UDER

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 16:19

hele triceps je sval kterej má úpony jenom přez jeden kloub - loket tak®e zajišťuje pouze extenzi-napnutí ruky. Zatímco pohyb ramena zajišťuje široký sval zádový, prsní sval a hlavně deltový svat.(samozřejmě ještě pár menších svalů-například i biceps má upon za rameno).No v vzhledem k tomu jak vypadá úder ve WT tj po centrální linii tj jako bench na úzkej úchop tak se do pohybu ramena zapojojí hlavně delty. A mě při řetězácích i bolej....
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » pát 06. led, 2006 16:38

No samotnej pohyb ruky by měl být tak zrelaxovaný, že by mě nemělo nic bolet. Záleží spíše jak moc do pytle bušíš, tedy vlastně jak moc jsem schopen zkoordinovat mou tělesnou hmotnost za svou pěst. Když trénuju plynulost pohybu údery do vzduchu není důvod, aby mě něco bolelo. Když buším do pytle tak mě bolí ty části, které nejsou zrelaxované a tudíž absorbují tělesnou hmotnost. hmmm 8O
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 22:11

já teda nevim, ale přece ať seš uvolněnej sebevíc tak tou rukou
hejbeš->namáš sval. A pokud to děláš dost intenzivně a dlouho ten sval tě začne bolet.....co to má s uvolněností společnýho?
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 06. led, 2006 23:05

Proste to zalezi od toho ako dlho udieras a ako si trenovany. To mas ako pri behu, ked si dajaky trenovany bezec zabehne svoj standartny beh, tak to ani neciti, jeho organizmus to bere ako normalny stav a svaly su navyknute.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 23:16

i abebe bikilu budou bolet nohy...akorádže on by musel běžet 3 dny v kuse a mě stačí pár minut:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 06. led, 2006 23:17

to Rimmer: to je pravda :) :)
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně