Asi nemá cenu na to reagovat, ale aspoň se odreaguju, když už tu diskutujeme na téhle úrovni

Tedy:
"1/Neber život jiným tvorům,pokud sám neovládáš tajemství darování života"
Nevím sice, co je to "tajemství darování života", ale kdybych to ovládal, myslíš, že by mi to pak dalo právo životy brát ?
"2/Ovládej své myšlenky"
Své myšlenky ovládnout nemůžeš - jen své jednání a chování
"3/Svůj život žiješ ... sám za sebe a pro sebe"
Ať už chceš nebo ne, svůj život nežiješ jen pro sebe.
"4/®ij střídmě,aby se dostalo životních potřeb i na druhé"
Krásná idea, platící ve velmi, velmi izolovaném prostředí. Můžu tě ujistit, že i když budeš žít sebestřídměji, ostatní nepoznají, že by měli něčeho víc.
"5/Snaž se být zdrojem výhradně pozitivní energie tím,že na zlé útoky nebudeš reagovat větším zlem a nenávistí,ale soucitem a pochopením."
Netuším, jak bych mohl být zdrojem jen pozitivní energie, ale naprosto nemám v úmyslu reagovat na zlé útoky soucitem a pochopením.
"6/Vše živé i neživé v přírodě je s tebou-starej se tedy o to,jako by to bylo tvé vlastní"
Da, tovaryšč, ale byl bych raději, kdyby se o to starali ti, kterým to opravdu patří...
"7/Strach před smrtí je zcela zbytečný a nemístný,protože jako lidská bytost člověk neumírá a nezaniká-vědomí je nesmrtelné."
Strach před smrtí je naprosto přirozeným atributem genetické výbavy (nejen) člověka. Člověk jako jedinečná entita smrtí nevratně zaniká - co se dál děje s jeho vědomím (duší,...) ponechávám bez komentáře, neboť v tomto ohledu mám své přesvědčení a naději...
"8/Jsi-li stíhán nepřízní osudu,neštěstím,nemocemi atd.,není to náhodou a děje se ti podle karmického určení..."
Fatalismus je strašná a nebezpečná víra. Svůj osud můžeš a musíš ovlivňovat. Jak říkal ten starý tramp: chtěl bych vědět, kde umřu - že bych tam nešel...
"Snažím se žít tak,jak jsem napsal..."
Určitě jsi dobrý člověk, ale jestli se takhle vyplatí žít, to nevím. Možná se ostatním vyplatí, když tak budeš žít ty...
Něco jiného by bylo, kdyby se tvými zásadami řídili všichni (i když ne všemi) - to by bylo moc príma