LEUNG TING WT Shit - video

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

a

Příspěvekod roza » ned 25. čer, 2006 18:34

Low - dyt v poho ,se ti nesmeju ,jenom vysvetluju.Jsem ten posledni ,kdo by se AVSE zastaval.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod irzounek » ned 25. čer, 2006 18:58

roza píše:Low - to je maly nedorozumeni ,"Yong Tjun" je wingchun psany jinou transkripci.Potom ti cely ten Romanuv prispevek dava jiny smysl.

Roza

pouze technicka :-) mimo tema - prepis Yong Tjun je dokonala pitomost, neni to jina transkripce, nybrz hloupost. Spravne by bylo Yong Chun, kdyz uz menit z kantonstiny na mandarin...Pokud tedy jednomu neni jedno ze kanystr neni ministr :wink: nebo nahodou necvici KALATE.
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod Yahoma » ned 25. čer, 2006 20:12

To je pořád dokola... Vysvětlím a za měsíc je to zpátky.
Roman Bittner
AVSE / Missing-Link Martial Arts Federation
www.Missing-Link.cz
www.SecuritySystem.cz
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod MirekBusin » pon 26. čer, 2006 7:59

"Ó ty papíre, tak tichý, trpělivý, který na svých zádech bez hněvu a zlosti všechnu moudrost světa, jíž se chytří živí, nosíš zároveň s veškerou pitomostí..." Budai-Deleanu

a Bušín :roll:
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: LEUNG TING WT Shit - video

Příspěvekod MirekBusin » pon 26. čer, 2006 8:25

vorech píše:jj hlavně ty papíry v AVSE (vlastně certifikáty) :!: :lol: :!: :!: 8O

"Veď osla do Mekky a vrátí se zase jako osel." arabské přísloví
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: LEUNG TING WT Shit - video

Příspěvekod dondyna » pon 26. čer, 2006 18:55

vorech píše:WT ostuda (jak jinak) - Timmy Lee (info o nem na www.vingtsun.cz , AVSE), zak Leung Tinga a ucitel Romana Bittnera a L.Hodace (od nej si koupili svoje certifikaty)

http://www.youtube.com/watch?v=C5WrC3NFpLU

:oops: :oops: :lol:

dovolím si to také okomentovat, aby jste měli další důvod něco probrat.
celá technika je v podstatě správně, ale z nějakého důvodu(domysli sám) obsahuje několik drobných nepřesností, které to celé degradují na to co to je.
1, nezasednutý postoj - dojde k efeku kulečníkové koule ,kdy se při úderu přizvedne z postoje a při dopadu úderu se odrazí směrem nahoru vzad podle principu úhel dopadu - odrazu
2,není sjednocen pohyb ruky a nohy - krok je dřív než úder, tak úder vede jakoby z nápřahu(ruku už má za sebou)
3,z toho pramenící chyba - ruka je v nesrávné pozici již na začátku úderu a ztrácí se z ní "živá"energie.sama ruka pak naražením - stačením o cíl působí jako tlumič energie generované z posunu nebo výtočení.

tato chyba není zas tak neobvyklá, dalo by se říct,že byla pravidelným jevem ve všech školách co jsem za asi 13 let praktikování WCH/VT poznal.
Naposledy upravil dondyna dne pon 26. čer, 2006 18:57, celkově upraveno 1
Pokud tento příspěvek někomu pomoh alespoň o chloupek pochopit podstatu věci tak mělo!!! smysl sem tuhle blbost napsat.
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 26. čer, 2006 18:57

efekt kulecnikove koule ? proboha..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 27. čer, 2006 5:57

Nechci se do toho plést - o WT nevím nic, jen mě zajímá, jestli to byla nějaká normální WT kombinace úderu z postoje (if exists) nebo nějaká úplná blbost. Sám dělám karate, takže to vidím touhle optikou, ale ten chlap nemá vůbec žádný postoj (ne že "nezasednutý"), jaksi divně do toho padá tělem (předklonil se snad až od kotníků) a nebyla tam žádná rotace těla - prostě to tam sází z ruky. My to kromě lap a makiwar trénujeme na novinách, ale takhle do toho plácat, to mi nějak hlava nebere...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » úte 27. čer, 2006 7:57

4dondyna
ja si myslim, ze techniku uderu podla teorie wing tsun ma v
poriadku, uder ako ma vo wt byt,
akurat je blbost sa snazit prelomit tymto uderom nieco take
ako hruba doska..........
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » úte 27. čer, 2006 8:10

vorech - podle me slo o to demostrovat prerazeni desky kratkym uderem. Uz napoprve to zrovna moc kratky uder neni, ale mozna to tak nejak melo vypadat. Kdyz se prerazeni delsi dobu nedari, je uplne normalni, ze kazdy nasledujici pokus je cim dal horsi. Zvlaste pokud se clovek na takove pevnejsi desce drzi puvodni ideje prerazit kratkym uderem.

senin - v ramci taekwonda se standardne prerazeji smrkove vyschle desky o tloustce 2 cm. Videl jsem borce, kterym prkenko cestou upadlo a rozpadlo se. Pak byli blbci jako ja, kteri si na zkousky nechali desku sehnat od znamych, a misto sucheho smrku 2 cm meli 2.5cm mokrou borovici. Prerazit se samozrejme da, ale potrebujes 2 borce, kteri drzi desku a dalsi dva, kteri podpiraji ty, co drzi.
Suchy 2cm smrk se prerazi napr. pri kopech ve vyskoku, kde v nejakych 2,60 m vysoko jde o to prokazat aspon nejakou energii. Prerazit prstem se samozrejme da, videl jsem prerazit prsty 10cm desku (jasne, mozna byla preparovana).
Pri soutezich v prerazeni se 2cm desek dava za sebe snad i vic nez 10.

Take me nenadchlo, jak Timmy Lee boucha, ale ani nemam potrebu soudit, kdyz nevim, o co presne slo.
Rozhodne nevidim problem s odpruzenim desky, spis jde o houzevnatejsi material. Nebo to muze byt recese. :wink:

Low - myslis si, ze lidi z WT netrefi do posilovny na pytel nebo uz na to nemaj prachy?

kurt78 - proc?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kurt78 » úte 27. čer, 2006 14:40

co proc?
proc se mi zda ze uder je podla wt spravny? - lebo podla videa sa zda, ze ho robi tak, ako sa mi zda , ze to robil moj sifu.
alebo
ze proc by nemal prerazat dosku - preto ze tento uder slaby celkovo,ale silny na pouzitu vzdialenost sa pouziva na boj
na uder do nosa or krku a nie do dosky
ps.
- to bola aj filozofia bruca ktory wch cvicil -doska sa nebrani a neuhyba a myslim, ze ani on sam dosky neprerazal, alebo ano?
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovaumeni.cz » čtv 29. čer, 2006 8:32

Držte se tématu, hoši :-)
redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » čtv 29. čer, 2006 8:40

redakce BU -mozna by bylo pro priste ferovejsi vymazat prispevky o BL. Anebo nastavit filtr na "BL byl" a prispevky rovnou presouvat do "BL stuff".
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MirekBusin » čtv 29. čer, 2006 9:47

"Nesouhlasím s matematiky. Domnívám se, že součet nul je strašné číslo."

Můj ty světe, to je zase fórum... Chudák, kdo sem náhodou zavítá a neví, jak to tady chodí. Takže tohle je spíš pro náhodného návštěvníka, protože odpovídat tady těm talentům (že se jich tu ale sešlo) na ty jejich ubohosti... "Neodpovídej bláznu podle bláznovství jeho, abys i Ty nebyl jemu podobný."

Pokud jde o Vořecha, dovolil bych si citovat jeden z mála normálních příspěvků, které se na prvních 3 stranách (pak se ta diskuse stáčí jiným směrem, ovšem taky dobře ujetým) vyskytly:
Skateordie píše:to Vorech: na teba ani nema zmysel reagovat

K tomu už bych dodal jen poslední poznámku: "Když se tak na něho člověk dívá, přestává věřit, že člověk povstal z opice; začíná si myslet, že povstal z krávy." I. Ilf

Mě ani nepřekvapuje (zejména ne tady), že se najde nějaký zamindrákovaný ubožák, dokonale bezvýznamná nula, která nikdy nic nedokázala a nejspíš ani nedokáže, tak se aspoň ukájí a zvedá si svoje ego tím, že shazuje ostatní a kydá na ně špínu. Takoví bohužel byli, jsou a budou. Ale je mi smutno z toho, kolik se těch nul a ubožáků přidalo, ta radost, že se někomu něco nepovedlo (stačí se podívat jen na první stránku, kolik je u zmínek, že to video za nic nestojí, radostných smajlíků). Pánové, tuhle nepřehlédnutelnou vizitku své úrovně jste si vystavili sami.

A ještě dva z toho mála příspěvků, které stojí za to, že byly napsány:
Hark píše:Smula, no.
Nejak mi prijde nemistne se posklebovat.
Mozna proto ze jsem sam zatim zadne drevo neprerazil.
Kazdopadne mi tenhle snimek neposkytl ani pobaveni ani zadnou hodnotu.

TAPTAK píše:vorech - podle me slo o to demostrovat prerazeni desky kratkym uderem. Uz napoprve to zrovna moc kratky uder neni, ale mozna to tak nejak melo vypadat. Kdyz se prerazeni delsi dobu nedari, je uplne normalni, ze kazdy nasledujici pokus je cim dal horsi. Zvlaste pokud se clovek na takove pevnejsi desce drzi puvodni ideje prerazit kratkym uderem...
Take me nenadchlo, jak Timmy Lee boucha, ale ani nemam potrebu soudit, kdyz nevim, o co presne slo...

Souhlas. Timyho video opravdu není šťastné. Ale jediné objektivní, co člověk může z toho videa poznat je, že Timy prostě neměl den. To se "kupodivu" občas stává, že ne každý den je posvícení. (To se ovšem stává jen některým, většina přispěvatelů na tohle fórum nikdy den blbec evidentně neměla, což dokládá svými příspěvky. :roll: ) A nevidím nic nepochopitelného na tom, že úměrně tomu, jak se mu nedařilo, ztrácel nervy a bylo to horší a horší,
Může vyvstat otázka, jestli Timy jindy svůj den má nebo ne. Já nepochybuju, že ano. Už proto, že kdyby ne, běhaly by po netu jeho nepovedeých akcí desítky nebo i stovky; čekatelů ochotných zveřejnit něčí neúspěch je u konkurence vždy nadbytek. Za druhé: jsou u nás jen dva lidé (pokud vím), kteří s LYT cvičili - Roman Bittner a Ladislav Hodač, Shodou okolností dnes tam Roman letí opět - potřetí. Proč by to dělal, když se v penězích rozhodně netopí, a Timy - podle zdejších objektivních - nic neumí? Někdo samozřejmě může věřit tomu, že je to podvod (třeba Roman letěl jen na dovolenou Slovensko a všechno si vymyslel, a cerifikáty padělal, a fotky, letenku, víza a natočená videa... - argumenty z tohoto fóra), ale, soudruzi, vaše víra vypovídá jen o vás, to je vaše vysvědčení, vy sami dobře víte, proč ji takovou máte, s Romanem a Timym to nemá nic společného.

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod klarka » čtv 29. čer, 2006 10:32

MirekBusin píše: Shodou okolností dnes tam Roman letí opět - potřetí. Proč by to dělal, když se v penězích rozhodně netopí, a Timy - podle zdejších objektivních - nic neumí? Někdo samozřejmě může věřit tomu, že je to podvod (třeba Roman letěl jen na dovolenou Slovensko a všechno si vymyslel, a cerifikáty padělal, a fotky, letenku, víza a natočená videa... - argumenty z tohoto fóra), ale, soudruzi, vaše víra vypovídá jen o vás, to je vaše vysvědčení, vy sami dobře víte, proč ji takovou máte, s Romanem a Timym to nemá nic společného.

Bušín

Ahoooj, výýýprodej certifikááátůůů :-) !
Tak Roman si už přiveze papír na Bart Cham Dao, hurá :-).Jak dlouho zůstane?Dva týdny?Týden?TŘI týdny?Za jak dlouho se to dá stihnout?

Viděla jsem to video,teda pánové,hrůza,to je asi nějaký vtip,že?Vždyť ten Tim nemůže přelomit to prkno protože neumí bouchat,to je přeci vidět na první pohled,tak co tady řešíte? :roll:
Klárka
:-) směj se, bude ti líp :-)
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » čtv 29. čer, 2006 12:46

for Klárka:
Neměla jsi tu náhodou před časem ve vedlejším fóru debatu na téma kolik tomu kterému z diskutujících měří jeho pohlavní orgán? Je nutné k úrovni Tvých příspěvků něco dodávat?

for vorech:
Ty žes nikoho neurážel? Ke všemu ještě skleróza. Přečti si znovu své příspěvky. Zejména z 24.6. 20:36 a 25.6. 10:55, ty oba už splňují kritéria na žalobu pro pomluvu. A rozpomeň se na tu neprokázanou špínu, kterou jsi po Yahomově domluvě odstranil.

Na tom videu je vidět, že mu to nejde. ne že mu to nikdy nešlo. Roman mi říkal, že ho viděl krátkým úderem přerazit desku několikrát a pak ještě krátkým úderem přerazil i tu půlku. A já mu věřím.

Ty víš, kolik toho Yahoma umí nebo ví o tyči, panně nebo nožích a kolik toho věděl nebo nevěděl, už když tam letěl poprvé? Ty víš, jak je dlouhá tyč těžká, jestli se dá zvládnout za tři týdny nebo ne? Víš o tom absolutní H... Ale blbě kydat nepřestaneš.

Jak to, že nemá jasno, kdo je jeho sifu? Jak jsi na to přišel? Protože ho učí sifu Hodač a LYT taky? To nemůže mít dva učitele? Nejsi tak trochu ke sbírce svých vlastností ještě paranoidní?

Jak to, že neví, "jak má říkat stylu, který tak dokonale zvládá, že ho učí"?
Protože Ti neodpovídá? Proč by to dělal? Kromě Tvé vlastní osoby, se kterou je opravdu zbytečno cokoli řešit, už to s tím názvem tady padlo několikrát, a je to i na našich stránkách (které jsi jistě při vyhledávání špíny také prošel).
K názoru o pravidlech fonetického přepisu... (Tobě se hodí, vorechu, do kšeftu i ta sebevětší pitomost, viď?) IR jistě sám dobře ví, že ani výslovnost prvního znaku zdaleka nepřipomíná "wing", takže ani to není správný přepis. To za prvé. Za druhé, je-li jedinou správnou transkripcí "chun", tak prvním pakem komolícím tuto jedinou foneticko-transkripční pravdu musel být už Yip Man, protože založil VING TSUN Hong Kong Athletic Association. A za třetí. Už přes rok patříme k Heinrichovi Pfaffovi (bez ohledu na to, že se Roman doučuje Leung Ting WT), prioritně cvičíme jeho chápání boje, podle jeho metodiky výuky a tréninku, na které on přišel, a řekl bych, že on má právo pojmenovat svůj produkt, jak sám uzná za vhodné. Heinrich by nejraději svému pojetí boje ani žádný název nedával, protože to vede jen k vytváření nějakých škatulek, což je přesně to, čemu se chce vyhnout. (®e to povede i takovéto nesmyslné lingvistické debatě nejspíš ani nemohl tušit, ale jaké už jiné debaty na českém fóru, že?) Protože však není nejoptimálnější na otázku: ,co děláš za styl', odpovědět: ,on žádný název nemá', pojmenování se nevyhnul. A že mu nedal název Wing ani Ving, Chun ani Tsun, je cekem jednoduché pochopit - chce, aby bylo na první pohled jasné, že jde o jeho styl a žádnou z jiných VT/WT/WCH škol.
A pokud jde o druhou část té věty - "který tak dokonale zvládá, že ho učí" (- přejdu tu hloupou ironii) opět otázka - neboj, jen řečnická - Ty Romana znáš a znáš VT/YT... tak dobře, abys mohl posoudit, jestli ho zvládá dokonale? Kdo řekl, že ho zvládá dokonale? Romana znám 10 let a tohle o sobě nikdy neřekl. Takže odkud máš tu informaci? Nebo vyučovat může jen ten, kdo už všechno umí? A dokonale? Kdo umí všechno a dokonale? Nejspíš Tvůj učitel??? (Tímto se mu omlouvám, to není proti němu.)

Co dal Timy na net o armádě s Romanem nekonzultoval. Nepochybuju, že mu Roman řekne, aby to opravil.

DÍK!!! za tu poslední větu. Ta vystihuje všechno. Tou jsi o sobě řekl vše. A mnohem líp než já oběma sáhodlouhými zápisy. Ostatně, celý můj zápis je skutečně pro zabloudilce na tuhle agresivity a nesmyslůplnou debatu. Tobě, vorechu, je adresován jen první odstavec, mohu jen zopakovat, co řekl Skateordie. Dokud se nevyléčíš, "nemá smysl na Tebe reagovat. "

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 29. čer, 2006 13:00

jen na okraj

ad "wing" - je to 100% presna vyslovnost prvniho znaku v kantonstine. pro kantonstinu mimochodem neexistuje standartni prepis.

ad "chun" - rec byla o prepisu do mandarinske cinstiny v standartnim prepise Hanyu Pinyin, a ten je proste jen jediny spravny - Yongchun

nehlede na to, ze markentingove odlisovani produktu je k smichu (pripomina mi to boty Adihash nebo PLIMA z trznice), jde - bez ohledu na prepis:

a) o vyslovnost, at uz v mandarinu nebo v kantonstine
b) a vlastne hlavne a jen za b) kdo, co jak atd. cvici

to jen na okraj, nehodlam do teto komedie nejak zasahovat
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 29. čer, 2006 13:30

Busine,
predem - vsimni si ze nemam chut diskutovat o tom videu ani o tom co si hrajete za hry na vasem pisecku.

MirekBusin píše:for Klárka:
Neměla jsi tu náhodou před časem ve vedlejším fóru debatu na téma kolik tomu kterému z diskutujících měří jeho pohlavní orgán? Je nutné k úrovni Tvých příspěvků něco dodávat?

no vida, ani k dame se neumis chovat jako chlap...

Jak to, že nemá jasno, kdo je jeho sifu? Jak jsi na to přišel? Protože ho učí sifu Hodač a LYT taky? To nemůže mít dva učitele? Nejsi tak trochu ke sbírce svých vlastností ještě paranoidní?

pokud nejsem dokonalej SMEJD tak za
a) je muj SIFU ten komu jsem dal BAISI, pokud Ti ten termin vubec neco rika
b) nevezmu si BAISI od cloveka o kterem vim, ze cvici aktivne u jineho SIFU a hodla u neho i nadale pokracovat a ode me chce jenom "potvrzeni" ze neco "umi".
Jen na vysvetlenou. Ale dneska uz to asi lita jako mouchy na hovno...
(BAISI a jeho vyznam je ale na samostatnou diskuzi)

Roman vi, ze kdybych vedel co maji v umyslu (ML) a jak to nakonec dopadne, NIKDY bych mu kontakt na Lee Yuen Tima nedal.

K názoru o pravidlech fonetického přepisu... (Tobě se hodí, vorechu, do kšeftu i ta sebevětší pitomost, viď?) IR jistě sám dobře ví, že ani výslovnost prvního znaku zdaleka nepřipomíná "wing", takže ani to není správný přepis.

Byt Tebou, nepoustim se do diskuze o necem, o cem nevim zhola nic.
Spravny PREPIS v mandarinu je opravdu YONG CHUN (CTI "JUN ČCHUN").
V kantonstine je potom prepis "WING" uplne v poradku, protoze pokud se nepletu, a ja se nepletu, tak jsem to nikdy v Guangdongu neslysel vyslovovat jinak, rozumbrado. Nehlede na standartizovany prepis kantonstiny, kde se prepisuje take "WING".

To za prvé. Za druhé, je-li jedinou správnou transkripcí "chun", tak prvním pakem komolícím tuto jedinou foneticko-transkripční pravdu musel být už Yip Man, protože založil VING TSUN Hong Kong Athletic Association.

ano, mas pravdu, prepis VING TSUN neni "spravny", ale stale se da identifikovat o co se jedna (coz se u Yong Tjun rict neda). Ze byl Yip Man pako jsi napsal Ty :lol: , ja bych napsal, ze proste nevedel...BTW - Yip Man VTAA nezalozil.

Vorechu,
Pokud touzis po dalsich skvostech do video sbirky, dobre. Prijd si pro to ,ale osobne, do me skoly nekdy v prubehu srpna. Zdigitalizovat si to musis sam.
Naposledy upravil irzounek dne čtv 29. čer, 2006 13:37, celkově upraveno 1
Ivan Rzounek

www.wing-chun.cz
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 29. čer, 2006 13:35

to PM - bidaku, byls rychlejsi :-)
Ivan Rzounek

www.wing-chun.cz
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » čtv 29. čer, 2006 13:38

Nemyslel jsem, že sem ještě jednou vstoupím ale...

pm píše:to jen na okraj, nehodlam do teto komedie nejak zasahovat

Řekl bych, že už se stalo.

pm píše:nehlede na to, ze markentingove odlisovani produktu je k smichu (pripomina mi to boty Adihash nebo PLIMA z trznice)...

Tak tohle je:
a) nesmysl - jestliže nabízím svůj vlastní produkt, tak chci, aby si ho lidi nepletli s jiným
b) demagogie - protože tady nejde o Adidash nebo PLIMA, ale o Adidas nebo PUMA.
Pokud máš na AVSE názor, že je to zboží z tržnice, proč to neřekneš Romanovi do očí?

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...