Velká hra rytířů nagualu

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod andromeda » stř 21. dub, 2004 11:54

Je to sice už od věci... ale inspiroval jste mě, a tak předkládám nejen sobě, ale i ostatním tado kolem článek o NIN TSUN DO...

http://www.ccm-chrudim.cz/clanky.php?key=124

Docela mě to začíná bavit... hledat tyhle maličkosti...

Patrik

Tento a další články o bojových uměních a cestě Toltéků (celkem 22) byly též otištěny v časopise ASTRO. Abyste věděl, kde je hledat :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 21. dub, 2004 11:56

patrik píše:
andromeda píše:Pro Patrika, Wicking a Kočku :

Mohu se zeptat, jaká bojová umění pěstujete a co vás na nich přitahuje ? Co se vám na nich nejvíce líbí ? Díky za odpověď.

viz. seznam členů... :roll: je tam odkaz na můj web, kde jsou shrnuty mé aktivity. Web je otevřený každému, né až od druhé úrovně...

Patrik

Ta druhá úroveň patři ke Hře cesty nagualů (mrkněte se, o čem je toto celé téma) a souvisí s principy hry, kdy hráči - děti hledají, poznávají, učí se a úrovně jsou oceněním (jako v počítačové hře).
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 21. dub, 2004 12:09

andromeda píše:Tento a další články o bojových uměních a cestě Toltéků (celkem 22) byly též otištěny v časopise ASTRO. Abyste věděl, kde je hledat :)

Ne že by mě bavili Vaše články, ale baví číst jak je to jednou pohodové cvičení pro maminky od plotny... a podruhé účinné bojové umění založené na kdovíčem... (jednou tak jindy jinak).

Také jsem si dočetl příspěvky v diskuzi "Garáž" a nějak se nemůžu dopočítat... psal jste, že jste se tam byl za ta léta mnohokrát podívat, od doby Vašeho posledního příspěvku... Nicméně Váš poslední příspěvek je asi (jestli se nepletu) na den přesně 14 měsíců starý...

Je to legrační, jak Vás naše kritika obohacuje, ale na druhé straně píšete, že jsme úplně mimo... a že si za vším (z minula viz Garáž) stojíte...

Já nevím nic o tensegrity (snad jsem to napsal správně) a bojová umění necvičím kvůli sebeobraně nicméně Vy na mě působíte jako člověk, který se snaží prodat své zboží za každou cenu...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 21. dub, 2004 12:13

pro Patrika.

Dobře. Beru Váš názor. Nesouhlasím, ale beru. :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 21. dub, 2004 12:15

andromeda píše:pro Patrika.

Dobře. Beru Váš názor. Nesouhlasím, ale beru. :)

...napiště mi s čím nesouhlasíte?

P...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 21. dub, 2004 12:21

pro Patrika :

S tím, že bych něco prodával za každou cenu. Znám svou cenu. A kdo nechce, může mne minout jako kohokoli jiného, aniž by se jediným okem ohlédl.

Mimochodem, máte zajímavé www. stránky. Podrobné. S mnohými texty souhlasím, i s tím, co jste napsal sám o sobě :

jmenuji se Patrik Orth a cvičím (aikidó) od roku 1992, respektive (kendó a iaidó) od roku 2000, respektive (©intó Musó rjú džódó) od roku 2001, nikdy předtím jsem se s nikým nepral... neumím to
nejsem abstinent, mám nějaké resty z minulosti, libůstky a slabosti, nemám dokončené žádné vzdělání, které by stálo za řeč, občas se mýlím a často vyvolávám konfliktní situace, přesto jsem v kolektivu VELMI oblíbený
jak jste si mohli spočítat, mé zkušenosti s budó jsou nepatrné, přesto si myslím, že, především díky své vrozené drzosti, mohu být ORGANIZÁTOREM či KOORDINÁTOREM našeho cvičení

Myslím, že vy už zrcadlo nepotřebujete, jako já. Jdu na sobě pracovat. Hezký den :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 21. dub, 2004 12:34

andromeda píše:S tím, že bych něco prodával za každou cenu. Znám svou cenu. A kdo nechce, může mne minout jako kohokoli jiného, aniž by se jediným okem ohlédl.

Tak to mě moc nepřekvapuje...

P.O.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 21. dub, 2004 12:39

andromeda píše:Mimochodem, máte zajímavé www. stránky. Podrobné. S mnohými texty souhlasím, i s tím, co jste napsal sám o sobě

To jsem rád, že souhlasíte s tím, co jsem napsal o sobě... :roll:

Nicméně s tou podobností... mno nevím.

Našel jste tam někde, že jsem založil nebo vytvořil nějaké nové bojové umění, potažmo nějaké, které je založeno na tisíciletém odkazu kohokoliv...

Našel jste tam někde, že má někdo platit nějaké poplatky za to, že se přihlásí... a potom dostane informace?

Našel jste tam někde, že z kohokoliv vychováme nějakého instruktora... za XY peněz?

Co jste tam za tu chvíli našel?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 21. dub, 2004 12:47

...uch, teď jsem si všiml, Vy jste napsal , že jsou podrobné, ne podobné...

Potom beru předchozí příspěvek zpět...

Patrik

P.S.
Nicméně jenom ten jedn předchozí.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mike » stř 21. dub, 2004 14:01

andromeda píše:Já Vám rozumím, nedůvěra k novému, co nepřichází od uznávaných Velmistů - to určitě nejsem :)

Já bych ale docela uvítal jednu věc - kdyby někdo přišel ke mně na trénink - zdarma a nezávazně, zacvičil si s námi a promluvil si a pak sem napsal, jak na něj působím, jako člověk, který učí jiné. Když to bude kritika, bude alespoň věcná a konkrétní a já ji uvítám, jako přínos.

Vím, že je spousta různých lidí, kteří dělají různé věci. I mně se občas podaří nechat se napálit a radost z toho nemívám. Ale také vím, proč se všude podepisuji pravým jménem, i když jednám s pseudonymy, proč vždy uvádím své telefonní číslo a proč dávám možnost lidem přijít zdarma mé tréninky poznat.
Nejsem super bojovník a nejsem ani mistr světa v tom, či onom. Nikdy jsem nepáskoval, jediný stupeň, co mám (spíše jako vzpomínku) je hnědý pás (1.kyu) v Jiujistu od Františka Kolmana (7.dan) z jednoho setkání, kdy přišel na můj seminář a zcela sám od sebe, jako pozornost, mi vystavil průkaz s tímto stupněm.

Věnuji se normálním lidem a věnuji se i dětem. Je pravda, že rozsah mé činnost je veliký, ale já dělám to, co mne baví a dělám to proto, že mne to baví.
®e tréninky, semináře a kurzy stojí peníze, že vybírám poplatky ...... no jistě !!!! I banka si vede za vedení účtu 100,- Kč měsíčně, ať už se tam něco hýbe, nebo ne, já si vezmu 100,- Kč ročně (ani ne devět korun měsíčně) za evidenci a spolupráci s hráčem hry. Považuji to za solidní a potřebné.

Takže rád se s kýmkoli osobně a přátelsky setkám, vysvětlím, ukážu, nechám prožít a přijmu nápady, kritiku, která bude k věci. Zatím v tomto sloupku nemám na co moc reagovat ......
Jaroslav Polák

To je velice zajímavé. Když jsem Vás kontaktoval na mobilním telefonu a snažil se třikrát se s Vámi domluvit na tréninku s podotknutím, že nejsem z Prahy, ale z Brna a také jsem jen pracujícíc člověk, tak jste mě nakonec odbyl úplně bez zájmu. A pak zde napíšete toto? (Já bych ale docela uvítal jednu věc - kdyby někdo přišel ke mně na trénink - zdarma a nezávazně, zacvičil si s námi a promluvil si a pak sem napsal, jak na něj působím, jako člověk, který učí jiné. Když to bude kritika, bude alespoň věcná a konkrétní a já ji uvítám, jako přínos.) Mimoto cvičím s dvěma příteli, kteří se nechali zlákat na Váš velkofilm a dojeli do Prahy na ty kamerové zkoušky nebo co to bylo a na ně jste zapůsobil jako absolutní "buran" a člověk, který si prostě na tomto založil živnost. Jelikož jsem neměl možnost se s Vámi osobně setkat, píši to zde do fóra, aby to všichni viděli - Měl bych zájem se s Vámi setkat a vidět co to je to Vaše NIN TSUN DO COMBAT. Bohužel jsem také pracujícíc člověk a jako vysokoškolský učitel nemám ovela času. Proto se ptám, zda jste schopen se se mnou setkat v Praze - mám tam cestu. Za odpověd předem děkuji.
mike
diskutér - nováček
diskutér - nováček

noooo

Příspěvekod wushi » stř 21. dub, 2004 14:05

tak, jak to sledujem, tiež sa to tu pekne rozbieha.... :twisted:
má tá hra aj nejaký web? 8O
celkom by ma tá zakladajúca osoba zaujímala... :D
:idea: kde sa dá na vás pozrieť :?:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocka » stř 21. dub, 2004 14:08

Cvicim kungfu, konkretene Hungga.

Libi se mi jako harmonicky celek, ktery cloveka rozviji telesne i dusevne.
Libi se mi, ze ma tradici, ktera si udrzuje sve principy.
Libi se mi, ze me to bavi.
Libi se mi i to, ze mi nikdo neslibuje, ze cviceni vyresi vsechny moje problemy (potazmo vsechny problemy spolecnosti),
nikdo na me nedela zbytecne ramena, ikdyz by z titulu fyzicky sily nebo "sluzebniho stari" treba mohl.
Nasla by se spousta dalsich veci.

Takze asi tak. Je to hodne obecne, ale otazka taky nebyla prilis konkretni, takze nevim, co vlastne chcete vedet.
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

2kocka

Příspěvekod wushi » stř 21. dub, 2004 14:55

trochu od veci, ale dobre... 8)
ked hungga, tak kde :?:
mas niekde foto, kocka :?: :lol: :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocka » stř 21. dub, 2004 14:59

ha ha ha ...ehm, moc vtipne

to byla odpoved panu Polakovi na to, co cvicim a co se mi na tom libi
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

do...

Příspěvekod wushi » stř 21. dub, 2004 15:01

prepac, to mal byt vtip... :lol:
panu polakovi je to asi jedno co cvicis, len hlavne to pridi cvicit k nemu :!: ak sa mylim, tak prepacte :? ale ma to zmysel, nie :wink:
tak co, kocka, to foto :?: :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocka » stř 21. dub, 2004 15:05

az ukazes svoje, tak o tom budu uvazovat
pardon za OT
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

noooo...

Příspěvekod wushi » stř 21. dub, 2004 15:09

coskoro... 8) treba potom mrknut na www.wu-shu.sk :twisted: , tam budem :wink: , ale este nie, je under construction :!:
sorry, padam... :cry:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 21. dub, 2004 16:10

pro Mike :

Jsem v Praze každé dopoledne - můj telefon je 737740645 (nezvedám pouze, když mám trénink, nebo přednášku - opakujte, nebo napište sms - odpovím).

Mimochodem - někdy nevím, co dřív. Pokud jsem vás někdy odbyl bez zájmu, omlouvám se. Jsem jen člověk a i když svým projektům věnuji 24 hodin denně, jsem někdy přetížen a unaven.
Ale nepamatuji se, že bych někdy někoho odbyl záměrně, cíleně.

J. Polák
Naposledy upravil andromeda dne stř 21. dub, 2004 16:45, celkově upraveno 2
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 21. dub, 2004 16:15

Kocka píše:Cvicim kungfu, konkretene Hungga.

Libi se mi jako harmonicky celek, ktery cloveka rozviji telesne i dusevne.
Libi se mi, ze ma tradici, ktera si udrzuje sve principy.
Libi se mi, ze me to bavi.
Libi se mi i to, ze mi nikdo neslibuje, ze cviceni vyresi vsechny moje problemy (potazmo vsechny problemy spolecnosti),
nikdo na me nedela zbytecne ramena, ikdyz by z titulu fyzicky sily nebo "sluzebniho stari" treba mohl.
Nasla by se spousta dalsich veci.

Takze asi tak. Je to hodne obecne, ale otazka taky nebyla prilis konkretni, takze nevim, co vlastne chcete vedet.

To beru. Uznám vše. Teď se zkuste zamyslet :

Baví mne sestavovat systém pro sebe sama.
Jsou lidi, které baví trénovat se mnou
To, co studuji, mi pomohlo vyřešit mnoho mých problémů
Pomohl jsem vyřešit pár problémů svých studentů
Líbí se mi přemýšlet, psát publikovat, tvořit a hledat.
Líbí se mi, že mně to baví.

V čem vám to vadí ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 21. dub, 2004 21:59

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 15:06, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér