české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod jox » úte 07. úno, 2006 21:42

andromeda píše:Je dost lidí, kteří sem přišli věcně komunikovat a byli vyštváni stále stejnými několika křiklouny.
Jojo. :D Když sem si chtěl ujasnit pevnost ňákýho tvýho argumentu, taks začal i mě nabízet titul hlupáka z ňákýho důvodu co sis vymyslel. :lol: Asi proto že země je kulatá 8)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 07. úno, 2006 21:45

Andromeda: No když už sem píšu, co tě vedlo k názvům těch kategorií a podle čehos pod ně rozřazoval? Nenašel sem v tom žádnej význam. Tady na tom sajtu je aspoň pokus vo kategorizaci, co vo něčem vypovídá - geograficky.

A fakticky tam chceš udržovat statisíce položek? Míň toho určitě nebude...
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 07. úno, 2006 22:13

to s tymi odkazmi a popismi tu na webe je dobry napad
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 08. úno, 2006 9:07

cinska zasahovka, normalka, si trosku mimo temu....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 08. úno, 2006 9:50

Rimmer píše:ale nadromeda tam toho ma trošku víc:)

Prd. Koukni třeba na náš web a odkazy na něm, na sekce links nebo odkazy na českých webech o aikidó, kendó nebo co... na evropské weby, světové... na http://koryu.com sekce links, http://www.aikiweb.com/links/ nebo fakt jen použij google...

Kdo chce mít hodně odkazů, tak je na webu má. Kdo nechce, nemá. Ale většinou kolem toho nepíše, jak to vše, na co odkazuje za nic nestojí. A ještě tlachat o tom, že vnáší světlo do tmy... Mimoto ty odkazy bývají logicky setříděny.

Co je proboha záslužnýho na tom, že se k linku na iaidó dozvím takovou kravinu, že "IAIDO - Techniky tasení japonského meče, vedené v duchu tréninku meditace, koncentrace a vnitřní rovnováhy. Vnitřní klid bojovníka tu má přednost před samotnou fyzickou technikou. Doporučuji až pro ty adepty bojových umění, kteří si prošli fyzickými základy technik." Nebo, že aikidžucu se vyučuje v armádě... a v kendó jsou oceňovány nejen zásahy protivníka, ale i jejich vedení v souladu s duchem a srdcem samurajského kodexu cti. ©marjá, co to je? Čemu se kdo diví... já nehodnotím nic než odbornost, těchto "charakteristik".

Andromedu slušně žádám: Když už jsme u těch dezinformací, nezapomeň mi odpovědět, kdože je ten můj bývalý učitel.

Mno a když už Tě zase oslovuji... ačkoliv vše už tu bylo, že.

Ukažte, co děláte, jak to děláte, nafoťte to, natočte to a zveřejněte to. Dejte sem své jméno, kdo jste a co jste. Pak budeme diskutovat na stejné úrovni.

Mám to tu i u nás na webu, veřejně. Projdi si to a diskutuj. 90% těch záběrů jsou z běžného tréninku... dekorace ;) je tam jen na úvodu.

Nenašel jsem na české bojové scéně stránku, která by byla otevřená věcnému a čistému porovnávání. Možná je to tato, kdyby se tady jen všichni nehádali a nešpinili mezi sebou. Procházel jsem hodně témat a skoro za všemi hádkami a špinavostmi tu stojí několik stejných jmen. Tito lidé způsobují, že tu nediskutuje nikdo, kdo v BU něco doopravdy znamená. Pár vyjímek sem občas přidá názor, nebo radu, ale když s nimi mluvím osobně, distancují se od tohoto fora.

Andromedo, kolik dotazů od začátečníků si tady (na fóru bojovaumeni.cz) zodpověděl. Kolika lidem si poradil, co mají dělat, když hledají takovou nebo jinou školu. Komus pomohl s terminologií? Kolik odkazů si umístil sem... Pokud vím, většina (všechny?) diskuze, kterých se účastníš se týkají jen Tebe, Nagualu, NinCumDo a filmu ©aman...

Kdo je tu nový, ať si projde tyhle diskuze a vysleduje si načasování... Kdo, kdy a koho začal "urážet" první... Přesně, jak napsal JOX.

Mně už to neba, pořád jsme v tom seznamu linků... ačkoliv už tam proběhly změny a já žádal o výmaz.

Patrik

P.S.
ad Od 12 let se zajímám o bojová umění... mně zas od dvanácti zajímá historie a fotbal. Mno a nejsem ani v reprezentaci a ani nepřednáším na fakultě.
Naposledy upravil patrik dne stř 08. úno, 2006 13:18, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » stř 08. úno, 2006 13:13

Ukažte, co děláte, jak to děláte, nafoťte to, natočte to a zveřejněte to. Dejte sem své jméno, kdo jste a co jste. Pak budeme diskutovat na stejné úrovni.
To je ale prece uplne licha argumentace. To jako kdyby mi pani v obchode nabizela tvrdy rohlik a kdyz bych si stezoval tak by mi rekla, at upecu svuj rohlik, a pak se bude se mnou bavit. Pokud Andromeda neco nabizi, snazi se tady propagovat a prodava, mel by si to i obhajit a ne vyzyvat ostatni at ukazi jak by to teda delali oni. A nejsou tu jen kriklouni, byla tu i konstruktivni kritika, ci konkretni dotazy na konkretni veci.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mamushi » čtv 09. úno, 2006 3:32

Slapli jste nekdy do hovna? Zlouseli jste si to nekdy otrit? O travu, o chodnik... vyrypat klacikem... to je na hodiny a hodiny.

A ja ten cas nemam...

To neni na Andromedu, to je jen povzdechnuti nad jednim z fyzikalnich zakonu... :?
Naposledy upravil mamushi dne čtv 09. úno, 2006 15:51, celkově upraveno 1
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Ninjove a jina havet

Příspěvekod mamushi » čtv 09. úno, 2006 3:33

Smysl to nema, a...

O
D
S
T
R
A
N
E
N
O

z vule autora,

neb do padlych se nekope...
Naposledy upravil mamushi dne čtv 09. úno, 2006 14:13, celkově upraveno 1
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 09. úno, 2006 8:15

patriku, tvoje inovace názvu tohoto stylu na NimCumDo je GENIÁLNÍ.Přesně odpovídá charakteristice tohoto stylu) navrhuji rovnou to přejměnovat na Big Cum Do (nebo rovnou na Do Big Cum :lol: :lol: :lol: )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 10:42

koblih píše:
Skateordie píše:Ja si myslim, ze ten andromedov napad (popisat strucne jednotlive styly a napisat odkazy na ich www stranky) je super. Realizacia sice ma muchy, ale vidno, ze na tom chce pracovat (inac by tu s vami nezabijal hodiny diskutovanim). Skor by to chcelo konstruktivne mu poradit co a ako a nie donho iba pic..... Uvedomte si kolko to da prace. Fakt by to pomohlo mladym ludom, co chcu cvicit BU. Co vy nato?
to Andromeda: tie odkazy na jednotlive skoly by si tam urcite mal davat so suhlasom tych skol.
No jo jenže toto není informační zdroj pro tápající, ale náborový leták NinTsundo či jak se to jmenuje. Tedy andromeda vnáší jen to svoje světlo do tmy, vše ostatni je prezentováno jako nevhodné a nevyhovující.

Odpovím oběma najednou a i všem ostatním.

Stránky www.nagual.info jsou mé informační stránky a pokud mne stojí peníze, tak na nich propaguji své projekty - to děláte vy všichni, kteří vlastníte www stránky. Pro mne je podstatné NIN TSUN DO COMBAT, které vytvářím a činím tak podle svých nejlepších dovedností. Začal jsem prezentovat sebeobranu pro dívky na základních a středních školách formou vzorově učebnicových technik. V prezentaci dál pokračuji, teď by se měly u videoučebnice objevit první z ukázek tréninkového sparringu a postupem času techniky v reálném provedení - vše má svůj čas.

www linky různých škol jsem se rozhodl dát na svou stránku proto, aby měl kdokoli rychlý přehled, co za školy existuje a kde se co trénuje, co nabízejí .... z hlediska praktické sebeobrany, o které je i NIN TSUN DO COMBAT. Z jiných pohledů by někdo jiný toto řešil jinak, ale to může a nikdo mu v tom nebrání. Pokud se někdo vehementně brání mít na mé stránce jednoduchý odkazový link, nebudu jej tam držet násilím. Každou školu jsem o umístění informoval (možná někomu něco nedošlo, kdokoli se mi může ozvat na : sebeobrana@nagual.info) Dosavadní skore za první dva týdny je : tři školy chtějí vymazat, 37 požádalo o zařazení. S tím jsem naprosto spokojen. Problém je technický, chci tohoto teď po svém webmasterovi až moc, aktualizuji a rozšiřuji kompletně www stránky a tak se adresáři bude věnovat až během následujících třech týdnů.

Dalším projektem v tomto duchu bude "Encyklopedie Bodyguard", kde budou řešena témata metodiky a taktiky ochrany osob, majetku a informací, bojové techniky obrany pro profesionály,právo, survival, záchranářství, technické a elektronické prostředky ochrany majetku a pod... To je projekt kolektivu autorů - odborníků, kterým dám prostor. Budou zde i techniky bojových stylů - různých, vždy s někým, kdo se tomuto stylu dlouhodobě věnuje.

Proč vše dělám ? Protože mne bojová umění a ochrana zajímají všeobecně - ne jen jeden směr, jeden styl, jeden názor. Beru, že každý, komu neřeknu, že to jeho je nejlepší, má námitky - ale já nepreferuji výrazně nic před ničím. Nabízím spolupráci, vzájemné informování, přátelské porovnávání.

Jak se vyjadřuji - to jsou mé názory - každý prezentuje své názory. Tady jsem proto, abych diskutoval s těmi, co diskutovat chtějí - na zdvořile vedené otázky a kritiku vždy reaguji, na puberťácké urážky a "honění si trika" nereaguji, ale toho je internet tak plný, že to beru jako nutný plevel. Někdy se neudržím, protože mne fakt rozesmějete a někomu odpovím i na hlášku, která za odpověď nestojí, ale za deset minut si říkám, že jsem nad tím měl jenom mávnout rukou. Kdybych měl pocit, že každé mé slovo je pravdou a NIN TSUN DO je nejlepší, nechodil bych si sem pro kritiku a když je oprávněná, tak ji uznám, poděkuji a omluvím se - jako u Petra M.
Je pravdou, že mne i diskuze zde několikrát přinutily opravit věci, názor a tezt, či foto - a beru to jako kladnou věc. Myslím, že právě k tomu takováto fora jsou. Diskuzi budu dál vítat.

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 09. úno, 2006 10:54

andromeda píše:Promluv si nejprve se svým bývalým mistrem, co vše si o tobě myslí. A pak se zamysli nad sebou samým.

Andromedo znovu:

Kdo je podle Tebe můj "bývalý mistr"?

Obávám se, že z nikým takovým nejsi v kontaktu a jestliže chceš šířit podobné informace, nestyď se být konkrétní.

Patrik Orth
http://www.tenshin.cz
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinMartin » čtv 09. úno, 2006 11:09

Jak je to přísloví?...Horší než třídní nepřítel je aktivní blbec..... :D
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

a

Příspěvekod roza » čtv 09. úno, 2006 11:09

Patrik - estli von to nebude ten David Vavra :lol: :lol: :wink:

Minule to byl mistr thayboxu ,a vzhledem k tomu ,jak je nincumdo flexibilni ,rekl bych ,ze se ho Andros jeste pokusi nekam nacpat.

Andromedo - co ty na to? :oops: ?

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 09. úno, 2006 11:23

ZAHRANIČNÍ ©KOLY BOJOVÝCH UMĚNÍ
:arrow:
BELGIE
KOBUDO
http://www.samuraiwarrior.org/

Patrik
Naposledy upravil patrik dne čtv 09. úno, 2006 12:30, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Info

Příspěvekod Atilius » čtv 09. úno, 2006 11:39

Tak toto jsem vycetl z tolik propagovaneho nejmenovane serveru o lektorovi, co vsechno videl a vsude byl:

"Bohužel dnes v České republice nemají mladí bojovníci příliš čistý kredit a pověst. Jeden druhému závidějí, jeden druhého pomlouvají, hašteří se na internetu jako pavlačové drbny, aniž by skutečně věděli, o čem mluví. Mají vyčtené informace a ohánějí se imaginárními pěstmi, ale nemají životní prožitky a zkušenosti. "

Kdyz pominu tu ironii techto dvou frazi:"Mají vyčtené informace a ohánějí se imaginárními pěstmi, ale nemají životní prožitky a zkušenosti." a "Všude jsem hledal bojové školy, kupoval výukové videokazety, knihy a časopisy. Jezdil jsem na velké Gala Budo Show do Dortmundu a viděl mnohé mistry a akční hvězdy, včetně Chucka Norrise. Sbíral a pouštěl jsem si stále dokola stovky hongkongských, amerických i jiných akčních filmů a učil se ze všeho, co mi přišlo pod ruku. "

Tak jsem se na strankach nikde nedocetl (nerikam, ze to tam neni) jake jsi dosahl urovne v jednotlivych BU. Jaky technicky stupen mas v Judo, Karate atd.? Nerikam, ze technicky stupen je vserikajici, ale na druhou stranu...

Diky za odpoved.
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Picard » čtv 09. úno, 2006 12:06

patrik píše:ZAHRANIČNÍ ©KOLY BOJOVÝCH UMĚNÍ
BELGIE
http://www.samuraiwarrior.org/

Patrik

MEGALOL 8) :D :P
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » čtv 09. úno, 2006 12:28

andromeda píše:Shrnuji dosavadní příspěvky :

K thajskému boxu jsem se na svých www stránkých vyjádříl nešťastně, nebylo to ve zlém, mám mezi muay thai příznivci přátele a nechtěl jsem se nikoho dotknout. Všem se tímto omlouvám a již jsem zadal pokyn k opravě.

Upravím i text k Taichi, i když si za svým názorem stojím, bude lépe formulován.

Ostatním děkuji za názory, některé mi umožňují opravit chyby, většinou si ale jen nastavujete zajímavé zrcadlo. Jen tak dál...

Jaroslav Polák

+ pomozte mi spravit superstranku, abych nachytal co nejvic tenegerov na moj /a scastii uz aj Vas-- akurat vam za to prachy nepujdou/ supersystem

grc
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 12:52

patrik píše:
andromeda píše:Promluv si nejprve se svým bývalým mistrem, co vše si o tobě myslí. A pak se zamysli nad sebou samým.

Andromedo znovu:

Obávám se, že z nikým takovým nejsi v kontaktu a jestliže chceš šířit podobné informace, nestyď se být konkrétní.

Patrik Orth

Poslal jsem ti to zatím na mail. Pokud si myslíš, že to není pravda, udělej s tím něco. Týká se to tebe a toho dotyčného mistra. Mne ne.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 09. úno, 2006 13:05

andromeda píše:
patrik píše:

Andromedo znovu:

Patrik Orth

Poslal jsem ti to zatím na mail. Pokud si myslíš, že to není pravda, udělej s tím něco. Týká se to tebe a toho dotyčného mistra. Mne ne.

Klidně to pošli sem.

1) Z textu dopisu J. Mádla nevyplývá, že bě mně učil, nýbrž že se cosi týká cituji: "zrady bývalého žáka, který se bojí, že jednou bude muset vracet moooc peněz, že jsem to vůbec nedokázal pochopit"

nejsem tím žákem

2) Přesněji pana Mádla jsem nikdy nepotkal osobně a tudíž nejsem jeho žákem a nikdy jsem nebyl. Jediné, co jsem tady i v soukromé poště od tohoto pána chtěl vědět bylo, kdo ho učil klasická bojová umění a v jaké souvislosti vzniklo to, co cvičí. Podstatnou část těchto rozhovorů může každý najít zde. Není to nic osobního, jen diskuze na téma odbornost.

3) Pan Mádl je zjevně humanista, jak píše, když se vyjadřuje o dalších lidech tímto způsobem. Asi se s tím bude muset srovnat sám. Nechť žije karma.

Nazdar

Patrik Orth
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod j_madl » čtv 09. úno, 2006 13:22

Dobrý den,
opravdu Andromedo, tím žákem, který provedl velice nepěknou věc není pan Orth ani nikdo, kdo tady nějak vystupuje, třeba jiný žák, který by to mohl brát na sebe. Je jím člověk, který z nějakého osobního důvodu obral mne a pár lidí kolem mne o nějaké peníze tím, že firmu, kterou jsme měli společně malinko vytuneloval. Opravdu z mé strany to není předmětem nějakého řešení a panu Orthovi tudíž mohu říci, že v tomto ohledu "má karma je vpohodě". Je mi líto, že vznikl dojem, že by pan Orth byl mým žákem. A ztoho příslušné souvislosti. Ten člověk o kterém mluvím je mimo ČR, přesně v Irsku a má problém s návratem, protže jeho svědomí není čisté. Vím jistě, že sleduje všechno dění zde a tak pokud toto zachytí, nechť jasně slyší: Keny, buď v klidu přišel jsem o víc. Promiňte, že jsem takhle zase vstoupil, neb jiné voloviny nechávám bez povšimnutí, ale nechci, aby se někdo třásl, nebo aby ze sebe někdo z nepochopení nějaké zmínky dělal zbytečně terč pochybností.
Zdravím všechny madl
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně