Thaibox X Ving Tsun

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 14:05

Jasně že Thaibox, mrkněte na Ong-Bak a Tom Yum Goong
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 26. říj, 2005 15:04

Filmy... :roll:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 26. říj, 2005 19:25

Tony Jaa 8)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sds

Příspěvekod Vcelar » pát 28. říj, 2005 20:46

Každej kdo má oči vidí, že MT je úplně něco jinýho než WT, tak proč by to nemělo jít srovnávat? Jasně že týpek co cvičí MT rozmázne týpka co cvičí WT jak mouchu, ale o tom to není. WT se přece necvičí pro to, abych dokázal porazit někoho kdo cvičí MT.

®e vždy záleží na jednotlivcích, to je kec. Když stavíš barák z karet, nikdy nebude tak pevnej, jako kdybys ho stavěl z cihel a vůbec ti nepomůže, že jsi skvělej architekt.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » sob 29. říj, 2005 4:00

Včelař, já nesouhasim, nevim proč by měl thaiboxer rozmáznout jako mouchu wingchunistu, tady v Pekingu při zápasech Thaibox&Kungfu vítězí někdy Číňani jindy zase Thajci. Když je někdo nabouchanej a nemá techniku tak prohraje a když má někdo jenom techniku a neni nabouchanej tak prohraje taky. Čínský přísloví:Lian Quan Bu Lian Gong, Dao lao Yi Chang Kong(cvičit techniku a necvičit kung, k stáru nulanula nic) Kung, to je přesně to co cvičej Thaiboxeři. Myslím si, že není žádný velký rozdíl mezi kungfu a Tahiboxem(na můj první pohled) Thaiboxeři taky cvičí "kungfu" tedy získání dokonalosti nekonečným opakováním techniky. Já si myslím, že by zvítězil ten, kterej by měl lepší kungfu, ať už Thaiboxer nebo Wingchunista nebo třeba Taijista. Pokud by OBA cvičili naprosto stejně a mělií oba stejné schopnosti, bezpochyby by skončili remízou. Ve stylu to nejni, ty jsou všechny stejný...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » sob 29. říj, 2005 9:48

pavela píše:Včelař, já nesouhasim, nevim proč by měl thaiboxer rozmáznout jako mouchu wingchunistu, tady v Pekingu při zápasech Thaibox&Kungfu vítězí někdy Číňani jindy zase Thajci. Když je někdo nabouchanej a nemá techniku tak prohraje a když má někdo jenom techniku a neni nabouchanej tak prohraje taky. Čínský přísloví:Lian Quan Bu Lian Gong, Dao lao Yi Chang Kong(cvičit techniku a necvičit kung, k stáru nulanula nic) Kung, to je přesně to co cvičej Thaiboxeři. Myslím si, že není žádný velký rozdíl mezi kungfu a Tahiboxem(na můj první pohled) Thaiboxeři taky cvičí "kungfu" tedy získání dokonalosti nekonečným opakováním techniky. Já si myslím, že by zvítězil ten, kterej by měl lepší kungfu, ať už Thaiboxer nebo Wingchunista nebo třeba Taijista. Pokud by OBA cvičili naprosto stejně a mělií oba stejné schopnosti, bezpochyby by skončili remízou. Ve stylu to nejni, ty jsou všechny stejný...
........TAK S TYMTO SUHLASIM DO BODKY....NIE JE TO O STYLE,ALE O TRENINGOVEJ METODE....ALE NA DRUHU STRANU,TRENINGOVE METODY SU V THAIBOXE VELMI REALNE A BOLESTIVE.KDEZTO V EWTO MI TO PRIPADA AKO NA REHABILITACNOM CVICENI POLOCHROMYCH INVALIDOV....NIC V ZLOM WTCKARI...ALE SAM SOM KEDYSI WT ROBIL ASI 5 ROKOV V EWTO,TAKZE NIECO O TOM VIEM...CUZ
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. říj, 2005 10:56

já s pavelou nesouhlasim, to co napsal nemá hlavu ani patu. wing-chun je dobrá věc proti člověku co nic neumí ale s thaiboxerama se asi budou rovnat spíš sanshouisti..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. říj, 2005 10:58

jinak to s tema kartama je skvela vec :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 29. říj, 2005 12:12

low píše:já s pavelou nesouhlasim, to co napsal nemá hlavu ani patu. wing-chun je dobrá věc proti člověku co nic neumí ale s thaiboxerama se asi budou rovnat spíš sanshouisti..
Jo a sanshouisti právě používají tradiční wušu, mezi které wingchun bezpochyby patří :idea:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. říj, 2005 12:37

pavelo cože ? sanshou používá wushu? takže wushisti používaj lapy, boxovací pytle trénujou direkty a háky a je to vlastně lowkick s přehozama ? :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 29. říj, 2005 14:34

low píše:pavelo cože ? sanshou používá wushu? takže wushisti používaj lapy, boxovací pytle trénujou direkty a háky a je to vlastně lowkick s přehozama ? :o)
Ano, wušisti používají lapy, boxovací pytle(v primitivní formě samozřejmě,protože většina wušistů tady v Číně NEMÁ PRACHY na takový vymoženosti, tudíž boxovací pytel nahradí strom obalenej látkou a lapy nahradí ruce a tělo, třeba i proto, že wušu nebojuje jen s pytlema a lapama, nýbrž hlavně s lidma) , trénujou samozřejmě direkty a háky. lowkick sorry nevím co je, takže nemůžu sloužit(???), předpokládám, že je to ňějakej kop, a těch je ve wušu dost a dost. Takže nic novýho pod sluncem...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 29. říj, 2005 14:36

ještě technická poznámka, sanshou to jsou jenom sportovní pravidla pro wušu zápasy a sportovní aplikace tradičního wušu, tedy wušu osekané tak aby se v něm dalo sportovně zápasit.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 30. říj, 2005 8:37

low: tady se ukazuje, jak omezené vědomosti a k tomu neúměrně velkou hubu máš :-) Než zas něco takovýho budeš říkat, zajdi se někam na kungfu podívat, nebo líp... s někým si zaspárovat.

Přece nemusíš mít strach, jsi velkej kyokushiňák, ne? :-) :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vcelar » ned 30. říj, 2005 10:42

pavela píše:Včelař, já nesouhasim, nevim proč by měl thaiboxer rozmáznout jako mouchu wingchunistu, tady v Pekingu při zápasech Thaibox&Kungfu vítězí někdy Číňani jindy zase Thajci. Když je někdo nabouchanej a nemá techniku tak prohraje a když má někdo jenom techniku a neni nabouchanej tak prohraje taky. Čínský přísloví:Lian Quan Bu Lian Gong, Dao lao Yi Chang Kong(cvičit techniku a necvičit kung, k stáru nulanula nic) Kung, to je přesně to co cvičej Thaiboxeři. Myslím si, že není žádný velký rozdíl mezi kungfu a Tahiboxem(na můj první pohled) Thaiboxeři taky cvičí "kungfu" tedy získání dokonalosti nekonečným opakováním techniky. Já si myslím, že by zvítězil ten, kterej by měl lepší kungfu, ať už Thaiboxer nebo Wingchunista nebo třeba Taijista. Pokud by OBA cvičili naprosto stejně a mělií oba stejné schopnosti, bezpochyby by skončili remízou. Ve stylu to nejni, ty jsou všechny stejný...

Jde o rozdíl v přístupu. Vůbec nezáleží co z čeho vzniklo, ale jak a proč se to cvičí. Thaiboxeři se připravují jen na specifický druh fullkontaktního boje v postoji. Učí se jen poměrně malý počet technik (údery, kopy, kolena, lokty) a o to líp je mají zmáknuté. Jejich trénink je víceméně jen o bušení do lap, spárování a posilování. A Wingtsunista kterej se připravuje hlavně na sebeobranu (teoreticky) se učí mnohem větší škálu dovedností a připravuje se bojovat proti jiným útočníkům a jiným útokům. A když budou cvičit stejnou dobu, Thaiboxer bude v tom postoji zákonitě lepší.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hark » ned 30. říj, 2005 10:43

low píše:pavelo cože ? sanshou používá wushu? takže wushisti používaj lapy, boxovací pytle trénujou direkty a háky a je to vlastně lowkick s přehozama ? :o)

Che-che, ve WCH mame lapy, boxovaci pytel, cvicime direkty, haky, crossy, jaby i lowkicky :-) Abychom se mohli ubranit nejakemu utoku, musime ten utok umet taky udelat - abychom mu rozumeli. Takze se delaji i kopy na hlavu - ne jako WCH technika, ale jako technika, kterou proti nam nekdo muze pouzit a na co bychom si meli zvyknout zareagovat. Takze dlouhe ruce a-la choy-lee fut, box, karate - cokoliv.

Delat WCH neni jen delat WCH - ale rozumet praci tela a vyzkouset si co nejsirsi paletu pohybu - a k tomu hodne moc cvicit WCH a rozumet tomu proc je WCH takove jake je.

IMHO v hung-gar PM to bude taky a v jakekoli jine dobre skole to nemuze chybet... co ty na to Pavle?
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 30. říj, 2005 18:59

Když teda tvrdíte že WT je stejně dobré (nebo lepší nez MT) tak proč jsem neviděl žadného bojovníka WT jak naložil borcům z MT? Třeba mam omezené znalosti ale prostě jsem to neviděl....
A zkusím předejít odpovědi, kterou mi určitě nekdo nabídne. Vím že WT se nedělá kvůli boji v ringu:) Ale nesnažte se mě namluvit, že z celé bandy lidí co dělají WT se nenajde ani jeden, který by nechtěl 1. cenu kdyby na to měl.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 30. říj, 2005 19:23

gino: kdes to videl? ja nejsem z tech kdo musi oblejzat ruzny bu u zadnyho nevydrzi, dela toho spousta najednou a ve vysledku neumi nic neboli efekt jiu jitsu /takovy ktery sem videl ja zem -+ postoj oboje nanic / :o) budto delam zem nebo postoj, karate nebo sanshou, wt nebo aikido.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » ned 30. říj, 2005 20:43

NAIA píše:Když teda tvrdíte že WT je stejně dobré (nebo lepší nez MT) tak proč jsem neviděl žadného bojovníka WT jak naložil borcům z MT? Třeba mam omezené znalosti ale prostě jsem to neviděl....
A zkusím předejít odpovědi, kterou mi určitě nekdo nabídne. Vím že WT se nedělá kvůli boji v ringu:) Ale nesnažte se mě namluvit, že z celé bandy lidí co dělají WT se nenajde ani jeden, který by nechtěl 1. cenu kdyby na to měl.

zkus se zamyslet, dutá hlavo..... kdyby si oblíkl palčáky tak by byl v sakra velké nevýhodě. drtivou většinu technik by v ten moment nemohl používat, až na pár úderů, které samozřejmě zvládá thaiboxer líp. a to už by byl zase thaibox, nemyslíš? :roll:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 30. říj, 2005 21:00

Hark píše:

Che-che, ve WCH mame lapy, boxovaci pytel, cvicime direkty, haky, crossy, jaby i lowkicky :-) Abychom se mohli ubranit nejakemu utoku, musime ten utok umet taky udelat - abychom mu rozumeli. Takze se delaji i kopy na hlavu - ne jako WCH technika, ale jako technika, kterou proti nam nekdo muze pouzit a na co bychom si meli zvyknout zareagovat. Takze dlouhe ruce a-la choy-lee fut, box, karate - cokoliv.

Delat WCH neni jen delat WCH - ale rozumet praci tela a vyzkouset si co nejsirsi paletu pohybu - a k tomu hodne moc cvicit WCH a rozumet tomu proc je WCH takove jake je.

IMHO v hung-gar PM to bude taky a v jakekoli jine dobre skole to nemuze chybet... co ty na to Pavle?

ju, Lam Ga Hung Kyun = kopy, udery, zapasnicke techniky, paky; cviceni na pytli, lapach, udery a kopy do dreveneho kulu plus otloukani, sparring s chranicema i bez etc. Btw. nasemu systemu se casto rika Muay Thai pro ruce...
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 30. říj, 2005 21:21

o wt vim jedno a to ze ti co ho cvicej nemaj zadnou kondici.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně