Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » ned 07. pro, 2003 21:39

ha ha ha, konecne nekdo se smyslem pro humor :D

...ale uz bych tu travu nehulil :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod delorche » pon 08. pro, 2003 10:20

Dobrý den,
měl bych dvě otázky na pana Macka. První zní:Myslíte si, že příspěvek pana Kašpara z 2.12.2003 nevyzněl jako výzva na obyčejnou bitku?(Téhož dne jste napsal, že o souboji nikdy nebyla řeč,ale pouze o sparingu)
Druhá otázka:Jak si představujete sparing Hung ga kung fu aby se dokázalo kdo je lepší bojovník a zároveň nedošlo k žádnému zranění?
Ujišťuji Vás, že ani jedna otázka není myšlena ironicky.
S pozdravem

Ing. Tomáš Hořanský
delorche
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod delorche » pon 08. pro, 2003 10:25

Dobrý den,
měl bych dvě otázky na pana Macka. První zní:Myslíte si, že příspěvek pana Kašpara z 2.12.2003 nevyzněl jako výzva na obyčejnou bitku?(Téhož dne jste napsal, že o souboji nikdy nebyla řeč,ale pouze o sparingu)
Druhá otázka:Jak si představujete sparing Hung ga kung fu aby se dokázalo kdo je lepší bojovník a zároveň nedošlo k žádnému zranění?
Ujišťuji Vás, že ani jedna otázka není myšlena ironicky.
S pozdravem

Ing. Tomáš Hořanský
delorche
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pon 08. pro, 2003 16:06

zdar a silu,

ad a) chapu, ze se muj zak zastava me jako sveho ucitele, ja se zase budu zastavat sveho zaka. kazdopadne opakuji - caj, cviceni, a "bei mou" (pomereni dovednosti), ne souboj na zivot a na smrt. predpokladam, ze vetsina z nas cvicim gf pro zdravi, ne proto, abychom mrzacili sebe ci jine (coz ovsem nemeni nic na tom, ze gf je v prvni rade bojove umeni).

ad b) viz diskuze idealni pravidla http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=63
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » úte 09. pro, 2003 12:31

hungga:
Ano, jak spravne poznamenavas, nikdy jsem s PM necvicil...nicmene jako kazdy tady na foru mam moznost si o nem udelat obrazek podle toho jaxe zde chova... A naplnuje-li jeho chovani tvoji predstavu o tom jaxe ma chovat SF... tak je mi te spise lito...
Jinak se znovu ptam co te pred tim tolik pobourilo- abych se k tomu mohl vyjadrit....
I kdyz... mozna ze to uhadnu sam... nejspise to, ze jsem si vubec dovolil oponovat PM v jeho nazorech. To tady predtim totiz bylo TABU.
Verim ze PM by rad mel monopol na cviceni rodiny LAM v CR, ale bohuzel se bude on i vy muset smirit s tim, ze tomu tak neni... a zacit respektovat okoli...

To ze nekdo z vasi skoly prijde na nabor jine skoly a zacne tam vykrikovat pred lidma ze to neni zadne HG a ze to jejich cviceni stoji za houby (jak se to stalo v pripade jedne z Kostasovych skol)... to vam k prestizi taky neprida

PM:
Poucuju? Co jsem prosimte zase napsal?
Nevim co pestujete u vas ve skole.... jenom pripomenu, ze jsi to byl ty, kdo tady psal o tom ze si se zaky tykas - takze nevytahuj najednou MD
Ze nepomlouvas?A ty reci cos tady před par tydny vedl to bylo jako co?

Copak? Ty uz neveris svym zacatecnikum? Jeste v minulem prispevku jsem byl nicka na kterou prece bohate staci kluci kteri u tebe cvici 1-2 max 3 roky...
Ze se ptam... co se zmenilo?
Ze bych za tech 14dni tak moc vyrost?
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod WT_Martin » úte 09. pro, 2003 14:40

Bonhartt píše:hungga:
Ano, jak spravne poznamenavas, nikdy jsem s PM necvicil...nicmene jako kazdy tady na foru mam moznost si o nem udelat obrazek podle toho jaxe zde chova... A naplnuje-li jeho chovani tvoji predstavu o tom jaxe ma chovat SF... tak je mi te spise lito...
Jinak se znovu ptam co te pred tim tolik pobourilo- abych se k tomu mohl vyjadrit....
I kdyz... mozna ze to uhadnu sam... nejspise to, ze jsem si vubec dovolil oponovat PM v jeho nazorech. To tady predtim totiz bylo TABU.
Verim ze PM by rad mel monopol na cviceni rodiny LAM v CR, ale bohuzel se bude on i vy muset smirit s tim, ze tomu tak neni... a zacit respektovat okoli...

To ze nekdo z vasi skoly prijde na nabor jine skoly a zacne tam vykrikovat pred lidma ze to neni zadne HG a ze to jejich cviceni stoji za houby (jak se to stalo v pripade jedne z Kostasovych skol)... to vam k prestizi taky neprida

PM:
Poucuju? Co jsem prosimte zase napsal?
Nevim co pestujete u vas ve skole.... jenom pripomenu, ze jsi to byl ty, kdo tady psal o tom ze si se zaky tykas - takze nevytahuj najednou MD
Ze nepomlouvas?A ty reci cos tady před par tydny vedl to bylo jako co?

Copak? Ty uz neveris svym zacatecnikum? Jeste v minulem prispevku jsem byl nicka na kterou prece bohate staci kluci kteri u tebe cvici 1-2 max 3 roky...
Ze se ptam... co se zmenilo?
Ze bych za tech 14dni tak moc vyrost?

Uz to tady nejaky ten tyden sleduju a docela se bavim. :-) Ale myslim, ze uz je to preci jenom trosku dlouhe a monotonni.

Ja cvicim pod vedenim Pavla Macka od rijna 2000. Predtim jsem vystridal nekolik skol, nekolik ucitelu, nekolik stylu... V tehle skole jsem ale konecne nasel takovy pristup a takovou metodiku vyuky, ktere ja osobne povazuji za - pro me - nejlepsi.

Tim nechci rict, ze tato skola je nejlepsi, nejidealnejsi, atd. Podle me sice ano, ale kazdy clovek ma svoje meritka a svoje potreby. Tudiz ja osobne dokazu respektovat, ze mas treba vuci nasi skole vyhrady, protoze mas rozdilne predstavy o tom, jak by vyuka mela probihat. OK, v pohode.

Od Tebe bych ale, v ramci slusnosti, ocekaval totez. Byl bych tedy rad, kdyby urazky a chytani za slova meho si-fu a cloveka, ktereho si vazim, zmizely a mluvili jsme spolu vsichni trosku na urovni.

Neznam Te, Adamka jsem v zivote cvicit nevidel a nevim, kdo z Vas ma jake kung-fu. Vim ale urcite, ze podle mych meritek, ktera jsou mozna odlisna od Tvych, ma muj si-fu velmi kvalitni kung-fu ve vsech rovinach a stejne tak i 90% zaku, kteri pod jeho vedenim cvici v Praze nebo na seminarich.

Myslim si, ze podle toho, co se pise nekde na Internetu, se neda poznat vubec nic. Proto ja osobne nezkousim premyslet o tom, jake je Tvoje kung-fu nebo co jsi za cloveka. To se podle tech blabolu, co si tady vsichni vymenuji, da poznat dost tezko.

Taky si ale myslim, ze pokud si za svymi nazory stojis, nebylo by od veci prijmout pozvani do Prahy a tam si to vyrikat z oci do oci. Nemluvim o soubojich nebo necem podobnem, ale jen o pratelskem vyjasneni si pojmu a dojmu. Zaroven bys mel moznost videt, jak vlastne vyuka v nasi skole probiha. Jedna takova navsteva by urcite dokazala nahradit 150 prispevku do tohoto diskusniho fora.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 09. pro, 2003 15:13

vsichni mi rikaji, abych se uz na to vykaslal, ze mam jit radeji hazet hrach na stenu, ale budiz:

- otevrene a uprimne odpovedet na kazdou otazku, to je moje predstava o dobrem uciteli. Tvoje predstava? lhat a podvadet (zbytek nepublikovatelny)? myslis, ze Hladik a spol. mlci ze skromnosti?!? nezbyva jim nic jineho nez se schovavat, mlcet a doufat, ze lide zapomenou. kdo se chce dal (nechat) obelhavat, jeho problem.

- "pomluvy" - kdyz nekdo napise, ze David Carradine nebo Zora Jandova nerozumi gf ani za mak, je to pomluva?!?

- o monopol na Lam HG v CR nestojime, prestiz je nam ukradena, ovsem povest rodiny Lam, HG a gf vubec rozhodne ne. respektujeme vsechny SKUTECNE gf skoly (Qin shifu, Zhai shifu, Du shifu, Weng shifu, Husek sifu, Rzounek sifu, kluci od Y.C. Wonga... ), Humberto s novym stanem - ale stejnym programem - ne, a je nam jedno, zda Humberto respektuje nas ci ne. my Hladika a spol. nepotrebujeme, na jejich seminare nikdo z nas nikdy nepujde, ovsem opacne to asi neplati, jinak by se zaci Hladika a spol. neucastnili seminaru, ktere Ceska asociace Hungga gungfu porada v CR a v SR.

- moji kluci na naboru Kostasovy skoly - klukum jsem zle vycinil, sifu Kostase Tsoligase si vazim. musim ovsem dodat - neumet ani Lau ga kyun (!), natoz gung ji fuk fu, a otevrit si skolu, na naboru predvadet kotrmelce a kopy na hlavu (s naslednym padem na zem rozhodne ne umyslnym) jako Hung kyun jing jung, to je vazne sila. tak me napada, ze obchazeni jednotlivych skol by mozna bylo jen HG ku prospechu.

- pozvani plati. bojis se se kluku, kteri cvici stejne dlouho jako Ty? no problem, kluci, kteri sem psali (Pedro, hungga) a vlastne naprosta vetsina ostatnich necvici vice nez tri roky.

PM

www.hungga.org
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Zora Jandová

Příspěvekod Anonymní » stř 10. pro, 2003 7:48

"pomluvy" - kdyz nekdo napise, ze David Carradine nebo Zora Jandova nerozumi gf ani za mak, je to pomluva?!?

Zdarec

mám v tom trochu zmatek.PM píše, že Zora Jandová neumí gf ani trochu, ale jaktože tedy vyhrává na soutěžích i v Číně ?Na stejných soutěžích (něco jako naše okresní 2 liga ve fotbale ) kde vítězili i všemi velebení Qin a Zhai Hua ?Na soutěžích, kterých se v číně konají týdně desítky ,ale když někdo z číny přijede do Čech učit, každý z titulů z těchto soutěží padá hned na zadek :D
Vím, že si Zora Jandová škodí rozhovory, které poskytuje mediím, ale její gf je podle mě tak dobré, jako u žáků Zhai Hua nebo Qina-takže jen hezké pohyby bez bojových dovedností.
Cvičí se v těchto školách kungy (doufám, že to dobře píšu :) ),které jsou součástí všech tradičních stylů a podle mě jsou to právě tyto cvičení jenž odlišují moderní a tradiční pojetí BU?

Omlouvám se všem, že se pod svůj příspěvek nepodepíšu, ale mám k tomu své důvody.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Zora Jandová

Příspěvekod WT_Martin » stř 10. pro, 2003 9:20

Anonymní píše:"pomluvy" - kdyz nekdo napise, ze David Carradine nebo Zora Jandova nerozumi gf ani za mak, je to pomluva?!?

Zdarec

mám v tom trochu zmatek.PM píše, že Zora Jandová neumí gf ani trochu, ale jaktože tedy vyhrává na soutěžích i v Číně ?Na stejných soutěžích (něco jako naše okresní 2 liga ve fotbale ) kde vítězili i všemi velebení Qin a Zhai Hua ?Na soutěžích, kterých se v číně konají týdně desítky ,ale když někdo z číny přijede do Čech učit, každý z titulů z těchto soutěží padá hned na zadek :D
Vím, že si Zora Jandová škodí rozhovory, které poskytuje mediím, ale její gf je podle mě tak dobré, jako u žáků Zhai Hua nebo Qina-takže jen hezké pohyby bez bojových dovedností.
Cvičí se v těchto školách kungy (doufám, že to dobře píšu :) ),které jsou součástí všech tradičních stylů a podle mě jsou to právě tyto cvičení jenž odlišují moderní a tradiční pojetí BU?

Omlouvám se všem, že se pod svůj příspěvek nepodepíšu, ale mám k tomu své důvody.

Muj nazor je tento:

1) souteze - Podle toho, kdo se zucastnil jake souteze, se neda poznat vubec nic. V kung-fu nejde o to, aby clovek vyhraval v soutezich, ziskaval tituly, atd. Jde o to, co a jak cvici a ne kde cvici a co za to dostava.

2) cviceni - U Zory Jandove se cvici spousta zdravotnich sestav (ona sama rika, ze "se vydala cestou vedouci ke zlepseni zdravi"). To je vsechno. Ale v kung-fu jako takovem jde o komplexni rozvoj. Nejde o cviceni sestav, ale o pochopeni principu. Nacasovani, silu, vybusnost, odhad vzdalenosti, stabilitu, atd. Vsechno se to pak spoji a nauceni sestavy je pak jen otazkou par desitek minut nebo nekolika hodin. Jde zkratka o principy. Clovek pak ziskava nejen lepsi zdravi, ale i celkovou kondici, je klidnejsi a umi se lepe ovladat, atd. A je mi lito, ale tohle vsechno jsou veci, ktere - podle meho nazoru - v pripade Zory Jandove jednoznacne chybi a jeji "kung-fu" je postavene na hlavu.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » úte 23. pro, 2003 0:01

Jelikoz i me tato diskuze unavuje a znechucuje tak se ještě kratce vyjadrim k novemu a pak jiz budete mit ode me klid… a prilezitostne si to vyrikame do oci…

WTM:
Pokud sis vsiml, tak proti vasi skole, nebo systemu vyuky jsem nerekl ani slovo… Jednoduše proto, ze jsem u vas nebyl – tak nevim. A uprimne- i pokud bych videl vas trénink a me osobne by se třeba nelibil- byla by to vase věc… protože jak jsi řekl – každému vyhovuje něco jiného… a je kazdeho věc co a jak cvici.
Ceho se tykaji me vyhrady- to je vylozene PM.
Je to zákon akce a reakce – pokud PM uráží me, meho si fu, chyta me za slovicka,… tak nemuzes ocekávat nez ze ja se k nemu budu chovat stejne….

PM:
Jestli sem to dobře pochopil, tak pojmem Hladik a spol označuješ i nas…
-pokud to tak je, tak te muzu ujistit, ze NIKDO z nas na ty semináře nejezdi kvuli tvoji osobe- ale kvuli LCHS
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 23. pro, 2003 9:17

Bonhartt

- "urazky", "pomluvy" atd. - viz vyse
- dnes (23. 12.) odleta muj ucitel, dvere nasi telocvicny jsou Ti otevrene dokoran (caj, povidani, sparring... ), uz se tesime
- ...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 23. pro, 2003 14:58

1) Pokud sis vsiml, tak proti vasi skole, nebo systemu vyuky jsem nerekl ani slovo…

2) Ceho se tykaji me vyhrady- to je vylozene PM.

3) Je to zákon akce a reakce – pokud PM uráží me, meho si fu, chyta me za slovicka,… tak nemuzes ocekávat nez ze ja se k nemu budu chovat stejne….

----------

Diky za odpoved. Nicmene mi par veci zkratka nesedi a rad bych Te poprosil, jestli bys mi je mohl objasnit.

ad 1, 2) Pokud mas vyhrady vuci memu sifu, pak mas take vyhrady proti nasi skole a nasemu systemu vyuky. To vsechno je primo svazane. Kdyz urazis meho sifu, urazis take nasi skolu. Kdyz urazis nasi skolu, urazis take meho sifu. Takhle to aspon vnimam ja.

ad 3) A ze meho sifu urazis, uznavas sam. Oproti tomu nikde nevidim, ze by muj sifu urazel Tveho. Nechci se tady dohadovat, ale rozumne si to vyjasnit. Muzes, prosim, uvest cim presne urazi muj sifu Tveho ucitele, Tebe osobne a cim Te chyta za slovicka?

Diky moc. Uzij si svatky.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. pro, 2003 19:12

zdar a silu,

vesela a stastny vsem:-)

pro vsechny HG cvicence, zaky, ucitele, pratele i nepratele maly darecek - viz aktualizace nasich stranek www.hungga.org, sekce fotogalerie

do Noveho roku preji stabilniho "kone" a zelezne "mosty"!

PM

www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dragon83 » čtv 08. led, 2004 23:39

Dal jsem si tu praci a precetl jsem si veskere texty na teto strance. Osobne se znam s mistrem Lam Chun Faiem (nerikam ze nejak zvlast blizce). Nekolikrat jsme si spolu povidaly na vsechna mozna temata, povidal jsem si jeste s jednim clovekem ktery studuje filozofii Kungfu (Gungfu, jak je ctena libost) a oba mi rekly jednu malou jednoduchou vetu.
"Pravy mistr nikoho nehodnoti!" (viz. Tygr-sila a drak-moudrost)

Je mi lito ale at se na tyto texty ktere jste napsali divam jak chci musim uznat ze Pavel Macek rozhodne neni klidny a vyrovnany! Jeho reakce mi prijdou casto docela zbytecne a misto toho aby jako moudrejsi ustoupil, hada se tu jak male dite. Nerikam ze neumi kungfu, jeho kungfu muze byt skvele (nevidel jsem) ale tyto debaty ho od osviceni strhavaji ke dnu. Jeho skola mi kvuli jejich reakcim pripada jak hadavy klub rvacu ktery chce kazdemu kdo nejak oponuje nabidne: (docela uz smesne omylane) "caj, povidani, sparring (coz podle reakci PM a jeho Toa Dai vyzni jako vymlaceni zubu"
Je mi lito pane Macek ale opravdu to vypada ze tu prezentujete svoje EGO, nemyslim to spatne ale nemam z vas dobry pocit. Romana Hladika znam a cvicim u nej a vim jake ma chybi ale na druhou stranu znam i nektere jine a vim jaci jsou. Karel Cihelna je muj dobry kamarad at se mi jeho cviceni libi ci nelibi, netroufnu se ji ohodnotit. Kostas Tsoligas je kapitola sama pro sebe.
Andrease Garskeho take znam a i s nim jsem si docela dlouze povidal a to nejenom o kungfu a je zajimave ze nikdy nerekl spatne slovo na Romana Hladika (asi to je tim ze je moudrejsi a zije podle filozofie bojovnika). Pavla Adamka take znam osobne a to ne zrovna kratce, cvicily jsme spolu hezkou radu let a ani tak si jeho kungfu netroufnu hodnotit.
Jak je mozne ze na strankach venovanych necemu tak cestnemu a honosnemu jako je bojovy umeni, jsou videt jen hadky a pomluvy?
Vsem preju aby se ridily vlastnim nazorem a srdcem a nenechaly se ovlivnovat!!!
Hodne stesti Bonhartte!
Dragon83
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 7:14

Dragon83 píše:Dal jsem si tu praci a precetl jsem si veskere texty na teto strance. Osobne se znam s mistrem Lam Chun Faiem (nerikam ze nejak zvlast blizce). Nekolikrat jsme si spolu povidaly na vsechna mozna temata, povidal jsem si jeste s jednim clovekem ktery studuje filozofii Kungfu (Gungfu, jak je ctena libost) a oba mi rekly jednu malou jednoduchou vetu.
"Pravy mistr nikoho nehodnoti!" (viz. Tygr-sila a drak-moudrost)

Je mi lito ale at se na tyto texty ktere jste napsali divam jak chci musim uznat ze Pavel Macek rozhodne neni klidny a vyrovnany! Jeho reakce mi prijdou casto docela zbytecne a misto toho aby jako moudrejsi ustoupil, hada se tu jak male dite. Nerikam ze neumi kungfu, jeho kungfu muze byt skvele (nevidel jsem) ale tyto debaty ho od osviceni strhavaji ke dnu. Jeho skola mi kvuli jejich reakcim pripada jak hadavy klub rvacu ktery chce kazdemu kdo nejak oponuje nabidne: (docela uz smesne omylane) "caj, povidani, sparring (coz podle reakci PM a jeho Toa Dai vyzni jako vymlaceni zubu"
Je mi lito pane Macek ale opravdu to vypada ze tu prezentujete svoje EGO, nemyslim to spatne ale nemam z vas dobry pocit. Romana Hladika znam a cvicim u nej a vim jake ma chybi ale na druhou stranu znam i nektere jine a vim jaci jsou. Karel Cihelna je muj dobry kamarad at se mi jeho cviceni libi ci nelibi, netroufnu se ji ohodnotit. Kostas Tsoligas je kapitola sama pro sebe.
Andrease Garskeho take znam a i s nim jsem si docela dlouze povidal a to nejenom o kungfu a je zajimave ze nikdy nerekl spatne slovo na Romana Hladika (asi to je tim ze je moudrejsi a zije podle filozofie bojovnika). Pavla Adamka take znam osobne a to ne zrovna kratce, cvicily jsme spolu hezkou radu let a ani tak si jeho kungfu netroufnu hodnotit.
Jak je mozne ze na strankach venovanych necemu tak cestnemu a honosnemu jako je bojovy umeni, jsou videt jen hadky a pomluvy?
Vsem preju aby se ridily vlastnim nazorem a srdcem a nenechaly se ovlivnovat!!!
Hodne stesti Bonhartte!

Vidim, ze sis dal hlavne praci s tim abys to tu zahltil svym prispevkem.
Mel by sis trochu srovnat svoje "jablka a hrusky" - roztridit, nemichat...

BTW - "Pravy mistr nikoho nehodnoti!" ??? Nastesti jsme na to my vsichni moc maly mistri :-) - a taky vsichni kung fu ucitele v Cine co znam, protoze i ti vsichni hodnoti - a to dost casto a radi !

- "...povidal jsem si jeste s jednim clovekem ktery studuje filozofii Kungfu (Gungfu, jak je ctena libost)..." Probuh co to je "filozofie kung fu" ??? "Gung fu" - vis, ono existuje neco jako "spravny postup pri cviceni", "spravne drzeni tela" "spravne pouziti sily" , apod., a zrovna tak existuje "spravny" prepis cinstiny, kantonstiny atd. Takze mozna proto PM pise tak jak pise, cvici jak cvici,...

- "...zije podle filozofie bojovnika..." :-)))) ty me dokazes pobavit chlape :-).

- "...ale tyto debaty ho od osviceni strhavaji ke dnu..." chudak PM :-)... Na caje k nemu nikdo nechodi, osviceny nebude...

:-)))
hodne stesti Dragone83, diky za dokonale probuzeni :-)
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

YiWan

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 9:32

Dobre! Pro ty kteri nechapou to zjednodusim. Nedelate tady nic jinyho nez ze kecate a hazite spinu z jedny strany na druhou. A Pavel Macek a jeho Fight club mi tak pripada zcela z jednoduchyho duvodu:-))
"Pojd na caj, pokecame, rozbiijem ti drz***", tak to vyzni sorry! :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 9:34

Pardon ale prihlasovani na stranky funguje opravdu skvele takze podpis pod zpravu nad je

Dragon83
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Filozofie treba i z filmu

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 9:37

Podivejte se napr. na Hero (Hrdina, Jet Li) tam je docela dost popsany o filozofii. A rozhodne me a ani vam nepripada pravo hodnotit!
Dragon83
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Filozofie treba i z filmu

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 9:39

Dalsi film:
Dokonce i Pan prstenu kde Gandalf rika:
"Ani nejmoudrejsi nevydi do vsech koncu a proto ani on nemuze soudit o zivote nebo smrti" Pytlici:-))
Dragon83
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Filozofie treba i z filmu

Příspěvekod Anonymní » pát 09. led, 2004 10:27

Anonymní píše:Dalsi film:
Dokonce i Pan prstenu kde Gandalf rika:
"Ani nejmoudrejsi nevydi do vsech koncu a proto ani on nemuze soudit o zivote nebo smrti" Pytlici:-))
Dragon83

...aha, takze takhle... :lol: , musim se vic koukat na filmy :lol: ...
To jsem se z Ciny vratil do blazince ???
PM - co se tu deje? Moje teorie globalniho spiknuti jak vidis sedi :-) !!!
Zitra se jdu prihlasit k Bendovi do vesmirne flotily Astara Serana a necham se evakuovat - jako to udelal s vrabcakama... Tady to uz vazne neni sranda...
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...