marvin píše:
pss: na temu "ki" v aikido sa bavit nechcem, pretoze o tom nemam dost vedomosti - skusenosti aj napriek tomu, ze som cvicil ai-ki-do.![]()
aaaale, urcite si u steva absolvoval neohnutelnu pazu

marvin píše:
pss: na temu "ki" v aikido sa bavit nechcem, pretoze o tom nemam dost vedomosti - skusenosti aj napriek tomu, ze som cvicil ai-ki-do.![]()
Miro píše:Tiger,
TAKZE TY MAS SUPROVE OCI KAMO. KED TEDA VIES CO JE KI TAK SI SPRAVNY AIKIDOKA.
Niezeby som chcel bazirovat na formalitach, ale vies, nie som Tvoj "kamo". Pravdepodobne som starsi ako Tvoj otec a studiu vnutornych energii (rozumej ki) sa venujem o hodne dlhsie ako Ty si na svete. Ale nechame toho, ze? Pisal si predsa:
Vidis a toto je podla mna zly nazor na vec. Nebavme sa prosim o tom ci je niekto dobry, zly alebo onaky.
Vies mi povedat co robim neaikdacky?
Povedal som Ti to jasne - ked vies okolo seba machat rukami, este to neznamena, ze robis aikido - je to iba vonkajsia forma (a aj o tom by sa dalo uvazovat, ci tie formy vobec robis spravne), ktora ma so skutocnym aikidom pramalo spolocne, pretoze u Teba sa neviaze na ki, kedze o ki nemas ani sajn. Tak bud vyvrat toto moje tvrdenie, alebo uznaj, ze mam pravdu a o aikide nemas ani sajn. To je predsa ferove, nie?
Miro
pucmaz píše:zatim jsou to jen 4 roky, ale nevratim se dokud jich nebude aspon 10
josefmlady píše:nechtělo se mi to celé číst, tak bych se jen zeptal, zda došlo k té konfrontaci o které jste psali na začátku??
ukropcany píše:4tree - tu nejde o nejakú obavu - mne príde bitka (to je to čo chce tiger) ako úplná hovadina. Biť sa s niekym kvôli tomu, že si myslím niečo iné ako on mi príde fakt detinské. Ak však ide o porovnanie jeho a mojich (potažmo našich) "fighing skills", tak to len vítam. Na porovnanie je však ozaj zbytočné sa stĺcť do krvi - pretože to povie max. tak o tom, kto má väčšie srdce (ego?), ale nie o tom, či je jeho technika boja lepšia ako moja - pretože celá táto debata nie je o tom, či "vec je na hovno", ale o tom "že ľudia tu to nevedia". A na predvedenie toho, že je schopný techniky aplikovať nie je potrebná bitka, ani na tréningu, ani na diskotéke ani nikde inde... si myslím...
josefmlady píše:hm, já tady dlouho nebyl a asi zase dlouho nebudu, jenom jsem chtěl zjistit huby, na kterých se dá stáhnout něco o boji na zemi, jinak bych sem nešel.v tom mně bylo pomoženo a za to všem dík. jinak jsem téměř vždy byl zastáncem názoru ukropcaného, taky jsem dělal aikido a můj názor na to je stejný jako jeho. ale nemyslím si, že je to tím, že tady to neumí, myslím si, že aikido už svou podstatou a skladbou tréninku není holt to pravé na ulici, má jiné hodnoty. jestli to někdo nestráví, tak at 20 aikidáků vyzve 20 thaiboxerů a pak se uvidí..... sázím na thaibox
adho píše:hej hoši - uz ste si dali do držky??![]()
Dufam, ze vasa ješitnost vam nedovoli z toho fightu vycuvat, uz ked vas do toho zatiahlahaha
PS: len silny sokol dokaze skryt svoje pazury
tiger píše:josefmlady píše:hm, já tady dlouho nebyl a asi zase dlouho nebudu, jenom jsem chtěl zjistit huby, na kterých se dá stáhnout něco o boji na zemi, jinak bych sem nešel.v tom mně bylo pomoženo a za to všem dík. jinak jsem téměř vždy byl zastáncem názoru ukropcaného, taky jsem dělal aikido a můj názor na to je stejný jako jeho. ale nemyslím si, že je to tím, že tady to neumí, myslím si, že aikido už svou podstatou a skladbou tréninku není holt to pravé na ulici, má jiné hodnoty. jestli to někdo nestráví, tak at 20 aikidáků vyzve 20 thaiboxerů a pak se uvidí..... sázím na thaibox
A ja vsazim na viteze !!!!!![]()
![]()
Panda píše: Váš sensei nebo sifu i s jejich rodokmeny jsou pro hodně lidí jak tady čtu jen berlička o kterou se mužou opřít a z které čerpají falešnou jistotu jen proto že se bojí že to třeba v reálu neustojí, tak si zvedají sebevědomí dalšími pásky a stupni.
jox píše:Panda píše: Váš sensei nebo sifu i s jejich rodokmeny jsou pro hodně lidí jak tady čtu jen berlička o kterou se mužou opřít a z které čerpají falešnou jistotu jen proto že se bojí že to třeba v reálu neustojí, tak si zvedají sebevědomí dalšími pásky a stupni.
Toho sem si tu kupodivu nevšimnul![]()
No možná. Kde je BERLIČKA pro falešnou jistotu hodně lidí? Citace?josefmlady píše:tak si víc všímej a uvidíš...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník