Ukropcany vs Marvin vs Tiger Fight

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod treeofdeath » pon 28. lis, 2005 13:34

marvin píše:
pss: na temu "ki" v aikido sa bavit nechcem, pretoze o tom nemam dost vedomosti - skusenosti aj napriek tomu, ze som cvicil ai-ki-do. :( :(

aaaale, urcite si u steva absolvoval neohnutelnu pazu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » úte 29. lis, 2005 8:30

Miro píše:Tiger,

TAKZE TY MAS SUPROVE OCI KAMO. KED TEDA VIES CO JE KI TAK SI SPRAVNY AIKIDOKA.

Niezeby som chcel bazirovat na formalitach, ale vies, nie som Tvoj "kamo". Pravdepodobne som starsi ako Tvoj otec a studiu vnutornych energii (rozumej ki) sa venujem o hodne dlhsie ako Ty si na svete. Ale nechame toho, ze? Pisal si predsa:

Vidis a toto je podla mna zly nazor na vec. Nebavme sa prosim o tom ci je niekto dobry, zly alebo onaky.
Vies mi povedat co robim neaikdacky?

Povedal som Ti to jasne - ked vies okolo seba machat rukami, este to neznamena, ze robis aikido - je to iba vonkajsia forma (a aj o tom by sa dalo uvazovat, ci tie formy vobec robis spravne), ktora ma so skutocnym aikidom pramalo spolocne, pretoze u Teba sa neviaze na ki, kedze o ki nemas ani sajn. Tak bud vyvrat toto moje tvrdenie, alebo uznaj, ze mam pravdu a o aikide nemas ani sajn. To je predsa ferove, nie?

Miro

K tomu asi tolko ja som nikde nenapisal ani netvrdil ze viem presne co je prudenie KI. MOmentalne vidim v KI len dychanie. Tiez mam tych,,basniciek,, okolo KI precitanych az az, ale kde je ozajstna pravda.?Jedna vec je citat nieco pekne o KI ale druha je vediet ju zrealizovat tak ako je popisana v knihach ... Ak si teda o tolko starsi odo mna tak budes urcite presne vediet co je KI energia. Ak ju teda ovladas a dokazes ju zrealizovat v praktickom pouziti daj kontakt na teba a pridem sa osobne pozriet ako je to naozaj v praxi.
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » úte 29. lis, 2005 22:30

Tiger,

K tomu asi tolko ja som nikde nenapisal ani netvrdil ze viem presne co je prudenie KI. MOmentalne vidim v KI len dychanie. Tiez mam tych,,basniciek,, okolo KI precitanych az az, ale kde je ozajstna pravda.?
Jedna vec je citat nieco pekne o KI ale druha je vediet ju zrealizovat tak ako je popisana v knihach ...

Drviva vacsina (98%) z tych veci sa neda popisat, takze ich v ziadnej knihe ani nenajdes. A to co najdes v knihach, su vacsinou balast a nepodstatne veci.

Ak si teda o tolko starsi odo mna tak budes urcite presne vediet co je KI energia. Ak ju teda ovladas a dokazes ju zrealizovat v praktickom pouziti daj kontakt na teba a pridem sa osobne pozriet ako je to naozaj v praxi.

Jo, takze Ty ma chces prist osobne pozriet a preverit, ako to je v praxi - a samozrejme predpokladas, ze ze ja budem skakat, ako sa Ti zapaci, ze Ta budem presvedcovat, aby si vsetkym detailom dokonale rozumel, ze Ti vsetko pekne poukazujem, aby si bol spokojnucky, ze?
Aj keby som bol na Slovensku (co nie som, som v Azii), nemal by si sancu - to Ta este nikto nenaucil, ze ked nieco chces, mal by si o to poprosit? Preco by som mal stravit s Tebou co len polminutu? Len preto, ze Ty to chces? Mam spusty inych, ktori vedia hovorit aj prosim.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » úte 29. lis, 2005 23:03

Noname,

no vidis - forum ma momentalne 1254 clenov a Ty si jediny, kto videl, ako sa dycha (mam Ti povedat, ze minimalne 1200 ludi z nich vobec nepoznas?). Pritom napriklad Pucmaz posobi v Japonsku 8 rokov a niektori dokonca este dlhsie.
Preco vobec rozpravas o niecom, comu vobec nerozumies? Samozrejme ze ki sa da vidiet a citit a aj pouzit v boji. Ze Ty o nej nic nevies, to este neznamena, ze ini to nevedia.
Uz som to tu raz kedysi davno napisal, ze si trufam naucit citit ki aj to najvacsie nemehlo behom dvoch mesiacov intenzivneho treningu. Takze ak cvicis nebodaj niekolko rokov a stale ki necitis (ako je zrejme), tak si urob predstavu o kvalite svojho treningu... Bez ohladu na to, co si sam o sebe myslis (ako je zrejme, nemalo) a bez ohladu na to ci sam ucis aikido (ak je tomu nebodaj tak), stale je to takmer k nicomu, iba machanie rukami vo vzduchu.
Ki je daleko, daleko viac nez dychanie, samotne dychanie je az takmer nepodstatne...

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 30. lis, 2005 1:34

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 18:35, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tiger » stř 30. lis, 2005 8:06

pucmaz píše:zatim jsou to jen 4 roky :oops:, ale nevratim se dokud jich nebude aspon 10 :wink:

Ake mas zatial dojmy z Japonska. Je to naozaj taka krajina o akej sa tu vsade hovori(Myslim co sa tyka BU). Je to naozaj taky velky rozdiel v studiu BU. Alebo je to dost podobne. Ved Japoncici su uz skoro vsade mimo Azie a siria osvetu o BU tak ako sa ju naucil. ?
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 30. lis, 2005 14:59

nechtělo se mi to celé číst, tak bych se jen zeptal, zda došlo k té konfrontaci o které jste psali na začátku??
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod treeofdeath » čtv 01. pro, 2005 11:31

josefmlady píše:nechtělo se mi to celé číst, tak bych se jen zeptal, zda došlo k té konfrontaci o které jste psali na začátku??

blizsie info na aikido v praxi...short conclusion - zatial sa len hecuju, jeden nechce ist s rukavicami, druhi dvaja zatial nezaujali jednoznacne stanovisko, ci s alebo bez chranicov, podla vyjadrenia ukropcanyho je tam ista obava pred zasadnym poskodenim ciferniku, obe strany sa vzajomne obvinuju z toho, ze sa posrali... :lol: :lol: :lol:
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod treeofdeath » čtv 01. pro, 2005 14:29

ukropcany píše:4tree - tu nejde o nejakú obavu - mne príde bitka (to je to čo chce tiger) ako úplná hovadina. Biť sa s niekym kvôli tomu, že si myslím niečo iné ako on mi príde fakt detinské. Ak však ide o porovnanie jeho a mojich (potažmo našich) "fighing skills", tak to len vítam. Na porovnanie je však ozaj zbytočné sa stĺcť do krvi - pretože to povie max. tak o tom, kto má väčšie srdce (ego?), ale nie o tom, či je jeho technika boja lepšia ako moja - pretože celá táto debata nie je o tom, či "vec je na hovno", ale o tom "že ľudia tu to nevedia". A na predvedenie toho, že je schopný techniky aplikovať nie je potrebná bitka, ani na tréningu, ani na diskotéke ani nikde inde... si myslím...

...neviem to posudit, a preto to nebudem komentovat, je to vasa vec (Ti, Ma, Uk), iba som v podstate na poziadanie zhrnul doterajsie dianie...az na to, ze je to cele zatial celkom komicke...
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod josefmlady » čtv 01. pro, 2005 15:29

hm, já tady dlouho nebyl a asi zase dlouho nebudu, jenom jsem chtěl zjistit huby, na kterých se dá stáhnout něco o boji na zemi, jinak bych sem nešel.v tom mně bylo pomoženo a za to všem dík. jinak jsem téměř vždy byl zastáncem názoru ukropcaného, taky jsem dělal aikido a můj názor na to je stejný jako jeho. ale nemyslím si, že je to tím, že tady to neumí, myslím si, že aikido už svou podstatou a skladbou tréninku není holt to pravé na ulici, má jiné hodnoty. jestli to někdo nestráví, tak at 20 aikidáků vyzve 20 thaiboxerů a pak se uvidí..... sázím na thaibox :D
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tiger » pát 02. pro, 2005 7:54

josefmlady píše:hm, já tady dlouho nebyl a asi zase dlouho nebudu, jenom jsem chtěl zjistit huby, na kterých se dá stáhnout něco o boji na zemi, jinak bych sem nešel.v tom mně bylo pomoženo a za to všem dík. jinak jsem téměř vždy byl zastáncem názoru ukropcaného, taky jsem dělal aikido a můj názor na to je stejný jako jeho. ale nemyslím si, že je to tím, že tady to neumí, myslím si, že aikido už svou podstatou a skladbou tréninku není holt to pravé na ulici, má jiné hodnoty. jestli to někdo nestráví, tak at 20 aikidáků vyzve 20 thaiboxerů a pak se uvidí..... sázím na thaibox :D

A ja vsazim na viteze !!!!! :oops: :oops: :oops:
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adho » pát 02. pro, 2005 14:10

hej hoši - uz ste si dali do držky?? :D
Dufam, ze vasa ješitnost vam nedovoli z toho fightu vycuvat, uz ked vas do toho zatiahla :twisted: haha

PS: len silny sokol dokaze skryt svoje pazury 8)
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tiger » pát 02. pro, 2005 15:02

adho píše:hej hoši - uz ste si dali do držky?? :D
Dufam, ze vasa ješitnost vam nedovoli z toho fightu vycuvat, uz ked vas do toho zatiahla :twisted: haha

PS: len silny sokol dokaze skryt svoje pazury 8)

Len slaby vtak nemoze vyjst zo svojho hniezda. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adho » pát 02. pro, 2005 16:26

4 tiger:
a o co tu vlastne ide?? Idete otestovat realnost aikida, alebo ako???
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » ned 04. pro, 2005 0:18

tiger píše:
josefmlady píše:hm, já tady dlouho nebyl a asi zase dlouho nebudu, jenom jsem chtěl zjistit huby, na kterých se dá stáhnout něco o boji na zemi, jinak bych sem nešel.v tom mně bylo pomoženo a za to všem dík. jinak jsem téměř vždy byl zastáncem názoru ukropcaného, taky jsem dělal aikido a můj názor na to je stejný jako jeho. ale nemyslím si, že je to tím, že tady to neumí, myslím si, že aikido už svou podstatou a skladbou tréninku není holt to pravé na ulici, má jiné hodnoty. jestli to někdo nestráví, tak at 20 aikidáků vyzve 20 thaiboxerů a pak se uvidí..... sázím na thaibox :D

A ja vsazim na viteze !!!!! :oops: :oops: :oops:

vždyt já taky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » stř 07. pro, 2005 2:28

No tak jsem si to tu všechno prečetl a asi už budu muset něco říct

Až vás někdo napadne na ulici, budete proti němu stát jen vy sami, až budete muset v práci odevzdat příští den práci za měsíc nebo budete čelit agresivnímu šéfovi, zas budete stát jen vy sami a Vaše Bu.
Váš sensei nebo sifu i s jejich rodokmeny jsou pro hodně lidí jak tady čtu jen berlička o kterou se mužou opřít a z které čerpají falešnou jistotu jen proto že se bojí že to třeba v reálu neustojí, tak si zvedají sebevědomí dalšími pásky a stupni.Bu by mělo podle mě být především v hledání opory v sobě sama a ne v nějaké organizaci nebo formě.
®e někdo vydrží cvičit 10 a více let aikido u někoho opravdu diplomovaného vůbec neznamená že něco pochytil, obzvláště když nepoužívý hlavu a nestuduje sebe sama, ale jen slepě kopíruje to co vidí u svého sensei a čeká že se to třeba zlomí samo a bude z něj mistr.
Věřím že ho za jeden rok někdo kdo skutečně "STUDUJE" a ne se jenom cvičí prostné předběhne.
Neříkám že tohle byl ten případ, ale utoky lidí kteří si myslí že "vědí" jen proto že cvičí déle pod někým s rodokmenem mě docela vyprovokovali

Tak a teď se jdu někam schovat:)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 07. pro, 2005 12:39

Panda píše: Váš sensei nebo sifu i s jejich rodokmeny jsou pro hodně lidí jak tady čtu jen berlička o kterou se mužou opřít a z které čerpají falešnou jistotu jen proto že se bojí že to třeba v reálu neustojí, tak si zvedají sebevědomí dalšími pásky a stupni.

Toho sem si tu kupodivu nevšimnul :o :)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 07. pro, 2005 13:50

jox píše:
Panda píše: Váš sensei nebo sifu i s jejich rodokmeny jsou pro hodně lidí jak tady čtu jen berlička o kterou se mužou opřít a z které čerpají falešnou jistotu jen proto že se bojí že to třeba v reálu neustojí, tak si zvedají sebevědomí dalšími pásky a stupni.

Toho sem si tu kupodivu nevšimnul :o :)

tak si víc všímej a uvidíš...
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » stř 07. pro, 2005 13:58

josefmlady píše:tak si víc všímej a uvidíš...
No možná. Kde je BERLIČKA pro falešnou jistotu hodně lidí? Citace? :?: Teda - ale možná ne esi by z toho měl bejt zbytečnej Flame. Ale mě to často přišlo ňák rozumný.

Mimochodem, v mnoha voborech je potřeba se nejdřív mnohem víc učit než studovat, až po zvládnutí základů se to votočí.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 08. pro, 2005 15:25

tiger - zvolen .... mas moznost. Ci teraz cusis ?
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...