Střelba....

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: For:Malekyth

Příspěvekod fakt » úte 13. čer, 2006 7:31

Hyperboreus píše:Zdar hoši.®ádnou zprávu jsem nedostal.Dneska v noci napíšu o tom,jak chápu osobní statečnost a víru.

Múžeš napsat i něco o nadhledu, zdravém sebevědomí a víře v osud. O tom, že když člověk čeká nebezpečí všude, tak se skutečně objeví atd...
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » úte 13. čer, 2006 9:21

Tak kde to vazne?
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » úte 13. čer, 2006 9:43

S474N:necháváš se zbytečně vyprovokovat človíčkem který ani nechce chápat proč a nač to nosíš třeba jednou pozná že je to dobrá věc když za ním najednou stojí člověk s kvérem v ruce a partička čmoudů co mu před pár sekundama chtěla spočítat žebra si to najednou rozmyslí nebo se může spolehnout na svoji policii,ale to radeji nedoporučuji chodit ani na nákup aby je jednou nemsel volat,protože pak s hrůzou zjistí,že i když mají služebnu za rohem tak přijedou do deseti minut a at se pokusí s útočníkem dohodnout do doby než dorazej.stengan
Kdo jinému jánu kopá příjde si na docela slušný peníze.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » úte 13. čer, 2006 11:23

Slibuji. Nebudu chodit na nákup.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 14. čer, 2006 13:25

Omlouvám se,že jdu tak pozdě,internet však pro mne není pupek světa a jsou důležitější věci.Pokud si pořádně přečtete následující řádky,pochopíte víru a osobní statečnost tak,jak ji chápu já.Děkuji za pozornost.
1/Neber život jiným tvorům,pokud sám neovládáš tajemství darování života.Výjimkou je získávání nezbytné potravy,regulace přemnožení nižších organizmů a sebeobrana.
2/Ovládej své myšlenky-pokud volíš cestu odplaty za příkoří,mstu za utrpení či urážku a vztek ovládl tvůj rozum,věz,že škodíš sám sobě-budeš totiž tím posledním v řadě,koho tebou stvořená negativní energie zasáhne a před ní nenalezneš záchrany.Buď ujištěn,že pokud ti ubližují jiní,je tím vinna jejich hloupost pramenící z nízkého stavu vědomí nebo trauma utrpěné od jiných,se kterým si nevědí rady a mstí se svému okolí.
3/Svůj život žiješ se všemi pozitivy i negativy sám za sebe a pro sebe.Nezasahuj jiným lidem do jejich života jinak než pozitivně,neovlivňuj jejich volbu ani nepodřizuj své vůli,protože pak zasahuješ do jejich života se všemi důsledky,které se k tobě vracejí.Nesnaž se zachránit svět,pokud jsi k tomu nebyl povolán.Za obecné události přijímej pouze tolik odpovědnosti,kolik odpovídá tvým možnostem tyto události ovlivnit.Násilím proti násilí je špatně-výsledek není nic jiného než znovu násilí.
4/®ij střídmě,aby se dostalo životních potřeb i na druhé.
5/Snaž se být zdrojem výhradně pozitivní energie tím,že na zlé útoky nebudeš reagovat větším zlem a nenávistí,ale soucitem a pochopením.
6/Vše živé i neživé v přírodě je s tebou-starej se tedy o to,jako by to bylo tvé vlastní.
7/Strach před smrtí je zcela zbytečný a nemístný,protože jako lidská bytost člověk neumírá a nezaniká-vědomí je nesmrtelné.
8/Jsi-li stíhán nepřízní osudu,neštěstím,nemocemi atd.,není to náhodou a děje se ti podle karmického určení-příčina neštěstí,jímž jsi postižen,leží vždy v tobě,v tvých minulých zlých činech,za které nyní platíš.Pokus se proto najít v sobě sílu nezbytnou k pochopení,že karma představuje absolutního nepodplatitelného soudce,přiznej svou vinu a hledej cesty vedoucí k nápravě utrpení,jež jsi v minulosti způsobil.®ij tak,aby ses nemusel stydět sám za sebe,miluj svět,lidi i vše živé v Přírodě,především ale své děti,manžela či manželku,druha a své rodiče.

Snažím se žít tak,jak jsem napsal,zažil jsem spoustu situací,které tomu odpovídají,a věřte mi,že žít takhle se vyplatí... :) :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » stř 14. čer, 2006 14:00

Asi nemá cenu na to reagovat, ale aspoň se odreaguju, když už tu diskutujeme na téhle úrovni :D Tedy:
"1/Neber život jiným tvorům,pokud sám neovládáš tajemství darování života"
Nevím sice, co je to "tajemství darování života", ale kdybych to ovládal, myslíš, že by mi to pak dalo právo životy brát ?
"2/Ovládej své myšlenky"
Své myšlenky ovládnout nemůžeš - jen své jednání a chování
"3/Svůj život žiješ ... sám za sebe a pro sebe"
Ať už chceš nebo ne, svůj život nežiješ jen pro sebe.
"4/®ij střídmě,aby se dostalo životních potřeb i na druhé"
Krásná idea, platící ve velmi, velmi izolovaném prostředí. Můžu tě ujistit, že i když budeš žít sebestřídměji, ostatní nepoznají, že by měli něčeho víc.
"5/Snaž se být zdrojem výhradně pozitivní energie tím,že na zlé útoky nebudeš reagovat větším zlem a nenávistí,ale soucitem a pochopením."
Netuším, jak bych mohl být zdrojem jen pozitivní energie, ale naprosto nemám v úmyslu reagovat na zlé útoky soucitem a pochopením.
"6/Vše živé i neživé v přírodě je s tebou-starej se tedy o to,jako by to bylo tvé vlastní"
Da, tovaryšč, ale byl bych raději, kdyby se o to starali ti, kterým to opravdu patří...
"7/Strach před smrtí je zcela zbytečný a nemístný,protože jako lidská bytost člověk neumírá a nezaniká-vědomí je nesmrtelné."
Strach před smrtí je naprosto přirozeným atributem genetické výbavy (nejen) člověka. Člověk jako jedinečná entita smrtí nevratně zaniká - co se dál děje s jeho vědomím (duší,...) ponechávám bez komentáře, neboť v tomto ohledu mám své přesvědčení a naději...
"8/Jsi-li stíhán nepřízní osudu,neštěstím,nemocemi atd.,není to náhodou a děje se ti podle karmického určení..."
Fatalismus je strašná a nebezpečná víra. Svůj osud můžeš a musíš ovlivňovat. Jak říkal ten starý tramp: chtěl bych vědět, kde umřu - že bych tam nešel...
"Snažím se žít tak,jak jsem napsal..."
Určitě jsi dobrý člověk, ale jestli se takhle vyplatí žít, to nevím. Možná se ostatním vyplatí, když tak budeš žít ty...

Něco jiného by bylo, kdyby se tvými zásadami řídili všichni (i když ne všemi) - to by bylo moc príma :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 14. čer, 2006 14:08

Ale nedá mi to, abych se nezeptal: jak se se všemi těmi zásadami shoduje to, že nosíš bouchačku? Asi jsi už sám zjistil, že realita je trochu jiná a pouhým soucitem či pohrdáním soupeře neporazíš.
Já nemám nic proti těmto interním filosofiím - sám mám nějakou víru či přesvědčení, ale žijeme v nějakém světě a musíme to dokázat...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » stř 14. čer, 2006 14:31

"2/Ovládej své myšlenky"

tady je zakopaný pes - takže ty nekontrolueš svoje myšlenky, možná bys to měl zkusit. Možná že naše chování ovlivňuje to na co myslíme, nemyslíš?

Něco jiného by bylo, kdyby se tvými zásadami řídili všichni (i když ne všemi) - to by bylo moc príma :D[/quote]

No jasně všichni jsou hovada a tak jsem taky hovado! Ale koukám že se ti ty myšlenky líbí, jen by se nejdříve měli ostatní změnit, a pak by ses podle tomu přizpůsobil. Hmm
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » stř 14. čer, 2006 14:40

hyporbeus>chlape meles hovadiny,kukam ze si nasiaknuty vychodnou filizofiou od paty az po usi...najviac sa mi pacilo to o nebati sa smrti...taky ako ty sa zoseru prvy...verim ze ty sa zoseres aj pred poriadnou nakladackou a nie to este pred smrtou...a pokial si taky borec ze nie,tak tvoje chovanie je proti prirode a musi mat silne psychopatologicku pricinu-odporucam navstivit psychiatra..az budes mat vlastnu rodinu,tak verim ze podobne kok...ny opustia a uvidis co je to zivociny strach o svojich blizkych..P.S...som zvedavy aky by si bol sucitny keby ti znasilnili manzelku,frajerku,natrhli jej susku,roztrepali ksicht na maderu,ako dovetokju ostali...popripade keby natrhli tu rit tebe,to by ma este viac zaujimalo :wink: nenapravitelni pseudohumanisti povacsinou koncia velice skarede
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 14. čer, 2006 14:55

To Hyporbeus: Cau, asi bych tady souhlasil s Diablikem. Filosofii mas a asi ti vyhovuje. Podle toho ze jsi se takto rozepsal až po tom co tě o to požádali takže to asi ani necpeš ostatním na potkání takže vypadá že jsi celkem v pohodě.... ale. Zdá se mi že ta filosofie ti vydrří jen v obecné rovině. Protože kdybys do důsledku dodržel to co jsi tu popsal tak by sis nechal před očima znásilnit a zabít manželku, ubodat potomka atp a řekl by sis že to tak má být a že je to jejich karma. Zkus si odpovědět opravdu upřímě. Opravdu bys to nechal být?
Jestli ne tak je dobré mít u sebe prostředek na obranu. ne?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 14. čer, 2006 16:58

Boris68 píše:"2/Ovládej své myšlenky"
tady je zakopaný pes - takže ty nekontrolueš svoje myšlenky, možná bys to měl zkusit. Možná že naše chování ovlivňuje to na co myslíme, nemyslíš?

Vždyť o tom je řeč - že naše myšlenky ovlivňují naše chování a že by to tak vždy nemělo být. Ale asi mi nerozumíš: myšlenky nemůžeš kontrolovat - nemůžeš si poručit, aby se ti v mozku něco vylíhlo. To je dáno genofondem, evolucí... Jsme zvířata. Můžeš ale kontrolovat to, co přijde po těch myšlenkách, i kdyby to zase byla myšlenka, tzn. něco jako:
1. to je hajzl, já bych ho zabil...
2. klid, takhle to nepůjde :D

Boris68 píše:Něco jiného by bylo, kdyby se tvými zásadami řídili všichni (i když ne všemi) - to by bylo moc príma

No jasně všichni jsou hovada a tak jsem taky hovado! Ale koukám že se ti ty myšlenky líbí, jen by se nejdříve měli ostatní změnit, a pak by ses podle tomu přizpůsobil. Hmm

Chlape, píšeš rychleji než myslíš. Ne že když jsou všichni hovada, já budu taky. Myslel jsem to tak, že Hyperboreovy teze by fungovaly jen v prostředí, kde je vyznávají všichni. Tedy: - je lehké být bohem v nebi, je těžké být bohem v pekle.
A už vůbec to nemyslím tak, že já budu dobrý jen pod podmínkou, že se polepší zbytek světa. Můžu tě ujistit, že zbytek světa na můj mravní kodex nemá vliv.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 14. čer, 2006 17:31

2/Ovládej své myšlenky-pokud volíš cestu odplaty za příkoří,mstu za utrpení či urážku a vztek ovládl tvůj rozum,věz,že škodíš sám sobě...

To je přece pravda - jen to vypadá na trochu nepromyšlenej překlad. Jednotlivý myšlenky fakt ovládat nejdou dyž už vznikly, ale vo nich to neni - je to jen "málo správně" napsaný. (Proto myslim, že Hyperboreus nejni prosáknutej východní filozofií - no offence.)

Myšlenky ovládat nejdou, ale daj se ovládat záměry, vztek, pocity křivdy. (A vo tom se psalo.) A myšlení jako celek se dá ne ovládat, ale trpělivě tříbit.

Hodilo by se to spíš jako nový téma do kategorie "... duchovní rozvoj".
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 15. čer, 2006 6:26

For Hyperboreus and All - Omluva přijata. Bohužel se nemůžu zbavit pocitu, že je to od někud opsáno. Ten sloh mi k tobě nějak nesedí. V kostce se pokusím reagovat tak jak to vidím já.
1/ Neber život jiným tvorům... - s tímhle bodem plně souhlasím.

2/ Ovládej své myšlenky... - myšlenky ovládat nejdou. Můžeš ovládat své činy, ale myšlenky ne. Pokud mi někdo ubližuje nevidím důvod mu to neoplatit stejnou mincí. Pokud se totiž nepostavíš na odpor může problém přerůst v něco daleko horšího. Mluvím z vlastní zkušenosti. Na základní škole se mě pokusili šikanovat. Dokázal jsem se tomu postavit. Věděli, že se budu bránit a tak si našli jinou "méně problémovou hračku".

3/Svůj život žiješ se všemi pozitivy i negativy sám za sebe a pro sebe.Nezasahuj jiným lidem do jejich života jinak než pozitivně,neovlivňuj jejich volbu ani nepodřizuj své vůli,protože pak zasahuješ do jejich života se všemi důsledky,které se k tobě vracejí.Nesnaž se zachránit svět,pokud jsi k tomu nebyl povolán.Za obecné události přijímej pouze tolik odpovědnosti,kolik odpovídá tvým možnostem tyto události ovlivnit.Násilím proti násilí je špatně-výsledek není nic jiného než znovu násilí.
- Tady už je to horší.Svůj život žiju za, ale nejen pro sebe. Nejsem sobec a tak se o sebe rád podělím nejradši však s opačným pohlavím :D . Na své okolí působím pozitivně pokud ono tak působí na mě. Svět se rozhodně zachránit nehodlám. Boj s větrnými mlýny nechám na jiných. Pokud bych se řídil tím co jsi tu napsal bych ani nemohl upozornit zloděje vykrádajícího kabelku nic netušící stařence, že to co dělá je nezákonné. Násilí je z principu špatné řešení, ale v některých případech je nutné a morálně i právně opodstatněné.

4/®ij střídmě,aby se dostalo životních potřeb i na druhé. - opět musím souhlasit

5/Snaž se být zdrojem výhradně pozitivní energie tím,že na zlé útoky nebudeš reagovat větším zlem a nenávistí,ale soucitem a pochopením.
-Soucitu a pochopení mám dost, ale jen pro toho kdo si to zaslouží. Na zlo reaguji adekvátním "protiopatřením" podle svého nejlepšího svědomí a vědomí.

6/Vše živé i neživé v přírodě je s tebou-starej se tedy o to,jako by to bylo tvé vlastní. - Opět souhlasím, ale za předpokladu, že nemyslíš lidi, ale zvířata. Pokud by se lidi chovali aspoň jako zvířata bylo by na světě krásně.

7/Strach před smrtí je zcela zbytečný a nemístný,protože jako lidská bytost člověk neumírá a nezaniká-vědomí je nesmrtelné.
- Ano strach před smrtí je zcela zbytečný a nemístný, protože konec je neodvratitelný a jistý tak proč se ho bát. Další část tohoto bodu nebudu komentovat. Jsem ateista. 8)

8/Karma... - :? tenhle bod komentovat nebudu. Nerad bych urazil tvoji víru.

Tvoje zásady jsou sice krásné, ale v dnešním světě nepoužitelné. Museli by se tak chovat všichni a to určitě nehrozí. Někdy na zlo musíš opravdu odpovědět zlem a ne jen zavírat oči před nespravedlností. 8)
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod S474N » čtv 15. čer, 2006 7:54

Co k tomu v rychlosti dodat? Snad jenom "haleluja voe" :D

Ted vazne - vsechno dulezite jiz bylo receno a neni treba se opakovat.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 15. čer, 2006 8:31

graver píše:

Vždyť o tom je řeč - že naše myšlenky ovlivňují naše chování a že by to tak vždy nemělo být. Ale asi mi nerozumíš: myšlenky nemůžeš kontrolovat - nemůžeš si poručit, aby se ti v mozku něco vylíhlo. To je dáno genofondem, evolucí... Jsme zvířata. Můžeš ale kontrolovat to, co přijde po těch myšlenkách, i kdyby to zase byla myšlenka, tzn. něco jako:

Zastavit myšlenky, to přece jde, to snad zvládneme. To že jsi si v duchu řekl "to je hajzl, já bych ho zabil..." je reakce na něco a pokud tedy nevznikne tato reakce, nemůže vzniknout ani tato myšlenka. A pokud jsi schopen ovládnout tuto svou reakci "své emoce" tak si můžeš klidně třeba říci "klid ten člověk má se sebou nějaký problém, ale není to můj problém...".
Tak co, vážně nemůžeme kontrolovat svoje myšlenky???
Vážně si nemůžeš řící "teď budu myslet jen na hezké věci" a také to realizovat??? Pokud ne tak tě tvé myšlenky ovládají!
Jo a někdy bych byl raději zvířetem, které o tom moc nepřemýšlí! :D
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 15. čer, 2006 8:31

graver píše:

Zastavit myšlenky, to přece jde, to snad zvládneme. To že jsi si v duchu řekl "to je hajzl, já bych ho zabil..." je reakce na něco a pokud tedy nevznikne tato reakce, nemůže vzniknout ani tato myšlenka. A pokud jsi schopen ovládnout tuto svou reakci "své emoce" tak si můžeš klidně třeba říci "klid ten člověk má se sebou nějaký problém, ale není to můj problém...".
Vážně si nemůžeš řící "teď budu myslet jen na hezké věci" a také to realizovat??? Pokud ne tak tě tvé myšlenky ovládají!
Jo a někdy bych byl raději zvířetem, které o tom moc nepřemýšlí! :D
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » čtv 15. čer, 2006 9:00

[/quote]
Jo a někdy bych byl raději zvířetem, které o tom moc nepřemýšlí! :D[/quote]

No mně se to moc nezdá s tou kontrolou těch myšlenek, u dost lidí mě napadne to je hajzl a lepší podle mě je, že jak mě to rychle napadne tak to nechám rychle odeznít a soustředím se spíš na přítomnou situaci a co ten hajzl vlastně chce :lol: , nemyslím na něco hezkého to by byla podle mě chyba. Mohlo by se stát, že zatímco budu myslet na svůj první zásun :lol: , tak mezitím mi hajzl dá do tlamy.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 15. čer, 2006 9:06

To majx: No ono když moc nepřemýšlíš tak o to více vnímáš a o to jsou tvoje reakce rychlejší. Nemyslet neznamená nebýt ve střehu a nevnímat co se kolem děje!
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 15. čer, 2006 9:10

Není to tak špatné,ze sedmi reakcí dva,kteří přečetli a pochopili,co bylo míněno napsanými slovy.
Pro:Malekyth
Opsáno to odnikud není,pouze zkrácený souhrn myšlenek lidí,jako byli a jsou E.Tomáš,J.Paseka,J.Janča,K.Kožíšek,I.Wiesner....

Kdybyste si pořádně přečetli bod 1,nenapsali byste v podstatě hlouposti typu:Diablik: som zvedavy aky by si bol sucitny keby ti znasilnili manzelku,frajerku,natrhli jej susku,roztrepali ksicht na maderu,ako dovetokju ostali...popripade keby natrhli tu rit tebe,to by ma este viac zaujimalo

Počítám,že všichni kromě Borise68 jste pod 35 let.Tím se možná vysvětluje vše,co jste napsali.
Ještě jednou a naposledy:Zbraň jsem používal 15 let,rodinu mám,dítě také.Nošení střelné zbraně považuji za zbytečné.Zbraň jsem za 15 let nepoužil ve smyslu střelby na člověka,pouze jako výstrahu,s odstupem času jsem toho názoru,že ty případy šly řešit jinak.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » čtv 15. čer, 2006 9:19

Hyperboreus: samozrejme, tak to vidis ty a budiz ti prano. Je to tve rozhodnuti a nasledky sveho pripadne konani/nekonani si poneses ty sam. Stejne tak jako my - je to nase rozhodnuti,atd. atd. atd.

Ani jedna z tech variant neni to "nejlepsi", nicmene ja tvrdim jedno - "se zbrani je to jako s kondomem, lepsi jej mit pri sobe a nepotrebovat, nez nemit a potrebovat".

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně