Taj-či v Písku

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod yingjowpai » pon 03. dub, 2006 10:20

Nazdar Péťo, (předpokládám, že jsi to ty), možná když si pronajmeš něco 2 x týdně 2 hod., tak jo, ale jinak o tom pochybuji. Nemá smysl něco dál řešit po netu. Není problém mě kontaktovat, jsem 22.-23.4. v Písku.

PK
yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

nautilus

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 10:23

Souhlas :!: Cvičit můžete kdekoliv a kdykoliv a nepotřebujete k tomu školu-zbytečné starosti s organizací.Například v Pekingském parku kde sem také několikrát byl se cvičí téměř celý den a stačí pouze chuť a trávník :wink: Pokud chce někdo cvičit musí se vyprdnout na názory ostatních a cvičit třeba uprostřed sídliště-pokud není jiná možnost.Na fotbal na veřejných prostranstvích si také všude na světě zvykli tak proč to trochu neobohatit :wink: KELT
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: littlearts

Příspěvekod Ralph » pon 03. dub, 2006 10:25

Littlearts píše:No a jelikož sem z Písku tak mimo Taichi je tam také dobrý učitel na Thie Lam Tu Ho Quen Dao-jmenuje se Radek Kroupa a cvičí tak 12-15 let přímo pod Ch.Phung Nguyen.Na druho stranu když sem byl nedávno něco nakupovat u Qin Min Tanga tak sem si o Nguyenovi povídal Chvíli s jeho ženou.Prý to s klasickým Čínským kung fu moc společného nemá:Slyšel sem něco že Phung se věnoval Viet Vo Dao a pak si něco přidal,vymyslel nějaké sestavy atd.Radka ale znám a jeho Kung Fu určitě funguje.Není to sice Megasupercombatjujitsuzápaso kung Leung Ting systém ale je to dost dobrý.Dále je v Písku jeden dobrý učitel a fajn chlap na Goju Ryu a Muay Thai no pak nějaké školy Juda a pak ještě jeden Idiot co cvičí Shotokan a vyhrožuje lidem... :!: Prachy sou hold prachy.... :!: Takže sázel bych spíš na toho Huška.Pokud se chceš ubránit,být zdravý a mít šanci dožít se vysokého věku tak jsou vnitřní Chuan Fa to nejlepší. :wink:FIK :wink:

Už podle toho jména "Ch.Phung Nguyen" je jasné, že jde o vietnamce, čili nejspíš o nějaký VO DAO styl.
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

nemo

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 10:29

Vzpomínám si na jednoho mistra s kterým sem pár let trávil.Vždy když sem ho šel po tréninku doprovodit na vlak tak cvičil kroky a různé pozice i při čekání na jízdenku.Beze srandy :wink: Je to jen otázka přístupu a míry svobodného myšlení :lol: :wink: KELT

Také mi vždycky říkal že není třeba jezdit do Číny či do Japonska,Korei,Usa..a já nevim kde všude se cvičí,ale cvičit sám a trpělivě.Ne vždy znamená úspěch být v NEJ škole s NEJ Mistrem.Pokud budu s mistrem jezdit na výlety,popíjet a debatovat tak můžu být v Asii atd třeba deset let a bude mi to stejně naprd.
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: nemo

Příspěvekod JRup » pon 03. dub, 2006 12:10

kelt píše:Vzpomínám si na jednoho mistra s kterým sem pár let trávil.Vždy když sem ho šel po tréninku doprovodit na vlak tak cvičil kroky a různé pozice i při čekání na jízdenku.Beze srandy :wink: Je to jen otázka přístupu a míry svobodného myšlení :lol: :wink: KELT

Také mi vždycky říkal že není třeba jezdit do Číny či do Japonska,Korei,Usa..a já nevim kde všude se cvičí,ale cvičit sám a trpělivě.Ne vždy znamená úspěch být v NEJ škole s NEJ Mistrem.Pokud budu s mistrem jezdit na výlety,popíjet a debatovat tak můžu být v Asii atd třeba deset let a bude mi to stejně naprd.

Ahoj všem.

Kelte máš moje sympatie. Tvůj příspěvek může být inspirací pro přístup k jakémukoliv stylu. Není špatné když je škola, je dobré když je učitel (podstatné v začátcích - základ stejně jako když vaříš guláš je alfa-omega). Na druhou stranu to není vše a může to být někdy i kontraproduktivní. ®ák (zvláště pak mladý nebo vnitřně slabší) si žije v růžovém světě svého mistra, ale v podstatě může být opíjen rohlíkem. Jeho vývoj je pak 0 a jediné co se naučí je vyslovovat názvy všech pozic, které v podstatě ještě ani necvičí. Prostě marketing, prachy a skutek utek. Je to v podstatě zneužívání a neúcta k žákovi stejnou měrou jakou může být žák neuctivý k učiteli (to Tao hezky funguje). Důležitá je oddanost "řemeslu", víra, trpělivost a cvičení a zase cvičení. Cvičit se dá i ve škole, parku, lese nebo doma na záchodě. Podstatné je co v tu chvíli dělá tvoje mysl a jestli neutíká od podstaty jako na aerobiku. Znám mnoho lidí, kteří začli své "řemeslo" na ulici bez toho, aby prolezli nějakou univerzitu - dnes jsou nejlepší. Prostě šli do parku a opravdově chtěli cvičit, bez příkras!
Každopádně upřímně předaná zkušenost od zkušenějšího je vždy gut.

Promiň, jestli Tě nudím. Myslím, že už to dávno víš.

Truhláři, "řemeslům" zdar,
JRup.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

lkv

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 20:38

for JRup-Tak Tak :!: :wink: Víme Víme.Ale učitel by byl sakra dobrej-pořád mne trápí myšlenka kompletního systému :wink: De o to co to znamená kompletní systém.... :wink:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » pon 03. dub, 2006 20:41

kelt: to byl šmakal ?

ale asi ne ten jezdí tramvají ,vim přesně kdy, asi mu předvedu jak se bijí učitelé kungfu v čechách
Naposledy upravil Low dne pon 03. dub, 2006 20:42, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

him

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 20:42

Když to ale vezmu do jádra věci tak kompletní systém se skrývá za větou-"Prázdnota se rodí z formy a forma z prázdnoty"

To není můj citát :!: :wink: :lol: :lol: :lol:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

klk

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 20:55

Ale stejně bych se nejradši naučil aspoň 50 sestav abych měl po dlouhou řadu let co prodávat.... :lol: :lol: :lol:

To znamená alespoň 8 kompletních systémů. :cry: :lol: :lol:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

klk

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 20:58

Takže JRupe drž mi palce.Snad se někdo najde.Vim toho dost,ale umim hovno.Doufám že tohle budu řikat i za 20 let.To bych byl Pan s velkym P :!:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

klk

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 21:00

No a už toho nechám jelikož se zase vracím ke starým stupidním Littleartsovým Monologům.Kam se hrabe Monology Vaginy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Kwai_Cheng » sob 06. říj, 2007 22:35

Littlearts: "..Co se týče žáků pana Huška-po dlouhé době si s odstupem uvědomuji že převážná většina z nich nestála za nic-huliči trávy,alkolíci a jiná pakáž která potřebuje berličku ve formě nějaké autority..."

Člověče, tvé názory mi neskutečně prodloužily život. Není nad to se od srdce zasmát. ©koda jen, že trumberů jako ty stále přibývá a přibývá... všeho moc škodí.
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod littlearts2 » ned 07. říj, 2007 18:55

KwaiCheng píše:Littlearts: "..Co se týče žáků pana Huška-po dlouhé době si s odstupem uvědomuji že převážná většina z nich nestála za nic-huliči trávy,alkolíci a jiná pakáž která potřebuje berličku ve formě nějaké autority..."

Člověče, tvé názory mi neskutečně prodloužily život. Není nad to se od srdce zasmát. ©koda jen, že trumberů jako ty stále přibývá a přibývá... všeho moc škodí.

To je dobře že ti prodloužily život!!!Můj názor se nemění-80% lidí co navštěvovalo školu pana Huška-Trosky!!!Teď po pár letech zpětně mi dochází že zkrátka neodhadl daleko kvalitnější konkurenci,která v tomto městě je!!!
Realita někdy bolí jak kopanec mezi nohy ale je třeba přiznat že to je tak jak to je!!!
Jinak ještě k současnosti-v Čr je skoro deset let a ukaž mi některé jeho dobré žáky....???Nikoho nevidim 8O
littlearts2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tonglong » pon 08. říj, 2007 7:45

To Littlearts2
Proste nejsem tak dobry jako nekteri co se naucili Tai Chi za mesic a pak za tri nebo ctyri roky dokazali nasekat 30 ucitelu. Ani jsem po trech letech nabyl sedmy na svete. Proste jsem nejaky pomalejsi. Ja jsem se ucil Tai Chi 22 let a to jsem byl se svym ucitelem denne.
Jestli si dobre vzpominam, tak kdyz jsi prisel do me skoly tak jsi stal v rohu a cvicil jsi tam primy uder protoze tusim po osmi letech Karate jsi ani nebyl schopny dat ruku pred sebe.
With love one of your many Sifus.
tonglong
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pon 08. říj, 2007 9:30

littlearts2 píše:To je dobře že ti prodloužily život!!!Můj názor se nemění-80% lidí co navštěvovalo školu pana Huška-Trosky!!!Teď po pár letech zpětně mi dochází že zkrátka neodhadl daleko kvalitnější konkurenci,která v tomto městě je!!!
Realita někdy bolí jak kopanec mezi nohy ale je třeba přiznat že to je tak jak to je!!!
Jinak ještě k současnosti-v Čr je skoro deset let a ukaž mi některé jeho dobré žáky....???Nikoho nevidim 8O

Vladiku uz jdi s tema svejma vejsplechtama do haje :!: Proc tak, casto stridas skoly? Proc nikde nevydrzis? Proc z kazde skoly a od kazdeho ucitele odejdes za pomerne pohnutych okolnosti :?: Jestli nahodou neni chyba u tebe cece ...

Podivej jak se projevujes na tomto serveru? Vsichni te tu maji radi a jsou doslova nadseni kdykoli se objevis :lol: To vis, lide jako ty uroven kung fu u nas nijak nezlepsi :wink: Sen kazdeho ucitele/trenera je mit zaka, ktery na neho bude intrikovat a pak ho jeste pomlouvat ... se divim, ze ti nikdo z tech lidi jeste nesrovnal fazonu ... Ono se kazdemu zzeli srovnavat troubu co ma ke vsemu papiry na hlavu, vid? Na to se spolehas? Byt tebou, zacal bych se zamysled nad dusledkama takoveho jednani :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 08. říj, 2007 14:55

tonglong píše:... Ja jsem se ucil Tai Chi 22 let a to jsem byl se svym ucitelem denne...

Procházím diskuze a po dlouhé době něco k Taijiquan. Mám u toho takovou technickou nesrovnalost. Zmiňuješ, že jsi byl se svým učitelem Taiji 22 let, i když jste se podle článku…
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... cle&sid=94
… seznámily v roce 1985 a on zemřel 1994. Dále si nedokážu představit jak člověk, který se BU profesionálně neživí a cvičí více stylů u více učitelů může být se svým učitelem Taiji denně. To jsi u něho bydlel? Je to tak?

Díky za doplnění.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » pon 08. říj, 2007 16:58

littlearts2 píše:To je dobře že ti prodloužily život!!!Můj názor se nemění-80% lidí co navštěvovalo školu pana Huška-Trosky!!!Teď po pár letech zpětně mi dochází že zkrátka neodhadl daleko kvalitnější konkurenci,která v tomto městě je!!!

Mistni kasparek se vratil v cover-verzi ? 8O
Jenom opatrne, mnozi se ti interpunkcni znamenka... ty 'realisto' :lol:

Ale jinak musim uznat, ze mas pravdu, neuznany, kricici nicky jsou videt daleko vic :twisted:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » pon 08. říj, 2007 17:25

KwaiCheng píše:Člověče, tvé názory mi neskutečně prodloužily život. Není nad to se od srdce zasmát.

Naprosto ti rozumím. :lol:
Z Taijiquanu (ale i odjinud) jsem si mimo jiné odnesl, že bojovat proti nepříteli a bojovat sám se sebou je na mnoho způsobů totéž. Jako boj proti zrcadlu. Fakt pobaví, když potom jeho bývalý - snad žák - napíše tohle jako své vidění věci. Je to tak trapně průhledné...
Littlearts píše:Co se týče žáků pana Huška-po dlouhé době si s odstupem uvědomuji že převážná většina z nich nestála za nic-huliči trávy,alkolíci a jiná pakáž která potřebuje berličku ve formě nějaké autority... :lol: :lol: :lol:

littlearts2 píše:navštěvovalo školu pana Huška-Trosky!!! ...
Realita někdy bolí jak kopanec mezi nohy ale je třeba přiznat že to je tak jak to je!!! Jinak ještě k současnosti-v Čr je skoro deset let a ukaž mi některé jeho dobré žáky....???Nikoho nevidim 8O

Ale x-krát banované trolly je přeci jen lepší nekrmit dalšíma reakcema, a nenechat se vcucnout prozměnu vlastním zrcadlem. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » úte 30. říj, 2007 14:03

JRup píše:
tonglong píše:... Ja jsem se ucil Tai Chi 22 let a to jsem byl se svym ucitelem denne...

Procházím diskuze a po dlouhé době něco k Taijiquan. Mám u toho takovou technickou nesrovnalost. Zmiňuješ, že jsi byl se svým učitelem Taiji 22 let, i když jste se podle článku…
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... cle&sid=94
… seznámily v roce 1985 a on zemřel 1994. Dále si nedokážu představit jak člověk, který se BU profesionálně neživí a cvičí více stylů u více učitelů může být se svým učitelem Taiji denně. To jsi u něho bydlel? Je to tak?

Díky za doplnění.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 31. říj, 2007 2:26

To neni tak těžký, já jsem taky se svejma učitelema denně, scházíme se denně ráno v parku...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně