Ukropcany vs Marvin vs Tiger Fight

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod marvin » čtv 24. lis, 2005 14:31

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 20:08, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tiger » čtv 24. lis, 2005 14:50

marvin píše:pockaj tiger este nechod :D :D este mi prosim do posty napis tvoje meno, alebo nieco podla coho ta identifikujem z kade si a pod. nech mozem brnknut stevovi a overit si kolko si k nemu chodil na to aikido. ;) Pretoze mam silne podozrenie, ze si z 3 mesiacov nejakych sukromych treningov spravil 3 roky a dokonca v jeho dojo. Nechcem tvrdit, ze klames dohodneme sa ze si sa "trosku" pomylil - a to je ludske :D :D pretoze v tom case o ktorom pises som tam este stale trenoval a to by sme sa teda museli dobre poznat vsetci 3, pretoze nas poznaju vsetci z toho obdobia chlapce.

a k tvojemu aikidu sa nebudem vyjadrovat pretoze sa potvrdilo co som si myslel. Ty necvicis aikido. A kedze v aikido /mne sa to tiez nepaci, ale je to tak / si urcuju schopnosti iba podla urcitej technickej vyspelosti, ktorej preukazanie sa deje tak, ze podstupis technicku skusku. A ty si ziadnu v zivote nepodstupil hmm takze si neprekrocil ani zakladny prah za ktorym povedzme zacina nejaka cesta aikido. Chapes ;) ide o to, aby sa na teba aspon niekto pozrel ako robis tie zakladne techniky a naviedol ta spravnym smerom. Ty si niekde odbocis a tvrdis, ze ides smerom "na aikido" a pritom kracas ani sam nevies kam. Radim ti ak sa ti aikido tak paci ako to tu pises. Vrat sa na zaciatok a zacni cvicit AIKIDO. Chod na zopar seminarov, aby si videl ako cvicia majstri, alebo sa vyber do japonska a cvic tam. Nie, ze ty si pozres segalov film + nejake instruktazne video nabudis sa a nas tu potom obvinujes, poucas a nadavas nam za nazor, ktory sme si utvorili na rozdiel od teba na zaklade nasej odcvicenej praxe.

Spytaj sa Steva na Tigra urcite si spomenie.
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

To Marvin

Příspěvekod tiger » čtv 24. lis, 2005 14:55

A este k tym skuskam.

Nikdy som nemal zaujem byt niekym skusany, mna viac zaujimalo studovat , skusat, skopirovat vsetko co sa len da a co je dolezite a zaujimave. Ostatne ma netrapilo. Ano Japonsko je jedna z alternativ ,ktoru mozno zrealizujem. Mozno nieco objavim (nieco co ma posunie dalej) uvidime. Zatial ,,omielam dookola,, to co viem.
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

To UKR a MAR

Příspěvekod tiger » čtv 24. lis, 2005 15:12

Ozaj nepridete na Hitohira Saita dna 24.03.06 . Mozme sa tu stretnut. A mozme pokecat.
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: To UKR a MAR

Příspěvekod treeofdeath » čtv 24. lis, 2005 17:41

ja neveriiiim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:, budu sa nam krcit nervozne medvediky... dufam aspon nejake video....
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » čtv 24. lis, 2005 21:19

Teda,Ukropčány,Ty musíš "někomu" ležet v žaludku... :twisted: :lol: :lol: ....že Ti zakazujou vstup na semináře..... :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 25. lis, 2005 5:57

Tiger,

Vidis a toto je podla mna zly nazor na vec. Nebavme sa prosim o tom ci je niekto dobry, zly alebo onaky.

Mas pravdu. Mal si rovno zacat prave s tymto - co (si myslis, ze) je aikido, a nie vyhlasovat, ze si chodil tri roky do telocvicne a preto robis aikido. Pretoze ked 10-rocne decko vie hodit loptu, este to neznamena, ze hra basketbal...

Vies mi povedat co robim neaikdacky?, ked robim Ukeho (na treningu) a pouzijem utok volneho stylu (street, v box. atd. ) proti Torimu (ktory sa snazi dodrzat principy AIKIDA , resp. vyuziva smer pohybu utoku a vychylenie a nasledne uzemnenie, pacenie )?. Na toto mi odpovedz nie ci je niekto dobry v tom alebo onom. To tu neriesme. Povedz mi co je podla teba AIKIDO. V beznom zivote sa snazim konfliktom vyhybat - to tiez nie je Aikido ? Poprosim odpoved vhodnu tvojho uvazovania o Aikide. Ved ty to urcite budes vediet ze?

Takze toto je podla Teba aikido? Ze viem dvakrat za sebou kopnut do lopty (a nevadi, ze na treti raz ju miniem), tak uz som futbalista? Aikido pracuje s vnutornou energiou, ki, bez nej to nie je aikido. Tak mi povedz, ako pracujes s ki? Co to je, ako ju generujes, kade prudi v tele, ako ju vyuzivas v boji? Ja tvrdim, ze po troch rokoch cvicenia aikido v slovenskych pomeroch nemas sancu pochopit z aikida ani makke f, tvrdi Ti to tu hodne ludi, ale Ty si furt hudies to svoje: Nie, vy vsetci sa mylite, vy vsetci ste blazni, len ja som helikoptera...
Sorry, ze Ti to musim takto polopate. A cakam na Tvoju odpoved ohladne Tvojej prace s ki.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Noname

Příspěvekod Noname » pát 25. lis, 2005 6:47

Mirovi
Videl som uz všeličo, ale ziadneho aikido majstra ktory bi použival niake vnutorne ki, a hlavne nie v boji. Všetko je len čistá fyzika a žiadne "báje a rozprávky".
Je to najväčší omyľ , čo najviac kazí aikide - rozprávať sa o Ki a použitie Ki v aikide.(Nerátam vetvu Ki-Aikido) Možeš to chápať že Ki je len správne dýchanie a správne použitie bránice. Ak to vzládneš potom cvičíš úplne inak....

Noname
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » pát 25. lis, 2005 8:24

Miro píše:Tiger,

... Takze toto je podla Teba aikido? Ze viem dvakrat za sebou kopnut do lopty (a nevadi, ze na treti raz ju miniem), tak uz som futbalista? Aikido pracuje s vnutornou energiou, ki, bez nej to nie je aikido. Tak mi povedz, ako pracujes s ki? Co to je, ako ju generujes, kade prudi v tele, ako ju vyuzivas v boji? Ja tvrdim, ze po troch rokoch cvicenia aikido v slovenskych pomeroch nemas sancu pochopit z aikida ani makke f, tvrdi Ti to tu hodne ludi, ale Ty si furt hudies to svoje: Nie, vy vsetci sa mylite, vy vsetci ste blazni, len ja som helikoptera...
Sorry, ze Ti to musim takto polopate. A cakam na Tvoju odpoved ohladne Tvojej prace s ki.

Miro

Pekne ti to vysvetlil NONAME. Dalej nemam o com. Pokial veris v ,,nadprirodzenu silu,, v ki tak je to len tvoja vec. MOj nazor na ki je to cisto o tom ako mas spravne vdychovat a kedy spravne vydychnut. Toto maju v sebe vsetky BU. Verim v to ze ked vies spravne dychat v boji tak mas velku sancu na vyhru. Chyba uz len detail treba vediet bojovat ...
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

To UKR

Příspěvekod tiger » pát 25. lis, 2005 8:25

Dik za kotakt
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » pát 25. lis, 2005 9:22

Noname a Tiger, uz ste niekedy poculi co v preklade znamena Aikido? Znamena to Cesta zjednotenej ki. Myslite, ze Ueshiba dal svojmu stylu taky nazov len preto, lebo chcel "machrovat" s nadprirodzenymi silami? Samozrejme ze nie. Ki nie je ziadna nadprirodzena sila, je to suborny nazov pre rozne psychofyziologicke funkcie cloveka. Je to daleko viac ako iba dychanie a to, ze to nevidite, neznamena, ze to neexistuje...
Pokial nemate sajn o ki, nemate sajn ani o aikido. Takze je to jasne. Sorry.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

TO MIRO

Příspěvekod tiger » pát 25. lis, 2005 10:48

TAKZE TY MAS SUPROVE OCI KAMO. KED TEDA VIES CO JE KI TAK SI SPRAVNY AIKIDOKA. :P :P :P :P
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Noname

Příspěvekod treeofdeath » pát 25. lis, 2005 10:48

Noname píše:Mirovi
Videl som uz všeličo, ale ziadneho aikido majstra ktory bi použival niake vnutorne ki, a hlavne nie v boji. Všetko je len čistá fyzika a žiadne "báje a rozprávky".
Je to najväčší omyľ , čo najviac kazí aikide - rozprávať sa o Ki a použitie Ki v aikide.(Nerátam vetvu Ki-Aikido) Možeš to chápať že Ki je len správne dýchanie a správne použitie bránice. Ak to vzládneš potom cvičíš úplne inak....

Noname

...ja som videl ki v akcii, dokonca som si to skusil, sice sa mi to podarilo raz za hodinu, ale totalny prasopal...mas pravdu je to cista fyzika, ale kvantova, nie mechanika... :lol:
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » pát 25. lis, 2005 11:08

treeofdeath píše:
Noname

...ja som videl ki v akcii, dokonca som si to skusil, sice sa mi to podarilo raz za hodinu, ale totalny prasopal...mas pravdu je to cista fyzika, ale kvantova, nie mechanika... :lol:[/quote]
Toto je co zase za drist. Tak ty si si skusil ki v akciiiiiiiiiii

TOTO TREBA ZVYRAZNIT
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod treeofdeath » pát 25. lis, 2005 11:20

:roll: jasne, ale v akcii na treningu, nie vonku, to by som sa pravdaze neodvazil, na ulicu su ine, efektivnejsie nastroje...ospravedlnujem sa za nejasny prispevok :oops: :roll: :wink:
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » pát 25. lis, 2005 16:25

Tiger,

TAKZE TY MAS SUPROVE OCI KAMO. KED TEDA VIES CO JE KI TAK SI SPRAVNY AIKIDOKA.

Niezeby som chcel bazirovat na formalitach, ale vies, nie som Tvoj "kamo". Pravdepodobne som starsi ako Tvoj otec a studiu vnutornych energii (rozumej ki) sa venujem o hodne dlhsie ako Ty si na svete. Ale nechame toho, ze? Pisal si predsa:

Vidis a toto je podla mna zly nazor na vec. Nebavme sa prosim o tom ci je niekto dobry, zly alebo onaky.
Vies mi povedat co robim neaikdacky?

Povedal som Ti to jasne - ked vies okolo seba machat rukami, este to neznamena, ze robis aikido - je to iba vonkajsia forma (a aj o tom by sa dalo uvazovat, ci tie formy vobec robis spravne), ktora ma so skutocnym aikidom pramalo spolocne, pretoze u Teba sa neviaze na ki, kedze o ki nemas ani sajn. Tak bud vyvrat toto moje tvrdenie, alebo uznaj, ze mam pravdu a o aikide nemas ani sajn. To je predsa ferove, nie?

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Noname » pon 28. lis, 2005 8:08

Mirovi
Ja to mám v aikide dost "odpadané" vysvetlené a vyskúšané.
Ešte raz - Videl som už všeličo , aj prezentáciu vnútornej sily dýchania v technikách. Si myslím že som jediný z tohoto forumu kto ozaj mal možnosť vidieť ako sa má správať bránica počas techník.Mal som možnosť držať brucho "jednému" majstrovi keď cvičil ikkyo, a cez toto my vysvetloval ako sa použiva dýchanie a ako vypadá technika s rôznými typmi dýchania a ako sa správa telo. Všetko je iba fyzika a nič iné. Ak sa správne použiješ dýchanie a telo tak to je to zjednotené ki o čoo sa 99.99% rozpráva. Ale žiadna tajomná sila neexistuje, ešte nikto nevidel a nepoužil v boji. Je možné robiť zázraky na prezentáciách ale to je maximum. Problém je v tom že ludia okolo toho vytvorily mítus.

Noname
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » pon 28. lis, 2005 11:54

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 20:08, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Noname » pon 28. lis, 2005 12:19

to marvin

A čo je na tom trapas ???
Trapas neexistuje. Ani blbé otázky.

Len blbé odpovede.
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » pon 28. lis, 2005 12:32

Noname - jasne uz som si to vsimol, tvoj prispevok je odpoved, tak potom je vsetko ok :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...