Za tento mesiac som ziskal dalsiu podivnu skusenost. Uz som spominal, ze cvicim bojove umenia uz asi 6 rokov a Wing chunu sa venujem posledne tri roky kazdy den. Pravda je ze sa zameriavam najma na zakladne tachniky blokov a uderov. Na zaciatku mesiaca som sparingoval s kamaratom, ktory sa venuje karate uz dost dlho a vyhral uz zopar turnajov ( akademicke majstrovstva v karate CR,...). V priebehu sparingu som bol schopny vykryt vacsinu utokov a dokazal som zasahovat. Povedal by som ze to bolo vyrovnane. Sparovali sme spolu prvy krat v zivote.
Potom na konci mesiaca som zas sparoval s kamaratom asi uz 20 krat, no a ten sa nevenuje pravidelne ziadnemu boj. umeniu. Nepouzivali sme kopy, len udery. No a mne sa zas zdalo, ze mam navrch len mierne, podobne ako s tym karatistom.
Ako to je mozne??? Ved ja a aj ten karatista trenujeme tak dlho a on nie a sme priblizne rovnako velki. Mohlo to byt sposobene tym, ze on uz mojich par technik pozna a aj ked su rychle dokaze sa branit (ja som utocil iba na hlavu)? Aky ma zmysel potom trenovat kazdy den tak dlho, ked pride nejaky obycajny clapec z ulice a po par sparingoch rozdiel medzi nami skoro ani nieje vidiet????

Alebo to bolo sposobene len formou sparingu??? Alebo co??? Da sa vidiet nejaky velky rozdiel v rychlosti ked sa utoci iba na hlavu???
Prosim Vas, skuste mi poradit.
Dakujem