........TAK S TYMTO SUHLASIM DO BODKY....NIE JE TO O STYLE,ALE O TRENINGOVEJ METODE....ALE NA DRUHU STRANU,TRENINGOVE METODY SU V THAIBOXE VELMI REALNE A BOLESTIVE.KDEZTO V EWTO MI TO PRIPADA AKO NA REHABILITACNOM CVICENI POLOCHROMYCH INVALIDOV....NIC V ZLOM WTCKARI...ALE SAM SOM KEDYSI WT ROBIL ASI 5 ROKOV V EWTO,TAKZE NIECO O TOM VIEM...CUZpavela píše:Včelař, já nesouhasim, nevim proč by měl thaiboxer rozmáznout jako mouchu wingchunistu, tady v Pekingu při zápasech Thaibox&Kungfu vítězí někdy Číňani jindy zase Thajci. Když je někdo nabouchanej a nemá techniku tak prohraje a když má někdo jenom techniku a neni nabouchanej tak prohraje taky. Čínský přísloví:Lian Quan Bu Lian Gong, Dao lao Yi Chang Kong(cvičit techniku a necvičit kung, k stáru nulanula nic) Kung, to je přesně to co cvičej Thaiboxeři. Myslím si, že není žádný velký rozdíl mezi kungfu a Tahiboxem(na můj první pohled) Thaiboxeři taky cvičí "kungfu" tedy získání dokonalosti nekonečným opakováním techniky. Já si myslím, že by zvítězil ten, kterej by měl lepší kungfu, ať už Thaiboxer nebo Wingchunista nebo třeba Taijista. Pokud by OBA cvičili naprosto stejně a mělií oba stejné schopnosti, bezpochyby by skončili remízou. Ve stylu to nejni, ty jsou všechny stejný...
Jo a sanshouisti právě používají tradiční wušu, mezi které wingchun bezpochyby patřílow píše:já s pavelou nesouhlasim, to co napsal nemá hlavu ani patu. wing-chun je dobrá věc proti člověku co nic neumí ale s thaiboxerama se asi budou rovnat spíš sanshouisti..
Ano, wušisti používají lapy, boxovací pytle(v primitivní formě samozřejmě,protože většina wušistů tady v Číně NEMÁ PRACHY na takový vymoženosti, tudíž boxovací pytel nahradí strom obalenej látkou a lapy nahradí ruce a tělo, třeba i proto, že wušu nebojuje jen s pytlema a lapama, nýbrž hlavně s lidma) , trénujou samozřejmě direkty a háky. lowkick sorry nevím co je, takže nemůžu sloužit(???), předpokládám, že je to ňějakej kop, a těch je ve wušu dost a dost. Takže nic novýho pod sluncem...low píše:pavelo cože ? sanshou používá wushu? takže wushisti používaj lapy, boxovací pytle trénujou direkty a háky a je to vlastně lowkick s přehozama ?)
pavela píše:Včelař, já nesouhasim, nevim proč by měl thaiboxer rozmáznout jako mouchu wingchunistu, tady v Pekingu při zápasech Thaibox&Kungfu vítězí někdy Číňani jindy zase Thajci. Když je někdo nabouchanej a nemá techniku tak prohraje a když má někdo jenom techniku a neni nabouchanej tak prohraje taky. Čínský přísloví:Lian Quan Bu Lian Gong, Dao lao Yi Chang Kong(cvičit techniku a necvičit kung, k stáru nulanula nic) Kung, to je přesně to co cvičej Thaiboxeři. Myslím si, že není žádný velký rozdíl mezi kungfu a Tahiboxem(na můj první pohled) Thaiboxeři taky cvičí "kungfu" tedy získání dokonalosti nekonečným opakováním techniky. Já si myslím, že by zvítězil ten, kterej by měl lepší kungfu, ať už Thaiboxer nebo Wingchunista nebo třeba Taijista. Pokud by OBA cvičili naprosto stejně a mělií oba stejné schopnosti, bezpochyby by skončili remízou. Ve stylu to nejni, ty jsou všechny stejný...
low píše:pavelo cože ? sanshou používá wushu? takže wushisti používaj lapy, boxovací pytle trénujou direkty a háky a je to vlastně lowkick s přehozama ?)
NAIA píše:Když teda tvrdíte že WT je stejně dobré (nebo lepší nez MT) tak proč jsem neviděl žadného bojovníka WT jak naložil borcům z MT? Třeba mam omezené znalosti ale prostě jsem to neviděl....
A zkusím předejít odpovědi, kterou mi určitě nekdo nabídne. Vím že WT se nedělá kvůli boji v ringu:) Ale nesnažte se mě namluvit, že z celé bandy lidí co dělají WT se nenajde ani jeden, který by nechtěl 1. cenu kdyby na to měl.
Hark píše:low píše:pavelo cože ? sanshou používá wushu? takže wushisti používaj lapy, boxovací pytle trénujou direkty a háky a je to vlastně lowkick s přehozama ?)
Che-che, ve WCH mame lapy, boxovaci pytel, cvicime direkty, haky, crossy, jaby i lowkickyAbychom se mohli ubranit nejakemu utoku, musime ten utok umet taky udelat - abychom mu rozumeli. Takze se delaji i kopy na hlavu - ne jako WCH technika, ale jako technika, kterou proti nam nekdo muze pouzit a na co bychom si meli zvyknout zareagovat. Takze dlouhe ruce a-la choy-lee fut, box, karate - cokoliv.
Delat WCH neni jen delat WCH - ale rozumet praci tela a vyzkouset si co nejsirsi paletu pohybu - a k tomu hodne moc cvicit WCH a rozumet tomu proc je WCH takove jake je.
IMHO v hung-gar PM to bude taky a v jakekoli jine dobre skole to nemuze chybet... co ty na to Pavle?
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků