KONFLIKTY

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Gratulace

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. čer, 2005 14:25

tekki píše:Konflikty ???
Tento utorok som a vracal z tréningu a nejaké hovädo (180 cm a cca 120 kg) do mňa vrazilo... Pozerám na neho a on na to, že mi jednu prije..., tak som si sadol a on začal, že či som niečo nepovedal. Tak som kukal na neho a typoval aká technika by sa mi hodila - vyšlo mi, že BIL SAO. :D
Vtom moj kamoš povedal, že sorry, nechceme tu problémy a to hovädo začalo nadávať a nadávať ...
P.S: mal v ruke lovecký nôž :?
Skončilo to bez boja, no ja som bol pripravený, ale trochu mi lepilo (to ten nôž) :oops:

Tak to si se kamaráde podruhé narodil. Bil sao proti noži - to opravdu není to pravé. Konfliktům tohoto druhu se vyhýbej jako čert kříži a z podobné situace koukej zdrhnout co nejdříve. Úvahy na téma bil sao v podobných situacích "Could cost you your life"!!!!!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

boj

Příspěvekod Anonymní » sob 25. čer, 2005 8:19

Pozdravujem vsetkych priaznivcov BU!
Uz dlhsie sledujem tuto diskusiu a tak som sa aj ja rozhodol podelit sa s vami o moje skusenosti. Chcel by som opisat najma svoje najcerstvejsie zazitky priblizne z pred par dni. Vsetko sa to odohralo v jednom bare okolo stvrtej poobede. Hrali sme s kamaratmi kalceto a akurat vyslo na mna ze som mal jednu hru cakat. Tak som sa trochu motal pookoli ked ma zrazu schytil jeden chalan okolo pliec a zacal ze sa ma chce nieco opytat. Bol cosi vyssi a tazsi odo mna ale vyzeral celkom priatelsky tak som to nechal tak az kym ma nezacal tahat vonku a spustil klasiku ze preco som piskal na jeho holku a podobne sracku. Kedze som si ho vsimol uz pred tym vedel som ze tam so ziadnym dievcatom nebol a tak som vylucil ze by si ma mohol s niekym pomylit. Odmietal som ist s nim von hoci mi zarucoval ze sa mi nic nestane ale vsimol som si ze za dverami za zavesom stali styria dalsi chalani s ktorymi sedel pri stole. Vtedy mi to vsetko doslo a snazil som sa z toho vykrutit co sa mi nakoniec podarilo. Potom som ho este chvilu sledoval a videl som ako isiel za tymi chalanmi von a pocul som aj ako im vravi ze si musia najst niekoho ineho a za pat minut uz bol obtazovat pri inom stole. Mozno sa vam zda cudne ze pisem ze som bol s kamaratmi a nechcel som sa bit ale aj ked mi to rovno nepovedia viem ze by sa ma nezastali. Nejde teraz o to ze som to prave ja ale proste nevedia sa bit a ja im to ta to nezazlievam. Priznavam sa vsak ze chvilu ma to aj von tahalo ale potom sa nieco vo mne zlomilo a dostal som strach. Predsalen na piatich si este netrufam. Nevraviac o tom ze vsetci boli vacsi odo mna. Este jedna vec bola ze ten bar je asi na tretom poschodi a bal som sa aby ma aj nechtiac nesotili dole schodmi. To sa stalo asi pred necelym tyzdnom. Daslia prihoda je zo vcera. To iste miesto ten isty cas ta ista situacia. Lenze tentokrat to bolo trochu dramatickejsie. Vyjebky sa niesli v duchu ty si skinhead a neviem co este. Uz si to odniesli aj kamarati ktori sa tiez stali tercom verbalnych utokov. Lenze uz znamy vyjebavac na mna zavolal stokilove hovado. Ten prisiel ku mne asi na strednu az blizku vzdialenost a vyzeralo to ze sa ma chysta udriet. Pozerali sme na seba asi 20 sekund ked v tom mi podal ruku a odisiel. Ja som mal vtedy zhodou okolnosti vo vrecku boxera. Bol som pripraveny ze ho pouzijem ale nebol som si celkom isty ci to chcem spravit. Jedna vec je ze by som dostal po papuli ale druha vec niekoho zmasakrovat pripadne zabit. Jednal by som samozrejme v sebaobrane ale kedze nemam este 18 rokov neviem ako by to brala policia. Neviete mi v tomto poradit? Podotykam ze okrem toho hovada tam stalo este asi 8 mensich chlapcov. Mozno 16 az 18 rocnich. Potom este nasledovali vyhrazky ze vy odtial cely neodidete a tak ale uz sme radsej odisli. Najviac ma na tom stve ze uz mi naozaj lepilo. Nebol som si sam sebou isty. Normalne sa mi klepali ruky. Ale aj napriek tomu neviem zarucit ze ak sa to stane este raz ze boxera nepouzijem a niekoho tam nezmasakrujem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

boj

Příspěvekod Anonymní » sob 25. čer, 2005 20:11

Nie som si celkom isty ci som urobil spravne. Mozno som mu mal naozaj ukazat kto je sef aj ked je pravdepodobne ze by som celkom slusne obsiahol aj ja. Ked tam pridem nabuduce je viac nez pravdepodobne ze sa to zopakuje. Naozaj neviem co robit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » sob 25. čer, 2005 22:46

Gino píše:josefmlady: spouštěč je až násilí? Takže se začneš bránit až když tě někdo srazil na zem a kope do tebe? Jak, schoulením se do klubíčka? :-)

Neber to nijak zle, spíš chci naznačit, že ne vždy je dobré reagovat až na fyzický podnět. To už může být leckdy pozdě. Nikdy nevíme, jak tomu druhému rána sedne a hlavně kam ji dá...

dobrá tedy ne fyzické násilí, ale pokus o něj. dobrý? spokojen? :roll: nebo si myslíš, že se nechám praštit a pak teprv spustím akci? tak se mi zdá že hledáš, do čeho se opřít , pro upřesnění tedy: fyzickým násilím jsem nemyslel to, že se nechám praštit kladivem do hlavy, ale to, že poznám, že to útočník chce udělat, směrodatná je asi vzdálenost, ale člověk to musí i vycítit, atd,atd,atd, blablablabla
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » sob 25. čer, 2005 23:00

Geralt1 píše:hm, zběžně jsem to pročetl a je mi smutno, jak nešní omladina chápe bojová umění (a jak dneska funguje základní , popř. střední školství).

dle mého názoru je problém ve výchově, rodiče ty spratky málo řežou, nemají na ně čas, nechají je zvlčet a jejich problémy je nezajímají, nepodají jim žádné vodítko, jak řešit různé situace - takže naši milí pubescenti to řeší po svém - většinou tak jak to mají naštudováno z přihlouplých amerických filmů (je to jasné - je to romantická cesta anarchisticko-indianojonesovského přístupu - a ta je přece plná adrenalinu, který jim tolik chybí. lepší by ale možná bylo vybít si ho jinak)

všude se neustále řeší agresivita, jak proti tomu bojovat na úrovni školy atd., jenže kámen úrazu je doma, ne ve škole. dětem chybí autority, jedou si po své koleji a rodiče a vůbec dospělé považují jen za nutné zlo, za nežádoucí opruz.

kam ten svět spěje?

hanba každému rodiči, který se diví, když ve 14ti letech věku své ratolesti zjistí, že z ní vyrostl spratek, otloukající své mladší vrstevníky a probodávající učitelům gumy.

jó dítě může mít každý, i ten největší......v zásadě s tím cos napsal souhlasím až na to s tím "řezáním" dětí.
nemyslím, že by problém byl v tom, že rodiče své děti málo řežou, já neznám moc rodičů, co své dítě nikdy neuhodili, a docela by mně zajímala nějaká studie o zločincích, ani bych se moc nedivil, kdyby jich bylo víc z rodin, kde rodiče své děti řezali jak žito. já si spíš myslím, že dobrá výchova je o vzoru, co pomůže, když někdo dítě seřeže, když se potom sám chová jako......, a další problém je v tom, že dost často se fyzický trest nepoužívá jako výchovný prostředek, tedy s mírou a jen tam, kde jiný prostředek nezabere, ale většinou se používá tehdy, když rodiči selžou nervy, což je nevýchovné až běda.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: WP

Příspěvekod josefmlady » sob 25. čer, 2005 23:01

White_P píše:Ako inak: Za ciste a biele Slovensko! :)

nácky nemusím blbe
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: bitka

Příspěvekod josefmlady » sob 25. čer, 2005 23:02

budoka píše:Zdravim všechny příznivce budo.Jakožtio vyznavač německé,japonské a italské rasy./uznávám tyto národy hlavně kvůli úchvatným činům které vykonali v období druhé světové války.Rád bych vám vyprávěl jeden příběh který se mi stal.Cítím se totiž být povolán japonskoněmeckoitalskými předky které propagují samurajské kodexy.Můj příběh začal v roce 1998 kdy jsem byl jako turista napaden kdesi ve wudangských horách několika taoistickými mnichy kteří si pod vlivem opia chtěli vyzkoušet své zbraně.Já jsem byl takřka neozbrojen a ještě jsem nesl na zádech svého mistra karate kterého jsem nesl do svatyně na věčný odpočinek.Jdu po cestě,když v tom mě někdo bodl halapartnou do boku.Díky meditačním praktikám které mě mistr naučil(sám se je naučil od jednoho mistra v číně-ještě než ho zmasakrovali japonští okupanti samurajského rodu)jsem bodnutí téměř necítil.Okamžitě jsem použil techniku joko tobi geri.Předtím sem ale musel pověsit mistra na větev.Vzápětí jsem chytl takzvanej amok a ubil jsem i dva zbývající mnichy.Na počest mého mistra jsem jiám vytetoval hákovej kříž na čelo.Po dvaceti letech tréninku jsem byl schopen zvládnout tři ozbrojené taoistické mnichy.Takže věřte v Budo a dokážete nemožné.Dodnes nevěřím jak sem to dokázal,ale vyšlo to.

takže taky nácek? pěkný hnus
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: boj

Příspěvekod josefmlady » sob 25. čer, 2005 23:09

Vlado píše:Nie som si celkom isty ci som urobil spravne. Mozno som mu mal naozaj ukazat kto je sef aj ked je pravdepodobne ze by som celkom slusne obsiahol aj ja. Ked tam pridem nabuduce je viac nez pravdepodobne ze sa to zopakuje. Naozaj neviem co robit.

a čí je vlastně ten bar? nedalo by se domluvit s majitelem, že mu tam nějaká hovada odhání hosty? možná by to vyřešil on, někteří majitelé si s tím dokážou poradit docela razantně.....
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

konflikt

Příspěvekod Anonymní » ned 26. čer, 2005 9:12

Praveze sa mi zda ze je za dobre s barmanmi lebo vecne tam chodi za pult a tak. Ja len cakam kedy toho hajzla stretnem sameho v tmavej ulicke.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » ned 26. čer, 2005 18:59

josefmlady píše:
budoka píše:Zdravim všechny příznivce budo.Jakožtio vyznavač německé,japonské a italské rasy./uznávám tyto národy hlavně kvůli úchvatným činům které vykonali v období druhé světové války.Rád bych vám vyprávěl jeden příběh který se mi stal.Cítím se totiž být povolán japonskoněmeckoitalskými předky které propagují samurajské kodexy.Můj příběh začal v roce 1998 kdy jsem byl jako turista napaden kdesi ve wudangských horách několika taoistickými mnichy kteří si pod vlivem opia chtěli vyzkoušet své zbraně.Já jsem byl takřka neozbrojen a ještě jsem nesl na zádech svého mistra karate kterého jsem nesl do svatyně na věčný odpočinek.Jdu po cestě,když v tom mě někdo bodl halapartnou do boku.Díky meditačním praktikám které mě mistr naučil(sám se je naučil od jednoho mistra v číně-ještě než ho zmasakrovali japonští okupanti samurajského rodu)jsem bodnutí téměř necítil.Okamžitě jsem použil techniku joko tobi geri.Předtím sem ale musel pověsit mistra na větev.Vzápětí jsem chytl takzvanej amok a ubil jsem i dva zbývající mnichy.Na počest mého mistra jsem jiám vytetoval hákovej kříž na čelo.Po dvaceti letech tréninku jsem byl schopen zvládnout tři ozbrojené taoistické mnichy.Takže věřte v Budo a dokážete nemožné.Dodnes nevěřím jak sem to dokázal,ale vyšlo to.

takže taky nácek? pěkný hnus

proč na to proboha reaguješ?? je jasné že si jen touhle cestou dělá srandu, a čeká až se chytne nějaká citlivka a nadá mu.... už za vše hovoří jen to, že si dal do předmětu zprávy bitka
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. čer, 2005 9:27

josefmlady: to s tím řezáním dětí bylo samozřejmě myšleno vtipem, nadsázkou. je jasné, že výchova musí vycházet z jiných technik - a řezání je už jen krajní řešení v pubertálním věku, když už je výchova tak zanedbaná, že z děcka je fracek, co nebere dospělé jako autority . tam už je většinou stejně pozdě a i to se míjí účinkem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 27. čer, 2005 11:19

budoka: 8O 8O 8O
Vlado: Ukropcany ma pravdu, nestoji to zato.
A ta tmava ulicka - mozes si ho pockat, a "zostrelit" ho, - ale nemyslim si ze sa Ti ulavi. Nenavist plodi len dalsiu nenavist. Nabuduce si moze pockat on Teba.
Ale ked uz na Teba zautoci (fyzicky) - vtedy bud nekompromisny.
Aj ked niekedy je fakt tazke pocuvat nejakeho curaka ako Ti nadava a zachovat klud a rozvahu...
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod warrern » úte 28. čer, 2005 13:54

Nemusíš umět bojové umění (ale je to výhoda :lol: :twisted: ) abys vyhrál. Důležité je mít při boji prázdnou mysl a dokonale se odprostit od všeho, to ti výrazně zlepší instinky a líp pak vnímáš soupeře. Zvlastní skušenosti...... Když jsem při boji myslel co soupeř udělá tak mě vždy dostal.
warrern
diskutér - nováček
diskutér - nováček

bitka

Příspěvekod Anonymní » stř 29. čer, 2005 20:09

To josefmlady: Som a este nejaky ten cas budem nastrocny a ze preco tam chodim? A co tak si polozit otazku preco tam nechodit? Kvoli nejakenu chujovi co chce robit problemy? Ja konflikty v ziadnom pripade nevyhladavam ale nemienim sa im ani vyhybat ak ide o taketo zalezitosti. Ako by sme predsa dopadli ak by sme sa nebranili voci takymto agresorom.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. čer, 2005 20:45

Anonymní píše:Co vsak mozes urobit je, ze pomozes policii s jeho dolapenim, napriklad tym, ze poskytnes popis ako vyzera.

Myslim ze ta zena im poskytne dostacujuci popis :D. Nie jasne mas zcasti pravdu, ale snazil som sa vyvratit tvrdenie ze nechat ho tak je spravne.[/quote]
Omyl. Ukazuje se, že ta žena jim často žádný použitelný popis nedá. Říká jim jen že byl hnusnej - pokud jim něco říká.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. čer, 2005 20:56

Jayo píše:
janik píše:NO zoberte si jednu situaciu. ... A s takymito ludmi treba raz a navzdy zkoncovat, preto ak neublizia vam mozu ublizit inym a pritom takym co sa nevedia, alebo nebodaj nedokazu ubranit. Samozrejme nechcem tym povedat, aby sme vysli na ulicu a pobili vsetkych ozranov to nie :-). Ale vsak viete ako som to myslel

...
Ide o to, ze nikto nemoze predpovedat buducnost. .... Cize ked najdes titulok v novinach, ze dotycny opilec znasilnil zenu, nieje to tvoja chyba, lebo niesi pan Boh a nevies predpovedat buducnost. Keby si tym darom ovplyval, bola by to ina situacia. Ale ty tym darom neovplyvas. ....

Souhlas s Jayom. Budoucnost je ošemetná věc. Úplně stejně ten opilec mohl po tobě obtěžovat dalšího maníka, kterej plánoval znásilnit a pak zamordovat ženu. Ale protože se pofackoval s opilcem tak to odložil a jeden ženský život byl zachráněn díky tomu že ses do pranice nepustil ty ... atd.
Nemá smysl se pasovat do role čističe povrchu zamského od zločinců. To může skončit jedině tak, že nejhorší zabiják se stane z tebe.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. čer, 2005 21:21

Vlado píše:To josefmlady: Som a este nejaky ten cas budem nastrocny a ze preco tam chodim? A co tak si polozit otazku preco tam nechodit? Kvoli nejakenu chujovi co chce robit problemy?

Protože ten bar patří někomu kdo je rád zadobře s takovýma chujama - jak píšeš. A ty ho v tom mimochodem podporuješ tím, že mu děláš tržbu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

bitka

Příspěvekod Anonymní » stř 29. čer, 2005 21:30

Ja nevravim ze zadobre je s nim majitel ale barman... ten vsak sa do toho nemiesa
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 29. čer, 2005 22:19

hele, to já ti neradil abys tam nechodil, takže to moje jméno.... ale musím říct, že s ukropcaným nakonec souhlasím, protože je něco jiného se nevyhýbat "situaci" a něco jiného chodït na místo, kde vím, že na mně problém čeká. navíc, když se toho konfliktu obávám, nechci ho a ani nevím jak ho vyřešit.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

bitka

Příspěvekod Anonymní » čtv 30. čer, 2005 21:00

Je pravda ze ak tam este pojdem tak ten konflikt je len otazkou casu ale clovek sa musi vediet postavit svojmu strachu. Ja som v prave tak preco by som sa mal kvoli nejakemu individuu obmedzovat vo vybere pohostinskeho zariadenia. Rad by som docielil aby sa radsej on vyhol mne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně