sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » pon 31. říj, 2005 13:56

super..... :wink: :!: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » pon 31. říj, 2005 14:33

:idea: Dost dobra pomocka... Mam len jednu vec: Cital som uz kadejake materialy o obrane zien a obcas sa spominalo, ze ak zena ide po nebezpecnych ulickach tak si ma zobrat telefon k uchu a robit sa ze telefonuje. Je to kvoli tomu ze utocnik by mal mat strach ze ta zena moze dat tomu cloveku v telefone vediet ze je v nebezpecenstve. Ale ja s tymto nesuhlasim. Skor som toho nazoru ze utocnik jej ten telefon rad ukradne...
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod psvoboda » pon 31. říj, 2005 14:41

Jendis píše:super..... :wink: :!: :idea:

Velmi zajímavý průzkum. Hodně se mi líbí bod "otočte se a oslovte jej" (nebo něco v tom smyslu). To mi přijde jako hodně efektivní odzbrojení. To by asi nečekal. Mám za to, že by mu to nezapadlo do "scénáře" a rozmyslel si to. Ale je to jen můj názor násilníka :lol:

Sob
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

sebeobrana pro zeny

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 15:03

myslim si,ze nejlepsi obrana zeny je utok na kolena soupere.takove proslapnute koleno neni zadna veda a neni k tomu zapotrebi velka sila.to vyradi z boje uplne kazdeho a muze to byt sebevetsi tvrdak.mezi nohy se to nemusi pokazde povest a utocit na oci,nebo krk je velke riziko,ze ji utucnik chyti,nebo zasahne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 31. říj, 2005 15:34

Traft píše:ak zena ide po nebezpecnych ulickach tak si ma zobrat telefon k uchu a robit sa ze telefonuje. Je to kvoli tomu ze utocnik by mal mat strach ze ta zena moze dat tomu cloveku v telefone vediet ze je v nebezpecenstve. Ale ja s tymto nesuhlasim. Skor som toho nazoru ze utocnik jej ten telefon rad ukradne...

No,to je asi případ od případu,to nemá cenu takhle rozebírat bod po bodu.....universální postupy neexistují :wink: Já bych s tímhle zrovna souhlasil..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sebeobrana pro zeny

Příspěvekod ViaDraco » pon 31. říj, 2005 15:34

kidon píše:myslim si,ze nejlepsi obrana zeny je utok na kolena soupere.takove proslapnute koleno neni zadna veda a neni k tomu zapotrebi velka sila.to vyradi z boje uplne kazdeho a muze to byt sebevetsi tvrdak.mezi nohy se to nemusi pokazde povest a utocit na oci,nebo krk je velke riziko,ze ji utucnik chyti,nebo zasahne.

Musim nesouhlasit :? Utok na koleno, resp. proslapovani, bych si rozmyslel, nez bych ho zkousel ja - natoz abych ho doporucil zenam krehke konstituce. Uprimne si myslim, ze je lepsi to zkusit na oci, krk, usi, prsty - vse lze podle aktualniho postaveni (polezeni) aplikovat i na blizko. Kdezto kdyz to zkusi na koleno, rekl bych, ze utocnik ma mnohem vic casu a prostoru reagovat.

Mam za to, ze utocnik pristoupi k utoku tim stylem, ze tu nebohou bud srazi zezadu na zem, nebo ji jinak nefer odstavi, napr. se priblizi a zepta na nejakou blbost a hned na to zautoci. Nemyslim, ze by nechaval obeti prostor k natropeni ramusu a pripadnemu uteku a prozrazeni tim, ze by ji slovne napadal a vyhrozoval, prip. ji vypravel, co ji chce vsechno udelat... Takze pokud to neni nejaka BU zalozena atletka, nebo devce, co zrovna absolvovalo kurz sebeobrany a ma v ruce odjistenej peprak jen co vystoupi vecer z autobusu a vi, ze se ma otocit driv (no, vlastne se takove situaci uplne vyhnout), nez na ni ten cizi chlapek skoci - pocitam, ze na proslapavani kolena bude moct myslet nejprve ve chvili, kdy uz bude lezet pod nim.

Mne aspon prijde (jako potencialnimu utocnikovi) bezpecnejsi, kdyz me nejaka slecna zkusi podmest nebo proslapnout koleno vestoje, nez aby mi (kdyz ji chytnu nablizko nebo zalehnu, drzim ruce, strhavam obleceni) vrazila prsty uvolnene ruky do oci, sekla nehty po krku, nebo vsi silou nekolikrat prezvykla ucho ci nos. K tomu neni treba vpodstate zadna sila a prilezitosti je hned nekolik. O pocitech utocnika nemluve :twisted: Tot muj nazor...
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Vcelar » úte 01. lis, 2005 14:05

kidon píše:myslim si,ze nejlepsi obrana zeny je utok na kolena soupere.takove proslapnute koleno neni zadna veda a neni k tomu zapotrebi velka sila.to vyradi z boje uplne kazdeho a muze to byt sebevetsi tvrdak.mezi nohy se to nemusi pokazde povest a utocit na oci,nebo krk je velke riziko,ze ji utucnik chyti,nebo zasahne.

To je blbost. Proslapnout koleno je hodne tezky. Uder prstama do oci zvladne kdokoliv a kdyz to utocnik neceka, nema sanci to vykryt nebo uhnout.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

sebeobrana pro zeny

Příspěvekod Anonymní » úte 01. lis, 2005 15:33

nesouhlasim:k proslapnuti kolena dojit uplne nemusi.staci,kdyz te nekdo kopne do kolena,nebo holene a proste jsi mimo.a zadne veda to neni.utok na oblicej je pro zeny problem.vetsinou je chlap vetsi,ceka utok nahoru.tady staci,kopnuti a utek.to samozrejme pokud jde utok zepredu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vcelar » stř 02. lis, 2005 13:25

kidon píše:nesouhlasim:k proslapnuti kolena dojit uplne nemusi.staci,kdyz te nekdo kopne do kolena,nebo holene a proste jsi mimo.a zadne veda to neni.utok na oblicej je pro zeny problem.vetsinou je chlap vetsi,ceka utok nahoru.tady staci,kopnuti a utek.to samozrejme pokud jde utok zepredu.

Ty seš bojovej umělěc co se nikdy nepral co? Když mě někdo kopne do kolena nebo do holeně, tak si toho pomalu ani nevšimnu, natož aby mě to nějak zneschopnilo boje. Ale když mě někdo píchne do očí, můžu být jakkoli namakanej, ale prostě to zafunguje vždy. Stejně tak když mě někdo kopne mezi nohy, páč když půjdu někoho znásilnit, asi si nevezmu suspenzor. Nejlíp kombinace obojího, kop mezi nohy a úder do očí, to je celkem jistota, že obojí zaráz nevykryju a aspoň něco z toho zafunguje.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

sebeobrana pro zeny

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 13:52

muzes mi rict,proc me tady urazis??!!!jen jsem rekl svuj nazor,ale tvoje ego to nepobralo co??to mas smulu,ze sparujes jen s detma ktery kdyz te kopnou do kolena,nebo do holene,tak to vubec necitis.tak jsi holt asi robokop!par let delam kick-box a ulici.ja jsem cistokrevna ulice a prosel jsem si uz mnoha bitkama.(ne,ze bych byl vymastenej idiot,ale kvuli svemu zamestnani).ja jsem se nesral do tebe,tak nevysirej!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vcelar » stř 02. lis, 2005 14:18

kidon píše:muzes mi rict,proc me tady urazis??!!!jen jsem rekl svuj nazor,ale tvoje ego to nepobralo co??to mas smulu,ze sparujes jen s detma ktery kdyz te kopnou do kolena,nebo do holene,tak to vubec necitis.tak jsi holt asi robokop!par let delam kick-box a ulici.ja jsem cistokrevna ulice a prosel jsem si uz mnoha bitkama.(ne,ze bych byl vymastenej idiot,ale kvuli svemu zamestnani).ja jsem se nesral do tebe,tak nevysirej!

Ja te neurazim. Ale kdyz nekdo tvrdi, ze kop do holene nebo do kolena je dobrej pro sebeobranu, tak mi z toho logicky vypliva, ze je to teoretik co dostal kopacku do holene treba pri fotbale a neustal to.

Jestli delas kickbox (full nebo lowkick), tak to cumim ze mas takovy nazory. Bys mel vedet nejlip, ze kop do holene normalnimu chlapovi nic moc neudela, teda jestli nesparujes s detma, ktery se po kopu slozej.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 14:30

http://www.nutnaobrana.cz/

at si zensky nejdriov dobre prohlidnou ten plakatTo co napsala Xexie je nesmyl. Z ameriky, ani me to neprekvapuje. Kdyz budu chtit zenkou znasilnit tak muze mit treba deset destniku a pepraku.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sebeobrana pro zeny

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 14:35

vis to je vsechno z praxe,nakopnul te takhle nekdo v botech?nebo jen bosej pri trenovani?rekni mi z jake praxe to znas?kolika jsi prosel rvackama?myslim si,ze to je jedna z dobrych variant pro zenu,ne jedina!vem si,ze chlap je vetsi a kdyz se to te zenske nepovede hned napoprve ho sundat,tak ma smulu.vem si to v praxi.netrefi me poradne na oko,tak ji bud za tu ruku chytnu a bud ji zlomim,nebo aspon dam paku,popripade ji dam ranu a je k.o.kdyz me nakone botou do holene,tak ja to urcite citim-neni u me na distanc a ma sanci utect.je to jen jedna z mnoha variant..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 15:28

low píše:http://www.nutnaobrana.cz/

at si zensky nejdriov dobre prohlidnou ten plakatTo co napsala Xexie je nesmyl. Z ameriky, ani me to neprekvapuje. Kdyz budu chtit zenkou znasilnit tak muze mit treba deset destniku a pepraku.

Proboha kterej debil daval dohromady ty techniky, vzdyt je to ve vetsine pripadu navod k sebevrazde. Kdyz si vedeni policie sere temahle kravinama do vlastnich rad .... no co nadelame, ale at to nepoustej ven, to by melo byt trestny.
R.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vcelar » stř 02. lis, 2005 15:32

kidon píše:vis to je vsechno z praxe,nakopnul te takhle nekdo v botech?nebo jen bosej pri trenovani?rekni mi z jake praxe to znas?kolika jsi prosel rvackama?myslim si,ze to je jedna z dobrych variant pro zenu,ne jedina!vem si,ze chlap je vetsi a kdyz se to te zenske nepovede hned napoprve ho sundat,tak ma smulu.vem si to v praxi.netrefi me poradne na oko,tak ji bud za tu ruku chytnu a bud ji zlomim,nebo aspon dam paku,popripade ji dam ranu a je k.o.kdyz me nakone botou do holene,tak ja to urcite citim-neni u me na distanc a ma sanci utect.je to jen jedna z mnoha variant..

Kopacky do holeni dostavam celkem pravidelne na trenincich, pri cviceni klasickych thaiboxerskych krytu holeni proti lowkickum (bez chranicu). Nejaky sem dostal pri sparringu a na zavodech, nejaky v beznem zivote (fotbal, hokej, ap.). Krom toho, ze to nekdy boli a nekdy hodne boli, to nic nedela a myslim ze nejsem nejakej drsnak, co ustoji vsechno. Jednou sem videl na zavodech borce, kterej po srazce holen na holen omdlel, ale to je hodne velka vyjimka.

Pokud ta zena neni punkerka v gladach, tak si spis zlame prsty nez ze by dala dobrej kop do holene. U toho uderu na oci se ani nemusi trefit do oci, kazdej si oci reflexivne chrani a bude minimalne reagovat uhybem pripadne si oci zakryje rukama, coz je idealni ke kopu mezi nohy. A tu ruku ji pri uderu nikdo nechytne, to se da stihnout jen ve filmu. Nebo naopak se pokusi o kop mezi nohy, na coz chlap reflexivne zareaguje krytem a hodi ruce dolu, cimz si uvolni oblicej na uder do oci. Samozrejme je to taky jedna z mnoha variant...
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » stř 02. lis, 2005 15:32

http://www.nutnaobrana.cz/

Tie ukazky na tom webe su uplna hlupost, tak sa ziadna zena pred akymkolvek co len trochu schopnejsim utocnikom vobec neubrani.
Dokaz je velmi lahky: nech si zeny, ktore prejdu tymto pseudokurzom nutnej obrany najdu trosku brutalnejsieho utocnika - s uvedenymi technikami si ani nepinknu...

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

sebeobrana pro zeny

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 15:36

jeste jsi mi neodpovedel kolikrat jsi se dostal do bitky na ulici?pozadej nejakou kamosku,aby te nakopla botou do holene a pak mi dej vedet.trenink a ulice je ooooooooobrovsky rozdil!!!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 15:38

já neřikal ať si to čtou ale ať se podívaj na ten obrázek. Ten se mi moc líbí. Jojo sbeobrana pro ženy je v každý podobě blbost. Leda prevence. Samoseboujsou vyjímky, žena která je lepší než většina chlapů..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 02. lis, 2005 15:40

Miro: nejen s uvedenými technikami, ale s žádnými technikami..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 02. lis, 2005 15:56

kidon píše:jeste jsi mi neodpovedel kolikrat jsi se dostal do bitky na ulici?pozadej nejakou kamosku,aby te nakopla botou do holene a pak mi dej vedet.trenink a ulice je ooooooooobrovsky rozdil!!!!!

A coz teprv, kdyz pres tu holen obdrzis ranu od teleskopu :D :D
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...