Moderátor: Picard
roza píše:Patriku - uz ti schazi ,pocitam ,tak jeden,dva prispevky a budes prohlasen za stejneho nevychovance jako ja.
To se prece nedela.....slapat po babovickach...
![]()
Roza
Panda píše:Moje osobní zkušenost s jednou aikidistkou:
Saděl jsem na trainigu a byl vydán povel k nacvičování technik ve dvojicích, na mě vyšla jedna drobná dívenka, a čekal jsem že bude celkem nuda...když jsme vstali došlo mi že má na sobě hakamu, podle tehdejších měřítek mistrovský stupeň.I když jsme nejdřív cvičili zlehka, postupně jsem zvyšoval tempo a nakonec se pokoušel i o fígle a útoky na oko.S mýma 195cm a 95 kg si jenom hrála zametala se mnou podlahu, i když byla o hlavu a půl menší a já jsem měl už zkušenosti z karate a KB.Vím že to nebylo tím aikidem ale tím že byla oparavdu dobrý fighter, ale nikde jinde se mi nestalo že by mě 'přeprala holka" taková osobní zkušenost je nad tisíc komentářů v diskuzi pánové...
ukropcany píše:4Tiger - ale ja Ti presne rozumiem - ale pýtam sa - keď sa Ti cvičenie v dojo pozdáva, prečo to sám nerobíš? Prečo búchaš s ľuďmi, ktorí chcú cvičiť niečo "iné" ako to čo sa cvičí v dojach? Nie je to práve preto, že "Tebe" to nevyhovuje? Asi nevyhovuje (domýšľam)... a ja to vidím podobne - z toho istého dôvodu tam nechodím a radím ostatným spraviť to isté... svojím konaním potvrdzuješ to čo ja píšem možno inými slovami... takže ešte raz (aj keď neverím že naposledy) - neodhováram od aikida ako BU, odhováram od jeho praktikovania v bežných dojo, ktoré sa kde kade propagujú, pretože na 99% učia nejakú hovadinu a nie to, čo by sa dalo nazvať "bojovým umením" (za bojové umenie nepovažujem gymnasticky správne prevedenú katu na skúškach). Za bojové umenie považujem (okrem iného) schopnosť reagovať správne na negatívne impulzy s minimálnym stresom a čo najlepším stavom psychiky pri zachovaní koordinovaných pohybov vedúcich podľa možnosti k zdárnemu zdolaniu protivníka, nie nevyhnutne bez svojho, či jeho zranenia.
Noname píše:http://kokoro.aikido.hu/download/video/tamura30/Tamura30.avi
No je o pánovi Tamurovi posledné 2 minuty sú také hmmmm lepsie....
Bolo to vystúpenie v roku 1994 - mal vtedy 63 rokov ...
Ak viete o ino kvalitnom video o nom, napíste mi link.
Díky
Ondro
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků