Jenom k NTD bych to nedával...to můžeš studovat libovolně dlouho a furt nic:DRadekkokk píše:2 Andrmeda: Chtel jsem se jen zeptat, proc vetu: Aby se student Aikida ubránil v pouličním střetu, musí trénovat mnoho let. , mate jen u aikida. Dle meho nazoru by to melo byt u vsech bojovych umeni, ktere na Vasich strankach popisujete... Nebo se pletu?
Radekkokk píše:2Rimmer: jj![]()
2Andromeda: Prohlizel jsem Vase stranky a rekl bych, ze jsou velice zajimave.![]()
![]()
![]()
A chtel jsem se jen zeptat, jak mam chapat u desatera bojovnika NTD tyto dva body:
8.Vyhrává ten, kdo nejen svého protivníka, ale i sám sebe.
----toto nechapu vubec
10.Vaše jednání je jednáním bojovníka, pokud za něj přebíráte plnou osobní odpovědnost. ----a toto mam chapat tak, ze pokud nepreberu za sve jednani plnou zodpovednost, tak me chovani neni jednani bojovnika?![]()
http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz --zde pro zajemce uvadim odkaz na cele desatero![]()
Jeste jsem Vas chtel upozornit na pravopisne chyby typu : kdyby jste -pisete je sice stale i zde ve foru, ale kdyz uz je mate i na svych strankach...( ... A co teprve, kdyby jste měli být v krizové situaci nemoci...)
Radekkokk píše:2Rimmer: jj![]()
2Andromeda: Prohlizel jsem Vase stranky a rekl bych, ze jsou velice zajimave.![]()
![]()
![]()
A chtel jsem se jen zeptat, jak mam chapat u desatera bojovnika NTD tyto dva body:
8.Vyhrává ten, kdo nejen svého protivníka, ale i sám sebe.
----toto nechapu vubec
10.Vaše jednání je jednáním bojovníka, pokud za něj přebíráte plnou osobní odpovědnost. ----a toto mam chapat tak, ze pokud nepreberu za sve jednani plnou zodpovednost, tak me chovani neni jednani bojovnika?![]()
http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz --zde pro zajemce uvadim odkaz na cele desatero![]()
Jeste jsem Vas chtel upozornit na pravopisne chyby typu : kdyby jste -pisete je sice stale i zde ve foru, ale kdyz uz je mate i na svych strankach...( ... A co teprve, kdyby jste měli být v krizové situaci nemoci...)
pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór![]()
![]()
asi všem tady kromě sebe, ty toho máš dost viď?andromeda píše:pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór![]()
![]()
Některým lidem zde bych spíš doporučoval odbornou léčbu u sexuologa. Zvláště těm dlouhodobě slintajícím.
pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór![]()
![]()
PC píše:pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór![]()
![]()
he, heasi se pridam mam to pet minut, esi je to teda v tech vrsovicich.
Kdyz uz teda jsme u toho, este bych pomeril moje zdravotni cviceni TAIJI s vasim Nin tsun do.
Boze, jak tohle muzete napsat po 28 letech paxe v BU???Ja si to pred lety o taiji myslel taky, ze to nejaka jogova meditace za chuze, ale stacily mi dve knihy a pul den na netu (ted uz i nejaka ta praxe) abych zjistil, ze to tak NENI. A mate-li pocit, ze TAIJI je pouze zdravotni cviceni, a navic tenhle blud posilate dal a verejnost rad vas presvedcim o opaku.
![]()
P.S. ze zacatku teto diksuze jsem si rikal, proc do nej vsichni tak sijou, dyk je to clekem OK, udelat trakovydle seznam, ale po tom co jsem i prohledl Vase stranky, beru zpet... vase nefundovanost je nepochopitelna, zvlaste po tolika letech
Hahaha, já teda když se zeptám ve kohokoliv ve světě BU, tak mi odpoví, že Taiji je to nejvyšší sebeobranný umění, pravá essence BU, zkrátka box nejvyššího vrcholu a ne náhodou má jméno podle vůbec nejzákladnějšího symbolu všech asijských BU,(monády, dvou ryb Yin Yang, neboli tai ji 太极) Takže logicky usuzuju, že se asi pohybuju v úplně jiném světě,uplně jiných BU než ty, v tom bude asi ta chybaandromeda píše:PC píše:pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór![]()
![]()
Kdyz uz teda jsme u toho, este bych pomeril moje zdravotni cviceni TAIJI s vasim Nin tsun do.
Boze, jak tohle muzete napsat po 28 letech paxe v BU???Ja si to pred lety o taiji myslel taky, ze to nejaka jogova meditace za chuze, ale stacily mi dve knihy a pul den na netu (ted uz i nejaka ta praxe) abych zjistil, ze to tak NENI. A mate-li pocit, ze TAIJI je pouze zdravotni cviceni, a navic tenhle blud posilate dal a verejnost rad vas presvedcim o opaku.
![]()
P.S. ze zacatku teto diksuze jsem si rikal, proc do nej vsichni tak sijou, dyk je to clekem OK, udelat trakovydle seznam, ale po tom co jsem i prohledl Vase stranky, beru zpet... vase nefundovanost je nepochopitelna, zvlaste po tolika letech
Když se kohokoli ve světě BU zeptám, co doporučí trénovat mladému člověku, který se chce učit sebeobranu, každý odpoví například wing chun, musado, box, jiu jitsu, .... nikdo neřekne Taichi.
Na druhou stranu když se zeptám, co má trénovat člověk středního a staršího věku, aby si udržel zdraví, pohyblivost, jasnou mysl, pružnost a pod..., každý odpoví Taichi.
Já zastávám po 28 letech stejný názor. Když doporučím patnáctiletému studentovi, nebo studentce, kterého ostatní bijí, aby pro svou sebeobranu trénoval Taichi ...... tak tehdy se budu cítit nefundovaným.
patrik píše:2Andromeda
Já tedy nevím... se tady oháníš osmadvaceti lety... ale třeba bys mohl napsat kolik let, z těch 28, si cvičil Taiji.... že seš si tak jistej
Patrik
P.S.
Jen se připomínám... už dvakrát jsem se ptal, co mám udělat, aby naše dódžó v tomhle seznamu nebylo. A nic, furt je tam, žádná odpověď... Ty Tvý stránky jsou hrozně přesvědčivé. Je to tam chvíli a Marvin s Rozou už si myslí, že Vás učíme cvičit s mečem a to přeci nechceš. Přece bys necvičil naše nesvobodné pohyby.
pavela píše:Hahaha, já teda když se zeptám ve kohokoliv ve světě BU, tak mi odpoví, že Taiji je to nejvyšší sebeobranný umění, pravá essence BU, zkrátka box nejvyššího vrcholu a ne náhodou má jméno podle vůbec nejzákladnějšího symbolu všech asijských BU,(monády, dvou ryb Yin Yang, neboli tai ji 太极) Takže logicky usuzuju, že se asi pohybuju v úplně jiném světě,uplně jiných BU než ty, v tom bude asi ta chybaandromeda píše:PC píše:pavela píše:Roza, Hanuman, Ukro... Mám pocit, že přijde den, kdy se my všichni závidějící spojíme, a vypleníme Andromedovi fraucimór![]()
![]()
![]()
Když se kohokoli ve světě BU zeptám, co doporučí trénovat mladému člověku, který se chce učit sebeobranu, každý odpoví například wing chun, musado, box, jiu jitsu, .... nikdo neřekne Taichi.
Na druhou stranu když se zeptám, co má trénovat člověk středního a staršího věku, aby si udržel zdraví, pohyblivost, jasnou mysl, pružnost a pod..., každý odpoví Taichi.
Já zastávám po 28 letech stejný názor. Když doporučím patnáctiletému studentovi, nebo studentce, kterého ostatní bijí, aby pro svou sebeobranu trénoval Taichi ...... tak tehdy se budu cítit nefundovaným.
patrik píše:Já tedy nevím... se tady oháníš osmadvaceti lety... ale třeba bys mohl napsat kolik let, z těch 28, si cvičil Taiji.... že seš si tak jistej
Patrik
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků