Kontroverzní osobnosti bojových umění:-)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pavela » stř 12. říj, 2005 13:59

Anonymní píše:
Anonymní píše:Ahoj,
jmenuji se Michal Roupec a u sifu Zhai Hong Yin jsem cvičil asi 2 a půl roku.
Je škoda, že v jeho škole je člověk jako Eva Zimmelová, protože kvůli ní odešlo pár lidí, kteří do kungfu dávali svoje srdce. Eva Zimmelová má neustálý strach, že se ji někdo snaží připravit o místo osobního žáka, že žáci jiných škol se snaží různými pomluvami očernit ji, mistra a celou školu. Tyto bludy se jí občas daří přenést i na lidi kolem ní. Eva je k smíchu i pláči zároveň. K smíchu pro svoje chování a k pláči proto, že zkazila školu sifu Zhai Hong Yin, Mistra, kterého jsem měl tu čest poznat a cvičit u něj.

Michal Roupec

Ten příběh znám. V Písku se kvůli tomu samému jedna škola zavřela. Protože těch, co kung fu dávali srdce, práci, čas a peníze bylo moc, založily školu vlastní. Zpočátku se cítily vykořeněni, avšak po čase jim přestala chybět rodová linie, nejlepší čajovna v evropě a podobné životně důležité věci. Protože jim od samého počátku šlo jen a pouze o cvičení a přátelské prostředí začaly být spokojeni a cvičí a cvičí.
Také jim vrtaly hlavou prapodivné důvody jejich odejití. Nechtělo se jim věřit, že se znich přes noc staly osoby nedůvěryhodné a falešné. Osoby schopné na dálku rozbíjet předměty. Osoby pořádající puče. Osoby, které už nechtěli věřit v UFO a Akta X. Ti lidé se jednoho dne sešli a pátrali po příčinách svého odejití. A při jednom takovém pátrání :idea: objevili svoji malou "Evu Zimmelovou".
A proto prosím nezáviďte mistru Zhani Hong Yin jeho Evu. Věřte, že to také nema jednoduché.

Cvičení zdar Vám přejí Vyhoštění

P.S.: Nejlepší zůstanou
No vidíš, a přitom v Písku máte člověka, kterej je výbornej v kungfu a jeho dělová pěst je proslulá. Jmenuje se Ondra ©íma. A vy se radši modlíte k nějakýmu guru, místo abyste se naučili nějaký to kungfu :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 14:04

pavela píše:
Anonymní píše:Ty vado! - www.naqual.info. 8O
(Proč mě jen v této souvislosti napadl - NA©TĚSTÍ jen coby myšlenka - mistr Kroupa?)

Mirek Bojím (kdysi Bušín)
Kurva, mě tady v Pekingu tahle adresa nefunguje, že by ase komunisti blokovali internet?

Řekl bych, že tentokrát za to asi nemohou, ale bude to jen záměna písmenek.
Zkus http://www.nagual.info
Tam nějaký bojovník je. Snad to bude ono?
Honza Janout
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 12. říj, 2005 14:56

jóo už mi ten nagual funguje, teda co Polákovi závidim je ten harém, dy´t von ani neví kam ho vrtnout :x
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 15:21

pavela píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:Ahoj,
jmenuji se Michal Roupec a u sifu Zhai Hong Yin jsem cvičil asi 2 a půl roku.
Je škoda, že v jeho škole je člověk jako Eva Zimmelová, protože kvůli ní odešlo pár lidí, kteří do kungfu dávali svoje srdce. Eva Zimmelová má neustálý strach, že se ji někdo snaží připravit o místo osobního žáka, že žáci jiných škol se snaží různými pomluvami očernit ji, mistra a celou školu. Tyto bludy se jí občas daří přenést i na lidi kolem ní. Eva je k smíchu i pláči zároveň. K smíchu pro svoje chování a k pláči proto, že zkazila školu sifu Zhai Hong Yin, Mistra, kterého jsem měl tu čest poznat a cvičit u něj.

Michal Roupec

Ten příběh znám. V Písku se kvůli tomu samému jedna škola zavřela. Protože těch, co kung fu dávali srdce, práci, čas a peníze bylo moc, založily školu vlastní. Zpočátku se cítily vykořeněni, avšak po čase jim přestala chybět rodová linie, nejlepší čajovna v evropě a podobné životně důležité věci. Protože jim od samého počátku šlo jen a pouze o cvičení a přátelské prostředí začaly být spokojeni a cvičí a cvičí.
Také jim vrtaly hlavou prapodivné důvody jejich odejití. Nechtělo se jim věřit, že se znich přes noc staly osoby nedůvěryhodné a falešné. Osoby schopné na dálku rozbíjet předměty. Osoby pořádající puče. Osoby, které už nechtěli věřit v UFO a Akta X. Ti lidé se jednoho dne sešli a pátrali po příčinách svého odejití. A při jednom takovém pátrání :idea: objevili svoji malou "Evu Zimmelovou".
A proto prosím nezáviďte mistru Zhani Hong Yin jeho Evu. Věřte, že to také nema jednoduché.

Cvičení zdar Vám přejí Vyhoštění

P.S.: Nejlepší zůstanou
No vidíš, a přitom v Písku máte člověka, kterej je výbornej v kungfu a jeho dělová pěst je proslulá. Jmenuje se Ondra ©íma. A vy se radši modlíte k nějakýmu guru, místo abyste se naučili nějaký to kungfu :lol:

To mě zajímá. Máš na něj prosím nějaký kontakt?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 16:08

pavela píše:
Anonymní píše:ahoj,
tak mě Michal předběhl, no zkusim také popsat svou zkušenost.
Cvičila jsem s EZ u Mistra Zhaie 3 roky a byla jsem na to hrdá a do teď jsem tomu moc ráda, hodně nás naučil. Nejsem kompetentní a dobrá na to, abych hodnosila kung fu EZ, ale měla jsem možnost poznat ji jako člověka - opravdu a upřímě jsem tu holku uznávala, brala jí se vším všudy a zastávala se jí. Musím však souhlasit s Michalem - taky mám pocit, že Eva má neustálý strach z ostatních, že jsou proti ní a že neuznávají Mistra (což je absurdní, proč by jinak u něj cvičili a škol BU je tu dost) a tím tu školu izoluje od ostatních. Je to škoda, Eva má dar řeči a dokáže být fajn, škoda, že si víc nevěří.....

Barbora

P.S. Ty poznámky o té "rituální pokloně" urážejí hlavně mistra...to se mi nelíbí
To jsou všecko kecy, řekni na rovinu, byl tam nebo ne? apropó, co je velmi směšné na té české KF scéně je jakési podivné "uctívání MISTRA, jako by to byl nějaký prorok nebo pánbůh, to teda jak tady v Číně, tak i v normálních školách jako je třeba Dufukun nebo Qinmingtang (myslím že i u Zhaiovy dcery Zhaihua) je vztah žáků k mistrovi normální kamarádský a nikdo si neučůrává blahem do kalhot(ek) když ho MISTR pohladí po hlavičce. No vono to třeba bude tim, že se všichni učili u normálních lidí a ne u 150letýho taoisty či žáka Čangsanfenga Jang Lučana, či jak to onehdy bylo na té stránce. A ještě něco, když už jsem se rozjel, V©ICHNI z té rodiny Zhai by měli Zhaihue líbat ruce za to, že je dostala z tý prdele v který žili v ĆLR a ne to, jak se k ní zachovali.Prostě morálka mistrů(a otců) nade vše, je to na blití soudruzi :evil: :twisted:

pavelo,
ty jsi to nepochopil a taky - nemusí být každý tak vulgární!!!
Jinak, moc dobře vím, že i Mistr má své "lidské slabosti"....to, ale neznamená, že ho nebudu uznávat - uznávám každého od koho se můžu něco naučit a nemůsí to být mistr KF.
Bara
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 13. říj, 2005 2:53

Bara, to už je lepší, i já uznávám(ne uctívám) každýho od koho se můžu něco naučit. Pan Zhai je jistě ve wušu dobrý, horší to bude s tou mystickou bublinou okolo...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

offtopic - japonština

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 5:43

Velmi se omlouvám za silný OT, ale potřeboval bych drobnou lingvistickou podporu (určitě to budete někdo vědět): jak lze do japonštiny přeložit pojem Meeting Room, zasedačka, jednací místnost - něco takového a jak by to vypadalo ve znacích?

díky všem
graver
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » čtv 13. říj, 2005 7:56

Google it ... na netu je hafo anglicko <---> japonských online slovníků.
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 13. říj, 2005 10:50

pavela píše:Pan Zhai je jistě ve wušu dobrý, horší to bude s tou mystickou bublinou okolo...

:?: :?: :?:
K pochopení takové mystické bubliny se nejprve musí člověk procvičit zpátky k dítěti, to taky v pohodě věří, že vlk sežere babičku, Karkulku atd. a následně je všechny myslivec vysvobodí. A funguje to.
Qigong a vnitřní cvičení je prostě o tom. A to myslím teď smrtelně vážně.
Pro logicky uvažující roboty upřesním:
vnitřní cvičení využívá mozek jinak a to tak, že logika nehraje žádnou roli. Takže pro cvičence je mnohem důležitější pocit na základě kterého dělá úsudek a pokroky ve cvičení. Je mnohem mnohem efektivnější, když se cvičí cvičení předané od 148 letého taoisty než nějaké normální. To je přece úplně super. Když se vypojí logika, tak všechno hned funguje. Vždyť je to tak jednoduché a uvádí to snad každá příručka.
Já třeba cvičím specielní qigong předaný prvnímu učiteli přímo od stvořitele tohoto vesmíru a té energie, které se mi díky tomu dostane, je to bomba. Nemůže přece snad už být nic lepšího. Ovšem nic pro pragmatiky a logiky. To tady nefunguje, tak proč to používat. To je jak kdybych chtěl na kalkulačce spočítat kolik lásky mám dát své mamce a kolik taťkovi, dětem atd.
A taiji cvičím od taoisty, který se prožil přes několik staletí. Co je na to tak divného :?: :?: :?:
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 14. říj, 2005 2:07

graver: kaigi shitsu 会議室
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 5:57

Skvělé - vřelý dík. Online překladač jsem samozřejmě použil, než jsem se tu zeptal, ale když je to víc, než jedno slovo, tak už to chce nějakou logiku (nejlépe lidský faktor).
btw: ten online překladač našel "kashiseki".
graver
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 19:50

Co se týče Zhai H J tak bych to tolik neřešil,prostě reklama je reklama.Někdo se ohání 150letejma Taoistama a Někdo třeba Musašim.Musaši byl obyčejnej vrah kterej jako projev svého Ega používal meč k zabíjení lidí a pak je vydáván ve spoustě školách Iaido za idola.Prostě realita je úplně jiná ale spousta jednodušších jedinců se v takovýchto osobách může vzhlížet... :wink: :arrow: :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pát 14. říj, 2005 20:36

ano.. ale v těch školách ho neobdivují pro to co udělal... ale jak to udělal.. :P
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 22:18

Aha... tak to je dobrý.A jinak seš v pohodě jo??? :?: :?: :?: :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 22:22

Přijde mi to podobný jako kdyby Tyson běhal po USA a Vyzíval lidi na souboj.Padesát by jich zabil a lidi by pak obdivovali jak to udělal :lol: :lol: :lol: :idea: :idea: Takže debilita :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 15. říj, 2005 3:08

Musaši aspo%n existoval, 150 letej taoista leda v pohádce boženy němcové...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: dfd

Příspěvekod Jendis » sob 15. říj, 2005 8:00

littlearts píše:Aha... tak to je dobrý.A jinak seš v pohodě jo??? :?: :?: :?: :idea:

Počkej,Ty na to koukáš z pohledu dnešní "morálky"..... a už ani neberu v potaz mentalitu.
Tenkrát se to "kydlylo" naprosto běžně a neúcta k lidskému životu byla všeobecně normální.
Ať byl jakej byl,s čepelí to uměl... :wink:

My taky bereme třeba Jana ®ižku a přitom to byl jen vrahoun a loupeživej rytíř...... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

®ižka

Příspěvekod Hyperboreus » sob 15. říj, 2005 10:38

Jenže kdo tehdá nebyl lupič a vrahoun??Pokuds chtěl v té době přežít,musel jsi být jak oni,možná ještě horší,v určitém smyslu
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 15. říj, 2005 10:40

Však já taky nic neříkám.... :wink: Já to napsal jen pro srovnání s Musašim... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Jendis

Příspěvekod Hyperboreus » sob 15. říj, 2005 10:51

já taky nic neříkám, :wink: :) ,jen z toho,co jsem si o našem Honzikovi ®ižkovi prostudoval,s velkou pravděpodobností to nedělal pro prachy,tak jakýpak loupeživý rytíř...který zemřel s holým zadkem a bez potomků
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně