marvin píše:pockaj tiger este nechod![]()
este mi prosim do posty napis tvoje meno, alebo nieco podla coho ta identifikujem z kade si a pod. nech mozem brnknut stevovi a overit si kolko si k nemu chodil na to aikido.
Pretoze mam silne podozrenie, ze si z 3 mesiacov nejakych sukromych treningov spravil 3 roky a dokonca v jeho dojo. Nechcem tvrdit, ze klames dohodneme sa ze si sa "trosku" pomylil - a to je ludske
![]()
pretoze v tom case o ktorom pises som tam este stale trenoval a to by sme sa teda museli dobre poznat vsetci 3, pretoze nas poznaju vsetci z toho obdobia chlapce.
a k tvojemu aikidu sa nebudem vyjadrovat pretoze sa potvrdilo co som si myslel. Ty necvicis aikido. A kedze v aikido /mne sa to tiez nepaci, ale je to tak / si urcuju schopnosti iba podla urcitej technickej vyspelosti, ktorej preukazanie sa deje tak, ze podstupis technicku skusku. A ty si ziadnu v zivote nepodstupil hmm takze si neprekrocil ani zakladny prah za ktorym povedzme zacina nejaka cesta aikido. Chapeside o to, aby sa na teba aspon niekto pozrel ako robis tie zakladne techniky a naviedol ta spravnym smerom. Ty si niekde odbocis a tvrdis, ze ides smerom "na aikido" a pritom kracas ani sam nevies kam. Radim ti ak sa ti aikido tak paci ako to tu pises. Vrat sa na zaciatok a zacni cvicit AIKIDO. Chod na zopar seminarov, aby si videl ako cvicia majstri, alebo sa vyber do japonska a cvic tam. Nie, ze ty si pozres segalov film + nejake instruktazne video nabudis sa a nas tu potom obvinujes, poucas a nadavas nam za nazor, ktory sme si utvorili na rozdiel od teba na zaklade nasej odcvicenej praxe.
Miro píše:Tiger,
... Takze toto je podla Teba aikido? Ze viem dvakrat za sebou kopnut do lopty (a nevadi, ze na treti raz ju miniem), tak uz som futbalista? Aikido pracuje s vnutornou energiou, ki, bez nej to nie je aikido. Tak mi povedz, ako pracujes s ki? Co to je, ako ju generujes, kade prudi v tele, ako ju vyuzivas v boji? Ja tvrdim, ze po troch rokoch cvicenia aikido v slovenskych pomeroch nemas sancu pochopit z aikida ani makke f, tvrdi Ti to tu hodne ludi, ale Ty si furt hudies to svoje: Nie, vy vsetci sa mylite, vy vsetci ste blazni, len ja som helikoptera...
Sorry, ze Ti to musim takto polopate. A cakam na Tvoju odpoved ohladne Tvojej prace s ki.
Miro
Noname píše:Mirovi
Videl som uz všeličo, ale ziadneho aikido majstra ktory bi použival niake vnutorne ki, a hlavne nie v boji. Všetko je len čistá fyzika a žiadne "báje a rozprávky".
Je to najväčší omyľ , čo najviac kazí aikide - rozprávať sa o Ki a použitie Ki v aikide.(Nerátam vetvu Ki-Aikido) Možeš to chápať že Ki je len správne dýchanie a správne použitie bránice. Ak to vzládneš potom cvičíš úplne inak....
Noname
treeofdeath píše:
Noname
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník