prosim poradte mi

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

prosim poradte mi

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 0:16

V prvom rade vam chcem vsetkym podakovat za odpovede na moju nedavnu otazku. Velmi si to cenim.

Za tento mesiac som ziskal dalsiu podivnu skusenost. Uz som spominal, ze cvicim bojove umenia uz asi 6 rokov a Wing chunu sa venujem posledne tri roky kazdy den. Pravda je ze sa zameriavam najma na zakladne tachniky blokov a uderov. Na zaciatku mesiaca som sparingoval s kamaratom, ktory sa venuje karate uz dost dlho a vyhral uz zopar turnajov ( akademicke majstrovstva v karate CR,...). V priebehu sparingu som bol schopny vykryt vacsinu utokov a dokazal som zasahovat. Povedal by som ze to bolo vyrovnane. Sparovali sme spolu prvy krat v zivote.
Potom na konci mesiaca som zas sparoval s kamaratom asi uz 20 krat, no a ten sa nevenuje pravidelne ziadnemu boj. umeniu. Nepouzivali sme kopy, len udery. No a mne sa zas zdalo, ze mam navrch len mierne, podobne ako s tym karatistom.
Ako to je mozne??? Ved ja a aj ten karatista trenujeme tak dlho a on nie a sme priblizne rovnako velki. Mohlo to byt sposobene tym, ze on uz mojich par technik pozna a aj ked su rychle dokaze sa branit (ja som utocil iba na hlavu)? Aky ma zmysel potom trenovat kazdy den tak dlho, ked pride nejaky obycajny clapec z ulice a po par sparingoch rozdiel medzi nami skoro ani nieje vidiet???? :(
Alebo to bolo sposobene len formou sparingu??? Alebo co??? Da sa vidiet nejaky velky rozdiel v rychlosti ked sa utoci iba na hlavu???
Prosim Vas, skuste mi poradit.
Dakujem
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: prosim poradte mi

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 8:25

J píše:V prvom rade vam chcem vsetkym podakovat za odpovede na moju nedavnu otazku. Velmi si to cenim.

Za tento mesiac som ziskal dalsiu podivnu skusenost. Uz som spominal, ze cvicim bojove umenia uz asi 6 rokov a Wing chunu sa venujem posledne tri roky kazdy den. Pravda je ze sa zameriavam najma na zakladne tachniky blokov a uderov. Na zaciatku mesiaca som sparingoval s kamaratom, ktory sa venuje karate uz dost dlho a vyhral uz zopar turnajov ( akademicke majstrovstva v karate CR,...). V priebehu sparingu som bol schopny vykryt vacsinu utokov a dokazal som zasahovat. Povedal by som ze to bolo vyrovnane. Sparovali sme spolu prvy krat v zivote.
Potom na konci mesiaca som zas sparoval s kamaratom asi uz 20 krat, no a ten sa nevenuje pravidelne ziadnemu boj. umeniu. Nepouzivali sme kopy, len udery. No a mne sa zas zdalo, ze mam navrch len mierne, podobne ako s tym karatistom.
Ako to je mozne??? Ved ja a aj ten karatista trenujeme tak dlho a on nie a sme priblizne rovnako velki. Mohlo to byt sposobene tym, ze on uz mojich par technik pozna a aj ked su rychle dokaze sa branit (ja som utocil iba na hlavu)? Aky ma zmysel potom trenovat kazdy den tak dlho, ked pride nejaky obycajny clapec z ulice a po par sparingoch rozdiel medzi nami skoro ani nieje vidiet???? :(
Alebo to bolo sposobene len formou sparingu??? Alebo co??? Da sa vidiet nejaky velky rozdiel v rychlosti ked sa utoci iba na hlavu???
Prosim Vas, skuste mi poradit.
Dakujem

Ahoj,
hele nemůže to prostě být jenom tím, nezlob se, že TO prostě pořádně neumíš, že nejsi typ na bojování, že ti k TOMU něco chybí, apod? On se nemůže každý naučit všechno a každý máme svoje limity.
ahoj
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 17. srp, 2005 8:40

skorej by som dal za pravdu ukropcanemu, sparingpartner sa proste prisposobil. ci TO niekto ma, alebo nie, sa ukaze az v kritickej situacii. ale ako povedal jeden moj znamy - sparing neexistuje. :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mik » stř 17. srp, 2005 10:00

[quote="J"](ja som utocil iba na hlavu)?

/quote]

Nemůže to být třeba proto,že si mu útočil jen na hlavu? :) On si pak může dávat pozor jen na hlavu a zbytek těla nemusí bránit. To je potom dost malá plocha kam můžeš zasáhnout. :)
Mik
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » stř 17. srp, 2005 10:43

Predovsetkym si musis uvedomit, ze kazde zviera (a clovek nie je vynimkou) ma vrodenu schopnost bojovat. A sest rokov, obzvlast v nasich pomeroch, zase nie je az tak vela, obzvlast ak Tvoj trening nebol dostatocne efektivny (netvrdim, ze tomu tak je, ale okolnosti tomu nasvedcuju). Poznam mladuckeho chlapca, ktory vobec nevie bojovat, ale ked donho zaparali styria statni bujaci, chytil take nervy, ze ich uplne rozbombardoval... Vsetko je mozne.
Asi Ti zostava iba sa z toho poucit a skusit trenovat efektivnejsie. Poradit Ti vsak nemozem, na to musis prist sam. Hodne stastia.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 13:23

pravdepodobne ste pouzivali system blok/uder. To je prirodzene a preto to vedia aj ludia, co BU nepraktikuju. Ked budes s nim nabuduce zapasit, skus sa mu dostat viac na telo, zhodit ho na zem, pouzivat viac lakte, kolena, drzanie, skrtenie a uvidis rozdiel :)
Teda... pokial to tiez nebudes robit prvy krat v zivote :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně