Islam, Terorismus, zmensujici se Svet a BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Islam, Terorismus, zmensujici se Svet a BU

Příspěvekod mamushi » ned 24. črc, 2005 16:27

Tak tu mame pred par dny podle vseho islamem (patrne dost znetvorenym - ale to ted asi neni to nejdulezitejsi) vykladane utoky v Londyne, vcera v Egypte se zemrelym obcanem CR - a v dnesnich Lidovkach rozhovor s ceskym muslimem - ktery v zaveru prohlasuje, ze by byl rad, kdyby jednou cely Svet byl islamsky imam.

Svet se jednoznacne zmensil. Pokud ma clovek penize, dostane se na Svete kamkoliv - a nepotrebuje k tomu leckdy ani 24 hodin. Diky tomu muzeme v CR studovat vzalena asijska i jina BU - ale diky tomu se nas zacinaji citelne dotykat i problemy, se kterymi jsme nemeli doted naprosto nic spolecneho. Tedy, nemeli nekdy od stredoveku... Nasi predci si uz z "mohamedany" kdysi davno uzivali.

Chtel bych i tady polozit otazku - na kterou jiste nikdo ted nezna odpoved - ale na niz by jednotlive nazory zde prispivajicich bojovych umelcu mozna mohly ukazat jakysi prumet, kam se aleson myslenky jednotlivych jedincu ubiraji...

[b]Co myslite, ze se stane dal? Jak je mozne tyhle trable s militantni formou islamu dlouhodobe vyresit? [b] Je mozna nejaka dohoda s muslimskym svetem na bazi krestansko-zidovsko-protestantskeho stautu QUO - kdy spolu sice nebudou strany souhlasit, ale aspon si nebudou rezat hlavy a vypalovat si vesnice - tudiz i sami muslimove se postavi proti teroristum v metrech a autobusech a oni sami jako fenomen zaniknou - a nebo se ukaze, ze meli pravdu nasi pradedecci, a vypukne nova nabozenska valka, ale tentokrat s nejmodernejsi technikou az do naprosteho vyhlazeni jedne z valcicich stran? Co by pro vitezstvi prvni, ne tak nicive varianty mohl normalni bojovy umelec udelat? A nebo ani ta druha varianta neni niciva, jen jsme my sami zmekcili - a obycejny prirodni zakon, ze preziva silnejsi nam prijde prilis drasticky, na coz nakonec doplatime?

Zkuste slusne prijit s nazorem. (A prosim, i kdyz se to stejne asi objevi - opravdu se neptam na to, jakym chvatem zneskodnit sebevrazedneho teroristu v metru nebo autobuse, ci kam do hlavy ho v jakem okamziku strilet...)
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jayo » ned 24. črc, 2005 16:58

Necitim sa mat dostatok informacii na to, aby som mohol rozoberat takuto zlozitu temu.
Myslim si vsak, ze obe strany su rovnako spinave.
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod mamushi » ned 24. črc, 2005 17:13

Obavam se, ze dnes asi neni nikdo, kdo by mel dostatek informaci. Nicmene kazdy z nas se rozhodujeme jen na zaklade tech informaci, ktere mame... Urcite dnes nikdo netusi, jestli teror v metru a autobusech v ruznych castech sveta je jen horkokrevna pomsta za nejake (at uz spachane nebo jen pocitovane) prikori, cil sam o sobe timto zpusobem ubezzivotit co nejvice nevericich, nebo jen prvni plan v nejake slozitejsi strategii... Vzhledem k uverejnenym vysledkum britskych a americkych tajnych sluzeb a policii tohle vedi asi jenom teroriste. Pokud spolu tedy komunikuji a utoky vzajemne koordinuji - a ne jen obkresluji jednu modelovou situaci ve snaze vytvorit dojem opravdu fungujici celosvetove site... Predpokladam, ze mozne varianty jsou obe.
Ja taky netusim vic, nez co se clovek docte v novinach - ale nejaky usudek - i kdyz s pripustenim znacne miry nepresnosti - si o tom snad v hlave dela kazdy, nebo ne?
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 24. črc, 2005 17:28

Jde o začarovaný kruh....zákony akce a reakce...nesnášenlivost...pravda na obouch stranách.Můžeme si o tom tady mírumilovně povídat,ale v okamžiku,kdy se nás to dotkne osobně,pravděpodobně se přikloníme k jedné ze stran a bude.... :wink:
Islám jako takový je mírumilovné náboženství.To už mi více vadí křesťané...to je náboženství,které se lidem montuje do života...pro mne osobně je to sekta.
Nicméně,všechna náboženství prosazují lidé,kteří,přiznejme si to,si snaží prosadit i vlastní,soukromé cíle...moc.
Je to to samé,jako komunismus....ta myšlenka je krásná.Tak krásná,až je utopická...protože se vždy najdou lidi,kteří postaví na první místo svůj prospěch...

Klid asi nikdy nebude....obávám se,že se vždycky najde nějakej "blázen",kterému se ten klid líbit nebude.Však se stačí podívat tady....stačí názor,který se s něčím neshoduje a už je to záminka k napadání,vulgárnímu osočování a výzvám k "boji".A to jde o hovno,s prominutím.
Tak jak potom chceme,aby se domluvili lidé,kteří se nenávidí a vraždí po staletí a jejichž důvody jsou,pro ně,určitě "důležitější"(tady mne nenapadá vhodné slovo,to důležitější tam moc nepasuje)...když se lidi nashodnou,nebo nedomluví kvůli "prkotinám".
Svůj názor na jakékoliv náboženství jsem tu už někde prezentoval....pro mne je to berlička "pro duševní mrzáky"(nebrat doslova,prostě považuji věřící za lidi nejisté,nepragmatické,kteří hledají nějakou berličku k tomu,aby mohli vše svést na nějakou "vyšší moc").Nicméně,každý z nás je osobnost a proto nikomu jeho víru neberu a jsem schopen se s ním,bez předsudků,bavit.

Klid prostě nebude!!!!!!A můžeme jen doufat,že nedojde k totální,vyhlazovací válce...tomu je nutno zabránit...a to jakkoliv!!!!!Protože když vypukne válka,vždycky na ní doplatí lidi...obyčejní lidi!!!!Bohužel.....
:!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 9:17

Taky si myslím že jde o "začarovaný kruh". Křesťanství bylo v dobách své nějvětší rozpínavosti taky dost agresivní a k prosazení svých cílů neváhalo použít meče, mám za to že misionáři vysílání do různých částí světa napáchali možná víc zla než dobra zasahováním do života lidí tím že jim obraceli jejich dosavadní duchovní hodnoty, celkem souhlasím s tím když je někde za to sežrali :D .
Jenže Vatikán se za ta staletí už dostatečně napakoval a teď si už jen udržuje svou říši. Teď se zdá že je řada na islámu, principy jsou zcela stejné, jen metody odpovídají době.

Víra jako "berlička pro duševní mrzáky..." - já vím žes to nemyslel doslova, ale i tak je to trochu silné. Jistě že se hodně lidí ohání a kryje svou "kostelovou legitimací" :) , ale je i hodně lidí kterým to opravdu pomáhá žít a překonat různé životní situace. Víra přece nemusí znamenat že si představuji nějakého vousatého dědečka nebo proroka nebo kýho čerta, já se taky počítám mezi skoro"militantní ateisty" :wink: , ale že něco kolem nás existuje, v to věřím. To by bylo na světě příliš mnoho náhod.

Zdraví Vás Senior.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 25. črc, 2005 9:19

Nevšiml jsem si že nejsem přihlášený. :oops:
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Clodman » pon 25. črc, 2005 11:48

Asi je to blby rikat to takhle otevrene ale podle mne nebude klid pokud se tyhle ty invididua(muslimové-kamikaze apod. proste nepostrilej....myslim ze my tady s tim nic neudelame:(
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 25. črc, 2005 12:06

Jendis píše:Islám jako takový je mírumilovné náboženství.To už mi více vadí křesťané...to je náboženství,které se lidem montuje do života...pro mne osobně je to sekta. :!:

Jendisi, většinou s Tebou souhlasím, ale tady jsi dle mého názoru ujel. Podle Tebe se křesťanství více montuje do života než islám. Islám je daleko militantnější a daleko přísnější na dodržování věrouky, takže má rozhodně blíže k sektářství spíše on.
Přečti si v úvodním příspěvku zmiňovaný rozhovor ze sobotních Lidových novin s představitelem islámské nadace narozeným mimochodem v Česku, kde říká (parafrázuji): "žádná zábavná hudba, žádná televize, žádná kultura, atd. pouze přísně dodržovat víru. Kdo praktikuje islám, nemůže žít jinak."
Tento člověk "není schopen posoudit", zda byly útoky 11. září v USA vpořádku nebo ne, i když nynější v Londýně asi vpořádku nebyly. Nejraději by viděl celý svět jako islámskou obec. A takhle mluví muslim narozený a vyrostší u nás, žádný radikál.
Alexandr Tomský v dnešních LN píše:
Islám nikdy nebyl mírumilovným náboženstvím jako hinduismus, judaismus či dnešní křesťanství (ano, i my jsme měli své násilníky ve jménu božího zákona). Na rozdíl od Ježíše a Buddhy byl Mohamed válečník a islám se od sedmého do sedmnáctého století šířil především ohněm a mečem. Hranice islámské civilizace na Balkáně, na Kavkaze, v Kašmíru, Indonésii i v Africe jsou po staletí krvavé, o nějaké integraci islámu do jiné kultury nemůže být řeč.
Všechny tabulky etnicko-politických konfliktů minulého století dokazují totéž, vojenský koeficient islámských zemí (včetně politicky sekularizovaného Turecka) je zhruba trojnásobný (poměrné náklady na zbrojení vzhledem k HDP), tendence řešit konflikt násilím vysoká, počet všech ozbrojených střetů na světě zhruba padesátiprocentní a jejich intenzita vysoká.
Islám není dualistický, a tak nerozlišuje politickou a duchovní sféru života. Nemůže tudíž teologicky uznat lidská a občanská práva ani demokracii, ani národní stát, ba ani světskou vládu, může je uznat pouze de facto čili z nezbytí, jako je tomu dnes v Turecku, Egyptě nebo Británii. Náboženské zásady, předpisy i pouhé tradice jsou tak povýšeny teoreticky na státní zákony.
Více na http://lidovky.centrum.cz/svet/clanek.phtml?id=378367

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 25. črc, 2005 12:28

OK,možná jsem ujel...proto se nerad bavím na téma náboženství....mám na (a to jakékoliv) náboženství svůj názor....tím,že jsem ho tu veřejně prezentoval jsem si na sebe asi upletl bič,nicméně,to je můj pohled na věc....a měnit ho nebudu.
Jelikož mi už začínají chodit naštvané SZ.....takže pro Ty,co zřejmě neumí číst...za výrazem "duševní mrzák" je taková poznámka v závorce..a pokračuje ten příspěvek dál....tím výrazem celý příspěvek nekončí ..zkuste si to přečíst,než zase budete psát nějakou hrdinnou zprávu :wink:
A pokud máte dojem,že mluvímzrovna o vás a že vás tím urážím....to nebylo úmyslem mého příspěvku...pokud si to tak někdo vykládá....jeho problém!!!
I když,to je přesně ono,o čem mluvím ve svém příspěvku...jen potvrzujete má slova.Bohužel......
Naposledy upravil Jendis dne pon 25. črc, 2005 12:40, celkově upraveno 1
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 25. črc, 2005 12:39

2 Angus...- špatně jsi mne pochopil(možná jsem to špatně napsal)...srovnávat islám s křesťanstvím jsem rozhodně nechtěl a vyhnul jsem se tomu.Tím,že zmiňuji křesťanství ve větě za islámem....o křesťanství mám více informací než o islámu...proto jsem psal o křesťanech....mám s nimi velmi špatné zkušenosti a tak se o nich vyjadřuji tak,jak jsem to tu presentoval.
O šíření "Ohněm a mečem" ,militantnosti jednotlivých a dodržování věrouky se tu nechci nijako rozepisovat,protože by z toho nevyšla s čistým štítem ani jedna strana(a to myslím v nejhorším smyslu slova)......a nechci tu vést vášnivou debatu na téma víra a náboženství.
Myslím,že se shodneme na tom,že jsou jak "obyčejní věřící" tak "fanatici"....a to v každé všude.....a klid prostě nebude,protože nejsou schopní(ani ochotní) se vůbec na něčem dohodnout.

A vystřílet je???To by nepomohlo.... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 25. črc, 2005 13:18

viděl jsem,Ukropčány,viděl....fanatici na jedné i druhé straně.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pon 25. črc, 2005 14:12

Už se nemůžu dívat na ty kydy co tu o islámu šíříte. Takže Vám tu napíšu adresu článku, který Vám tu problematiku džihádu trochu více přiblíží

http://ablecd.wz.cz/darkside/view.php?c ... 2003043002

A ještě jedna věc, zkuste trochu více tolerantnosti vůči věřícím, zkuste si zjistit pravost informací o různých náboženstvích a nevěřte slepě tomu co uslyšíte. Vzpomínám jak jsme se v dějepise a literatuře učili o islámu a křesťanství, s odstupem času jsem se o to začal zajímat více a teď jsou mi ty věci co jsem se naučil ve škole akorát tak k smíchu. A pak nebudou za potřebí žádné války a zbrojení na obou stranách.
Naposledy upravil Mirimon dne pon 25. črc, 2005 14:55, celkově upraveno 1
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 14:29

Ironicke je, ze terrorismus je sveho druhu take "bojove umeni" :-p

Nekde jsem cetl zvlastni myslenku - ze ti, diky nimz terrorismus jako taktika funguje, jsou media a novinari. V honbe za senzaci rozsiruji mezi lidmi strach z dalsich utoku - vydeseni lide pak tlaci na vlady a sebe navzajem - a terroriste jsou uspesni.

To je mozna jedna z veci, kterou by v debatach o 'boji s terrorismem' bylo zajimave zvazit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Islam, Terorismus, zmensujici se Svet a BU

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 15:09

mamushi píše: Co by pro vitezstvi prvni, ne tak nicive varianty mohl normalni bojovy umelec udelat?.
Jo, to je praktická votázka. Přímo takto asi jednotlivec nic moc, ale něco přece. Vzájemná vyhlazovací válka s sebou nese, že národy (nebo co) sebou pohrdaj nebo se slepě ukřivděně nenáviděj. Víme co u nás znamenalo slovo Němec po druhý válce. Nebo že v emerice slovo Negr neznamenalo člověk.
My jako - hehe - bojový umělci nemáme zapotřebí trpět komplexem méněcenocti a bezmeznym strachem a nepotřebujem si ho vyrovnávat nenávistí k "někomu" nebo "něčemu".
Můžem začít u sebe. Neni zapotřebí, aby někoho popadal amok když jen uslyší o hodně odlišnym BU, kde se třeba cvičej/necvičej katy, vnitřní energie nebo naopak voboucháváním těla vod samýho začátku. Je to dost totéž, jako když někoho popadá amok, když jen slyší vo jinym (nebo vůbec ňákym) náboženství, politický straně atd. Je to samozřejmě utopie, ale čim míň nenávisti je mezi lidma, tim je těžší je zbulíkovat ke kolektivní válečný nenávisti. Tohle neni změkčilost.

Naopak se dá mezi našema "blízkejma" udržovat určitá úroveň rozumný ostražitosti. Ano, klid nikdy nebude! Vlci a medvědi nám už do vsí (obvykle :) ) nechoděj, ale jsme zvyklý udržovat určitou ostražitost vůči jejich důstojnejm nástupcům - autonehodám, a pak zlodějům, ohni, odnedávna i povodním atd. Je to možná směšný a trapný, ale zkuste se zamyslet co se stane, když vám v městě třeba na 3 dny vypadne v pořádnym mrazu teplovod v paneláku (kde to bylo - v Hradci na 2 tejdny?) - a je fuk esi to bylo havárie nebo terorista. Máte aspoň nouzovku na elektriku? A spacák pro každýho? V auťáku vozíte (musíte) základní lékárničku. Máte jí doma? A co ta trapná zásoba sušenejch potravin a nyní pohodlně balený vody na 3 dny - opravdu je to už paranoia, nebo jen taková drobná jistota?
A kdyby bylo potřeba váš barák evakuovat a vy ste v práci - jste s vašima ňák dohodnutý, takže se pak dokážete najít i když nebudou fungovat telefony? Máte malý rádio na baterky? Pro psychiku je prej v krizový situaci nejhorší nedostatek informací a odtrženost od blízkejch. Jde o psychickou stabilitu - předejít třeba hysterčení. Mimochodem, my už sme si s manželkou jednou nedobrovolně ve dvě ráno zkusili planej poplach na požár baráku - houkačka před barákem, čmoud na chodbě, teplý prádlo, pár zásob, léků, doklady a trochu cenností mrsk do báglu a hybaj pryč z bytu. Byla to fakt sranda :lol: :lol: Teď už nás taková možnost znervózňuje mnohem míň, víme že už to máme "nacvičený" :lol: :lol:
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 15:13

YDMC píše:Ironicke je, ze terrorismus je sveho druhu take "bojove umeni" :-p

Nekde jsem cetl zvlastni myslenku - ze ti, diky nimz terrorismus jako taktika funguje, jsou media a novinari. V honbe za senzaci rozsiruji mezi lidmi strach z dalsich utoku - vydeseni lide pak tlaci na vlady a sebe navzajem - a terroriste jsou uspesni.
Tomu rozhodně věřim!! Proto je ze zpráv vo teroristickym útoku v Londýně důležitý právě ta že "Londýňané jsou nazuření, ne vystrašení".
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 15:17

No prostě, zbraní teroristů je hrůza. Všechno ostatní - jako zabíjení - je jen prostředek k vyvolání hrůzy. Čím budem odolnější proti haváriím a zbytečný hrůze navíc z nepřipravenosti, tim líp pro nás.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 26. črc, 2005 8:10

Mirimon píše:Už se nemůžu dívat na ty kydy co tu o islámu šíříte. Takže Vám tu napíšu adresu článku, který Vám tu problematiku džihádu trochu více přiblíží
http://ablecd.wz.cz/darkside/view.php?c ... 2003043002

O islámu zde nešíříme žádné kidy, ale objektivní fakta.

Ten odkaz - to je tedy skutečně objektivní článek, :lol: :roll: :lol:
Jeden příklad za všechny - zakát.
Nemuslimové platí daň (tzv. zakát) za to, že mohou zůstat nemuslimové v muslimské zemi, což autor považuje za vrchol tolerance. Myslím že chaldejští křesťané a podobné skupiny v islámských zemích tento zakát platili, ale už si přesně nepamatuji kdo a kdy.
Představte si, že by muslimové platili u nás daň za to, že zde mohou vyznávat islám. :lol:

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. črc, 2005 9:30

Tak to bol naozaj veeelmi objektivny clanok, plny pravdivych informacii: napr. ze islam "nemá zálibu v útočných válkách nebo ve vyvolávání útočných válek"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak mi mirimonko vysvetli, koho to porazil karol martell v bitke pri poitiers v roku 732, ak nie hordu plieniacich islamskych fanatikov ?!!! Jaaaj, asi tam chceli sirit svoje mierumilovne nabozenstvo, vsaaak? Ty si asi videl ucebnicu dejepisu naozaj len na zakladnej skole...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. črc, 2005 9:46

je jedno kdo co uci. ve jmenu vsech vetsich anbozenstvi byly vedeny valky, nebo vedeno nasili. Je to jen zasterka pro ziskani vetsi moci. Zvlast u Koranu a Bible zname ruzne vyklady tehoz. A kdyz tu neni bozi prikazani, tak se siri svoboda demokracie. Takze tyto uvahy jsou k nicemu - nemiri k podstate veci.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. črc, 2005 13:45

pre vsetkych kto sa zaujimate o konflikt zapadnej a vychodnej civilizacie posielam odkaz na zaujimavy clanocek F. ©ebeja (zhodou okolnosti karatista)... http://www.tyzden.com/index.php?w=art&i ... 3&idiss=67
mozete poslat nejake reakcie, popripade...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně