kyokushinkai vs. svet (pro Low)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Low » čtv 24. lis, 2005 18:56

Angus :
Jestli seš díky kata dobrej fighter tak seš první člověk kterýho takovýho vidim. Tak to abych je začal hodně rychle cvičit taky.
Co ti kata dala? Dobrej pocit?

Kata je dobrá věc. Jedna věc je cvičit to u někoho kdo tu katu doopravdy chápe ,ale v ČR..
No určitě někdo takovej je jen sem o něm neslyšel,ani nikoho takovýho neviděl..
Jinak je to jen stínování - jenže nesmyslnejch technik.

Beru že kata je součást různejch stylů a má se cvičit, má i svý opodstatnění..
Ale nemám rád lidi co se stavěj za to že kata je alfa a omega a přitom sami nevědí k čemu to je. (shotokan - sportovní..)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. lis, 2005 18:57

Low píše:Snoopy: Názor? Nechtěj ho slyšet.. Ať si každej cvičí co chce ..

:wink: :wink: tak,správně.....hádek okolo všeho je tu více než dost... :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 24. lis, 2005 18:58

Já osobně kata nesnášim .Možná na to jednou doplatim, kdo ví..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. lis, 2005 19:07

Low píše:Já osobně kata nesnášim .Možná na to jednou doplatim, kdo ví..

ber to tak,že jednou je to NEDÍLNÁ součást stylu,který sis vybral...tak cvič a je to.... :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: 4 Low:

Příspěvekod bleble » čtv 24. lis, 2005 19:22

pm píše:4 Low:
aby bylo ovsem vse jasne, s velkou casti toho, co rikas, souhlasim (uroven b.u. nebo tzv. "b.u." v CR) - pro ostatni, ruku na srdce, ma pravdu, i kdyz zpusob podani a argumentace je vic nez mimo.

PM ja bych se do hodnoceni ostatnich moc nepoustela, protoze urcite znas to prislovi "zamet si pred vlastnim prahem"...
Ale jinak souhlasim,LOW ma do jiste miry pravdu, mame v Cr jeste hodne nacem pracovat, i kdyz mam strach, ze se toho uz moc nezachrani, diky nasi povaze se nam podarilo dokonale rozprasit posledni zbytky tradic a filozofie...jediny co poradne dokazem je kritizovat ostatni..
bleble
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: 4 Low:

Příspěvekod pm » čtv 24. lis, 2005 19:45

bleble píše:
pm píše:4 Low:
aby bylo ovsem vse jasne, s velkou casti toho, co rikas, souhlasim (uroven b.u. nebo tzv. "b.u." v CR) - pro ostatni, ruku na srdce, ma pravdu, i kdyz zpusob podani a argumentace je vic nez mimo.

PM ja bych se do hodnoceni ostatnich moc nepoustela, protoze urcite znas to prislovi "zamet si pred vlastnim prahem"...

Ale jinak souhlasim,LOW ma do jiste miry pravdu, mame v Cr jeste hodne nacem pracovat, i kdyz mam strach, ze se toho uz moc nezachrani, diky nasi povaze se nam podarilo dokonale rozprasit posledni zbytky tradic a filozofie...jediny co poradne dokazem je kritizovat ostatni..

to jsem moc nepochopil - napises mi "nedelej A", a pak udelas A

?!?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 24. lis, 2005 20:42

Jendis: no jo vždyť to dělám :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 25. lis, 2005 6:38

Low píše:Angus :
Jestli seš díky kata dobrej fighter tak seš první člověk kterýho takovýho vidim. Tak to abych je začal hodně rychle cvičit taky.
Co ti kata dala? Dobrej pocit?

Kata je dobrá věc. Jedna věc je cvičit to u někoho kdo tu katu doopravdy chápe ,ale v ČR..
No určitě někdo takovej je jen sem o něm neslyšel,ani nikoho takovýho neviděl..
Jinak je to jen stínování - jenže nesmyslnejch technik.

Beru že kata je součást různejch stylů a má se cvičit, má i svý opodstatnění..
Ale nemám rád lidi co se stavěj za to že kata je alfa a omega a přitom sami nevědí k čemu to je. (shotokan - sportovní..)

Low: než něco napíšeš, tak si to, prosím, rozmysli, protože ze sebe vytlačuješ čím dál větší blbosti.
Napřed kata shodíš a v další větě si sám správně odpovíš, že kata je součást různých stylů, dovolím si doplnit, že se jedná o nedílnou součást.
To, že tys neslyšel při půl roce cvičení shotokanu o nikom v ČR ani jsi neviděl nikoho, kdo kata chápe, to je Tvůj problém. Ty to totiž ani nemůžeš být schopen posoudit, nemáš na to dostatek zkušeností, které lze získat pouze cvičením, nemůžeš to prostě poznat, protože jsi kata lze pochopit pouze cvičením. Proto to Ty s Tvými zkušenostmi nejsi oprávněn hodnotit. To je obdobné, co se v jiném threadu snaží (i když úplně stejně marně) vysvětlit Ukropčány Tigerovi o aikidu. Proto jakákoliv debata s Tebou na toto téma ztrácí smysl.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 25. lis, 2005 7:01

Angus píše:Proto jakákoliv debata s Tebou na toto téma ztrácí smysl.

Toho bych se možná držel.

Lowe, PM Ti hodil příklad s bifťourem... a nic. Přitakáš jen a jen jemu, připustíš, že jeho gf je určitě dobré a kálíš na další dál...

WT, MT, karate... etc

Slušně si protiřečíš. Říkáš, že nikomu nehaníš styl a potom plácneš, jak jsou katy na nic a godžú rjú je stejnej nesmysl, jako šotokan...

Spoustu z těch věcí a představ plodíš jen na základě toho, že máš kamaráda, kterej cvičí to a to a říkal Ti cosi, nebo´s proti němu stál a porovnával, jeho schopnosti... Předpokládám, že kamarádi taky cvičej půl roku nebo rok.

Přidal bych další příklad s biftekem. Kámoš byl v restauraci, dal si biftek a ten flák masa byl prostě na pytel. Kuchař neměl svůj den, nebo tam byl na výpomoc, nebo ta kráva byla prostě stará... a kámoš Ti popíše tu hroznou chuť. A ty jí začneš popisovat tady, všem... Jak ten biftek stál za prd. Jedl si ho?

Za pár let sem třeba přijdeš a budeš mít 5. dan v aikidó... (znáš to, cesty Páně jsou...) a budeš tu peskovat každýho kjokušin-karatistu, protože si před lety dělal rok a 1/2 kjokušin, a tak sis udělal názor.

Být Tebou, píšu obezřetně... třeba nebudeš muset každý příspěvek obhajovat a každému tady jednotlivě házet "omluvy" (pucmaz, pm, psvoboda...).

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:06

Angus:
Nech toho a řekni co tobě dala kata.

Prosimtě o to.

Nevim jak si protiřečim. Myslíš že nedílnou součástí karate neni kata? Cvičim karate a myslíš že mě kata baví? Ne nebaví.

P.S: kata lze pochopit pouze cvičením. To chápu. Chápu to ale i tak že tě kata sice baví ale nic ti nedala.Nic praktickýho.

Patrik
Viděl jsi sportovní goju-ryu? Shito-ryu, Wado ryu? Tak mi neřikej že to neni to samý Shotokan.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:07

Angus: a o aikidu si myslim úplně to samý co Ukropcany a to jsem ho nemusel ani x let cvičit stačí když vidim..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:13

Pucmazovi jsem se omluvil? Kdy?
PM jsem se omluvil? Kdy?
p.svoboda - no na internetu neni vidět kdo za tim počítačem sedí.Jestli je to člověk co porovnával svoje zkušenosti jak řek Jendis tak ví o čem mluví a omluva je na místě.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:15

A že PM kung-fu je určitě dobré jsem řek už v úplně prvním příspěvku.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 25. lis, 2005 12:24

Low píše:Patrik
Viděl jsi sportovní goju-ryu? Shito-ryu, Wado ryu? Tak mi neřikej že to neni to samý Shotokan.

Mno na mně moc nezáleží, já tomu prd rozumím, takže bezpečně dokážu říct, že jsem viděl sportovní šotokan karate, nic jiného neznám... Tedy, viděl jsem kjokušin karate (trénink i zápasy) a taky jsem viděl kick box a třeba tangsoodo... a víš co, já v tom nevidím rozdíl. Znamená to, že je to stejné. Anebo ještě jinak, že je to stejný nesmysl?

Tys viděl godžú-wado-šito-šotokan a další rjú. Asi si odborník, že Ti to stačí... Já nejsem. Já tu komentuju jen způsob Tvého vyjadřování.

Patrik

P.S.
Viděl si na obrázku hovězí biftek? A viděl si kuřecí steak, nebo vepřový... poznáš rozdíl? Dokážeš popsat, co z toho jak chutná? Vypadaj všechny bifteky každý den stejně? Vařej stejnýho bifťoura v Hiltonu a v nějaký čtyřce? Co na to Jan Tleskač?
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 25. lis, 2005 12:29

Low píše:A že PM kung-fu je určitě dobré jsem řek už v úplně prvním příspěvku.

Na základě čeho? Na základě toho, že sis s ním povídal přes internet a fórum tady? A s pucmazem přes ICQ... a psvobodu Ti "doporučil" kdosi, kohos asi taky nikdy neviděl (Jendis)... Takhle tedy stačí, aby se tu postupně všichni chvíli s Tebou vybavovali a ty je budeš ze svého paušalního hodnocení vyjímat, jako čestnou výjimku, která potvrzuje všeobecné pravidlo?

Čti proboha dýl... koukni se, co píšeš a někdy se k tomu vrať. Budeš se divit.

Tím končím.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:33

Patriku:
hele a podle čeho si mám udělat úsudek než kolem toho co vidim kolem sebe ?

Nejsem expert.. Neřikám že mám ve všem pravdu. V žádnym případě. Kritizuju co jsem viděl.

Asi je blbost říct Shotokan,Aikido je blbost když sem viděl jsen zlomek lidí co ho cvičej. Záleží na pohledu. Vzhledem k tomu že jsem neviděl,nečet ani neslyšel nic co by můj pohled na to mohlo změnit ..

Další možnost je nic nekritizovat a nechat si to pro sebe.Určitě je to rozumnější.
Můj názor na nic to ale nezmění.

Stejnej názor jako já má hodně lidí.
Pořád si o sobě nemyslim že jsem nějakej exot.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:37

Patrik. na základě čeho ? Třeba podle toho co jsem o jeho škole slyšel. Kdysi jsem k němu chtěl jít taky. Nikdy jsem neřek že PM škola je shit.

Co Pucmaz? Co tady vytahuju za moudra co mi sdělil Pucmaz ? Co soudim na základě toho co mi řek Pucmaz? Vůbec nic. Vždyť jsme se o těhle věcech ani nebavili..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 25. lis, 2005 12:40

Čestný vyjímky?
Ne.

Pucmaz cvičí v Japonsku. To mě ale vůbec nezajmá, stejně jako jeho Goju-ryu.
Stejně jako s nim jsem se moh bavit s kymkoli jinym.

p.svoboda? Omlouval jsem se mu za to že jsem řek o Shotokanu špatný věci? ne. Jestli je to dobrej bojovník tak rozhodně ne díky Shotokanu.

PM? O PM jsem si nic špatnýho nikdy nemyslel, tak proč by to měla bejt vyjímka?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 25. lis, 2005 13:57

Low píše:Angus:
Nech toho a řekni co tobě dala kata.

Prosimtě o to.

Snažil jsem se Ti vysvětlit, že Ti to nejde vysvětlit, protože to nejsi schopen pochopit. Chápeš?

Zeptej se třeba Mira, proč cvičí sestavy, zda mu to něco dalo. Prostě Tvá otázka je nesmyslně položená.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 25. lis, 2005 14:00

Low píše:Angus: a o aikidu si myslim úplně to samý co Ukropcany a to jsem ho nemusel ani x let cvičit stačí když vidim..

Nevšiml jsem si za celou dobu, a to tady diskuzí o aikidu proběhlo, že by na ně měl Ukropčány negativní názor.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně