Skoly NINDZUCU v CR - mysticke techniky nindzu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 14:15

Ja jsem treba pres letni prazdniny chodil na box / kickbox, abych si zlepsil boj na dlouhou vzdalenost, praci nohou a udery. Zasparoval si s klukama a poznal silne stranky techto skol. A metodiku jejich treninku obcas pouzivame i ted.
Na noze spolupracujeme s Alesem Brunnerem a jeho Pekiti Tirsia oddilem, protoze vime, ze ackoliv JJ obsahuje boj nozem, tak tihle hosi by nas rozsekali nez bych rekl svec. A opet cast metodiky nacviku pouzivame pri nasem treninku.
Divame se kolem, protoze nejsme tak zahledeni do sebe, abychom tvrdili, ze JJ obsahuje vse a soucasne vse nejlepsi z BU. Neni tomu tak. Casem je videt, jak se jednolivi JJ instruktori vice specializuji a nekdo prefweruje dlouho vzdalenost, nekdo kratkou, nekdo propadl nozum, jiny zase teleskopu. Ale principy zustavaji neustale stejne -> JJ.
A pozor - nechavame se inspirovat metodikou a principy jinych skol, ale ne konkretnimi technikami...to jen pro uplnost :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » stř 22. úno, 2006 14:19

JanJanas píše:
Chci se zeptat,před lety jsem cvičil u jednoho ninji a ten říkal,že správnej ninja se přizpůsobuje době.Takže je důležitá např. práce s počítačem,výbušninami atd.Dále vysvětloval průniky do budov,kdy nelezete po střechách,ale vymyslíte si připravenou výmluvu pro recepčního např. v nějaké firemní budově atd.Prostě to co cvičí dnešní agenti.Je něco takového i BJK ?

jj tak nejak, pokud by se ninja neprispusoboval dobe tak by jeho umeni nebylo efektivni nebo zaniklo, bujinkan je sice stary az 3000let ale prave proto ze se prizpusobuj edobe a potrebe lidi, proto porad existuje a nezanikl, respektive skoly tvorici bujinkan:-), u koho ses ucil?:-)[/quote]

U jednoho známého pána co se stal mnichem.Tentokrát udělám vyjímku a nebudu ho zatahovat do téhle debaty.S BJK neměl nic společného a přetože mě toho nestihnul moc naučit hodně mě jeho osobnost ovlivnila.
Mohl bys trochu víc rozvést odpověd na mojí otázku ? Na jiných forech občas řeší výrobu jedů nebo výbušnin,ale zajímá mě právě výuka pronikání do střežených objektů nebo práce s moderní elektronikou.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 14:44

Kluci, vy se mi jenom zdate. JanJanas svym prispevkem z 15:03 prave uvedl Severina v omyl. 8O Hotovy ninja ! :lol:

Jinak k Jimu Wagnerovi bych doplnil, ze trenoval i izraelske styly. Asi proto jeho zak Matula tomu svemu cviceni rika KAPAP.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » stř 22. úno, 2006 14:53

Jo,že BJK je 3000let starý mě dostalo,ale už jsem na ledacos zvyklej tak to nekomentuju.Nejvíc se mi líbilo,když na jednom souustředění přijeli do stejného střediska i Ninjové.Plazili se po lese v černých hábitech /ne army maskačích/ s mečem na zádech.Chůdaáci rodinky na houbách prchali v hrůze z lesa :-).Potom následoval trénink se zbraněma.Ninjucu je opravdu tvrdé a těch modřin měli požehnaně.©koda,že už jsem je neviděl cvičit ve dvojicích :-).Joo zřejmě dobrej oddíl.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 22. úno, 2006 14:58

Targa píše:Kluci, vy se mi jenom zdate. JanJanas svym prispevkem z 15:03 ...

14:03
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JanJanas » stř 22. úno, 2006 15:03

U jednoho známého pána co se stal mnichem.Tentokrát udělám vyjímku a nebudu ho zatahovat do téhle debaty.S BJK neměl nic společného a přetože mě toho nestihnul moc naučit hodně mě jeho osobnost ovlivnila.
Mohl bys trochu víc rozvést odpověd na mojí otázku ? Na jiných forech občas řeší výrobu jedů nebo výbušnin,ale zajímá mě právě výuka pronikání do střežených objektů nebo práce s moderní elektronikou.

no asi tak-ninjutsu je vlastne celkem zvlastni umeni, nejen ze obsahuje techniky boje, nebo filozofii ale i techniky spionaze, diverze, sabotazi atd, ninjove se vlastne ucili zvladat kazdou situaci protoze prestoze nepatrili k tehdejsi armade, pracovali pro ni jako zoldaci a ninja ktery umi jen sebeobranu by se nedal pouzit pro spionaz atd, tyhle veci norlmalni vojaci ani nedelali mozna ani neumeli-to zas nevim, ale podle me byly uceni hlavne pro primi boj, proto byly ninjove, v podsate se da rict ze podobne to funguje dnes a ze dnesni nijove sou vlastne prislusnici specialnich jednotek armady a policie, sou to nejlepe cviceni lidi pro boj v ruznych situacich, i kdyz kazda jednotka se spise specializuje napr 6. braigada na boj v lese, pruzkumaci taky-to sou vlastne lidi kteri maji upolne ty stejne bojove ukoly jako stredoveci ninjove-pruzkum okoli, operace v tylu nepritele atd, akorat k tomu vyuzoivaji soucasne technologie ktere sou lepsi nez ty stredoveke, napr URNA to je jednotka pro boj proti teroristickym skupinam a asi tito lide se nejvice specialzuji prave na vnikani do strezenych objektu, rychly zasah apod a myslim ze na boj v lese nejsou nejak pripravovani, od toho sou jine jednotky, asi se ani v techto jednotkach se neobjevuje moc folozofie jako treba prstove znaky nebo tak, ale da se predpokladat ze se zde vyucuje psychologie a dalsi veci ktere umel i nijja a ktere by se mozna nemusieli naprvni pohled zdat dulezite, jak uz sem rekl pochybuju ze zde bude filozofie, dokonce se ani tyto jednotky nejmenuji nijove, ani tomu vicviku se asi nerika umeni ninju, ale ve skutecnosti tento vycvik obsahuje prave prvky ninjutsu, pouze prizpusobene dnesni dobe, tudois clovek ktery se vyzna v pocitacich, nebo pouziva strelnou zbran tak to neznamena ze neni ninja, coz je to jak sem rikal ze se ninjutsu pripusobuje sve dobe:-)
no nevim jestli tu najdes to co hledas asi moc ne, ale spis mi mozna napis konkretnej co te zajima a ja se ti pokusim odpovedet kdyz budu vedet:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 15:04

severin: tohojsem se bal.. takze klasickej american s modrym nebo cernym kimonem a desitkama nasivek..(neboli od vseho trochu) nekde jsem cet neco dost zajmavyho jaky lidi ucej americky specialni jednotky.. nekde to najdu..tim nechci rict ze neni dobrej, maximalne jsem o nem neco cet ale takovejhle "autorit" je na svete spousta-

tangra: ja ale nemluvim o ringu, mluvim i o ulici kam te teda podle me nepripravi lip nic jinyho nez sportovni zapas. samozrejme vim ze kolikrat dobri kickboxeri atd. kteri jsou v ringu za drsnaky si na ulici nadelaj do kalhot, ale podle me ten kdo proste od prirody rvac neni se jim nikdy nestane - pokud nezazije valku nebo nejakou jinou extremni situaci..

makoto: problem je ze sice poznas jejich metodiku ale kdyz sparujes s boxery i treba dva mesice tak se zdaleka nepriblizis k tomu co s rukama umej.

Co se tyce noze: rekni mi na rovinu, troufnul by sis na ulici proti nekomu kdo ma nuz? nekdy se muzes dostat do situace kdy jiny vychodisko neni, pak se proste musis rvat jak lev i kdyz k nejakymu sramu prijdes. V tom si myslim ze zase kdyz umis dat ranu dokazes se "ubranit". Ale sebeobrana proti nozi.. moc velky riziko..no nevim nevim.koukal jsem na videa krav magy proti nozi..od ty doby nemam krav magu rad :)

Ja jsem jednoduse zastancem toho aby se clovek venoval jednomu stylu kterej je zamerenej na jednu pozici boje ale zato poradne.

Ja proste nesnasim veci typu JKD..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 15:07

severin píše:Jo,že BJK je 3000let starý mě dostalo,ale už jsem na ledacos zvyklej tak to nekomentuju.

Tohle jsem ani tak konkretne nemyslel, to je proste takovy folklor, to nemuze brat soudny clovek vazne. Spis, ze z te odpovedi vyplyvalo, ze trenuji take pruniky do pocitacu, budov - pomoci social engeneeringu, apod.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » stř 22. úno, 2006 15:08

Targa píše:Kluci, vy se mi jenom zdate. JanJanas svym prispevkem z 15:03 prave uvedl Severina v omyl. 8O Hotovy ninja ! :lol:

v cem mam podle tebe omyl?
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 15:19

zase chci tim říct tohle - ty bojový systémy jako scars, krav maga jsou určitě zajmavá věc, sám bych se rád v budoucnu něčeho takovýho zůčastnil ale podle toho co vidim se rozhodně pokud se chtěj umět prát, neobejdou bez studia nějakýho bojovýho umění.
Naposledy upravil Low dne stř 22. úno, 2006 15:35, celkově upraveno 2
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 22. úno, 2006 15:24

add Jim Wagner:

http://www.jimwagnertraining.com/

4 Low....add KM.....viděl jsi sebeobranu proti noži a nemáš rád.....hmmm...a zkusil jsi???? :wink:

Nerad bych se tu nějak moc vykecával,tohle téma jde mimo mne.....ale ty žvásty,které tu někteří mají zrovna na Jima Wagnera.....jeden z mála,kteří jsou opravdu na úrovni,praktik,velmi schopný učitel,který se nemusí chlubit,že učí tyhle,nebo támhlety....tohohle pána si totiž zvou,aby je přijel učit......z celýho světa.......tohle není,jak Ty píšeš...:"takovejhle "autorit" je na svete spousta"......možná,že než začneš něco takovýhleho psát,mohl by ses nejdřív podívat,ke komu se vyjadřuješ..... :wink: :!: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 15:32

Low:
Ad zapasnik (ci spise receno ultimatnik): pokud ti takhle trenovany jedinec na ulici vnuti svuj styl boje, pripadne te prekvapi svoji technikou, zrejme prohrajes, ale pojem "Boj na ulici" v sobe zahrnuje spoustu variant, kdy muzes prekvapit ty jeho. Vis co miluju na klukach ze sportovniho ringu ? Jejich otevreny postoj, tj. nohy v primem smeru hodne siroko od sebe, jsou v nem stabilnejsi, lepe se jim boucha, kope, ale o to hur si kreji rozkrok. Kop mezi nohy neni samozrejme samospasny, ale obcas pomuze. :wink:

Ohledne videi Krav Magy proti nozi, nevim, ktere jsi konkretne videl, ty vyukovky made in USA ? Nebo nejake kratke shoty ? Nebo neco z Evropy ?

Jendis: ale no tak, ruku na srdce, treba vyukovky Jima Wagnera, tam take ukazuje nektere veci dost problematicky. Cimz hodnotim ciste jeho video, nikoliv jeho praci jak celek.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » stř 22. úno, 2006 15:33

4:JanJanas
Díky za článek,ale zajímaly mě hlavně zkušenosti z tréninků a seminářů BJK.Podle mých zkušeností se cvičí v BJK tzv."tradiční" bu se všemi klady i nešvary.Kdo chce být současným ninjou je pro něj lepší být součástí nějaké armády nebo aspon airsoftové skupiny a sbírat informace od jednotlivě zaměřených zdrojů.

4:Low
Jestli si myslel J.Wagnera,tak máš asi pravdu.Po světě machruje s Kali hodně lidí a on není vyjímkou.Co se týče bu,tak toho nabízí míń než většina org. na světě.Jeho nabídka v oblasti taktiky /střelba,zatýkání,ochrana osob atd./ je určitě kvalitní a bez diskuse.Stejná bublina je i /podle mého/ KM,která také v bu nenabízí nic zvláštního /JiuJitsu+Box/.Izraelci mají určitě /opět/ propracovanou taktiku pro ozbrojené složky,ale pro normálního člověka,který se chce jen ubránit jsou to vyhozené peníze.Proto na jedné straně jsou lidé fascinováni samurajskými meči a na druhé kopačkou do koulí s glockem v ruce.Lidé chtějí být klamáni,jak říká klasik.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 22. úno, 2006 15:38

Targa píše:Jendis: ale no tak, ruku na srdce, treba vyukovky Jima Wagnera, tam take ukazuje nektere veci dost problematicky. Cimz hodnotim ciste jeho video, nikoliv jeho praci jak celek.

Já ale nemluvím o videu....to by totiž všichni stáli za prd....možná vyjma DogBrothers...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JanJanas » stř 22. úno, 2006 15:38

severin
ty necvicis bujinkan? no ja se mu venuju teprve asi rok, ale v podsatte se na zacatku uci hlavne taijutsu, to dalsi az casem, bujinkan se cvici i proimo u ruznych bezpecnostnich agentur nebo spec jednotek po celem svete a zde jsou ty to veci jiste obsazeny......jinak myslim ze j eto velice kvalitni skola:-) jinak mas pravdu je to jedina skola kde se cvici autenticke ninjutsu a hacumi neni zadny samozvany velmistr, ale je "dedicem" tohoto tritulu a da se tedy vystopovat i prima linie dedicu
Naposledy upravil JanJanas dne stř 22. úno, 2006 15:43, celkově upraveno 1
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 15:38

co se týče těch stránek tak

"Kickboxer šampion přišel o život, když se snažil zmocnit zbraně, která byla na něj namířena na parkovišti. Samozřejmě, jestliže by to byl boj v ringu, nejspíše by ho vyhrál. A právě tady, je třeba si uvědomit, že je velký rozdíl bojovat v ringu o peníze a bojovat v reálném světě o svůj vlastní život, nebo život svých blízkých."

Mimochodem ten kickboxer se jmenoval Petr Smith, začínal s kyokushin karate a přešel na MT. Tomu kdo to napsal bych dal za to co řek možnost férovky na ulici s kickboxerem kvalit Smitha, dal bych ruku za to že by hodně rychle změnil názor na efektivitu systému. Stejně tak bych se ho zeptal jestli si myslí že se dokáže líp ubránit nájemnému vrahovi - prý se ruská mafie snažila trochu vyčistit sport z kterýho jsou čim dál větší prachy. Pochybuju..

A tohle je příklad toho jak se tyhle systémy snaží dostat nad "tradiční"BU..

Otevřenej postoj ? možná boxeři.. existujou taky věci jako vnitřní lowkick kterej je dost nepříjemnej a zabraňuje se mu právě tim že máš nohy na šířku ramen, nejzákladnější věc co se učí.

Nejde o to jestli přijmeš nebo ne. Boxer na ulici si nebude brát servítky, ránu pěstí prostě přijme každej
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 15:40

"Proto na jedné straně jsou lidé fascinováni samurajskými meči a na druhé kopačkou do koulí s glockem v ruce.Lidé chtějí být klamáni,jak říká klasik."

no tohle je snad nejlepší věc co jsem tady na tom fóru kdy čet.. to si zapamatuju.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 22. úno, 2006 15:41

Low píše:........férovky ......

No právě...tohle vystihuje vše....tohle na ulici většinou nenajdeš......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 15:41

severin píše:Stejná bublina je i /podle mého/ KM,která také v bu nenabízí nic zvláštního /JiuJitsu+Box/.Izraelci mají určitě /opět/ propracovanou taktiku pro ozbrojené složky,ale pro normálního člověka,který se chce jen ubránit jsou to vyhozené peníze.Proto na jedné straně jsou lidé fascinováni samurajskými meči a na druhé kopačkou do koulí s glockem v ruce.Lidé chtějí být klamáni,jak říká klasik.

Skoda, ze jsi se v minulem roce nebyl podivat na toho polskeho instruktora, co se snazil rozjet KM v Praze, pro potreby normalniho cloveka to bylo hodne dobre udelane. A nemyslim tim po marketingove strance.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 15:49

Low: zkusim to vysvetlit na prikladu ze zivota, zrovna nedavno, jeden kluk, co zrovna moc netrenuje a ma 60 kilo, chytil ranu pesti od jednoho "takyboxera", kvuli svoji holce. Kdyz se sbiral ze zeme, tak tu ranu vratil zidli. Kdo myslis, ze skoncil na vysetreni na chir. ambulanci ? A to je ta situace, kdy neprijmes jeho ferovku, ale udelas to podle sebe.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...