sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

A

Příspěvekod roza » pon 16. led, 2006 10:10

Graver - Pavela pouziva termin kung fu jinak nez to chapes ,a uz se to tu snazil vysvetlit : "samozřejmě nejenom čínského aby se tady zase někdo zase nevyjevil, myslím tím cvičení kungfu, jakožto pojem, NE jako označení čínského BU".

Nemysli tim techniky ani postupy konkretnich cinskych stylu.

Proste rika vsem bojovym systemum ,pokud se cvici tak ,jak se maji ,kung fu.Protoze prave ten termin v prekladu presne vystihuje podstatu BU ,at uz je odkudkoliv.

Pavelo ,s tvim dovolenim..... :wink:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 16. led, 2006 10:13

majkx píše:To Makoto, vašim kurzům sebeobrany fandím, nic není dokonalé, ale ty ženy mají aspoň možnost si částečně vyzkoušet tyhle stresové situace do kterých se můžou dostat a své případné reakce na ně. Takže se určitě nenechej odradit a v kurzech pokračujte a své znalosti dál rozšiřujte a přidávejte je do výuky v kurzu. Co tam trochu postrádám, je při boji tělo na tělo, škrcení svalů, šlach, tepen a víc útoků na nervové centra, ale možná se to holky učí, jen to není vidět.
To Pavela, vždycky jsem obdivoval lidi, kteří umí jít za svým snem a kvůli studiu svého BU jezdit do ciziny, v tvém případě do Pekingu. Nevím co tam studuješ, ale osočit instruktra, kterého ani osobně neznáš, že si tímhle kurzem chce uspokojit sexuální libido, tak to by mě zajímalo co by na tohle řekl tvůj Si-fu, mám takový pocit, že mu jako student moc reklamu neděláš, což mě dost zklamalo, protože bych od takového člověka čekal jistou duševní vyspělost.
Dlouhou dobu jsem jezdil s fanoušky Baníku, kdy jsme ve třech měli na starost cca. 200 fanoušku v jednom vagónu( z toho bylo třeba 30 baníkovců z tvrdého jádra) a strávili jsme s nimi třeba 8 hoď v kuse tam a 8 hoď zpět, nedělám z toho bůhví co, ale bez toho srdce bych se tam buď posral anebo zbláznil, takže já tvrdím, že srdce důležité je, bez toho se ve stresu nikdo nehne.
ALE KURVA nojo, dobře, Makoto, omlouvám se, že jsem si dovolil poznámku o dobrém zapíchání, myslel jsem, že jsme mezi dospělými a tvrdší slovo vyslovené ve srandě, nikoho neurazí(aspoň mě by to teda neurazilo) No každý má jinou náturu. Takže uznávám, že to byl nemístný vtip, jistě holky nepícháte. Neznám tě, nijak si nekonkurujeme, neboť já žádnou školu BU nemám,navíc žiju 10 000 Km na východ. Moje reakce tudíž nevycházela ze žádné osobní zášti. Pouze jsem reagoval na to, že zde byl těžce očerňován Polák(kterého taky neznám osobně) a donekonečna vyzdvihována Tvoje škola. jelikož mi to připadá jako dvě školy se stejnými výsledky, dovolil jsem ti zavést o tom trochu polemiky. Po vzoru mého wušu předka Han Muxia nemám rád pochlebování a nemístné vychvalování, když je evidentně přehnané a ozvu se i kdyby se jednalo o nejslavnějšího z mistrů. Sorry
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: A

Příspěvekod pavela » pon 16. led, 2006 10:18

roza píše:Graver - Pavela pouziva termin kung fu jinak nez to chapes ,a uz se to tu snazil vysvetlit : "samozřejmě nejenom čínského aby se tady zase někdo zase nevyjevil, myslím tím cvičení kungfu, jakožto pojem, NE jako označení čínského BU".

Nemysli tim techniky ani postupy konkretnich cinskych stylu.

Proste rika vsem bojovym systemum ,pokud se cvici tak ,jak se maji ,kung fu.Protoze prave ten termin v prekladu presne vystihuje podstatu BU ,at uz je odkudkoliv.

Pavelo ,s tvim dovolenim..... :wink:

Roza
Děkuji, lépe bych to neřekl(a taky tady ňák trochu zapomínam česky, takže se možná vyjadřuju nejednoznačně :lol: )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 16. led, 2006 10:21

majkx píše:To Makoto, vašim kurzům sebeobrany fandím, nic není dokonalé, ale ty ženy mají aspoň možnost si částečně vyzkoušet tyhle stresové situace do kterých se můžou dostat a své případné reakce na ně. Takže se určitě nenechej odradit a v kurzech pokračujte a své znalosti dál rozšiřujte a přidávejte je do výuky v kurzu. Co tam trochu postrádám, je při boji tělo na tělo, škrcení svalů, šlach, tepen a víc útoků na nervové centra, ale možná se to holky učí, jen to není vidět.
To Pavela, vždycky jsem obdivoval lidi, kteří umí jít za svým snem a kvůli studiu svého BU jezdit do ciziny, v tvém případě do Pekingu. Nevím co tam studuješ, ale osočit instruktra, kterého ani osobně neznáš, že si tímhle kurzem chce uspokojit sexuální libido, tak to by mě zajímalo co by na tohle řekl tvůj Si-fu, mám takový pocit, že mu jako student moc reklamu neděláš, což mě dost zklamalo, protože bych od takového člověka čekal jistou duševní vyspělost.
Dlouhou dobu jsem jezdil s fanoušky Baníku, kdy jsme ve třech měli na starost cca. 200 fanoušku v jednom vagónu( z toho bylo třeba 30 baníkovců z tvrdého jádra) a strávili jsme s nimi třeba 8 hoď v kuse tam a 8 hoď zpět, nedělám z toho bůhví co, ale bez toho srdce bych se tam buď posral anebo zbláznil, takže já tvrdím, že srdce důležité je, bez toho se ve stresu nikdo nehne.
už jsem to řekl, "Rychlost , síla a "srdce"
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pon 16. led, 2006 10:34

4Pavela: ok, díky, je mi to jasné. Já jsem fakt začátečník a ještě nikdy jsem neslyšel použít tento pojem v tomto významu. Přiznávám, že pro mě to fakt bylo jen ve významu čínského BU.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: re: Pozdrav Makotovi

Příspěvekod MED » pon 16. led, 2006 10:35

to: TARGA
Zdravím
MAKOTO je na tři dny mimo net, tak jako jeden z "úchylů" odpovím za něj.

Ptal jsem se na "umrtnost" ucastnic
Úmrtnost je asi 20%, polovina z nich během prvních třech lekcí , ostatní na konci, kdy se přitvrzuje

ze spousta improvizovanych prostredku obrance bez intenzivniho nacviku je behem kurzu dobra hlavne pro intelektualni debatu. V praxi se obavam, ze nemusi byt pouzita ucinne a pak by obrance mel vedet, kdy prestat s nevhodnym mlacenim kabelky o hlavu utocnika stojiciho v tesnem obeti (napriklad) a hledat jinou cestu.
jde spíš o návod jak zvýšit účinost na tlakové body pomocí tužky, klíču atp.

Jeste se vratim k oblibenemu "pichani" do oci.
Přehrávání je problém o o kterém víme a snažíme se ho odstranit. Jde o vyvážení reakce na techniku s helmou a bez ní. Prostě to musíte umět zahrát a někdy se to nepovede.

Co se tyka zinenky, nemyslel jsem tim profesionalniho utocnika, protoze ten i na tatami dokaze obranci pri hodu "pekne srovnat" obratle. Jde mi o zakladni padovou techniku jako takovou. Je to soucasti kurzu ? Protoze utocnik i pri laickem mrsknuti zenske na zem ji s trochou stesti vyrazi dech...
Pády nejsou součástí tréninku, to se nedá časově zvládnout. Učíme je, jak se nenechat "zahodit", ale jak je na videu vidět, je to pro holky problém.

A jeste mi schazi odpoved na ten rozkroceny postoj, u nas pri konfrontaci trenovanych jedincu se zacatecniky, trenovani automaticky kopou do rozkroku, prestoze tam neni misto. Proste laik stoji s nohama u sebe, div neupadne, o vlastni rovnovaze nema bez predchozich zkusenosti zadne poneti.
Holky brzo zjistí, že kopnout někoho do rozkroku není vůbec jednoduché, většinou máme okopané stehna :D. Nutíme je prvně praštit a pak kopnout. Po ráně útočník ukročí a tím se otevře prostor pro kop.
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wsd » pon 16. led, 2006 10:45

Makoto píše:A ted ceskou scenu"

http://sebeobrana-zeny.unas.cz/main.php
To je docela sila...juknete sami :)

Ahoj, budiz mi dovolena reakce na Makotuv prehled ceske sceny. Nevim, jak jsi to s tou "silou" myslel, jestli pochvalne nebo ironicky, nicmene neni ucelem tech stranek propagovat nejakou skolu, nejaky styl nebo nekoho neco ucit. Ber to tak, ze existuji lide, kterym pripadaji zeny, ktere se o sebe umi postarat, pritazlive, obdivuji je a vyhledavaji je. Jestli ti treba z odborneho hlediska vadi ten text na prvni strance, budu jen rad, kdyz mi poradis, to same plati pro obrazky. Na oplatku muzu nabidnout odkaz na tvoje kurzy. Jinak ja nasili odsuzuju, jako laik si myslim, ze rozumis tomu, co delas, a preju hodne zdaru.

Ahoj
wsd
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » pon 16. led, 2006 13:23

Pavela: nerikam nic o kungfu jen mi prijde ze rikas ja delam to a ostatni at si cvicej co chtej, stejne nejsou na mi urovni , nic neumej.. kdyz napises ze se ti ta makotova sebeobrana zda k nicemu tak bys mel hned napsat proc, jenze to si udelal az ted..

nevim jestli se priklonit k tomu ze nejlepsi sebeobrana pro zensky je proste vubec zadna fyzicka sebeobrana protoze je proste stejne nanauci branit se.. to mi prijde moc tvrdy. proto rikam ze sanci jim to zvysit muze..

nadruhou stranu kdybych mel nekdy nekde za ukol udelat sebeobranu pro zensky, sel bych stejnou cestou. Jen bych byl daleko tvrdsi :twisted:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

targa

Příspěvekod 158 » pon 16. led, 2006 15:57

Odpověd : úžasné fotky na stránkách PČR : , je to hnus velebnosti: :D Nějaká koc z Pisky si to nechá zpracovat nějakým amatérem a pak to takhle dopadá. Mám samozřejmně svoje pojetí sebeobrany pro ženy určo bych tam dal jiné fotky nebo spíš videa..ale protože o tom u PČR rozhodujou vždycky lidi co tomu nejméně rozumí tak to asi bude stále takhle.. :(
Co změnit skusím je se sní dohoukat aby se tam dalo něco fakt reálného a vypadalo to na profesionálnější úrovni.. jen tam nesmí být moc krve, aby mi slečna s PIsky neomdlela.. :?
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod andromeda » pon 16. led, 2006 20:53

K vašim hádkám :

Ať už vezmete cokoli,
představuje to jen jednu z cest, kterých jsou miliony.
A tak bojovník nesmí zapomínat,
že jeho cesta je jenom jedna z mnoha.
Pokud cítí, že by ji neměl následovat,
musí ji za jakýchkoli podmínek opustit.
Jeho rozhodnutí na cestě zůstat, či ji opustit
nesmí být ovlivněno ani strachem, ani ambicemi.
Každou cestu si musí zblízka a pečlivě prohlédnout.
Protože existuje otázka, kterou si bojovník musí položit :
„Má tato cesta srdce?“

Všechny cesty jsou stejné.
Nevedou nikam.
Každá začíná stejným zrozením a končí stejnou smrtí.
Nicméně cesta bez srdce není nikdy příjemná.
Na druhou stranu cesta, která srdce má, je snadná.
Bojovníkovi nečiní žádnou námahu si ji oblíbit.
Sama o sobě tvoří smysl lidské poutě.

Tak dlouho, jak jde bojovník po cestě srdce,
tak dlouho je s ní zajedno.

Carlos Castaneda.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pon 16. led, 2006 22:00

2Pavela: a já sem si myslel, že "kung" znamená pěst a "fu", že je umění nebo mistrovství...dokonce sem to někde viděl v nějakym výkladovym slovníku...Aspoň sem zase o něco chytřejší:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » pon 16. led, 2006 22:20

andromeda píše:K vašim hádkám :

Ať už vezmete cokoli,
„Má tato cesta srdce?“

Nevedou nikam.

Carlos Castaneda.

A tim chtel basnik rict co? :?:
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod andromeda » pon 16. led, 2006 22:27

Radekkokk píše:

Ať už vezmete cokoli,
„Má tato cesta srdce?“

Nevedou nikam.

Carlos Castaneda.

Přemýšlej a vyber si sám.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » pon 16. led, 2006 22:33

andromeda píše:
Radekkokk píše:

Ať už vezmete cokoli,
„Má tato cesta srdce?“

Nevedou nikam.

Carlos Castaneda.

Přemýšlej a vyber si sám.

Me jen zajimalo, co jste si v tom nasel Vy, kdyz to sem davate...
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » úte 17. led, 2006 4:07

A co je to vlastně ten Hrdobec? Brouk?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 17. led, 2006 4:13

Rimmer píše:2Pavela: a já sem si myslel, že "kung" znamená pěst a "fu", že je umění nebo mistrovství...dokonce sem to někde viděl v nějakym výkladovym slovníku...Aspoň sem zase o něco chytřejší:)
jazykovědná vložka: myslel jsi asi čchüan šu(Quan Shu 拳术) to znamená pěstní umění. kung fu (gongfu)功夫 znamená "zásluha, dosažení schopnosti,čas atd...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yin » úte 17. led, 2006 7:01

2 Pavela: Mrzí mě to, ale tady jim to asi nevysvětlíš. Chtějí univerzální a zaručeně fungující techniky. Ne kung fu... (ačkoliv Rozu bych z toho davu vyjmul) :)
yin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » úte 17. led, 2006 7:05

Radekkokk píše:A tim chtel basnik rict co? :?:

Já myslím že asi tohle:

"bojovník nesmí zapomínat, že jeho cesta je jenom jedna z mnoha" =
®e to dělám jinak, neznamená, že to dělám špatně.

"Všechny cesty jsou stejné. Nevedou nikam." = Ať to udělá kdokoliv jakkoliv, stejně to nebude fungovat.

"Na druhou stranu cesta, která srdce má, je snadná." = ... a proto to dělám takhle...

"Bojovníkovi nečiní žádnou námahu si ji oblíbit." = Mě se líbí dělat to takhle a všichni mi už polibte rusutur.

"Tak dlouho, jak jde bojovník po cestě srdce, tak dlouho je s ní zajedno." = A nenechám toho a ne a ne a ne...

Jestli si to vykládám špatně, tak mě prosím opravte :D :D
Naposledy upravil graver dne úte 17. led, 2006 7:08, celkově upraveno 1
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 17. led, 2006 7:06

yin píše:2 Pavela: Mrzí mě to, ale tady jim to asi nevysvětlíš. Chtějí univerzální a zaručeně fungující techniky. Ne kung fu... (ačkoliv Rozu bych z toho davu vyjmul) :)

Pokud jde o sebeobranu v mém pojetí, vystihl jsi to naprosto přesně.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yin » úte 17. led, 2006 7:09

Jenomže pokud [b]máš kung fu[/b], jsou takové [b]všechny[/b] [b]pohyby[/b] co uděláš. Včetně vytření zadku. :wink:
yin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...