Geralt1 píše:hm, zběžně jsem to pročetl a je mi smutno, jak nešní omladina chápe bojová umění (a jak dneska funguje základní , popř. střední školství).
dle mého názoru je problém ve výchově, rodiče ty spratky málo řežou, nemají na ně čas, nechají je zvlčet a jejich problémy je nezajímají, nepodají jim žádné vodítko, jak řešit různé situace - takže naši milí pubescenti to řeší po svém - většinou tak jak to mají naštudováno z přihlouplých amerických filmů (je to jasné - je to romantická cesta anarchisticko-indianojonesovského přístupu - a ta je přece plná adrenalinu, který jim tolik chybí. lepší by ale možná bylo vybít si ho jinak)
všude se neustále řeší agresivita, jak proti tomu bojovat na úrovni školy atd., jenže kámen úrazu je doma, ne ve škole. dětem chybí autority, jedou si po své koleji a rodiče a vůbec dospělé považují jen za nutné zlo, za nežádoucí opruz.
kam ten svět spěje?
hanba každému rodiči, který se diví, když ve 14ti letech věku své ratolesti zjistí, že z ní vyrostl spratek, otloukající své mladší vrstevníky a probodávající učitelům gumy.
jó dítě může mít každý, i ten největší......v zásadě s tím cos napsal souhlasím až na to s tím "řezáním" dětí.
nemyslím, že by problém byl v tom, že rodiče své děti málo řežou, já neznám moc rodičů, co své dítě nikdy neuhodili, a docela by mně zajímala nějaká studie o zločincích, ani bych se moc nedivil, kdyby jich bylo víc z rodin, kde rodiče své děti řezali jak žito. já si spíš myslím, že dobrá výchova je o vzoru, co pomůže, když někdo dítě seřeže, když se potom sám chová jako......, a další problém je v tom, že dost často se fyzický trest nepoužívá jako výchovný prostředek, tedy s mírou a jen tam, kde jiný prostředek nezabere, ale většinou se používá tehdy, když rodiči selžou nervy, což je nevýchovné až běda.