Combat systemy

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Makoto » ned 07. kvě, 2006 14:12

Uz to tu zaznelo, ale ty tzv. Combat military a kdovicojeste systemy jsou v drtive vetsine pouze reklamnim podvodem. Predtim tahlo WT, pak ninujutsu, pak BJJ, ted reality fighting. A co je realnejsiho nez military fight, ze? dejte si skutecne pozor kam lezete. Mam iformace uz z nekolika zdroju, ze napriklad Jim Wagner, ktery sebe sama tak propaguje pres Black Belt a jine prestizni casopisy a video vydavatelstvi, je jen velice sikovnym obchodakem. Navic, z toho, co jsem videl na videu, buh chranuj spec jednotky ci policajty, kdyby pouzily podobne techniky... Ostatne zkuste si nektere jeho techniky pri realne rychlosti a agresivite utocnika...zjistite zajimave veci.
V nasi skole se venujeme realnemu pouziti JJ, takze mohu lecktere veci posoudit a jedno vim jiste - Jim Wagner je hlavne dobra reklama na podprumerny system. Konzultoval jsem to i s klukama, kteri jsou hodne v terenu, profesionalove a ti mi to take potvrdili. A myslim, ze takovych by se naslo vice. Svetla vyjimka je zatim dle meho nazoru Systema, na jejimz seminari jsem byl a mohu tak posoudit na vlastni kukadla. Ale jinak....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 07. kvě, 2006 14:55

Me se tu na forech libi obcas takova ta trocuh falesna skromnost (ironicky, samozrejme).

Kdyz si vezmu do ust zrovna to, co jsem si precetl ted, tak zarnej priklad...

m-pet: srovnavat Judistu s 20-ti letou praxi a rocniho novacka v cemkoli uz je vazne prehnane. Mozna mas ruzne ty special supermega combat systemy rad, mej, ale kdyz uz je zrovna chvalis a podporujes na ukor tradicnim BU... jeste, ze nezapomenes dodat ono moderni "Ale to vše je spíše věcí výuky než konkrétního stylu. Vždy bojují lidé a ne styly".

Makoto: Ja pod Jimem Wagnerem nikdy necvicil, ale kdyz uz tu takhle pises, tak ti snad budu i verit, ze pod tvym vedenim by ty specialni jednotky Buh chranit nemusel... protoze bys je samosebou vycvicil nejlip (nebo minimalne lip nez p. Wagner, ze). Jeste, ze vzycky nezapomenes dodat "V nasi skole se venujeme realnemu pouziti JJ".

:( :( :(
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 07. kvě, 2006 19:20

Uz to tu zaznelo, ale ty tzv. Combat military a kdovicojeste systemy jsou v drtive vetsine pouze reklamnim podvodem. Predtim tahlo WT, pak ninujutsu, pak BJJ, ted reality fighting. A co je realnejsiho nez military fight, ze? dejte si skutecne pozor kam lezete. Mam iformace uz z nekolika zdroju, ze napriklad Jim Wagner, ktery sebe sama tak propaguje pres Black Belt a jine prestizni casopisy a video vydavatelstvi, je jen velice sikovnym obchodakem. Navic, z toho, co jsem videl na videu, buh chranuj spec jednotky ci policajty, kdyby pouzily podobne techniky... Ostatne zkuste si nektere jeho techniky pri realne rychlosti a agresivite utocnika...zjistite zajimave veci.
V nasi skole se venujeme realnemu pouziti JJ, takze mohu lecktere veci posoudit a jedno vim jiste - Jim Wagner je hlavne dobra reklama na podprumerny system. Konzultoval jsem to i s klukama, kteri jsou hodne v terenu, profesionalove a ti mi to take potvrdili. A myslim, ze takovych by se naslo vice. Svetla vyjimka je zatim dle meho nazoru Systema, na jejimz seminari jsem byl a mohu tak posoudit na vlastni kukadla. Ale jinak....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 07. kvě, 2006 20:27

ja co vidim kolem sebe "profiky" z policie tak zadnej se nevenuje jj, systeme ani nicemu podobnymu ale hned nekolik boxu, mt a ultimatum .. pak musado ale kombinuje to zas s fullcontactem.. kazdej potvrdi ze nic bez sparringu kde si do nekoho muzes naplno bouchnout je k nicemu. a cim ve vetsi mire ten sparing je tim lip. nejaky paky to je na ulici casto proti vetsim a tezsim a daleko vic agresivnim jedincum nepouzitelny. mluvim z toho co jsem slysel od lidi co par let delaj u pmj tak snad vedi o cem mluvej.

a muj skromnej na zor na combat systemy, vyborna nastavba k jakymukoli fullcontactu samo o sobe to ale neni dobry a sejme kazdej kdo dela ten full ani nemrknes.. protoze pochybuju ze combat nekdo cvici tak tvde jako se cvicej jen "bojove sporty"
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 07. kvě, 2006 20:41

Low píše:ja co vidim kolem sebe "profiky" z policie tak zadnej se nevenuje jj, systeme ani nicemu podobnymu ale hned nekolik boxu, mt a ultimatum .. pak musado ale kombinuje to zas s fullcontactem.. kazdej potvrdi ze nic bez sparringu kde si do nekoho muzes naplno bouchnout je k nicemu. a cim ve vetsi mire ten sparing je tim lip. nejaky paky to je na ulici casto proti vetsim a tezsim a daleko vic agresivnim jedincum nepouzitelny. mluvim z toho co jsem slysel od lidi co par let delaj u pmj tak snad vedi o cem mluvej.

Ale jsou i vyjimky :)
Kazdopadne jsi vyjmenoval asi to hlavni, co se jim muze hodit. Nicmene bych nezatracoval JJ jen proto, ze se tu prevazne uci jako mix karate, aikida a juda a tedy nefunkcni mismas. K nam chodi par kluku od policie a zatim mame pochvalne reakce. Budes se asi divit, ale i v JJ je sparring a to dost narocnej. Ale ten je az pro pokrocile, kdy je jistota, ze umi ovladat vlastni agresivitu, stres a hlavne techniku. Vyuzivaji se vsechny vzdalenosti v boji. Vre stoje i na zemi. Jinak je to o nicem.
A co se tyka tech pak...gratuluji, rozsiril jsi rady tech, kteri o JJ vi kulovy, ale citi se hodni jej kritizovat. Bez urazky chlape, ale zjisti si o tom neco, nez bude kategorizovat JJ = paky....Podivej se na stranky jujutsu.cz, najdes tam par pro tebe zajimavych informaci o JJ. Mozna zmenis nazor. Kdyz ne, jsem ochoten diskutovat :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 07. kvě, 2006 20:43

makoto: ja tema pakama nenarazel ale na zadny JJ..ale i tak. my v karate zadny nemame, v MT je mi znamo ze taky nejsou, box tuplem, kickbox taky ne, aikido neberu vubec v potaz , musado jich vyuziva a v kazdym JJ jich urcite par bude . a jinak, kdysi si tady rikal neco o tom ze ten chlapek co na sebe vezme tu hromadu chranicu a pere se s tema holkama je pak totalne vyrizenej. u nas na treninkach tohle postupuje pravidelne nekdo kdo na sebe vezme hokejovy kahoty a chranic hrudniku a helmu a dve minuty naplno se do nej reze a 70kg kluka to od 100kg borce boli urcite vic nez od 50kg zensky a tech lidi po sobe jde treba 10, a to si myslim ze netrenujem nijak tvrde. nebo spis existujou mista kde se trenuje x krat tvrdeji
Naposledy upravil Low dne ned 07. kvě, 2006 21:15, celkově upraveno 2
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 07. kvě, 2006 21:03

co se tyce tech stranek tak koukejte natocit dalsi sebeobranu zenskejch ta posledni uz je rok stara 8) propadne doplnit nejaky fotky zadny tam nejsou.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 07. kvě, 2006 21:11

Makoto: nejak mi unikla pointa tveho prispevku z 19:20...
Uz jsem myslel, ze reagujes na muj vypad a ono je to jen to same, co predtim. To je nejaky zakerny tah z tve strany? :)) (Ted uz jen delam legraci, tak klid, hihi)... nebo chyba systemu...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 07. kvě, 2006 21:14

Low: paky v JJ samozrejme jsou, ale nejsou to JEN paky... v JJ je spousta jinych veci na hrani :)) A taky zalezi na skole... nekdo uprednostnuje paky, nekdo spise porazy a boj na zemi a jiny ma svou oblibu (tak jako ja) v ate waza. Takze zrovna JJ je aktivita, ktera se skatulkovat vubec neda.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 07. kvě, 2006 21:39

jo, at zije JJ :roll: :roll: :roll:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. kvě, 2006 8:12

Low píše:u nas na treninkach tohle postupuje pravidelne nekdo kdo na sebe vezme hokejovy kahoty a chranic hrudniku a helmu a dve minuty naplno se do nej reze a 70kg kluka to od 100kg borce boli urcite vic nez od 50kg zensky a tech lidi po sobe jde treba 10, a to si myslim ze netrenujem nijak tvrde. nebo spis existujou mista kde se trenuje x krat tvrdeji

Takhle to myslim nefunguje. Pokud mas protivnika, obleceneho do chranicu tak, ze se skoro nemuze hybat a tedy reagovat na tvuj utok svym protiutokem, je to jako by jsi pouzil zivejsi pytel. Zaciname vazne premyslet, ze chranice budeme mit jen to nejnutnejsi mnozstvi (hlava, grappling rukavice, suspik, zuby, holene) a zbytek odlozime, protozem jsme zjistili, jake to je snest uder, ale sli jsme do utocnika s vedomim, ze se stejne moc hybat nemuze a tedy jsme si mohli vyzkouset cokoliv :) A to byla chyba. Napriklad na seminari FISFO se Standou Gazdikem jsme meli jen suspika a mlatil do nas tak, ze jsem vecer nepotreboval kamuflaz...cele telo hyrilo fialovymi, modrymi az cernymi barvami. Pointa toho je v tom, ze jsme si uvedomili, ze se to da snest. Chce to jen zatnout zuby....A pak jsme udelali kompromis (preci jenom moc lidi by tohle delat nechtelo :wink: ) a dohodli se na vyse uvedenem seznamu chranicu. Jasne ze to boli, ale a) da se to snest a b) utok tak musi byt daleko promyslenejsi c) pridat duraz muzes vzdy, kdyz uvidis, ze s nim ten ktery uder / kop neudelal to, co jsi zamyslel....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. kvě, 2006 8:15

Low píše:co se tyce tech stranek tak koukejte natocit dalsi sebeobranu zenskejch ta posledni uz je rok stara 8) propadne doplnit nejaky fotky zadny tam nejsou.

Uz probehly dalsi dva kurzy, ale videa uz davat nebudeme. Jednak nechceme zbytecne ukazovat metodiku a druhak cilem toho bylo jen aby si zenske udelaly predstavu, co je asi ceka :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. kvě, 2006 8:18

Gino píše:Makoto: nejak mi unikla pointa tveho prispevku z 19:20...
Uz jsem myslel, ze reagujes na muj vypad a ono je to jen to same, co predtim. To je nejaky zakerny tah z tve strany? :)) (Ted uz jen delam legraci, tak klid, hihi)... nebo chyba systemu...

Pointa byla, ze me malicko nakrklo, jak tu lidi zacinaji vychvalovat prednosti military combat systemu a nejak se nepozastavili nad tim, proc je kolem toho takovy humbuk. Rozhodne to nemel byt vypad proti nikomu...z toho jsem uz vyrostl :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. kvě, 2006 8:31

hellas píše:jo, at zije JJ :roll: :roll: :roll:

Netvrdim, ze JJ je best of the best....takovych diskusi tu bylo hodne. Jen me udivilo, kolik lidi si idealizuje tyhle MCS a nepremysli s chladnou hlavou. Proste nic neni dokonale a hledal bych, proc je kolem toho takove halo nez cist clanky, ktere to tak vychvaluji, az to normalnimu cloveku zacne vrtat hlavou. Jedne muj znamy pobyval nejakou dobu v Izraeli a mel moznost cvicit s lidmi, kteri se pohybuji kolem Kapapu, Krav Magy a kdoviceho jeste. Kdyz se bavil s lidmi, kteri to ucili, ti mu na ferovku rekli: Kde je poptavka, je i nabidka. Je to porad to same, ale ma to jiny nazev abychom to lepe prodali. Zapad po tom sili, protoze Izraelsky armadni systemy jsou pro ne nezname (ostatne tak jako i ruske). A tak jim to patricne prodame....pridame spetku specialni jednotky, spetku tajemstvi a hle, mame tu armadni system cviceny u tajne jednotky, ktery se jeden jeji byvaly clen najednou rozhodl zverejnit....

Podobny mytus byl i s Escrimou...kdyz uz jsme u mytu. Po druhe svetove valce se Zapad zacal zajimat o filipinska bojova umeni a tak se par amiku rozhodlo jet primo do srdce tohoto BU. Nasli tam nejakeho rolnika, kteremu nabidli sumu penez, ktera se rovnala jeho rocnimu prijmu, pokud mu preda jejich rodinne tajemstvi. A co udelal chytry Filipinec? Ano, naucil neco, co nekde videl behem cesty z pole domu a vydaval to za stary rodinny tajny bojovy system jen aby dostal ty penize a mohl zaopatrit rodinu. A mily American dostal nakonec i certifikat, ktery to vse potvrzoval. Samozrejme se vsak nasly vyjimky, ale byly to vyjimky....

Proste patrejte co a jak vzniklo....me osobne to pripravilo o peknych par iluzi o svete BU...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 08. kvě, 2006 9:03

No už to tady výborně napsal pm, až zas tak nezaléží na tom co to je za BU nebo combat systém, ale spíš na tom samotném učiteli jak to vyučuje a proto bych si netroufl paušalizovat, že tohle nebo támhle to stojí za prd. Kamarád mi říkal, že v nějaké statistice v USA vyšlo s kterým druhem sportu se lidé nejlíp ubránili na ulici a nejlíp z toho vyšli hokejsti, takže jsme všichni dost mimo, takže já si du koupit hodejovou výstroj a přihlásím se do zdejšího hokejového klubu ať mám na ulici vůbec šanci :lol: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 9:36

makoto:

to co sem mel na mysli ja je ciste jen pomucka,chodici pytel http://www.youtube.com/watch?v=DKC58_BP ... =kyokushin

tedy dovedu si predstavit jak ho bolej ty udery a kopy tech holek, vzhledem k tomu ze nemaj zadnou silu a ani neumej prastit tak mi proste prislo ze vase pojeti bolesti je trosku jiny nez v jinejch bojovejch sportech. Ale nic ve zlym..

ale tady to "Pointa toho je v tom, ze jsme si uvedomili, ze se to da snest. Chce to jen zatnout zuby...." je presne ono.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 9:39

majkx píše:a nejlíp z toho vyšli hokejsti, takže jsme všichni dost mimo, takže já si du koupit hodejovou výstroj a přihlásím se do zdejšího hokejového klubu ať mám na ulici vůbec šanci :lol: .

a proc asi? Hokejisti jsou zvykli na tvrdej kontakt, jsou omlaceni, maj velkou silu , doboru kondici, maj zvyklou psychiku ,hrajou pred spoustou lidma.. Hokej je vic bojovy umeni nez velka cast toho co se za to vydává..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 08. kvě, 2006 12:06

Low píše:makoto: ja tema pakama nenarazel ale na zadny JJ..ale i tak. my v karate zadny nemame

To Low:
V karate nejsou páky a hody??? a kdy tento posun nastal, že jsem ho nezaregistroval? Sám Ojama, když se tam rval s býkem používal páku, aby jej donutil jít na zem.
Jsou to ale novinky...hm ... ještě, že sem lezu, aspoň se tak dozvím spoutu nových a hlavně zaručených informací.

RBR

PS: Spíš bych použil tvrzení páky a hody v karate jsou, ale my je netrénujem. To by spíš vyjadřovalo skutečný stav.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 12:33

rbr: jsou tam asi tak jako jsou v judu kopy. a že tam skutečně jsou !
samozřejmě že tam jsou ale myslim že každýmu je jasný že jde hlavně v první řadě někoho umlátit a ne hodostávat do nějakejch pák
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 08. kvě, 2006 14:03

Low píše:samozřejmě že tam jsou ale myslim že každýmu je jasný že jde hlavně v první řadě někoho umlátit a ne hodostávat do nějakejch pák

To už je něco jiného. Je důležité přesně se vyjadřovat. Páka není v karate koncová technika jako např. MMA. Má pouze připravit půdou pro rozhodující uder(y). Ozval jsem se proto, že mezi laiky přetrvává názor, že karate je pouze o úderech a JJ o pákách, což je nesmysl.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...