U jednoho známého pána co se stal mnichem.Tentokrát udělám vyjímku a nebudu ho zatahovat do téhle debaty.S BJK neměl nic společného a přetože mě toho nestihnul moc naučit hodně mě jeho osobnost ovlivnila.
Mohl bys trochu víc rozvést odpověd na mojí otázku ? Na jiných forech občas řeší výrobu jedů nebo výbušnin,ale zajímá mě právě výuka pronikání do střežených objektů nebo práce s moderní elektronikou.
no asi tak-ninjutsu je vlastne celkem zvlastni umeni, nejen ze obsahuje techniky boje, nebo filozofii ale i techniky spionaze, diverze, sabotazi atd, ninjove se vlastne ucili zvladat kazdou situaci protoze prestoze nepatrili k tehdejsi armade, pracovali pro ni jako zoldaci a ninja ktery umi jen sebeobranu by se nedal pouzit pro spionaz atd, tyhle veci norlmalni vojaci ani nedelali mozna ani neumeli-to zas nevim, ale podle me byly uceni hlavne pro primi boj, proto byly ninjove, v podsate se da rict ze podobne to funguje dnes a ze dnesni nijove sou vlastne prislusnici specialnich jednotek armady a policie, sou to nejlepe cviceni lidi pro boj v ruznych situacich, i kdyz kazda jednotka se spise specializuje napr 6. braigada na boj v lese, pruzkumaci taky-to sou vlastne lidi kteri maji upolne ty stejne bojove ukoly jako stredoveci ninjove-pruzkum okoli, operace v tylu nepritele atd, akorat k tomu vyuzoivaji soucasne technologie ktere sou lepsi nez ty stredoveke, napr URNA to je jednotka pro boj proti teroristickym skupinam a asi tito lide se nejvice specialzuji prave na vnikani do strezenych objektu, rychly zasah apod a myslim ze na boj v lese nejsou nejak pripravovani, od toho sou jine jednotky, asi se ani v techto jednotkach se neobjevuje moc folozofie jako treba prstove znaky nebo tak, ale da se predpokladat ze se zde vyucuje psychologie a dalsi veci ktere umel i nijja a ktere by se mozna nemusieli naprvni pohled zdat dulezite, jak uz sem rekl pochybuju ze zde bude filozofie, dokonce se ani tyto jednotky nejmenuji nijove, ani tomu vicviku se asi nerika umeni ninju, ale ve skutecnosti tento vycvik obsahuje prave prvky ninjutsu, pouze prizpusobene dnesni dobe, tudois clovek ktery se vyzna v pocitacich, nebo pouziva strelnou zbran tak to neznamena ze neni ninja, coz je to jak sem rikal ze se ninjutsu pripusobuje sve dobe:-)
no nevim jestli tu najdes to co hledas asi moc ne, ale spis mi mozna napis konkretnej co te zajima a ja se ti pokusim odpovedet kdyz budu vedet:-)