Anonymní píše:je jedno kdo co uci. ve jmenu vsech vetsich anbozenstvi byly vedeny valky, nebo vedeno nasili. Je to jen zasterka pro ziskani vetsi moci. Zvlast u Koranu a Bible zname ruzne vyklady tehoz. A kdyz tu neni bozi prikazani, tak se siri svoboda demokracie.
Angus, plasomrak - anonymní to vystihl, vpodstatě tyhle války nejsou kvůli šíření náboženství, ale kvůli tomu, že někdo náboženství zneužívá jako prostředek k dosažení svých osobních cílů! Bůh ať už křesťanský nebo muslimský neuznávají vraždění, ale chtějí aby jejich stvoření žila v míru. Navíc u Koránu je ten problém, že se může jeho výklad více zneužít než např. u Bible.
Díky tomu legendární asasín, stařec z hory Alamúd za pomocí drog vycvičil menší armádu a tu poslal vraždit své nepřátelé (stejně jako nyní Usáma Bin Ládin).
Plasomrak, ty toho o islámu asi taky moc nevíš? Jinak bys věděl, že jeho posláním je mír a veškerý terorismus je jen jakási úchylka, která mu škodí na jménu. Uznávám, že ten článek moc objektivní není, ale ty řeči o tom, že klid bude pouze tehdy až se všichni muslimové vystřílí taky moc objektivní nejsou.
Angus - možná jsem to s tím výrazem "kydy" trochu přehnal. Měl jsem na mysli to, jak všichni spojujou islám a teror v jedno. To je podle mě hlavní blbost. Přecejen je muslimů jedna cca miliarda (tzn. skoro každý šestý člověk). Takže bych je kvůli několika jedincům neodsuzoval (to by pak bylo to samý jako odsuzovat kvůli Hladíka celý Hungga).