Moderátor: Picard
Picard píše:Hele tak ten robot neni vubec spatnej
tady je video
http://mnm.snu.ac.kr/musa.files/모음.asf
Neni to uplne perfektni, ale hejbe se teda o dost lip nez bych byl cekal
Devetery píše:myslím, že ostatní nespamuju vzhledem k tomu, že můj dotaz respektive žádost směřuje k danému tématu
BTW.: myslíš, že jsem to nezkoušela?
Picard píše:No a kdyz uz jsme u toho :]
http://www.star-kumdo.co.kr/movies/kim.asx
Je to teda korejsky, tak pro tu mensinu z vas, ktere korejsky neumi, tak tady je nejaky shrnuti
Brief Synopsis
Mr. Kim(30 years old and 2nd dan) lost his arms while
working at factory. He started Kendo because every
telling him that it is impossible. (...)
patrik píše:IMHO je vhodné říct, že ten džódan je opačnej a celý držení meče, takže ten člověk musel přizpůsobit svou techniku nějakýmu fyzickýmu limitu...
U nás chce každej druhej levák měnit střeh a držení, protože za limit považuje už jen to, že píše a kope do balonu levačkou
Patrik
Picard píše:jj leva i prava ruka (leva i prava cast tela) delaji v podstate uplne to samy, aspon teda v Kendo.
RBR píše:Navíc nejde jen o ruce, ale taky o práci mozkových hemisfér. Pravák má dominantní levou u leváka je to naopak. Takže zvlášť u dětí pokud při tréninku nebudeš respektovat jejich levorukost, tak jim zaděláváš na solidní bordel v mozkové činnosti.
Už minulosti tady byl zvyk leváky přeučovat na psaní pravou. Později se přišlo na to, že to bylo to nejhorší co mohly dítěti udělat. Vždy to skončilo poruchou učení, intelektu atd. (bohužel nevratnou). Proto je důležité, aby se leváci nejdříve všechny techniky učili na levou a potom na pravou. Pokud mi nevěříte, tak si prostudujte odbornou pedagogickou literaturu, zaměřenou na tuto problematiku. Vzhledem k tomu, že pár z vás jsou i trenéři, tak by jste mohli rozvíjet své znalosti i mimo oblast daného umění.
Nechci tady rozjíždět debatu praváci x leváci, ale jen pro zajímavost. Nejutlačovanější menšina v ČR nejsou romové a jiní podobní, ale leváci..
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků