- kazdy nazor je subjektivni, nikomu svoje nazory nevnucuji, HG de facto moc nerozumim, ucim se a cvicim.
- "proc jim to LCHS nerekl do oci... muze ti to nekdo nestrany dolozit?" kazdy ma moznost se ho zeptat, az tady bude - od 1. 12. do 10. 12. mimochodem nevim jestli to bylo v pripade techto kluku, ale v pripade rady jinych, kteri meli s LCHS soukrome lekce, jim na rovinu rekl, ze je to z 90% spatne. naprosta vetsina z nich byli moc prima lidicky, ktery desne makaj a drou, ale cvicej proste blbosti. ze strany LCHS to nejsou rozhodne pomluvy za zady, ale soukrome zhodnoceni - hodnoti a analyzuje kazde gf, ktere vidi. pokud si nekdo mysli, ze je mistr sveta amoleta, ok, at si to dal mysli.
- "proc se to tak dela atd.?" - kdyz se chce nekdo ucit sestavy, uci se sestavy, kdyz si nekdo namlouva ze je buhvijak dobry a nepotrebuje se vratit k zakladum/zacit znova, ok, jeho problem. gf se navic neda koupit, je zaslouzit (proc bych mel nejakym no name rikat vse, ze, navic kdyz jim reknu, ze vse je spatne, jeste se urazi a reknou si, ze je chci pretahnout do vlastni skoly). gf se neziska jinak nez mesicema a letama tvrde driny.
- co umim: ne za 5, ale 6 let, a umim toho jeste vice nez jsi napsal. na rozdil od jinych se netajim, kde a jak dlouho jsem studoval - ctvrt roku v USA (Y.C. Wong), 2 x 14 dni v HK, 3x cca. 10-14 dni v CR (navstevy Y.C. Wonga, Raymonda Wonga, LCHS), 1x 3 tydny v HK, 2 mesice v CR (LCHS), tyden v Italii... - vyuka nebyla 2 hodiny denne, ale casto 6-8 hodin denne. pozn. 1) srovnej to s tremi ctyrmi seminari, kterych se zucastnili jini, kteri uz ucili davno pred tim, nez se zacali ucit od rodiny Lam; pozn. 2) skoro 2 roky jsem necvicil nic jineho nez gung ji fuk fu a gung ji deui chaak - a moji zaci dnes cini totez. to jestli to je rychlokurz nebo ne nech na me a na mojem uciteli - on rozhoduje, kdyz me chce naucit neco noveho, ja si o nove sestavy nerikam. stejne cvicim z 75% zaklady - a kdyz mas dobry zaklad, naucis se cokoliv, a hodne rychle, je to jen rozvedeni zakladniho motivu. nemam problem se naucit sestavu za par hodin, ovsem taky nemam zajem.
zahozeni "toho stareho" bylo kompletni, beze zbytku, ucit jsme s Alesem zacali proto, ze nasi kamaradi chteli cvicit konecne neco poradneho, a Y.C. Wong nam dal zelenou. svoji skolu jsem mimochodem oficialne otevrel az pred rokem.
sap ying kyun - chces me poucovat o tom, co je sap ying kyun a zda jsem mu mohl/nemohl rozumet? wow, znalec! sap ying neni zadna magie, s vyjimkou uvodni pasaze draka je to gf jako kazde jine. kdyz jsem byl v HK v r. 1999, neucil jsem se vubec nic noveho, a velkou cast meho cviceni jsem travil prave sap ying kyun. od te doby, co jsem se ho naucil, jej cvicim min. 2x denne, minuly rok jsem jej cvicil s LCHS kazdy den hodinu, nekdy dve. mimochodem, neucim to, o cem si nemyslim, ze alespon uz malinko chapu - sve zaky jsem zatim ucil jen Lau ga kyun, gung ji, gungji 2-man, par zaku loni zacalo tyc, par savli a jedna slecna rovny mec. fu hok a fu hok 2-man kluky ucil LCHS. nechci, aby moji zaci umeli desityk sestav, ale nemeli gf.
"vice ci mene dobrych skol" - uprimne receno, vetsina z nich jsou mi celkem sumak, misto valecne stezky se soustredim na cviceni. s radou neHG skol uzce spolupracuji. lepsi dobre taiji, WCH nebo tong long nez spatne HG.
Sewer - vim o tom vic, nez si myslis, kazdopadne si alespon myslim, ze Karel Cihelna neni spatny clovek, a to mi staci. Lorencova - nevidel jsem, nemohu soudit, ale Garskiho gf je vyborne. citace z jejich stranek -chces podrobnou recenzi jinych HG stranek na ceskem webu, prip. knizek/casopiseckych clanku? to co jsi citoval, je jeste v pohode.
Dan Kral cvici na Taiwanu, viz kungfu.fbi.cz
Kdo ma zajem cvicit s rodinou Lam? zalezi jen na nich, moznost maji. 99% tu moznost nevyuzuji, boji se me, protoze ja - narozdil od jinych - rikam otevrene jinym do oci co si myslim, a spousta lidi to proste neskousne. kdo ma tu odvahu si priznat, ze po 3, 5, 9 letech cviceni (anebo dokonce uceni) vlastne nic neumi?
Tvuj seznam toho, kdo se ucastnil, je tusim kompletni, jeste kluci od Ludka Suldy... mam to nekde napsane - kdo, kdy, co se ucil - aby nekdo za par let nevykrikoval blbosti.
nastupce, pokracovatel - marketingova zalezitost - nesouhlasim, je to lez, nic jineho. me zajima gf, ne nastupnictvi, pokracovatelstvi atd.
"strasne me sralo jaxte se na tomdle foru spokojene poplacavali po zadech jaxte dobri a svorne nadavali na Hladika" - opet nesouhlasim, Hladik musi byt trnem v oku kazdemu, kdo alespon trochu rozumi bojovym umenim, diky nemu je HG a gf vubec v CR jen pro smich. bud jak bud, nechci nikoho presvedcovat, kazdy si na to prijde sam, misto deseti minut tohoto prispevku jse mohl stat deset minut v sei ping ma a dalo by mi to vic - ale snad to pomuze jeho zakum otevrit oci. nikdy jsem nenadaval a svorne se nepoplacaval, kdyz kritizuji, tak jmenovite a vecne, a za sebe, ne anonymne jako jini "hrdinove". nemam zajem o zaky, kteri drive cvicili u Hladika - nikdy nevylejou svuj salek mocuvky, o kterem si mysli, ze je to lahodny caj, nechteji zacit "od zacatku" (jedna z mych podminek), a po mesici stani v sei ping ma stejne utecou - "opravit spatne naucene gf je tezsi nez zacit gf od zacatku".
kdo jsem ja, to je jasne, co se tyce Tebe - (muj soukromy odhad) - rekl bych, ze jsi zakem Adamka, mozna jednim z tech, co byli na soukrome lekci s LCHS
PM
www.hungga.org
pro korgena - sorry, jdi si resit svoji obsesi panskym prirozenim do nejakeho freudianskeho diskuzniho fora, tady je rec o b.u.