české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 17:25

ukropcany píše:
andromeda píše:Tak proč to už nedělal dávno někdo přede mnou ?
Pretože neviem o nikom, komu by na tom záležalo... okrem toho sú aj iné (a lepšie) metódy, ako si zvyšovať pagerank... neboj, Ty si určite na SEO niekoho nájdeš a staneš sa nekorunovaným internetovým kráľom BU... :roll: Obrázek

Tak už přestaň závidět..... když na tom nezáleží ani tobě, ani nikomu, koho znáš.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 27. led, 2006 17:27

pro Sai: v gungfu se cvici full-contact - aplikace, sparringove sestavy, sparringove drily i sparring

k tematu: Wingcheun (Yongchun), taaigikkyun (taijiquan) i Hungga (Hongjia) jsou styly cinskeho mouseut (wushu) aka gungfu (gongfu), vsechny jsou dobre pro sebeobranu, vsechny jsou dobre pro zdravi, pokud se cvici spravne. zdravotni, bojove bla bla bla je nesmysl, bud dobre, nebo spatne.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 17:39

pm píše:pro Sai: v gungfu se cvici full-contact - aplikace, sparringove sestavy, sparringove drily i sparring

k tematu: Wingcheun (Yongchun), taaigikkyun (taijiquan) i Hungga (Hongjia) jsou styly cinskeho mouseut (wushu) aka gungfu (gongfu), vsechny jsou dobre pro sebeobranu, vsechny jsou dobre pro zdravi, pokud se cvici spravne. zdravotni, bojove bla bla bla je nesmysl, bud dobre, nebo spatne.

Již jsem napsal že neberu nikomu názor. A každý může jít z mé stránky na vaší a na stovky dalších a udělat si svůj názor sám, což opačně .......

Já jsem BU rozdělil na svých www stránkách do určitých skupin, protože jsem tak uznal za vhodné a správné. Nevnucuji toto nikomu jako oficiální stanovisko. Zatím k tomu nemám co více řici.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 20:53

ukropcany píše::D :D :D Tie cicušky sú závideniahodné, priznávam... :oops: ...ale inak ozaj nemám čo... si ukážkový príklad môjho obľúbeného príslovia... kto niečo vie, tak to robí, kto to nevie, ten to učí a kto nevie vôbec nič, ten o tom píše... :wink:

a kdo má zamrzlou pubertu, s tím se nedá dělat už vůbec nic, vid.......
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khru_Hanuman » pát 27. led, 2006 21:33

Ahoj Slávku, dlouho jsme se sice neviděli ale myslím že si na mne budeš ještě pamatovat... 8)
Okolo Muay thai a Ultimátních zápasů se točím poměrně dlouho cca od r. 91, kdy jsem v Československu založil první Muay thai oficiání klub Hanuman gym praha...pamatuješ ??? potom i Českou muay Thai Asociaci a tak dál...
O co mi tedy jde. Informace které na svých stánkách podáváš široké veřejnosti o Muay Thai (i dalších sportech a stylech...) jsou naprosto zcestné a lživé.
Příčí se mi kázat ti jak máš nebo nemáš co dělat ale myslím že jsi měl využít oficiálních a legálních zástupců a požádat je o specifikaci svého stylu, případně o adresář svých klubů či jiných zástupců at na území naší republiky nebo v zahraničí.
Ne sice všechny ale mnoho odkazů které okolo Muay Thai a Ultimatních sportů uvádíš, jsou odkazy na malé kluby nebo organizace které nemají žádnou prestiž (mluvím všeobecně) Pokud by jsi kontaktoval například World Muay Thai Council což je z pověření Thajské vlády jediný oficiální světový představitel Thajského národního sportu, jistě by jsi dostal odkazy na zástupce v celém světě tedy i Česka a dostal by jsi se tedy i na místní kluby...
Stejný postup by dle reakcí ostatních členů naší velké rodiny byl vhodný i u dalších stylů.
®ádám tě tedy tímto aby jsi zatím v rámci zachování dobrých vztahů, stáhnul informace které jsi uveřejnil o Muay Thai a Ultimátních sportech. a já se pokusím zajistit pro tvoje stránky relevantní informace o těchto sportech. s pozdravem Petr Macháček
khru_Hanuman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sai » pát 27. led, 2006 22:21

pm píše:pro Sai: v gungfu se cvici full-contact - aplikace, sparringove sestavy, sparringove drily i sparring

ok... :wink: to je jen dobře že se cvičí... ale není tak všude.. :)
měj se..
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 23:22

khru_Hanuman píše:Ahoj Slávku, dlouho jsme se sice neviděli ale myslím že si na mne budeš ještě pamatovat... 8)
Okolo Muay thai a Ultimátních zápasů se točím poměrně dlouho cca od r. 91, kdy jsem v Československu založil první Muay thai oficiání klub Hanuman gym praha...pamatuješ ??? potom i Českou muay Thai Asociaci a tak dál...
O co mi tedy jde. Informace které na svých stánkách podáváš široké veřejnosti o Muay Thai (i dalších sportech a stylech...) jsou naprosto zcestné a lživé.
Příčí se mi kázat ti jak máš nebo nemáš co dělat ale myslím že jsi měl využít oficiálních a legálních zástupců a požádat je o specifikaci svého stylu, případně o adresář svých klubů či jiných zástupců at na území naší republiky nebo v zahraničí.
Ne sice všechny ale mnoho odkazů které okolo Muay Thai a Ultimatních sportů uvádíš, jsou odkazy na malé kluby nebo organizace které nemají žádnou prestiž (mluvím všeobecně) Pokud by jsi kontaktoval například World Muay Thai Council což je z pověření Thajské vlády jediný oficiální světový představitel Thajského národního sportu, jistě by jsi dostal odkazy na zástupce v celém světě tedy i Česka a dostal by jsi se tedy i na místní kluby...
Stejný postup by dle reakcí ostatních členů naší velké rodiny byl vhodný i u dalších stylů.
®ádám tě tedy tímto aby jsi zatím v rámci zachování dobrých vztahů, stáhnul informace které jsi uveřejnil o Muay Thai a Ultimátních sportech. a já se pokusím zajistit pro tvoje stránky relevantní informace o těchto sportech. s pozdravem Petr Macháček

Ahoj Petře, samozřejmě že si tě pamatuji i naše kontakty. Vážím si tě už od tvých začátků jako autority na MT a jako rozumného člověka obecně. Pokud se na svých www stránkách vyjadřuji k MT, jak jedině tímto odstavcem :

MT - Velmi kontaktní sportovní systém z Thajska (a Barmy), hodně využívající tvrdé údery pěstí, lokty, kopy nártem, holení i koleny. Výcvik vyžaduje bolestivé otloukání – otužování úderových a krycích ploch, především předloktí a holení. Profesionálně vedený trénink vede až k nezvratným degenerativním změnám tkání a zdravotním následkům.

Je to můj soukromý názor na MT, ale pokud mi doporučíš, jak tento text změnit (měj na paměti, že mé stránky nejsou určeny závodníkům a gladiátorům, ale školním pedagogům a laické veřejnosti a jsou o sebeobraně), změním jej, vážím si tvého názoru.

Co se týče odkazových linků - nebudu nic mazat, jsou to existující www stránky o BU a já si rozhodně neosobuji právo se k nim vyjadřovat, ani cokoli cenzurovat, to bych za chvíli cenzuroval v každém stylu a to není záměrem adresáře. Nechci nikoho ani preferovat,ani diskriminovat. Máš-li k někomu ve vašem MT výhrady, vyřizujte si nesrovnalosti mezi sebou. Adresář je o všech a pro všechny. Nicméně rád do adresáře umístím odkazy na stránky, které mi doporučíš.

Rád se s tebou opět někdy uvidím.

Slávek Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

andromeda

Příspěvekod pavela » sob 28. led, 2006 4:33

TAICHI
- (Taiji, Tajči, Taijiguan, Tchaj-Ti-Čchüan,…) zdravotní cvičení, vyvinuté především lékaři středověké Číny. Po celé Číně jej cvičí veřejnost hromadně v parcích, na ulicích a hřištích jako zcela běžnou součást svého života. Ačkoli jsou jeho pohyby a sestavy převzaty z bojových pohybů a často je učeno i „bojové“ Taichi, je dobré si uvědomit, že už je trochu někde jinde.
Chce se mi blít, to už jsi rovnou mohl napsat, TAJ ČI to je ten zdravotní tanec co tancuje Zora Jandová :? Položil jsi otázku, co by kdo napsal lepšího. Někdo kdysi řekl výrok, "blahoslaveni ti, kteří neví nic a jsou zticha" PS:A já ti ty lízátka taky závidim, mám snad taky zastydlou pubertu? :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: andromeda

Příspěvekod andromeda » sob 28. led, 2006 7:00

pavela píše: PS:A já ti ty lízátka taky závidim, mám snad taky zastydlou pubertu? :lol:

Patrně i něco jiného ......
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » sob 28. led, 2006 7:02

Jen aby se vědělo, s čím jsem na toto téma přišel (a nedělalo se z toho jako vždy něco jiného) :

Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde :

http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz

dále budu rád, když mne upozorníte na stránky svých spřátelených škol a mistrů po celém světě a další zajímavé stránky s BU, e-knihami o BU a čímkoli dalším, co by mohlo široké veřejnosti sloužit k lepší orientaci v této problematice.

odkazové linky mi prosím zašlete na e-mail :
sebeobrana@nagual.info

nebo je dejte do tohoto tématu.

Díky

Jaroslav Polák
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 28. led, 2006 8:14

Jojo, někdo to závidí a někdo to dělá žejo... Mám pocit, že ať budete dělat cokoliv, tady se tak nějak nechytnete, protože tady se scházejí lidé, kteří mají narozdíl od vašeho harému alespoň mlhavou představu o bojovém umění a proto vidí ve vašem nintsundo jen to čím ve skutečnosti je, splácaninou a karikaturou BU. Proto pro většinu lidí tady je uvedení vlastní školy na vaší stránce Nagualu spíš degradací. Kdybych nějakou školu měl, asi by to pro mě tedy žádná čest nebyla, být na vaší stránce :lol: Když už jste tedy tvůrcem a odborníkem, může se zeptat, kterému bojovému umění jste skutečně porozuměl a jste v něm expert? (kromě nintsundo :? )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » sob 28. led, 2006 9:36

No nápad s tím katalogem odkazů je to dobrý, ale měl by být na nějaké neutrální půdě, ne? Třeba tady na bu.cz. A taky, že je už snad od začátku co tenhle server běží je. Odkazy může zadávat kdo chce, schvalouje je admin tuším, pokud link už nefunguje je možné dát echo adminovi on jej vyřadí, atd. Prostě myslím že to je dost vymakané a nezávslé na žádné škole či názoru.

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=Web_Links

Proč Andromedo chybí odkaz na www.bojovaumeni.cz v tvém katalogu? Nemyslíš, že to je taky zajímavý zdroj informací pro zájemce o BU a o tvůj styl konkrétně? :wink:
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » sob 28. led, 2006 9:38

andromeda píše:Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde (...)

jen, abys nezapomněl na můj dotaz... zopakuji ho, protože se ptám vážně

patrik píše:Když umístnění odkazu je zdarma, kolik stojí výmaz...

Patrik

Naše dódžó je v tomhle nesmyslném webovém adresáři uvedeno celkem třikrát a nerad bych, aby si někdo spojoval naše aktivity s tímhle panoptikem, nebo aby si (nedej Bůh) někdo myslel, že jsme někdo, "kdo má zájem"

Mysli si třeba, že jsem nevděčník a kdovíco...

Patrik

P.S.
Jsem ochotný jako odškodné nabídnout linky na relevantní disciplíny - tj. podobné české splácaniny, jako je nincundó...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » sob 28. led, 2006 9:48

SYSTÉMY, ZAMĚŘENÉ NA KONDICI, ZDRAVÍ A DLOUHOVĚKOST

TAICHI
- (Taiji, Tajči, Taijiguan, Tchaj-Ti-Čchüan,…) zdravotní cvičení, vyvinuté především lékaři středověké Číny. Po celé Číně jej cvičí veřejnost hromadně v parcích, na ulicích a hřištích jako zcela běžnou součást svého života. Ačkoli jsou jeho pohyby a sestavy převzaty z bojových pohybů a často je učeno i „bojové“ Taichi, je dobré si uvědomit, že už je trochu někde jinde.

Dodržování starých „hranic“ stylů a jednotlivých mistrů, jaké ještě dnes vidíme hlavně v tradičních stylech Kung Fu, má smysl už jen pro krásu tradičního stylu, jako takovou, z praktického hlediska je to již nesmyslné, dokonce v sebeobraně i škodlivé. Pokud je vaší motivací hledat krásu historie, jako například vyznavači historického šermu, je vše v pořádku. Pokud ale hledáte praktickou sebeobranu a někdo vás v hledání omezuje pravidly a předpisy, které měly platnost před dvěmi sty lety, tak neporozuměl současné době.

Pane Poláku, že Vy si z nás děláte legraci? Tohle přece jako člověk, který se podle svých slov věnuje bojovým uměním přes 28 let, nemůžete myslet vážně ...
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » sob 28. led, 2006 9:52

patrik: me se zda, ze ted neprozretelne riskujes. Mam strach, ze potom co jsi ted napsal, tam budes ctyrikrat! Nakonec by to mohlo skoncit upozornenim na andr. strankach: "A vsechny ty prima veci se svetelnym mecem nas naucil tady Patrik, je to bezva kolik." Tomu se panecku rika Reklama! :lol:
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » sob 28. led, 2006 10:32

ukropcany píše:4androš - kým ja Ti prítomnosť Tvojich cicušiek len verejne "závidím", tak Ty sa nimi reálne obklopuješ... o oneskorenej puberte mi preto radšej nič nehovor...

...Tebe navždy závidiaci Ukropčány... 8)
Jasně, andromedo, a jelikož je nedovedeš zbalit normálně, blbneš jim hlavy blábolama(zvanejma nintsundo, sorry ale jiný učel toho nesmyslu mě nenapadá :roll: ) Taky závidící Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » sob 28. led, 2006 10:54

U ničeho jsem se nedržel dlouho a přitom jsem čerpal ze všeho. Cestoval jsem po Evropě a podíval se i do New Yorku v USA. Všude jsem hledal bojové školy, kupoval výukové videokazety, knihy a časopisy. Jezdil jsem na velké Gala Budo Show do Dortmundu a viděl mnohé mistry a akční hvězdy, včetně Chucka Norrise. Sbíral a pouštěl jsem si stále dokola stovky hongkongských, amerických i jiných akčních filmů a učil se ze všeho, co mi přišlo pod ruku.

:lol: :lol: :lol: tak tohle mluví za vše.. :lol: :lol: :lol:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

výmaz linku

Příspěvekod sun » sob 28. led, 2006 12:19

:evil: Důrazně žádám pana Andromédu, ať vymaže link na náš seriozní klub:
www.taijizlin.cz
ze svého adresáře,
A to ani když, by se rozhodl, nám za to co si dovolil, zaplatit odškodné,
protože nechci být v žádném případě a za žádnou cenu spojován s prezentovanými názory. :evil:
Děkuji
:D P.S. Jinak jsem ovšem povahy spíše veselé :D
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » sob 28. led, 2006 13:25

Andromeda - tak to vidis ,Slavku - ono je totiz venovat se a"venovat se" necemu 28 let.
Jsem moc rad ,ze ti napsal Peta Machacek - je videt ,ze celni predstavitele ruznych stylu o tobe vedi ,a jak je videt ,i ty mas kontakty na ne nebo se primo znate.
Proc ses jich nezeptal na jejich nazor ,nez sis na stranky napsal ty picoviny?
Proc ses nezeptal YiWana ,na caji tam obcas jsi .
Proc ses nezeptal PM ,jsem presvedcen ,ze by ti seriozne odpovedel.
Proc jsi nekontaktoval kohokoliv.
Jediny ,proc ted predstiras zajem o nas nazor ,je ,jak rika Ukropcany ,abys na zaklade tohodle brainstormingu mohl "vylepsit" svoje stranky.Neplet si to s braiwashingem ....
Rikas ,ze na zaklade svych 28letych zkusenosti mas svuj nazor ,a pokud te nekdo rozume presvedci o opaku ,opravis si ho.Na rovinu - pokud mas na ruzna BU po tolika letech "studia" takovyhle nazory ,nevypada to ,ze by byla jeste nejaka nadeje na jejich opravu.Kdybys o to mel skutecny zajem ,mohl jsi relevantni informace ziskat davno.Jak?Viz vyse....

Tohle jiz neni "particka zavistivcu kontra Andromeda" ,tohle neni diskuse o nejakych aplikacich sebeobrany pro holky ,tohle je diskuse o zakladech chapani ruznych BU.
A neni tu nikdo ,komu by se z toho ,co mas na te strance ,nechtelo blit.

A jak jsem psal ,pokud ti jde o informovanost - stejne jako vsude jinde i tady plati kvalita pred kvantitou.
Proste je to tvuj dalsi megalomansky projekt a jako obvykle je nekde zpoza rohu slyset susteni ci alespon cinkani drobnych.
Mimochodem - mluvice o projektech ,kdy bude premiera ,pane rezisere?
Jake spiknuti ji brani tentokrat?
Ad David Vavra a Muay Thai - oba vime ,ze ses normalne lidsky spletl - to se muze stat kazdemu.O to je trapnejsi ,jak se z toho infantilne vykrucujes.Chlape.

Roza

PS:Timto oficialne vstupuju do klubu zastydlych pubertaku a zvrhliku - ty kikinky ti fakt zavidim.Pavelo ,Ukropcany ,muzu?

CHorche - Patrikuv svetelny mec je super. :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khru_Hanuman » sob 28. led, 2006 14:22

andromeda píše:
khru_Hanuman píše:Ahoj Slávku, dlouho jsme se sice neviděli ale myslím že si na mne budeš ještě pamatovat... 8)

Ahoj Petře, samozřejmě že si tě pamatuji i naše kontakty. Vážím si tě už od tvých začátků jako autority na MT a jako rozumného člověka obecně. Pokud se na svých www stránkách vyjadřuji k MT, jak jedině tímto odstavcem :

MT - Velmi kontaktní sportovní systém z Thajska (a Barmy), hodně využívající tvrdé údery pěstí, lokty, kopy nártem, holení i koleny. Výcvik vyžaduje bolestivé otloukání – otužování úderových a krycích ploch, především předloktí a holení. Profesionálně vedený trénink vede až k nezvratným degenerativním změnám tkání a zdravotním následkům.

Je to můj soukromý názor na MT, ale pokud mi doporučíš, jak tento text změnit (měj na paměti, že mé stránky nejsou určeny závodníkům a gladiátorům, ale školním pedagogům a laické veřejnosti a jsou o sebeobraně), změním jej, vážím si tvého názoru.

Tedy... Slávku zjevně jsi mě nepochopil nebo chápat nechceš. Tvůj "jedině tímto odstavec" mě a všechny thajboxery kteří se tomuto sportu věnují opravdu uráží a NECHCI aby jsi své pomýlené názory takto prezentoval. Všimni si že se záměrně vyhýbám jakémukoliv názoru na tvé aktivity na veřejných webech a vzhledem k tomu jaké mají "naše" (muay thai, k-1, ufc...) návštěvnost, byl by dopad jistě velmi působivý.
Ještě jednou tě tedy žádám o stažení těch informací... důvody jsem již uvedl.

Co se týče odkazových linků - nebudu nic mazat, jsou to existující www stránky o BU a já si rozhodně neosobuji právo se k nim vyjadřovat, ani cokoli cenzurovat, to bych za chvíli cenzuroval v každém stylu a to není záměrem adresáře. Nechci nikoho ani preferovat,ani diskriminovat. Máš-li k někomu ve vašem MT výhrady, vyřizujte si nesrovnalosti mezi sebou. Adresář je o všech a pro všechny. Nicméně rád do adresáře umístím odkazy na stránky, které mi doporučíš.

Ty odkazové linky ... Ano já si osobuji právo se k nim vyjadřovat protože jsou to stránky o sportech které tady uz nejakou tu doby s přáteli (i nepřáteli :twisted: ) piplám. Prosím necpi se do věcí do kterých ti nic není tak jako my se necpem k tobě... děkuji

Rád se s tebou opět někdy uvidím.

Slávek Polák

p.s. pokud by jsi měl chuť si zatrénovat se zdegenerovanými sportovci jste samozřejmě i se svými svěřenkami u nás vítáni, rád si ověřím účinost vašeho Bu bubu.. i u nás trénují dívky.

co se týká zde nově založeného klubu závistivců.. Já i moji většinou holohlaví a potetovaní přátelé a svěřenci se připojují !!! :lol: :lol: :lol:
Petr Macháček
khru_Hanuman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně