowkick,silny a vybusny a teoreticky zadrepuje so 110 kg drep....a predstav si ze dotycny panko dobrym treningom zlepsi drep na 160kg a vyssie, a rychlost a vybusnost udrzi ako predtym...jaku bombu bude mat v kopacke
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » úte 21. čer, 2005 8:27

diablik píše:Ano potřebuju svaly k tomu abych udržel tělesnou kontrukci, ale to je tak asi vše, :D takže vic než sílu potřebuji pevnost, a k té mi stači jen používat správné svalové partie a znát tělesnou struktůru.
.....pocuvaj Bambino,kludne si maj nazor ohladom ciniek aky chces a mas,je to tvoja vec....ale nerob z toho dogmu a nevnucuj svoj subjektivny nazor inym,klamlivy a nicim vedeckym nepodlozeny,len pochybnou "empiriou".....aby si nebol prekvapeny,ked ti nejaka zdanliva 100 kg hruda sira utrhne hlavu a ty si zrazu zistis,ze to zdanlivo mohutne osvalene cudo je mrstne ako panter....poznam zopar boxerov tejto hmotnostnej kategorie,kt. specif. posiluju a su mrstny ako svina....predstav si thaiboxera kt ma vykopany lowkick,silny a vybusny a teoreticky zadrepuje so 110 kg drep....a predstav si ze dotycny panko dobrym treningom zlepsi drep na 160kg a vyssie, a rychlost a vybusnost udrzi ako predtym...jaku bombu bude mat v kopacke

Koukám, :D že když někdo řekne svůj názor tak to někomu připadá, že mu ho vnucuje. :D Tak sorry že jsem se podělil o svoji zkušenost, a jestli není vědecky potvrzená, tak o tom bych dokázal taky polemizovat. A taky chápu, že když někdo tvrdí něco, co není všeobecně považováno za pravdu, tak to vždycky někoho namíchne. :cry:
Ale já bych raději chtěl naznačit že svaly nejsou všechno, to by opravdu znamenalo že čím větší hovado (to není na tebe D.), tím mám proti němu méně šancí. Nerad někomu řekl, nemáš svaly, tak nenáš šanci. Ale stejně v posilovně se asi nepotkáme. :D
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » úte 21. čer, 2005 11:16

Boris: Ok, je to Tvoj nazor a respektujem to, pokial to vyhovuje Tvojim individualnym potrebam - super.
Chcem len reagovat nato ze cvicenie s cinkami nie je skodlive - treba mat len spravnu techniku. A tvoje bu (akekolvek bu ) urcite nespomalia.

Kopec ludi zastava tento nazor a preferuju cviky s vlastnou vahou tela.

Ja robim oboje, ale posilovni sa venujem pomerne casto, robim aj "objemovy" trening (v posilovni) - cize tazke vahy - a nemam pocit ze by som "spomalil" pri bu ( udery, kopy, kryty, paky...)

Zakladne cviky ako drep, mrtvola Ti daju silu, ktoru napriklad pri zapase urcite potrebujes. ( ako chces bez toho zodvihnut a prehodit 100 kg chlapa :idea: )

PS: kliky s tlesknutim robia v pohode 10-rocne deti.....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » úte 21. čer, 2005 12:06

Jasně - pokud bych byl zápasník tak bych asi posiloval, ale mě se po zemi mo válet nechce a tak se raději snažim připravit na to, že toho nebude potřeba. Stejně bych asi 100kg boucháče neuzvedl. Ale diskutovali jsme rychlost a svaly. To že se s někým přetahuju a válím po zemi pět minut to mi jako rychlost nepřipadá.
Rychlost pro mě znamená desetina vteřiny a rozhodnuto, tomu říkám rychlost.

Jo a ty kliky z tlesknutím to asi dělaji desetiletí kluci ale co holky.,?

Vážně vidíte umění v tom být velký a svalnatý a nakopat prdel malým?
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » úte 21. čer, 2005 12:12

Boris68 píše:Jasně - pokud bych byl zápasník tak bych asi posiloval, ale mě se po zemi mo válet nechce a tak se raději snažim připravit na to, že toho nebude potřeba. Stejně bych asi 100kg boucháče neuzvedl. Ale diskutovali jsme rychlost a svaly. To že se s někým přetahuju a válím po zemi pět minut to mi jako rychlost nepřipadá.
Rychlost pro mě znamená desetina vteřiny a rozhodnuto, tomu říkám rychlost.

Jo a ty kliky z tlesknutím to asi dělaji desetiletí kluci ale co holky.,?

Vážně vidíte umění v tom být velký a svalnatý a nakopat prdel malým?

ale vzdyt tady nikdo nemluvi o tom byt velkej a svalnatej...videl jsi nekdy treba shaolinsky mnichi (jen pro ilustraci)?....jsou rychly, obratni, pruzni a silni!!..a rozhodne zadny korby to nejsou, posilujou jak divy, ale spravne...jsou thai boxeri velci a svalnati?...na rychlost a silu v boji podelaji vetsinu lidi...a samozdrejme taky posilujou

r
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » úte 21. čer, 2005 12:20

To:ukropcany
hmm.. tak jakou sílu máte teda na mysli. Já myslel že to vše začalo od Bruce, a ten se ptal na kliky.
Tak jakou sílu teda ještě trénujeme třeba těmi dřepy se závažím?
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » úte 21. čer, 2005 12:29

Aj "maly" moze nakopat velkeho a svalnateho :idea:
To si neviem preco spomenul, to nikto netvrdil.
V bu ide hlavne o tu silu - nie kulturista, ziadne "nasypane" hovado.
Ide o to mat aj silu aj kondiciu aj rychlost.
Nadaj sa chlape pomylit, zapasnici su rychly chlapici.
"Valanie na zemi" - :evil: - mal by si si to skusit, tam sa hlavne prejavi potreba sily a kondicie- a samozrejme treba vediet techniky.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 22. čer, 2005 18:50

Boris: i malí lidi maj výhody, co sem dřív cvičil tak jim byl větší problém urvat v páce loket, maj líp chráněný koule a mohl bych pokračovat :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...