Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod SianLang » pát 07. lis, 2003 11:02

Jóó, v pohoděéé.

Já Hladíka a jeho žáky (a vůbec Hung-gar) jen pozoruju z dálky, ale přesto si troufám tvrdit, že Hladík je blázen a ještě nevychoval dobrýho žáka (jak by taky mohl...). I když je pravda, že pár jeho žáků už cvičí líp než on (což bylo vidět i na tom jeho show ) a na to fakt nemusím být Hung-garista abych to viděl... Sloh článku určitě nenapoví, jak je dobrej, ale jestli cvičil ty nesmysly a pořád se hlásí k Hladíkovi, pak ho bude Lam hodně dlouho předělávat...

Ale mně je to fakt jedno, do ničeho mě nenamáčejte, díky... Chrrr...
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bonhartt » pát 07. lis, 2003 12:37

Hrankay uz hodne dlouho necvici u Hladika. Stejne jako vetsina tech kteri delaji HG delsi dobu tak u nej zacinal... ale pokud vim, tak od te doby co sem jezdi rodina Lam tak spolu s Adamkem cvici vyhradne u nich... viz jejich stranky kuprikladu...
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 07. lis, 2003 14:20

Adamek a Hrankay dnes cvici pod vedenim rodiny Lam, ale udelali zasadni chybu, ktera jejich HG tahne a bude i nadale tahnout dolu: nehodili do odpadkoveho kose vsechny ty hladikovske vymysly/nesmysly (ono je to tezke si priznat, ze x let naprosto promarnili, a ze musi zacit znovu, od zacatku - od zakladnich postoju, uderu, kopu... - a meli by, kdo z nich/jejich zaku umi dat poradny primy uder, spravne s epostavit, dychat, kopnout... ).

misto aby zacali sit nove kalhoty, zaplatuji stare, a to v ramci systemu jako je HG, ani v zadnem jinem gf nefunguje. to, ze na na rozbiteho cirkusackeho trabanta budu montovat soucastky z mercedesa, z nej jeste mercedes neudela.

mluvim z osobni zkusenosti - neni jina cesta nez tato - hodit trabanta do srotu, priznat si, ze nejenze nejsem velky sifu, ale ani jeste ne zacatecnik, a zacit uplne, uplne od znovu.

Jana Hrankaye se musim zastat (navzdory vyse uvedenemu clanku, ktery je opravdu hodne, hodne spatny, presne v duchu hladikovske dikce) - Jano cvici, dre, maka, a hlavne je to uprimny kluk, ktery chce opravdu cvicit, ne fotky a jmeno. jeho gf je mnohem lepsi nez Adamkovo, natoz Hladikovo. jelikoz jsem jednim z hlavnich organizatoru seminaru mistra Lama na Slovensku a jedu tam s nim pomahat mu pri vyuce, doufam, ze Jano duveru meho ucitele a duveru moji nezklame (treba napsanim podobne priblbleho clanku, na ktery je odkaz vyse)

PM
www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » pát 07. lis, 2003 15:20

To PM:
A muzu se zeptat kde ty informace beres... (ohledne toho ze neumi dat uder, postoj,...)?
Sam rikas jak moc Hrankay dre,... a neumi dat poradny uder, poradny postoj? Tak to mi potom rekni k cemu jsou ty hodiny s LCHS, LCHF kdyz oni jim to tam neopravi a nenauci je to spravne?
Navic... pokud ses zminil, tak si mel moznost videt cviceni Hrank. a co jeho zaci, a Adamek a jeho zaci?
Ja totiz sem se totiz nikde nedoslechl ze by jste nejak navzajem komunikovali... nehlede na to abyjste porovnavali svoje cviceni?
Jaxi jste sam rekl... neco tady po Hladikovi zustalo... vzajemna zast mezi lidmi, kteri se znaji maximalne z doslechu...
nebo se mylim?

btw porad se tu nekdo ohani fotkami s rodinou Lam... a co jako ma byt? Ma je na strankach kazdy, byt byl jenom na hromadnem seminari s mistrem. A verim ze i pro takove byl ten seminar zazitek... a nevidim duvod proč to neoznámit světu?!
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 08. lis, 2003 15:43

kde beru informace?

- Adamek: videl jsem ho nazivo na Hladikove turnaji, kde predvadel pasaz ng hang (pet zivlu) ze sap ying kyun (deseti forem). no comment. na rozdil od Hladika snad alespon ma zajem cvicit gf, ovsem pokud nesestoupi z vysin big sifu na zem, nehodi vse od Hladika do odpadkoveho kose, bude to porad predelavany trabant, tj. "vylepsovane" stare hladikovske "VHS sifu gf" a ne mercedes, tj. gf rodiny Lam. pokud to neucini, bude nadosmrti Hladik c. 2.

- Adamkovi zaci: kdyz tady byl muj ucitel minuly rok 2 mesice, jeho Adamkovi zaci a Hrankayovi zaci u nej meli soukrome lekce - korekce "tygra a jeraba" (fu hok seung ying kyun). pomahal jsem Lam Chun Singovi s vyukou a celou lekci jsem prekladal. Lam Chun Singovi komentare, kdyz lekce skoncila? no comment. misto "tygra a jeraba" by se meli vratit k sei ping ma a ping cheui. znat x sestav rozhodne "mit gungfu".

- Hrankay: opet, soukroma lekce s mym ucitelem minuly rok, videl jsem ho tez na turnaji (a nutno uznat, ze jeho fu hok seung ying tam patril k tomu nejlepsimu, co tam bylo k videni, vcetne dema mistru).

(je videt, ze cim dal od Hladika a cim blize k rodine Lam, tim lepsi gf)

Asi jde o to, ze nikdo nema tu kuraz si priznat, se vsechno, co se predtim naucil, je k nicemu, a ze je treba zacit od uplneho zacatku, ze nelze "presivat", montovat dily z mercedesu na trabanta. ja jsem v r. 1997 hodil vse, co jsem znal, do kose a zacal jsem uplne znova - od rozcvicky a zakladniho postoje, a bylo to to nejlepsi rozhodnuti, ktere jsem ucinil. to hlavni, v cem se skutecne gf lisi od hladikovskeho trabanta, je to, ze je to system, kde vse souvisi se vsim. pokud clovek nepochopi system v pozadi, gf mu nikdy nebude fungovat, ani pro zdravi, natoz v boji.

"k cemu jsou ty hodiny s LCHS, LCHF kdyz oni jim to tam neopravi a nenauci je to spravne?" kdo se chce ucit sestavy, uci se sestavy, kdo chce cvicit gungfu, cvici gungfu. kazdy se snazi, aby se naucil co nejdrive co nejvice sestav, ale to je, uprimne receno, k nicemu. ono totiz cvict gf je nuda a drina - furt to samy, znovu a znovu. malokdo tady chape, o cem je skutecne gf. kdykoliv mam moznost, pracuji s LCHS na gung ji fuk fu kyun (kroceni tygra), a jestli budu umet kompletni curriculum zitra nebo za dvacet let je mi srdecne jedno. nechci "znat" sestavy, ale mit gf. (coz neznamena, ze sestavy nejsou dulezite a ze jich znam malo - opak je pravdou, jen vim, ze to neni cil, ale prostredek, a ze gf je o necem jinem nez o uceni se sestav).

"vzajemna zast mezi lidmi, kteri se znaji maximalne z doslechu... " - blbost. uz i v CR rada vice ci mene dobrych HG skol, a zaplat pambu za to - zaci Y.C. Wonga, lidi od Dana Krale, zaci Kostase Tsoligase, zaci Martina Sewera, zaci Andrease Garskiho... a rada VYNIKAJICICH gf skol jinych stylu (sifu Husek, sifu Rzounek, shifu Qin, shifu Zhai Hua, shifu Zhai Jun, shifu Zhai Hongyim, shifu Weng Xihong, shifu Du Fukun)... Vyse zminene skoly naopak zajemcum, kteri prijdou k nam, doporucuji - at si kazdy vybere to, co mu bude sednout nejvic. osobne si navic myslim, ze lepsi je cvicit dobre karate nebo taiji naz spatne HG.

fotky - jasne, no problem, horsi je, kdyz se nekdo, kdo videl nekoho z rodiny Lam z rychliku (par soukromych lekci, par seminaru!), vydava za jejich pokracovatele, nastupce, oficialni zastupce atd. Lam Chun Sing bydlel minuly rok u me doma 2 mesice, travil jsem s nim 24 hodin denne, a presto jsem jen jeden z jeho (mnoha) zaku - nejsem ani nejlepsi, ani nejoblibenejsi, ani oficialni zastupce, ani pokracovatel atd. jsem "jen" jeho zak, ktery po sesti letech tvrde driny uz malinko (ale opravdu jen malinko) tusi, o cem gf je. moc se mi libi, co o gf pravil sifu Jiri Husek: (po 30 letech cviceni): "dodneska premyslim o prvnim pohybu, ktery mi sifu ukazal, a zhruba o pulce sestavy uz muzu rict, ze zhruba tusim, o cem to je".

last but not least - nechci nikoho urazet, jen se snazim dat na primou otazku primou odpoved

PM
www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

To PM

Příspěvekod korgen » sob 08. lis, 2003 19:15

...čím delší příspěvek, tím kratší péro :mrgreen:
korgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

to PM

Příspěvekod korgen » sob 08. lis, 2003 19:16

...čím delší příspěvek, tím kratší péro :mrgreen:
korgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

to PM

Příspěvekod korgen » sob 08. lis, 2003 19:17

...čím delší příspěvek, tím kratší péro :wink:
korgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bonhartt » ned 09. lis, 2003 13:42

OK, videl jsi je cvicit.
Na druhou stranu to co tady rikas jsou tvoje subjektivni nazory (o kvalite cviceni Ad,Hr)...
Zrejme jim to LCHS do oci nerekl (sory ale pomluvy za zady nemam rad-a zrovna u LCHS bych to necekal...) a predpokladam ze to co ti rekl kdyz odesli ti nemuze nikdo nestrany dolozit?

Vysvetli mi proc se to tak dela? ...ze kdyz nekdo neumi zaklady tak se klidne muze ucit takove pokrocile veci...(...kvuli penezum)? Kdyz to bylo tak hrozne, proc si to neutnul... a nezacali jste je ucit zaklady?
Je pekne ze si zaplatili korekci tygra a jeraba, ale melo by sna byt v LCHS zajmu aby cvicili autenticky ne?

vyber z tvych stranek:
...4 základní zbraně klasického gungfu (tyč, šavli, kopí a meč) se již naučil či si opravil během předchozích návštěv mistra Lama v Hongkongu... + teda halapartna, motyli mece.
Dale rekneme 2 sparingove formy bezezbrani, cca 5 rucnich forem a tusim ze dve sparing formy se zbranemi.
Coz mi dava cca 15 forem za zhruba 5 let. Do toho bych mel jeste zapocitat to, ze jsi se ucil od zacatku vsechny postoje, udery, znas vyznam/aplikaci vsech pohybu...
No nemuzu si pomoct, ale vezmu-li, ze se se svymi uciteli setkavas prilezitostne (byt jsou to setkani v trvani tydnu az mesicu) ...prijde mi to dost jako rychlokurz... :(

"Ten, kdo chce stavet dum, se nejprve stara o pevne zaklady."

Podporuje to par dalsich veci:
... ucit jsi zacal (spolu s Kocianem) po par mesicich cviceni "praveho HG" u YCW...
Z cehoz vysuzuji ze zrejme to "zahozeni vseho stareho" nebylo az tak zhave (a nebo to bylo od vas dost nezodpovedne)
...dale mi prosim netvrd ze po 2 letech jsi dokazal ZVLADNOUT (mimo jinych veci) sap yin kyun a predvadet jej v nemecku... naucit se pohyby to jo... ale tobe jde prece o gf a ne o uceni se pohybu bez vyznamu ne?

Jo jak říkáš- více či méně dobrých škol... :D
Ale to už jsi mohl rovnou napsat i Hladíka... bude třeba patřit k těm horším, ale bude na seznamu... Spis mi to prijde zes vymenoval skoly kere sou v cesku a s keryma nejsi na "valecne stezce"...

Vis co rekl kdysi LCHS Sewerovi? Ze nezna HG...

Rad bych se zepal u koho cvici D. Kral (sem uz o nem neslysel ani nepamatuju...)
Zaky Garskeho mas namysli P. Lorenzovou? No jo... uz to je rok co u nej cvici ://

Citace z její stránky:
Po staletí zůstával Hung Gar i ostatní styly Kung – Fu tajemstvím svých učitelů a jejich žáků. Revoluční událostí bylo, když Lam Sai Wing a jeho žáci napsali knihy, ve kterých popsali klasické formy stylu Hung Gar:
– Gung Gee Fook Fu Kuen
– Fu Hok Sheong Yin Kuen
– Tit Sin Kuen
Díky těmto knihám byly dovednosti zachovány i pro další generace žáků stylu Hung Gar.

nebo
...Stával se stále známějším (Hung Che Gung)a jeho styl byl nejlepší z 5 nejznámějších stylů té doby...

???!!! jak tohle muze vubec nekdo napsat-navis ucitel skoly? To netusim... ://

Zajimalo by me kolik z tech lidi co jsi vypsal ma kuprikladu zajem cvicit primo s rodinou Lam- kdyz uz k tomu maji prilezitost.
Kdyz tady byl v cervnu LCHF tak na jeho seminarich nebo hodinach byli ucitele/zaci techto skol: Hladikovci, Adamkovci, Hrankajovci, Hauskovci, Solfronkovci. Tot fse. Pokud se nemylim.
Jaxi uz rekl na LCHS byli: Mackovci :), Hrankajovci, Adamkovci, Hauska, ...?
Jestli to neni tajne tak prosim dopln i dalsi- celkem me to zajima...

