Low píše:Já osobně kata nesnášim .Možná na to jednou doplatim, kdo ví..
pm píše:4 Low:
aby bylo ovsem vse jasne, s velkou casti toho, co rikas, souhlasim (uroven b.u. nebo tzv. "b.u." v CR) - pro ostatni, ruku na srdce, ma pravdu, i kdyz zpusob podani a argumentace je vic nez mimo.
bleble píše:pm píše:4 Low:
aby bylo ovsem vse jasne, s velkou casti toho, co rikas, souhlasim (uroven b.u. nebo tzv. "b.u." v CR) - pro ostatni, ruku na srdce, ma pravdu, i kdyz zpusob podani a argumentace je vic nez mimo.
PM ja bych se do hodnoceni ostatnich moc nepoustela, protoze urcite znas to prislovi "zamet si pred vlastnim prahem"...
Ale jinak souhlasim,LOW ma do jiste miry pravdu, mame v Cr jeste hodne nacem pracovat, i kdyz mam strach, ze se toho uz moc nezachrani, diky nasi povaze se nam podarilo dokonale rozprasit posledni zbytky tradic a filozofie...jediny co poradne dokazem je kritizovat ostatni..
Low píše:Angus :
Jestli seš díky kata dobrej fighter tak seš první člověk kterýho takovýho vidim. Tak to abych je začal hodně rychle cvičit taky.
Co ti kata dala? Dobrej pocit?
Kata je dobrá věc. Jedna věc je cvičit to u někoho kdo tu katu doopravdy chápe ,ale v ČR..
No určitě někdo takovej je jen sem o něm neslyšel,ani nikoho takovýho neviděl..
Jinak je to jen stínování - jenže nesmyslnejch technik.
Beru že kata je součást různejch stylů a má se cvičit, má i svý opodstatnění..
Ale nemám rád lidi co se stavěj za to že kata je alfa a omega a přitom sami nevědí k čemu to je. (shotokan - sportovní..)
Angus píše:Proto jakákoliv debata s Tebou na toto téma ztrácí smysl.
Low píše:Patrik
Viděl jsi sportovní goju-ryu? Shito-ryu, Wado ryu? Tak mi neřikej že to neni to samý Shotokan.
Low píše:A že PM kung-fu je určitě dobré jsem řek už v úplně prvním příspěvku.
Low píše:Angus:
Nech toho a řekni co tobě dala kata.
Prosimtě o to.
Low píše:Angus: a o aikidu si myslim úplně to samý co Ukropcany a to jsem ho nemusel ani x let cvičit stačí když vidim..
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků