Ninjutsu v Praze

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Ninjutsu v Praze

Příspěvekod Anonymní » stř 24. srp, 2005 22:54

Nevite, kde se v Praze trenuje ninjutsu??Dik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 25. srp, 2005 6:01

Hele a jak si takový nindžucu představuješ-te?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. srp, 2005 9:43

Tak pokud vim,tak ninjutsu je japonsky bojovy umeni,ne??
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 25. srp, 2005 10:03

Charlie píše:Tak pokud vim,tak ninjutsu je japonsky bojovy umeni,ne??

Mno to asi jo... spíš jde o to, co si tak myslíš, že se tam budeš učit...

Tedy, dnes ráno jsem narazil na tohle http://protor.fateback.com/protor/galerie.htm a tohle http://www.vkshavirov.cz/high.wmv

...a chlapci si třeba nindžucu představují dost divoce.

Takže se ptám, abych věděl, co tak zhruba lidi chtěj jako nindžucu vidět. Jen zvědavost.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. srp, 2005 15:28

No ja si pod tim predstavuju umeni ninju,takze nic divokyho,ale co sem cet,tak by se mi to mohlo libit
No a ucite se tam budu asi naky zakladni chvaty,umeni se zbrani atd,ne??
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. srp, 2005 16:08

Ahoj
Na strankach www.bujinkan.cz mas seznam vsech ucitelu, v Praze nas je vicero, muzes se rozhodnout treba podle svych casovych a dopravnich moznosti. Neucime se jenom ninjutsu, ale obecne cely system starych japonskych bojovych umeni, jichz je ninjutsu soucasti. Ovsem pokud ti jde o ninjutsu = spionaz, tak v tom ti asi nepomuzeme :-)

Mnoho zdaru a treba na videnou.
Mirek Cermak
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. srp, 2005 18:21

No ja bydlim na praze 10,takze mi hlavne moc nevyhovuje,ze ty trenikny sou vetsinou trochu pozdejc,ale to by se snad dalo nak zvladnout...
No me de celkove o ninjutsu,zaclo se mi to libit,ale taky me laka shidoshi/pokud je boj.umeni s tyci).
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. srp, 2005 9:11

He he, shidoshi je japonský výraz pro učitele od pátého danu výše :) Ale boj s tyčí se vyučuje taky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 26. srp, 2005 9:32

Neměl by náhodou shidosha být výraz pro pokračovatele stylu? Hm? A jestli má ten člověk nějakej Dan neznamená, že musí být zároveň shidoshou - na to pozor :-)

Ovšem pravdou je taky to, že používá-li tady někdo nějaká slovíčka k jinému významu, to nikdo z nás ovlivnit nemůže :-) takže je možné vše (tady). takže bych se vlastně ani nedivil, kdyby shidosha někdo říkal tomu boji s tyčí :-) Koneckonců japonských patvarů nám v čechách běhá více než dosti.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. srp, 2005 14:33

Ano, shidoshi (ja znam tento vyraz, nikoliv shidosha, ale japonsky skoro neumim a navic jde stejne jen o anglickou transkripci) je v Bujinkanu nazev pro ucitele od pateho danu vyse - tedy musi byt splneny obe podminky (clovek, ktery uci, a navic ma minim. 5. dan). S nizsim danem je ucitel zvan Shidoshi-ho. Zhruba od desateho danu (drive se to snad uznavalo jiz od 9. danu) se zve Shihan. Ale je to vcelku jedno, dulezite, ze vsichni tito maji povereni přímo od Soke (velmistra) učit a šířit dál učení. A v jinych školách mohou být podmínky jiné. V Bujinkanu se na 5. dan podstupuje tzv. Sakki test. Ale to vše jste již určitě četli na některých stránkách, je toho napsáno stohy, stačí hledat (nebo ještě lépe trénovat :-))
Zdar všem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. srp, 2005 16:48

za ten vyraz sorry,to sem si splet
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » ned 28. srp, 2005 10:10

Co to je ten Sakki test?Může mi to prosím někdo vysvětlit?Díky moc
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » úte 30. srp, 2005 10:29

To te vezmou do restaurace a kdyz vypijes vic saké, než tvůj učitel, aniž bys při tom umřel, tak jsi prošel... :lol: :wink:

Dobrá - je to test, při kterém musíš uhnout před sekem (dnes bambusovým) mečem vedeným zezadu, nejčastěji v seiza. Tedy něco jako 6. smysl.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 30. srp, 2005 16:17

Nebo dobrej sluch?
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 01. zář, 2005 9:53

No, jestli si myslis, ze to sluchem zvladnes, tak hodne stesti :-)
Myslim, ze by ti stacilo jedno shlednuti takoveho testu, abys tuto myslenku opustil - teda pokud nejsi spekulativni vysvětlovač veškerých možných záhad a striktní odmítač čehokoliv materialisticky nepodloženého :lol:

Jinak to není zas nic tak neobvyklého, mám pocit, že podobný trénink, příp. test se dá najít ve spoustě dalších škol, např. Hwarang-do, asi i některá Wushu. Spíš záleží, jak daleko/hluboko se člověk s informacemi v dané škole dostal. Někde se o tom moc nemluví, v Bujinkanu, jelikož je to oficiální zkouška, tak jsou informace otevřené.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 01. zář, 2005 10:58

Tak jsem si tu dal vyhledal nejake prispevky ohledne ninjutsu a Bujinkanu a narazil jsem na par temat, ktera se tu drive probirala, a mozna by chtela jeste malinko dovysvetlit...

Predevsim maji asi pravdu Ti, kdo tvrdi, ze ninjutsu se dneska moc nevyucuje. Ani Bujinkan neni uplne skolou ninjutsu. Je to tezke vysvetlit kratce, ale proste v tradici tech 9 skol, ktere jsou soucasti Bujinkanu, je ninjutsu, ale to jeste neznamena, ze se to takto vyucuje. Spis bych rekl, ze Soke Hatsumi smichal cele Budo (tedy skoly ninju i samuraju) dohromady, protoze proc take ne - jenom spojil to, co se v prubehu casu oddelilo. :-) Take zrejme z tohoto duvodu prejmenoval puvodni Bujinkan Ninpo Taijutsu na nynejsi Bujinkan Budo Taijutsu.

Dneska se tedy vyucuji spise techniky boje v Budo (a opravdu nemusi jit ciste o sebeobranné, nicméně již z podstaty filozofie ninjutsu to jsou převážně obranné, nebo lépe ofenzivní techniky). Již se nevyučuje špionáž, meteorologie, léčitelství, apod. Tedy přesněji řečeno Soke o tom někdy povídá na tréninku, ale rozhodně nejde o ucelenou výuku. Hm, jak o tom píšu, cítím, že se vlastně mohu pěkně zamotat, protože říct o Sokem, že něco dělá a něco ne, je strašně ožehavé. On si totiž dělá, co chce :-)))))) A obecně mám pocit, že spousta lidí tady (myslím obecně v Čechách a vlastně všude mimo Asii) se snaží něco škatulkovat a přesně ohraničit a říct, tohle je toto, a tohle je už něco jiného, a tohle sem patří a tohle už ne. Tak tohle na Soke Hatsumiho neplatí (za ostatní Japonce nemohu mluvit, neznam, ale mam pocit, že Dr. Hatsumi je i v Japonsku trochu exot :-) ) A z tohoto důvodu se Bujinkan moc pochopit nedá, protože dřív, než ho pochopíte, on se zase změní (směrem vývoje vpřed). Dá se jenom cvičit, studovat, apod. A doufat, že to, co jste cvičili před rokem, za rok snad pochopíte (nebo aspoň budete schopni se tomu přiblížit). To je to, proč třeba já cvičím Bujinkan - a černá kukla mě ani moc neláká, leda jako zábava na nedělní odpoledne, nebo na vyblbnutí se s kamarády, studenty, ...

Jinak nečekejte, že studenti v Bujinkanu budou v zacházení s každou jednotlivou zbraní dokonalí. Je to možné, ale asi po hodně dluohé době. Nebezpečí totiž nespočívá v dokonalém ovládání třeba 5 zbraní, ale v myšlení a schopnosti se přizpůsobovat a měnit sebe i zbraň. Ono když se během jednoho tréninku vystřídá třeba 10 zbraní, tak to celé studium směřuje jinam, než k drilu s danou zbraní. Kendo-ka by mě asi na meče porazil, přiznám se bez mučení. :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kanja-san » stř 19. dub, 2006 14:37

http://www.bujinkan.cz/shidoshikai/index.html
mezinárodní seminář v Praze
kanja-san
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

ňuf ňuf

Příspěvekod nihara » pát 21. dub, 2006 3:01

kanja-san píše:http://www.bujinkan.cz/shidoshikai/index.html
mezinárodní seminář v Praze

To je fakt, ty fotky vypadaj dost blbě, tak nějak amatérsky nebo co. Ale mají moc pěkné ty, no jak se to... ty takový ty boty nebo co! To se ještě nosí? Ale jinak dobrý :wink: Na mně vypadaj nějak moc začátečnicky, ale fajn! Když já se těšil na nějaký ninji no, tohle vypadá zase jen jako lidi!
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod guerrero » pát 21. dub, 2006 7:45

Nevěděl jsem, že je rozdíl mezi ninjou a člověkem...jinak ty boty se jmenují tabi a běžně se užívají.
guerrero
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nihara » pát 21. dub, 2006 14:17

Já si to taky myslel. Na všechno je potřeba dobrá obuv! Takový palčáky na nohy :-) Akorát se v těch tabi moje nohy dost potěj, ale jinak jsou fajn :-) Možná by měli navrhnout nějaké větrání! Jsou to lidi? Tak fajn, už jsem se bál, že to nevidím dobře!
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...