Co se tyce posledni casti- toho o tom oficialnim zastupci, pokračovateli,...
To je vyloženě marketingová věc... když máš "zákaznika", musíš ho přesvědčit o "kvalitě svého zboží"... forma je na každém z vedoucích školy (ty taky davas na prvni strane stranek jasne najevo ze patris pod LCHS). ... je pravda ze nekteri to prehaneji, ale pro me za me at si trhnou

No vsak o tom to je... (PM: ...se snazim dat na primou otazku primou odpoved)
Jinak neber si tu diskuzi osobne... ale me strasne sralo jaxte se na tomdle foru spokojene poplacavali po zadech jaxte dobri a svorne nadavali na Hladika... :)
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod korgen » pon 10. lis, 2003 7:11

...to s krátkým a dlouhým beru zpět...
korgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod korgen » pon 10. lis, 2003 7:11

...to s krátkým a dlouhým beru zpět...
korgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 10. lis, 2003 10:32

- kazdy nazor je subjektivni, nikomu svoje nazory nevnucuji, HG de facto moc nerozumim, ucim se a cvicim.

- "proc jim to LCHS nerekl do oci... muze ti to nekdo nestrany dolozit?" kazdy ma moznost se ho zeptat, az tady bude - od 1. 12. do 10. 12. mimochodem nevim jestli to bylo v pripade techto kluku, ale v pripade rady jinych, kteri meli s LCHS soukrome lekce, jim na rovinu rekl, ze je to z 90% spatne. naprosta vetsina z nich byli moc prima lidicky, ktery desne makaj a drou, ale cvicej proste blbosti. ze strany LCHS to nejsou rozhodne pomluvy za zady, ale soukrome zhodnoceni - hodnoti a analyzuje kazde gf, ktere vidi. pokud si nekdo mysli, ze je mistr sveta amoleta, ok, at si to dal mysli.

- "proc se to tak dela atd.?" - kdyz se chce nekdo ucit sestavy, uci se sestavy, kdyz si nekdo namlouva ze je buhvijak dobry a nepotrebuje se vratit k zakladum/zacit znova, ok, jeho problem. gf se navic neda koupit, je zaslouzit (proc bych mel nejakym no name rikat vse, ze, navic kdyz jim reknu, ze vse je spatne, jeste se urazi a reknou si, ze je chci pretahnout do vlastni skoly). gf se neziska jinak nez mesicema a letama tvrde driny.

- co umim: ne za 5, ale 6 let, a umim toho jeste vice nez jsi napsal. na rozdil od jinych se netajim, kde a jak dlouho jsem studoval - ctvrt roku v USA (Y.C. Wong), 2 x 14 dni v HK, 3x cca. 10-14 dni v CR (navstevy Y.C. Wonga, Raymonda Wonga, LCHS), 1x 3 tydny v HK, 2 mesice v CR (LCHS), tyden v Italii... - vyuka nebyla 2 hodiny denne, ale casto 6-8 hodin denne. pozn. 1) srovnej to s tremi ctyrmi seminari, kterych se zucastnili jini, kteri uz ucili davno pred tim, nez se zacali ucit od rodiny Lam; pozn. 2) skoro 2 roky jsem necvicil nic jineho nez gung ji fuk fu a gung ji deui chaak - a moji zaci dnes cini totez. to jestli to je rychlokurz nebo ne nech na me a na mojem uciteli - on rozhoduje, kdyz me chce naucit neco noveho, ja si o nove sestavy nerikam. stejne cvicim z 75% zaklady - a kdyz mas dobry zaklad, naucis se cokoliv, a hodne rychle, je to jen rozvedeni zakladniho motivu. nemam problem se naucit sestavu za par hodin, ovsem taky nemam zajem.

zahozeni "toho stareho" bylo kompletni, beze zbytku, ucit jsme s Alesem zacali proto, ze nasi kamaradi chteli cvicit konecne neco poradneho, a Y.C. Wong nam dal zelenou. svoji skolu jsem mimochodem oficialne otevrel az pred rokem.

sap ying kyun - chces me poucovat o tom, co je sap ying kyun a zda jsem mu mohl/nemohl rozumet? wow, znalec! sap ying neni zadna magie, s vyjimkou uvodni pasaze draka je to gf jako kazde jine. kdyz jsem byl v HK v r. 1999, neucil jsem se vubec nic noveho, a velkou cast meho cviceni jsem travil prave sap ying kyun. od te doby, co jsem se ho naucil, jej cvicim min. 2x denne, minuly rok jsem jej cvicil s LCHS kazdy den hodinu, nekdy dve. mimochodem, neucim to, o cem si nemyslim, ze alespon uz malinko chapu - sve zaky jsem zatim ucil jen Lau ga kyun, gung ji, gungji 2-man, par zaku loni zacalo tyc, par savli a jedna slecna rovny mec. fu hok a fu hok 2-man kluky ucil LCHS. nechci, aby moji zaci umeli desityk sestav, ale nemeli gf.

"vice ci mene dobrych skol" - uprimne receno, vetsina z nich jsou mi celkem sumak, misto valecne stezky se soustredim na cviceni. s radou neHG skol uzce spolupracuji. lepsi dobre taiji, WCH nebo tong long nez spatne HG.

Sewer - vim o tom vic, nez si myslis, kazdopadne si alespon myslim, ze Karel Cihelna neni spatny clovek, a to mi staci. Lorencova - nevidel jsem, nemohu soudit, ale Garskiho gf je vyborne. citace z jejich stranek -chces podrobnou recenzi jinych HG stranek na ceskem webu, prip. knizek/casopiseckych clanku? to co jsi citoval, je jeste v pohode.

Dan Kral cvici na Taiwanu, viz kungfu.fbi.cz

Kdo ma zajem cvicit s rodinou Lam? zalezi jen na nich, moznost maji. 99% tu moznost nevyuzuji, boji se me, protoze ja - narozdil od jinych - rikam otevrene jinym do oci co si myslim, a spousta lidi to proste neskousne. kdo ma tu odvahu si priznat, ze po 3, 5, 9 letech cviceni (anebo dokonce uceni) vlastne nic neumi?

Tvuj seznam toho, kdo se ucastnil, je tusim kompletni, jeste kluci od Ludka Suldy... mam to nekde napsane - kdo, kdy, co se ucil - aby nekdo za par let nevykrikoval blbosti.

nastupce, pokracovatel - marketingova zalezitost - nesouhlasim, je to lez, nic jineho. me zajima gf, ne nastupnictvi, pokracovatelstvi atd.

"strasne me sralo jaxte se na tomdle foru spokojene poplacavali po zadech jaxte dobri a svorne nadavali na Hladika" - opet nesouhlasim, Hladik musi byt trnem v oku kazdemu, kdo alespon trochu rozumi bojovym umenim, diky nemu je HG a gf vubec v CR jen pro smich. bud jak bud, nechci nikoho presvedcovat, kazdy si na to prijde sam, misto deseti minut tohoto prispevku jse mohl stat deset minut v sei ping ma a dalo by mi to vic - ale snad to pomuze jeho zakum otevrit oci. nikdy jsem nenadaval a svorne se nepoplacaval, kdyz kritizuji, tak jmenovite a vecne, a za sebe, ne anonymne jako jini "hrdinove". nemam zajem o zaky, kteri drive cvicili u Hladika - nikdy nevylejou svuj salek mocuvky, o kterem si mysli, ze je to lahodny caj, nechteji zacit "od zacatku" (jedna z mych podminek), a po mesici stani v sei ping ma stejne utecou - "opravit spatne naucene gf je tezsi nez zacit gf od zacatku".

kdo jsem ja, to je jasne, co se tyce Tebe - (muj soukromy odhad) - rekl bych, ze jsi zakem Adamka, mozna jednim z tech, co byli na soukrome lekci s LCHS

PM
www.hungga.org

pro korgena - sorry, jdi si resit svoji obsesi panskym prirozenim do nejakeho freudianskeho diskuzniho fora, tady je rec o b.u.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 10. lis, 2003 13:34

Jirko H. jdi si pytlikovat svoje H-Gar a nevotravuj slusny lidi jo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » úte 11. lis, 2003 18:29

Jo, tvuj odhad je spravny.
Pokud te tolik zajima moje identita stačilo se zeptat... (nerek jsem tady nic, co bych nemel nejak podlozeno, nebo za cim bych si nestal- takze to klidne zopakuji komukoliv do oci...) klidne ti poslu i fotku...:)

Jiste... pokud to rekne LCHS tak to beru jako nazor odbornika (jenze nic takoveho nerekl !!... pokyvoval hlavou, usmival se, predvadel a opravoval...) nad kterym je treba se zamyslet. Nicmene dovim li se to za rok od tebe... da se to vykladat ruzne...
Ale ja se ho na to zeptam - to ti muzu slibit... potom se na toto tema muzeme bavit dale (vzhledem k tomu ze tam taky budes, tak klidne i osobne)!!

Za 5let - beru stav ktery byl pred rokem po navsteve LCHS- ke kterym byly dane clanky na tvych strankach aktualni. Jiste, ted je to o rok vice...
Ja ti to neberu- umej si sestav kolik chces... pouzil jsem to jako ilustraci ze kritizujes lidi za to ze chteji umet rychle spoustu sestav a pritom jich umis MNOHEM vice za zhruba stejne obdobi kdy cvicis s rodinou Lam (byt treba intenzivneji).
Jde mi o to, ze kdyz se naucim sestavu, musim ji nejaky cas vstrebavat - tzn cvicit ji znovu a znovu- zazit ji a pochopit... Nejsem si jist ze je toho nekdo schopen pri takovem mnozstvi... ale necham to na tobe.

jo... prave ze o toho draka mi slo... sem si myslel ze je blbost aby se nekdo ucil takovouto dechovou formu rekneme po roce, dvou cviceni, ale co "znam" tebe, zjistuju ze vsecko je zda se mozne... ?!

ke skolam:
to zpusob jakym rozdelujes mi prijde zarazejici...
Vypsal jsi spoustu skol - ze jsou vice ci mene dobre a pritom oni delaji to same co kritizujes u Ad, Hr, potazmo Hladika.

Nebo opacne- vyzdvihnes skolu ktera cvici pod kvalitnim mistrem (Garski), byt treba kratsi dobu nez AD, HR. O kterych reknes ze jejich cviceni stoji za houby. Ohledne tech vypisku co jsem tady uvedl- byly to jen ptakoviny ktere me bouchly do oci kdyz jsem tam listoval... Ale myslim si ze je blbost aby to tam takhle formulovala.
Jestli se ti chce delat s recenzi klidne si posluz - rad si ji prectu, ale nemyslim si ze by to k necemu bylo...

Sewer- no tak nejak to predpokladam kdyz jsi rovnou u zdroje...
Nicmene dalsi priklad jak hodnotis neobjektivne - hodnotis skolu podle toho jestli je jeji ucitel charakterni, slusny clovek,... a ne podle toho co a jak uci (budeme li se bavit o kvalite KF, jeste neznamena ze "lidsky kvalitni" ucitel uci dobre KF - bez jakychkoliv narazek na Cihelnu).

V CR je spousta skol, ktera se hlasi k rodine Lam.... prijde mi divne ze zrovna ty ktere se snazi cvicit primo "u pramene" odsuzujes a ty ktere nemaji zajem prijet ani se za svymi velmistry podivat kdyz uz jsou v CR u tebe prochazeji jako jakz takz dobre. Zrejme mi tu neco unika...???
A jaky je rozdil v tom jestli jsi ucil oficialne nebo neoficialne? Ne ze by to bylo nejak dulezite, ale kdyz uz se o tom zminujes...

Jeste poznamka:
... myslim ze trosku precenujes svoji postavu... totiz v CR je vetsina skol, ktere se hlasi k LCHF - ale pokud ani za nim neprijedou kdyz maji tu moznost, neocekaval bych ze prijedou za jinym mistrem- byt jeho bratrem...

Hladik:
No jo, jenže když ho budete všude mozne propírat, nadávat mu,... tak to bude jenom voda na jeho mlyn... kdybyste se vykaslali na ty reci a proste ho ignorovali, bude ten efekt daleko lepsi...
-to pro ty co nadavkama nesetri... (= nemusis vsecko vztahovat na sebe - pohybuje se tu vice lidi...)

No ja jsem svoji debatu zacal s nekym uplne jinym a o necem jinem - do diskuze ses pridal sam, takze nekric ze ti kradu cas...

To Anonym:
Nikoho to nenutim cist, natoz odpovidat...
...pokud mas nejaky dalsi problem, klidne se stav ... myslim ze nejake reseni najdeme...!!
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » stř 12. lis, 2003 19:43

Bonhart - v tom je prave Tvuj problem, myslis si, ze to delas dobre anebo alespon ne tak uplne spatne, prave proto Ti to nikdo nebude vyvracet, ani ja, ani muj Sifu.

kritizuju lidi, ktery umej rychle spoustu sestav aniz by meli gf. naucit se sestavu za den dva na soukromych lekci je lehke, ziskat gungfu tvrdou drinou je tezke. vsimni si, ze se nikde nechlubim tim, kolik sestav umim, vsimni si, kolik jich ucim (Lgk, gjffk, gjffk deui chaak, ted tyc). stve me ze nekteri z mnozstvi sestav kriterium delaji, a ze uci mraky sestav aniz by sami meli zaklad. moji zaci cvici gei bun gung, saan sik, saan sau, sparringove drily, cvici na pytli - neuci se sestavu za sestavou, cvici porad ty same, ale cvici je spravne, a stokrat jinak. jak dlouho cvicis, pet set let? das si lehky 100 procent HG sparring se myma zakama, kteri znaji 1-2, max. 3 sestavy, kluci, kteri cvici rok, dva, tri? moji zaci a ja mame duveru v to, co cvicime, proto neresime takove veci, jake zde resis ty.

ze cvicim s rodinou Lam "treba intenzivneji"? rozhodne ne par soukromych lekci nebo seminaru o padesati lidech. ale hlavne cvicim a ma stoprocentni duveru v to, co a jak delame, v tom asi bude ten rozdil. hlavni rozdil - nemontuju dily z mercedesa na trabant, stavim noveho mercedesa... i kdyz to je drina a jde to sakra pomalu. mimochodem, moji zaci toho nacvicili pod vedenim rodiny Lam nez vsicni ostatni tady dohromady - starsi zaci meli treninky pod vedenim LCHS po 2 mesice 4x tydne, kazdy den 4 hodiny, a na lekcich bylo vzdy 8-12 zaku. kdo z ceskych "mistru" HG odcvicil desetinu tehoz? nikdo.

"... ale necham to na tobe" - jo to nech na me a na mem uciteli, ja gf zase tak moc nerozumim. jen me napada kdy se ucili sap ying Hladik a Adamek, po kolika lekcich Hungga? jak douho uz predtim ucili tisic a jeden nesmysl? ... no comment. kdyz jsem se zacal ucit sap ying, bylo mi receno, ze nejsem jeste stoprocentne ready, a ja to vedel, prave proto jsem temer celou navstevu HK v r. 2000 cvicil prave jen a jen sap ying. znas sap ying? od koho ses ho ucil, od Hladika, Adamka? tvuj celkovy obraz co je a neni gf je spatny - po par seminarich se gf a nepochopis jej - nepochopis strukturu mercedasa, kdyz se ti do nej porad promita trabant. radeji stop, nebudu se rozcilovat, vis toho o HG vic nez ja, ucil si se ho dlouha leta od tech nejpovolanejsich - ani ne zacatecniku.

skoly - rozdeluje je podle toho, jestli jsou to dobri nebo spatni lide, a jestli zahodily ten pytel odpadku a zacali od zacatku, nebo zda zacali znovu. protoze je vetsinou neznam tak je nedoporucuju, s vyjimkou YCWCAHGGF (www.tigercrane.cz). doporucuju skoly co dobre znam, byt jsou to jine styly (viz vyse)

recenze psat nebudu, jen me udivuje, ze kritizujes web, ktery je relativne ok, zatimco jini "mistri" HG pisou vesele knihy (podivej se na datum vydani obou knih - Hladik/Petrus, Hladik/Adamek... a zkus je treba srovnat) a jeden clanek za druhym. tisickrat opakovane nesmysly, pitomosti. ja sam mam v supliku knihu o HG, jaka jeste nevysla (vcetne te posledni od Wing Lama)... a taky hned tak nevyjde, protoze je jeste moc spatna, ale je k nahlednuti u nas v telocvicne.

Cihelnovo gf blize neznam, kazdopadne uznavam, ze zacal znovu, od zacatku - at uz si o Sewerovi, potazmo Chiu Chi Lingovi myslim cokoliv. po x letech je to kuraz, kteri jini, at uz zaci nebo "mistri" nemaji

Hladik a Adamek delaji gf rodiny Lam jen ostudu. Hladika gf vubec nezajima, myslis ze vubec cvici? Adamka blize neznam, jen si pamatuji, jak se z pana temernikoho vysvihnul u Hladika nahoru - ne kvuli jeho gf, ale kvuli tomu, ze zacal ve spravny cas pomlouvat spravne lidi - Tomase Petruse, kdyz odesel. tahne ho dolu to, ze stale "presiva" a jako big sifu si neprizna, ze to nema smysl (co by proboha rekl zakum), uz jsem o tom psal a nebudu se rozepisovat znovu. Hrankay - kdybych ho odsuzoval, asi bych pro nej nezaridil seminar na Slovensku, ze. Jano chce cvicit, neni tolik nakazen virem H, a je to dobrej kluk. doufam.

neprecenuju svoji postavu, na rozdil od jinych netouzim byt nejoblibenejsi zak rodiny Lam v CR, Evrope, svete, ten zavod me nezajima - me zajima gf, pro boj, zdravi, duchovni rozvoj. kdo chce ma moznost cvicit s mym ucitelem, kdo nechce, jeho chyba. o nove zaky nestojim, a o ty od Hladika vubec ne (vetsinou to po prvnich dvou trech tydnech vzdaj; jen tak me napadlo, kolik zaku preslo z jich skol HG ke me a naopak... ale nechci se precenovat;-). kdo se chce dal roky placat a namlouvat si jak je dobrej, pak dosta pres hubu od kluka, kterej chodi 2 mesice na box, ok. ja jsem spokojeny, kluci a holky ode me taky, cvicime, dreme, makame, a ti druzi nam jsou uprimne receno ukradeny. Hladik je mi sumak, ale je mi lito jeho zaku, je mi lito rodiny Lam, a neni mi lhostejna povest gf jako takoveho.

last but not least - vice uz radeji osobne, nemam naladu resit komplexy, frustraci a problemy nekoho jineho, a jeste pisemne na netu (a jeste z Nemecka, kam jsem si jel sasparringovat z klukama z jine Siulam gf skoly). dvere moji skoly jsou otevrene, navstevy vitame cajem. pokud te ukoluje Pavel Adamek nebo nekdo jiny, znaji nasi adresu, maji muj telefon.

PM
www.hungga.org
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » čtv 13. lis, 2003 22:58

Jo, myslim si ze cvicim dobre. Jsem otevreny novym poznatkum...ale kdyz mi zasadni veci neopravi kuprikladu ani LCHS... tak proc bych si mel myslet ze cvicim spatne?

Co se tyce precenovani tvoji postavy- tykalo se to toho jaxi psal ze se te vetsina lidi boji => proto neprijedou za LCHS... ja bych spis rekl ze nemaji zajem za nim jezdit - proto neprijedou...
Vyjednat si seminar s LCHS prez tebe neni az takovy problem - verim ze nekeri lidi pri jednani s tebou skripou zuby, ale da se to skousnout - kvuli LCHS

Nevim jestli Hladik cvici a vzasade je mi to jedno. Ja nejsem zavisly/vazany na jeho KF, ani osobu.
Nicmene priznavam Hl jednu kladnou vec - nebyt jeho, tak dneska o HG v CR nezavadis...

Myslim ze ostatni veci nechame na osobni rozhovor...

Me neukolujeme nikdo!! - jenom diky tomu ze mam delsi vypadek kvuli zraneni, tak mam cas venovat se takovym blbostem, jako je treba tohle forum...
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PrayingMantis » pát 14. lis, 2003 7:18

Vážně věříš tomu, že bys bez Hladíka dneska v ČR o HG nezavadil?

Omlouvám se, jestli to špatně chápu, ale zdá se, že Hladík je "učitel" Tvého "učitele", takže mě překvapuje Tvůj vztah k němu! V gung-fu je tenhle vztah trochu o něčem jiném, než "je mi to jedno".
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » pát 14. lis, 2003 8:25

Pardon, ze se micham do Vasi bohulibe diskuse... :-) Navrhuju toho stekani uz nechat, stejne to nema zadny vyznam. :-)

Jen mala poznamka k tomu Hladikovi a HG - Muj nazor je, ze nebyt pana H., tak by tady Hungga bylo, ale ne v takove mire jako ted a ne v takove kvalite jako ted (s nejvetsi pravdepodobnosti by neexistovala ani CAHGGF ani YCWCAHKGF). Takze paradoxne jeho osobni nizka uroven prispela k pozvednuti celkove urovne gungfu v CR. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » pát 14. lis, 2003 11:53

PrayingM - mysleno zhruba tak jak napsal WTM:
OK... rekneme ze by tady treba byla jedna, mozna dve skoly na celou republiku... nicmene v soucasnosti bych rekl ze patrime mezi HG velmoci- pokud prepocteme pocet vice ci mene dobrych skol na obyvatele...:))
Skutecnost je takova ze Hl byl ucitelem meho ucitele (stejne jako kuprikladu byl ucitelem zminovaneho Cihelny, Kociana, PM, Lorenzove, Suldy... a spousty dalsich lidi). V momente kdy byla moznost ucit se u nekoho skutecne kvalitniho- (rodiny LAM), tak od te doby cvici vyhradne u nich.
Z tohoto duvodu je mi jedno co si Hl cvici nebo necvici.
Stači?
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PrayingMantis » pát 14. lis, 2003 12:01

Jo, stačí.
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...