wushi píše:Moja úcta....![]()
![]()
![]()
marvin píše:Hmm - zazraky sa nedeju - v tom veku je to pozoruhodne aj keby len tak postaval. Ale trening a trennig je rozdiel.
Mozem cvicit rano 2 hod. s JO katu a kumijo.
Mozem ist do prace a vecer kludne 3hod. az do 22.00 cvict katy s bokenom a kumitachi .......
marvin píše:a sekání s bokkenem v Aikiken málo souvisí s použitím stejného nástroje v klasickém budó
tomuto celkom nerozumiem, ale ok - ja cvicim tradicne aikido a tam som nepostrehol nejaky rozdiel .... ale moze byt v aikikai som videl vselico ...
co sa tyka tych treningov - hmm to je ale potom fakt nefer napisat ze niekto trenuje 7 dni v tyzdni 6 hodin denne aky je borec a ty len 3 krat do tyzdna a mas co robit. Ked on za mesiac pri tom trenigu vypoti tolko co ja za jeden trening ....
viem, ze nie od vypoteneho zavisi kvalita treningu, ale bavim sa o regeneracii po narocnom treningovom zatazeni a kde nie je zatazenie nie je potrebna ani specialna regeneracia ....
wushi píše:Vidím, že veľa z Vás tu frčí na japonské BU, nemám nič proti, len niektoré postavy a názvy štýlov mi veľa nehovoria..., ale to nič, rád sa priučím
.
marvin píše:No mna zaujima jedna a ta ista vec od zaciatku do konca: Co sa skryva za tym, ze podla hystorickych informacii majstri a teda hlavne ich ziaci dokazali cvicit 4-6 hodin denne v dost neprijemnych casoch /skoro rano, neskoro vecer/ a medzi tym pracovat - casto aj fyzicky narocne a zvladat to 7 dni vtyzdni. ????
Boli z inej planety ?mali nejake zazracne metody na regeneraciu ? nepotrebovali min. 8hod. spat po narocnom trenigu ?
Alebo, trening nebol ani zdaleka tak fyzicky vycerpavajuci ako sa zda z dnesneho pohladu. Islo viacej o precvicovanie foriem a pomale technicke cvicenie ? Toto ma zaujima ...
Pretoze ja mozno aj spravnu odpoved tusim, len by som chcel vniest jasno raz na vzdy na tomto fore do tejto terminologie typu - cvicil 6hodin denne a este pracoval 7 dni v tyzdni to je chlap a blablbalbla ...
A ak to je inak bolo by dobre tie poznatky zuzitkovat napr. v nasich judo a zapasnickych ci inych olympskych tymoch urcite nam budu za novu regeneracnu metodu velmi vdacny ...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků