Památný souboj Pavely s Kurfurstem

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Hm,

Příspěvekod Xaltotun » pát 10. úno, 2006 14:12

Pavela napsal:
Ano, při tom co bylo v Tibetu(doporučuji alespoň 100 let staré cestopisy jako třeba K cizím národům apod) byl i příchod komunistů pokrok.

Jsem si jist, ze feudalismus Tibetu byl 100 krat lepsi nez vsechny komunisticke reformy jak pises. Navic si to po sobe doufam ctesi, propagujes jako pokrok naprostou degeneraci, ktera se nakonec vzdy projevila ve vsech statech. A budoucnost Ciny vubec nevidim tak pozitivne jako Ty, bud se reformuji uplne v necio noveho, nebo je nakonec stejne zadna "zarna budoucnost" neceka.
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » pát 10. úno, 2006 15:39

on to náš demokrat pojal tak jaksi romanticky.. středověký Tibet byl určitě na pohled více stylový jak dnešní ztechnizovaný Tibet čínany..

mě se taky víc zamlouvá první varianta.. ale chapadla moderního světa nelze zastavit ani v několika tisících nad mořem.. :(
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mao » pát 10. úno, 2006 16:05

ja to tu ctu: on se ten pamatny souboj konal v Tibetu?

:) nezabihate moc daleko?
mao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 10. úno, 2006 16:11

a má teda někdo video z tohohle souboje???? myslim, že je nás víc kdo by se rád podíval! a tím nechci říct, že se chce někdo pavelovi vysmívat! prohrát může každej!!!!!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » pát 10. úno, 2006 18:06

pavela: je prima zjistit, ze se v podstate o nicem nehadame :) Prani do budoucna: Snad jen cinanum na te ceste nehrabne (vazne-mineny-strachujicnik)
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Hm,

Příspěvekod Xaltotun » pát 10. úno, 2006 23:29

Ukropcany: Nemas nejake vnitrni strachy, ze se bojis byt privazan k nejakemu retezu atd.. V Tibetu verili, ze se rodi podle dokonalosti v jednotlivych inkarnacich. Takze jestli se povazujes za tak dobreho bojovnika a jim jsi, tak bys jiste nebyl ten okopavany. :twisted:

Sai: Presne tak, romanticky Tibet skutecnych chramu je mi blizsi, nez kdy zrejme tento typ reformovanych Cinanu bude..

Chorche: Jestli trochu znas a zajimas se o grimoar, tak si myslim taky nebudes tvrdit, ze pro rozvoj tech nauk byl lepsi Mao a co prislo po nem vcetne dnesni Ciny nez co tam meli za "feudalismus".

Navic Pavela pouziva "feudalismus" jako neco hanliveho. Podle mne to byl daleko zajimavejsi system, nez co je ve vetsine statu sveta, jen jsi se musel dopracovat k tomu byt tim feudalem.. :twisted:
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » sob 11. úno, 2006 3:26

chorche píše:pavela: je prima zjistit, ze se v podstate o nicem nehadame :) Prani do budoucna: Snad jen cinanum na te ceste nehrabne (vazne-mineny-strachujicnik)
tak to teda máš recht :lol: jak to řekl Napoleon? až se pohne Čína, pohne se celá zeměkoule... Oni všichni neznalí problému chtějí více svobod, demokracii a podobně pro Ćínu, můj názor jako člověka zde žijícího, PROBOHA to stačí, naopak by se měly přitáhnout opratě, vždyť už teď je tady taková svoboda, že si skoro každý dělá co chce, a to je při miliardě lidí naprostá hrůza...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 11. úno, 2006 3:37

Rimmer píše:a má teda někdo video z tohohle souboje???? myslim, že je nás víc kdo by se rád podíval! a tím nechci říct, že se chce někdo pavelovi vysmívat! prohrát může každej!!!!!
Já to video taky nemám, ale můžu ti to popsat, není to nic zajímavého, vrhneme se na sebe a většinu času se válíme po zemi. On mě chytá do různejch držení a já se snažim z toho dostat. 2x to přeruším a začínáme znovu v postoji a už se zase válíme na zemi. Neboxujeme, ani on ani já(evidentně mě nechce přizabít, ani já se radši nepoštím do ničeho takovýho), jednou se mi podaří ho lehce plácnout do tváře, jemu se zase podaří mě krásně judisticky podmést, hanba mi. Jednou se mu podaří mě chytit za hlavu a NAZNAČÍ kop kolenem do obličeje(kdyby to opravdu dokončil, tak mám ksicht na maděru) Zdeněk je silnější, nemám šanci, tak to ukončuju, omlouvám se, že jsem ho urazil, podáme si ruce a jdeme na pivo. To je myslím asi tak všechno, jestli má Zdeněk ještě něco co jsem vynechal(už je to dost dávno) nechť doplní. Pro mě to bylo poučením, že moje kungfu je slabota :lol: a že musím víc a pořádně trénovat (hlavně Qinna a Shuaijiao, to byl průser) stačí?
Naposledy upravil pavela dne sob 11. úno, 2006 3:47, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 11. úno, 2006 3:44

xaltotune, nezbývá mi než ti opět doporučit, abys jim to šel všem vysvětlit. Nejvyšší politická reprezenace světa projednává čínskou otázku a považuje ji za velmi složitou ale český politik světového formátu X má ve všem jasno(zrušit komunizmus, zavést feudalismus třeba :lol: ) jak jednoduché, věř mi fakt, čekají na tebe :!:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Hm,

Příspěvekod Zigi » sob 11. úno, 2006 4:21

Xaltotun píše:Navic Pavela pouziva "feudalismus" jako neco hanliveho. Podle mne to byl daleko zajimavejsi system, nez co je ve vetsine statu sveta, jen jsi se musel dopracovat k tomu byt tim feudalem.. :twisted:

Cooo? 8O 8O

Ty si asi děláš srandu, ne? V evropě jsi jako měšťan(bohatý) měl určitou šanci si koupit šlechtický titul a to až od určité doby. Ale jako nevolník o tom velmi pochybuju, byl jsi majetek tvého lenního pána jako součást vesnice, navíc kde bys na to vzal...takže sbohem naděje. A že by toto šlo v tibetu opravdu nevím...navíc pokud je mi známo tak BU nebyla výsada prostého lidu, takže by jsi svou hodnotu jako bojovníka asi těžko dokázal...leda při nějaké vzpouře proti feudálnímu systému :D
Zigi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod lucifer66 » sob 11. úno, 2006 17:35

a comu sa venoval ten Kurfurst? ake bu?
:evil: :evil: :evil:
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » sob 11. úno, 2006 17:45

Pavelo , jak píšeš že tvoje kung-fu je slabota. Co myslíš nedopadlo by to jinak pokud bys třeba kung-fu necvičil a byl například fotbalista, hokejista nebo třeba jen posiloval ? :) Já jen že se vymlouváš na to že jsi byl slabší - a kulturista, fotbalista i hokejista jsou na tom fyzicky většinou líp než lidi co dělaj BU, pokud to není sportovní BU, nebo se tomu nevěnují opravdu hodně.

Chci říct bylo v tom souboji vůbec poznat nějaký prvky z toho co jses do tý doby v BU naučil ?

Myslel jsem že i ty patříš k těm co aspekt síly podceňují, přece nezáleží jakou máš sílu a jak si velkej :wink:
Naposledy upravil Low dne sob 11. úno, 2006 17:51, celkově upraveno 2
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » sob 11. úno, 2006 17:49

lucifer66 píše:a comu sa venoval ten Kurfurst? ake bu?

Stačí trošku pohledat:
http://www.taijiquan.cz/clanky_historie_meho_cviceni.php
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 11. úno, 2006 17:54

no, Pavela sice rika, ze byl slabsi, ale nemysli fyzicky, ale po strance bojovy..tak mi to aspon prijde..navic pise, ze jeho kung fu je slaby, ale ma na mysli prave tu dobu pred 11-ti lety...od ty doby urcite potrenoval. :)
kazdopadne, myslim, ze nema cenu rozebirat nakej 11 let starej souboj.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lucifer66 » sob 11. úno, 2006 17:54

low, no ved to, ze robit kung fu, je asi len taka zaluba,divadlo , na oko..., ale ak chces nieco co ti pomoze pri sebaobrane, tak si vyber nejake zapasnie, box, alebo nieco take...
tiez velmi pochybujem o praktickom vyuziti kungfu, lebo ked dojde ku kontaktu, tak po kratsom case sa to zvrhne k zapaseniu na zemy, vid. zapasi roznych bojovych stilov v klietkach, (ultymatne zapasy), a nehovorim o tom ze v takom zapase som inac nikdy nevidel nikoho z kungfu, co tiez o niecom sveci, akurat raz tam bol jeden z wt, ale ten tam dlho nevydrzal, zacal s ich tipickym postojom, obrannym, ale ten typek mu dal seriu uderov, ktorim bolo jedno ci pouziva nejaky obranne chvaty, a za 5s lezal na zemy kde ho ten on dorazil, priebeh zapasu ani nie 1minuta...
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod lucifer66 » sob 11. úno, 2006 18:11

to uz je tomu 11rokov? ako ten cas leti...
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod toddb » sob 11. úno, 2006 18:11

Lucifer66: nerikej mi, ze soudis WT na zaklade nejakyho ultimatniho zapasu...jo, urcite mas pravdu v tom, ze v kleci se boj casto dohraje na zemi..neni to ale prave tim, ze spousta ultimatnich bojovniku ma zkusenost prave se zapasem apod. a prave proto boj v kleci casto na zemi konci..pises, ze pochybujes o praktickym vyuzit kung fu, zejm. jeho tradicnich stylu ( k tomu at vyjadri nekdo jinej, nikdy jsem necvicil, ale neverim, ze by to bylo jen na okrasu ) ale zminujes ze i WT je na houby...tohle je hodne odvazny tvrzeni, co myslis, ze na tech treninkach delame? :D ze si sjedeme par retezaku, zacvicime formu a placame se po zadech, jak jsme dobry? predstav, ze trenujeme..a to i boxersky aparaty, hodne sparringu, boj na zemi...
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lucifer66 » sob 11. úno, 2006 18:20

nechcel som hodnotit na zaklade jedneho zapasu wt, chcel som to tam dopisat, ale nechcelo sa mi , samozrejme ze viem ze zalezi i co bol zac ten bojovnik, ja viem ze ako priblizne trenujete na treningoch, a myslim si ze wt je dost ucinne oproti tradicnim kungfu, iba som chcel poukazat na to ze , v ultimatnych zapasoch sa ten stil vychodniych bu nevyskytuje casto, a ked raz sa vyskytol tak to nebola ziadna slava,
osobne si myslim ze wt moze v beznom zivote pomoct v kritickej situacii, a dokonca aj take tradicne kungfu, moze pomoct uz len urcitim duchovnim ucingom, a na lamanie chcleba nemusi ani dojst, ale myslim si ze na takom treningu ultimatoch, je to hlavne o efektivite, netrenuju sa tam ziadne zbytocne postoje a take veci, ako drzat ramena pri udere a pod, proste hned od prveho treningu pekne navzajom zacneme zapasit na zemi, sparingy thayboxu, a pod... a nerobi sa rozdiel ze ci je clovek zaciatocnik alebo pokrocili, proste vydim v otm efektivitu, a za taky pol rok, si myslim ze je z cloveka riadne skuseny bojovnik...
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » sob 11. úno, 2006 18:46

lucifer: jenze kdyz te nebudou ucit jak drzet ramena a blby postoje tak nikdy nebudes tak dobrej jako treba takovej R.Gracie nebo Sakuraba, myslim ze bys koukal jakou maj techniku..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lucifer66 » sob 11. úno, 2006 19:18

videl som vyukove skoli priamo od Gracie, mam to na dvd, a poviem ti ze velmi sa tam nezatazovali postojmi, skvor islo o paky, ako dostat supera na zem, vyslobodzovanie z roznych pozicii, a rozne finisovacie paky, vsetko boj na zemy(zapasenie)
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé