pavela píše:Pan Zhai je jistě ve wušu dobrý, horší to bude s tou mystickou bublinou okolo...
K pochopení takové mystické bubliny se nejprve musí člověk procvičit zpátky k dítěti, to taky v pohodě věří, že vlk sežere babičku, Karkulku atd. a následně je všechny myslivec vysvobodí. A funguje to.
Qigong a vnitřní cvičení je prostě o tom. A to myslím teď smrtelně vážně.
Pro logicky uvažující roboty upřesním:
vnitřní cvičení využívá mozek jinak a to tak, že logika nehraje žádnou roli. Takže pro cvičence je mnohem důležitější pocit na základě kterého dělá úsudek a pokroky ve cvičení. Je mnohem mnohem efektivnější, když se cvičí cvičení předané od 148 letého taoisty než nějaké normální. To je přece úplně super. Když se vypojí logika, tak všechno hned funguje. Vždyť je to tak jednoduché a uvádí to snad každá příručka.
Já třeba cvičím specielní qigong předaný prvnímu učiteli přímo od stvořitele tohoto vesmíru a té energie, které se mi díky tomu dostane, je to bomba. Nemůže přece snad už být nic lepšího. Ovšem nic pro pragmatiky a logiky. To tady nefunguje, tak proč to používat. To je jak kdybych chtěl na kalkulačce spočítat kolik lásky mám dát své mamce a kolik taťkovi, dětem atd.
A taiji cvičím od taoisty, který se prožil přes několik staletí. Co je na to tak divného