sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod toddb » pát 06. led, 2006 19:50

To Makoto: Ja s tebou v podstate souhlasim..me jen fascinuje to spojeni 3 slov, ktery vytvari neuveritelnou kombinaci..tak jsem si nemohl odpusti maly rypnuti :D Styl hodnotit vubec nechci, naopak doufam, ze slecny NTD cvicici maji vysledky. Paklize jsou schopne se ubranit , je jedno jakym stylem, pak jedine dobre.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 06. led, 2006 19:58

Rimmer píše:
Low píše:viděli jste jak se na konferenci Tyson s Lewisem? Taky to box moc nepřípomínalo :o)
No přesně a proto moc nevěřim stylum typu Teakewonda na ulici.Né ®e by ty techniky byly špatný, nebo že by je neuměly. Ale když i profesionální boxeři se perou tímhle stylem tak se mi nechce věřit že by tam někdo vykouzlil kop s otočkou ve vzduchu:)

A co danielsan a jeho jestrabi technika? :D Na ulici jak delany.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 06. led, 2006 19:59

Jestrabi kop ala joko mae geri se zvednutejma nohama je prece smrtici kop.. to zvladne malokdo na svete :o)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 06. led, 2006 20:00

Low píše:Jestrabi kop ala joko mae geri se zvednutejma nohama je prece smrtici kop.. to zvladne malokdo na svete :o)

pravda, ale danielsan to zvlad to 2 mesicu preci..to byl peknej rychlokurs..
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 06. led, 2006 20:03

ale videl si jak makal,ne?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 06. led, 2006 20:06

Low píše:ale videl si jak makal,ne?

Natiral podlahy a kopal v priboji...pak se zucastni turnaje a vsechny vypraska i s pochroumanym kolenem..jo,jo, kde je asi konec Ralphu Macchiovi...treba nataci 4ku..nicmene, karate jsem nikdy netrenoval, ale o Danielsanove stylu jsem mel trosku pochyby.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 06. led, 2006 20:24

[url][/url]
Naposledy upravil toddb dne ned 08. led, 2006 18:18, celkově upraveno 1
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 22:05

Prosim vás jaký Zě jsou stránky toho super stylu od p. Poláka?
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » pát 06. led, 2006 22:45

Rimmer píše:Prosim vás jaký Zě jsou stránky toho super stylu od p. Poláka?

http://www.nagual.info/

Enjoy ;)
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 23:02

fíha tak ty fotky sou fokt dost hrozný. né že bych se cejtil na to abych hodnotil jakej koli styl, ale ta fotka jak ta drobounká slečínka drží svojí ručkou ruku toho chlapa s nožem je fakt dost dost nereálná. Já mám jen 75Kg a chci vidět slečnu která mě takhle urží..
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sebeobrana pro ženy

Příspěvekod ssef » sob 07. led, 2006 1:16

Anonymní píše:co si myslíte o reálné šanci dívky/ženy ubránit se většímu, silnějšímu, agresivnímu útočníkovi?
..SEOBRANA ZEN JE ZAJISTE DOBRA -A MA I SVE VYHODY PRO ZENU-ALE VYUKA ZEN DIVEK V TETO ZEMI JESTE NEMA TO CO BY MELA MIT-CO SE TYCE FIZICNA KAZDOPADNE PROCENTUALNE ZENA NA TO NEMA,ALE BOJOVE UMENI NENI O SILE JAKO TAKOVE(TA SE POUZIVA K PRACI)JE TOHO UMET ZA POTREBI MNOHO ABY BYL USPECH ,NEMAM TED CAS ANI PROSTOR TO VYSVETLOVAT ...SNAD PRISTE-
ssef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » sob 07. led, 2006 12:22

V pohodě, to s námi neztrácej čas - někteří z nás už tu beztak dávno tak nějak tušili, že BU není jen o hrubé síle :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » sob 07. led, 2006 13:25

..SEOBRANA ZEN JE ZAJISTE DOBRA -A MA I SVE VYHODY PRO ZENU-ALE VYUKA ZEN DIVEK V TETO ZEMI JESTE NEMA TO CO BY MELA MIT-CO SE TYCE FIZICNA KAZDOPADNE PROCENTUALNE ZENA NA TO NEMA

... fyzička se píše s Y... :D
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 07. led, 2006 14:00

Rimmer píše:fíha tak ty fotky sou fokt dost hrozný. né že bych se cejtil na to abych hodnotil jakej koli styl, ale ta fotka jak ta drobounká slečínka drží svojí ručkou ruku toho chlapa s nožem je fakt dost dost nereálná. Já mám jen 75Kg a chci vidět slečnu která mě takhle urží..

V patek jsem si koupil Sport s magazinem a tam byla pani , ktera je mistryne sveta v benchpressu v kategorii nad 40 let vykonem 140 kg. Ta by te jiste udrzela. :D
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » sob 07. led, 2006 14:05

no já sem zved jenom 105Kg:D ale to sem vážim 81Kg:D
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 08. led, 2006 13:40

Rimmer píše:fíha tak ty fotky sou fokt dost hrozný. né že bych se cejtil na to abych hodnotil jakej koli styl, ale ta fotka jak ta drobounká slečínka drží svojí ručkou ruku toho chlapa s nožem je fakt dost dost nereálná. Já mám jen 75Kg a chci vidět slečnu která mě takhle urží..

První fotky sebeobrany ve stylu Ninjutsu jsem viděl v knihách Stephena K. Hayese, kde je předváděl se svou manželkou - japonkou. Velmi drobná dívenka. Věřím, že i ona trénovala Ninjutsu, ale nevěřím, že by proti Velmistru stylu měla jakoukoli šanci s čímkoli, co v té učebnici předváděla. O to totiž vůbec nešlo.

Fotografie a videa v učebnici jakékoli sebeobrany neukazují to, že se dotyčná dívka na fotografii ubrání právě tomu svému útočníkovi, se kterým fotí. Ukazují princip pohybu. Nic víc, nic méně. Nůž může držet v ruce stejně tak svalnatý chlap, jako dvanáctiletý teenager, nebo holka pod vlivem drogy.

Pokud chcete vidět skutečný zápas a reálné protivníky, nedívejte se do učebnic pro začátečníky, ale na záznamy kontaktních turnajů. Každé je úplně jiným světem.

Stejně tak je to s každou technikou, která ukazuje jednu jedinou variantu z milionu možných kombinací, jak poskládat základní pohyby v tu nejlepší možnost, odpovídající právě reálné situaci, okolnostem a útočníkovi.

Kdybych používal tuto argumentaci, jaká zní na těchto stránkách, musel bych odsoudit veškeré tradiční sestavy - Kata z karate, Kueny z Kung Fu a pod.... jako absurdní, nereálné a směšné, protože se tak nikdy nikdo přesně nebránil a nebojoval ... a ani nikdy nebude.

Proč se tedy trénují Kata a Kueny? Není to proto, aby si student uvědomil a přijal všechny základní pohyby a principy, které v té dané sestavě kombinuje? A nejsou techniky sebeobrany, i když složitější, právě tou stejnou tréninkovou metodou?

V NIN TSUN DO COMBAT ano. U vás to může být jinak.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » ned 08. led, 2006 14:11

andromeda píše:
Stejně tak je to s každou technikou, která ukazuje jednu jedinou variantu z milionu možných kombinací, jak poskládat základní pohyby v tu nejlepší možnost, odpovídající právě reálné situaci, okolnostem a útočníkovi.

Já o NTD nevím vůbec nic a rozhodně ho neodsuzuju, protože se necítím natolik zkušený, abych moh někomu tvrdit, že cvičí blbosti. Jak už tu bylo uvedeno dříve uvidíme časem jestli je to jenom nafouklá reklamní bublina a nebo jestli to má nějakej smysl...

Va¶e odpověď v odstavci 4. mě dost překvapila.To se u vás v "rychlokurzech" fakt učí holky milioný technik, aby právě v čas vybrali tu správnou?? To je docela hukot. Ikdyž ste to tak samozřejmě nemusel myslet a jenom to špatně viznělo..

Jak už se tu někdo ptal. Kde jste se učil jednotlivé styly ze kterých jste NTD poskládal??

Jenom na okraj u nás v EWTO je poměrně dost holek a tak s nimi naprosto běžně cvičím, tak že si dokážu představit šance průměrné slečny, která toho moc neumí proti chlapovi. Byť nejsem žádnej silák tak je bohužel pravdou, že ty šance sou dost mizivé. Spíš mi přijde důležité, aby člověk co vidí nějkou slečínku a je si jistej svou naprostou převahou měl pocit, že "sáhl pro kotě a vytáhl tigra"..Zkrátka, aby reakce dívky byla na tolik sebevědomá a nebezpečná pro útočníka, že se mu vyplatí hledat jinou-méně se bránící objeť. Rozhodně, ale nevěřím na úspěch proti člověku pod vlivem nějaké omamné látky nebo dokonce proti úchylovi, který si tuto holku "vybral"! V těchto případech jednoznačně doporučuji zbraň. Např paraliĽér nebo pepřový sprej..
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 08. led, 2006 16:58

To Andromeda: Zajimalo by me jak dlouho jste se venoval WT/ VT? Na Vasich strankach nagual.info uvadite, ze jste se venoval judu, karate a ninjutsu, avsak o Wing Tsun tam neni ani zminka. Presto jste ho zaradil jakozto jednu cast Vaseho bojoveho systemu Nin Tsun Do..Mozna jsem si te informace na Vasich strankach nevsiml, nicmene byl bych Vam vdecen za pripadnou odpoved.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » ned 08. led, 2006 21:19

http://www.nagual.info/videa/ntd_skrceni_zepredu.wmv - To myslíte vážně????

A to že u Vás jsou instruktorky 15 letý holky? Proboha co mže mít takováhle slečna zasebou?? Jaký má zkušenosti?

http://www.nagual.info/index.php?webID= ... 1_3&lng=cz
Aby ste viděli, že nekecám:D
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pon 09. led, 2006 9:13

Ondra píše:..SEOBRANA ZEN JE ZAJISTE DOBRA -A MA I SVE VYHODY PRO ZENU-ALE VYUKA ZEN DIVEK V TETO ZEMI JESTE NEMA TO CO BY MELA MIT-CO SE TYCE FIZICNA KAZDOPADNE PROCENTUALNE ZENA NA TO NEMA

... fyzička se píše s Y... :D

Ale proc fyzicno? Vy neznate to porekadlo?

Buh ucinil lidi silnymi a slabymi, ale Samuel Colt je ucinil sobe rovnymi...
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...